Şimdi Ara

Kaza yaptim, Sonuca Karsi Cikabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 1.5 ay once Eskisehir yolundan Kizilay'a giden istikametten ASTI yoluna donen sapakta kaza yaptim. Trafigin yogun oldugu saatte tam viraj ustunde ilerlerken sagdaki bir arkadas bakmadan sola dogru cikti. Cunku kendi seridi duruyor benim seridim ilerliyordu. Kendisini gormedim bile. Direkt olarak burnunu sola cikardigi icin benim sag on kapimdan, arka camurlga kadar surttu. Neyse arkadasla indik tutanagi doldurduk, kendisi de iyi niyetli cikti sonra ayrildik. Ben en kisa zamanda gidip aracimi servise verdim. Bu arada diger arkadasta kismen hatali oldugunu biliyordu. Neyse uzatmayalim gittim araci servise verdim, resimleri de gonderdim servisteki calisana. Olaylar bundan sonra gariplesiyor acikcasi. Sonucu bugun aldim ve %100 suclu gozukuyorum!:

    1-) Kaza 28 Martta olmasina ragmen, Opel servisi Tramer'e kaza raporlarini 30 Nisan da gondermis! Gec gondermesinin bi kotu yani var midir?

    2-) Ben butun resimleri de gondermeme ragmen, tramer.org.tr de sadece tutanak kopyasi gozukuyor. Resimleri oraya yuklememisler sanirim. Ki biz tutanagi temsili olarak doldurduk, asil detaylar resimdeydi.

    3-)Ikimizinde trafik sigortasi Axa Sigorta. Karsidakinin kaskosu yok benim var. Ve onunki sirket araci. Buyuk ihtimalle servise bile goturmeyecek, sanayide hallettirecek. Benim hasarim 1300 TL tuttu. Iste killandigim nokta burasi. Arkadas seervise bile goturse benimkinden ucuza gelicek onunkisi. Acaba Axa kendi cebinden benim 1300 lirayi vermemek icin beni siclu gosterdi de benim kaskoya mi odetti hasari? Su an kaskomun hasarsizligi bozulmus oluyor.

    Sikayet etsem bir sonuc gecer mi elime? Acaba ben mi yanlis dusunuyorum? Hepsini gectim ben suclu olsam bile %100 kusurlu olamam yani. Resmi ekliyorum sizde bakin:

     Kaza yaptim, Sonuca Karsi Cikabilir miyim?







  • Polisler genelde böyle yapıyor. Kaskolu olanı suçlu çıkarıyor.
    Bir de anayol otoban fark etmez, sağdaki yol verme durumunda kusurlu buluyorlar. Her türlü çok saçma. Şehir içi anayolda gidiyor. ara sokaktan çıkacak için anayolda durmamız ve geçmesini mi beklememiz lazım..


    Tramerde gözüküyor. ve satarken sorun çıkaracağını düşünüyorsunuz. elinizde fotoğraflar var. büyük bir şey değil. benim yazdığımı söyler durumu anlatırsınız. mahkemelerde sürünmeye gerek yok. ve genellikle olumsuz sonuçlanıyormuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 6 Mayıs 2012; 14:01:53 >
  • Her aklıma geleni söylemem ama anladığım kadarıyla şunu yapardım: Mahkemeye delillerle dava açar, polisin yaptığı uygulamayı belirtir, benim kaskom olmasından dolayı suçun bana yıkıldığını, karşı tarafın trafik sigortasının devreye sokulmadığını, kasko şirketinin zarara uğradığını ( aslında umrumda değil) ama bu yüzden bana uygulanacak hasarsızlık indiminin iptal olacacağını ayrıca seneye primimin artacağını ve aracımı satarken kayıtlardan dolayı değer kaybına uğrayacağımı ve bunun da karşı taraftan tahsil edilerek, trafikte serseri mayın gibi gezen herkese örnek olacağını hatta trafik kazalarıyla bağlantılı can ve mal kayıplarının da azalacağını. böylelikle de hem adaletin tecellesinin sağlanması hem de devlete millete ekonomik ve manevi anlamda katkı sağlanabileceğini ifade ederdim. İmlaya ve anlatıma dikkat etmedim kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    Polisler genelde böyle yapıyor. Kaskolu olanı suçlu çıkarıyor.
    Bir de anayol otoban fark etmez, sağdaki yol verme durumunda kusurlu buluyorlar. Her türlü çok saçma. Şehir içi anayolda gidiyor. ara sokaktan çıkacak için anayolda durmamız ve geçmesini mi beklememiz lazım..


    Tramerde gözüküyor. ve satarken sorun çıkaracağını düşünüyorsunuz. elinizde fotoğraflar var. büyük bir şey değil. benim yazdığımı söyler durumu anlatırsınız. mahkemelerde sürünmeye gerek yok. ve genellikle olumsuz sonuçlanıyormuş...

    Yok hocam sorun Tramer yada gozukmesi degil. Hic takilmam oyle seylere. Araba bu, mal yani. Aksine gozuksun bile gizlimiz saklimiz yok. Asil sorunum benim neden %100 suclu ciktigim? Opel-Reis teki calisanlara resimlerimide vermeme ragmen, internette sadece kroki gozukuyor ve resimler yok.

    Iki aracinda trafik sigortasi Axa. Onun masrafi benimkinden daha az olacak. Acaba Axa benim masrafimi odememek icin mi beni suclu gosterdi? O suclu olsa 1300 lira odemek zorunda Axa. Ama beni suclu gosterirse maksimum 500 lira falan odeyecek karsidakinin arabasi icin. Eger yetkili servise goturmezse hic odemeyecek!

    Acik acik killaniyorum iste. Serviste 28 Martta olan kazayi 30 Nisanda bildirmis.

    ps. Bu arada olayin polislerle alakasi yok biz kendimiz doldurduk. Ha Tramerdek kazayi inceleyen kisilerde polisse bilmem.




  • bence mahkemeye itiraz et ...

    ayrıca polislik bir durum degil... kasko şirketlerindeki eksperler kazalara bakıp kusur oranlarını dagıtıyorlar.
  • Elinizde fotograflar varsa ve kaza tutanağında suçunu kabul ettiyse karşı taraf ki anlattıklarınızdan bunlar anlaşılıyor sonuç olarak siz kusurlu gözüküyorsanız bu durumda tabiki bir yanlışlık var sigorta şirketiyle konuşun durumu anlatın telefonda değilde yüz yüze bir yetkilisiyle görüşürseniz daha kesin ve net bir sonuç elde ederseniz eğerki sigorta şirketinden olumlu bir geri dönüş olmazsa itiraz edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.