Şimdi Ara

kaza yaptım sonrasında başıma gelen olaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bulunduğum yazlık siteden marketten alkol almak amacıyla arabaya binerek 2 km ötedeki markete gittim. Dönüşte kırmızı ışıktan u çektikten sonra hafif hızlanarak eve doğru devam ettim. bu sırada sağ şeritte bulunan beyaz hb bir arabayı sollamak için sol şeride çıktım hızım 75 civarıydı kemerim takılı değildi. Sol şeritte arabayı mıcıra kaptırdım, direksiyonu arabayı toparlamak için sağa kırdıysam da hiç bir etkisi olmadı sol taraftaki orta refüje girdim bu sırada aracın aksı ve sol ön teker gitti. orta refüjden karşı şeride geçtim tam bu sırada kafamı kaldırabildim bir baktım önümde bir motor bir de otobüs direksiyonu kırıp ikisinin arasından bariyerlere vurmaktı amacım ama aks olmadığı için hamlem bir şeye yaramadan motora çarptım motor benim arabayla bariyerler arasına sıkıştı. fırladı gitti. benim arabada motorda pert oldu. Ben hemen arabadan inerek çarptığım adamın yanına koştum. Abi bir şeyin var mı dedim o sırada ayaktaydı sonra bayılarak yere düştü. Bu sırada benim aklıma arabanın çalışır vaziyette olduğu ve kaçak olabileceği geldi arabaya geri döndüm kontağı kapattım, reflektör aradım yoktu. geri adamın yanına döndüm bu sırada kalabalık toplandı. Duyarlı vatandaşlardan birisi beni başka yere doğru uzaklaştırarak adamın yakınlarının ani tepkisinden korumak istedi. Neyse polis geldi alkol cihazına üfledim 0 promil çıktım.Bu sırada polisin verdiği tepki şu oldu tüh keşke adamların gözü önünde üfletseydik şimdi inanmayacaklar, ulan sen polissin inandıracaksın.Beni jandarma otosuna alarak yakınlarından korumak istediler ancak polis tek başına götürmeye kalktı ne aptal adam beni hedef göstermeye çalışıyor sanki, neyseki oradaki sivillerden birisi müdahele ederek beni kendi götürdü dikkat çekmemek için. Jandarma bölgesi olduğundan jandarma da geldi ve en son ambulans geldi her zamanki gibi. Şuan adamın durumunu öğrendim kırık falan yokmuş çok şükür bildiğim kadarıyla ayak serçe parmağında sürtünmeden dolayı ufak bir ameliyat geçirmiş ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum. Hatta babam ziyaretine gitti ben olay yeni olduğu için sıcağıyla gidemedim ancak yarın gideceğim.

Neyse salındıktan sonra öğrendimki kuzenimde evde beni bekliyordu, o da geri dönmeyince şüphelenip kaza olduğunu öğrenmiş hemen minibüse binerek yanıma gelmek istemiş. Olay yerinde konuşulanlar ;
    -adam 150 ile geliyormuş alkollüymüş tabi çarpar.
    -Ama alkol muaynesinde promil sıfır çıktı
    -Vay şerefsizler demek sürücüyüde değiştirmişler.

Yani her şeyi abartma eğiliminde olan toplum hiç bir yararı olmayacağını bilmesine rağmen adamın başına toplanan kalabalık, Elinde cep telefonuyla sağı solu çeken gerizekalılar.

Çıkardığım dersler;
    -Asla kendine çok fazla güvenme herkes kaza yapabilir.(ben hep ben kaza yapmam diyordum)
    -Yolda mıcır olması mümkünse hızlı gitme (ah o mıcır az kalsın benim yüzümden birisi ölecekti bu vicdan azabıyla yaşayamazdım)
    -Eskiden bu tip kaza yapanları vay hayvan karşı şeride geçmiş diye düşünürdüm şimdi kendim bu duruma düştüm.
    -Bana bir şey olmaması bir mucizeydi karşıdan kamyon tır ya da başka bir arabada gelebilirdi onla kafa kafaya girebilirdim, bundan dolayı yaşadığın her anın değerini bil.
    -Sollamaya çalıştığım arabanın sürücüsü aynadan beni takip ediyormuş şansa çünkü nissan micra ile ilgileniyormuş, hemen durup ambulans vs araması polise gelip ifade vermesi ve bana yaptığı bu iyilik için adama ne yapsam az gelir. Ancak ben olsaydım şahit yazmasınlar diye basıp giderdim yoluma önce bir durup yardım ederdim sonrada polis gelmeden giderdim artık bugünden sonra gördüğümü söylerim şahit olursamda olurum bu insanların hayatını etkiliyor sonuçta.
    -Bu tip bir kaza benim başıma gelse kesinlikle ortalığı birbirine katıp şikayetçi olurdum ancak adam babama gayet iyi davranmış sanırım şikayetçi olmayacak ama olursa da haklıdır önemli olan bu değil önemli olan adamın kısır kalmaması, kısır kalmasında varsın şikayetçi olsun bu benim umrumda değil çünkü hak ettim ben yaptım bu işi ve sıyrılmaya çalışmıyorum. Kaza zaten bu elimden gelenin en iyisi yaptım ancak kurtaramadım yapabilecek hiç bir şeyim yoktu adama vururken. Eğer yarın bir gün benim başıma bu tip bir kaza gelirse bende sakin kalmaya çalışırım ve mutlaka bu olayı anımsarım çünkü bu sonuçta kaza ve isteyerek olmuyor.

Bundan sonra; araba kullanmam demiyorum ancak yeni bir araba alınırsa mutlaka espli bir araba alınmalı bugün bunun değerini iyice anladım zaten bir öğrenci olarak arabam olması bir lükstü. Şimdi bu kazada adama bir şey olmasında varsın benim arabamda olmasın bu önemli değil.

• Soluksuz okudum. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, umarım adam da kalıcı hasar oluşmaz..
  • Büyük gecmis olsun. Umarım motorsiklet sürücüsünde sıkıntı olmaz.

Kaza sonrası aldığınız dersleri unutmazsanız ise yarar. Ve mutlaka kemerinizi takın !

Ayrıca sol şeritte micir in ne ısı var anlamadım... Üzerine gidilebilecek bir konu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.
  • Çok geçmiş olsun. Adam umarım iyidir ve daha iyi olur.

Şimdi sizi yaralamalı kaza olduğu için dava etme hakkı var. Kendisi istemese bile çevresindekiler aklına girebilir. Bu süreçte sizden hasarın, ameliyat masraflarının karşılığı uzlaşmaya varma amaçlı para isteyebilir.

Yanlış anlamayın adam öyledir demiyorum sizi bekleyecek ihtimali söylüyorum. Bu süreçte uzlaşmaya varılmaz sizden şikayetçi olursa, 6 ay hapis (paraya çevrilir ya da 3 yıl gözetim) ve ehliyetinize 3 ay süre ile el koyulur.

Eğer şikayetçi olursa uzlaşmaya çalışın çok astronomik şeyler istemediği sürece.

Ama belki adam siz ziyarete gittiniz, kazadır olur böyle şeyler diyerek hoşgörülüde olabilir.
  • herkese teşekkür ederim, viraj keskin 2 şerit yol olmasına rağmen virajda banketleride katarsak 3 araba sığabilir. Mıcırda refüjle sol şerit arasında varmış belkide benden önce geçen birisi son anda kurtardı oralardan mıcır normal asfaltada sıçradı sonra ben geçerken arabayı mıcıra kaptırdım yada belkide hata bende refüje çok yanaştım ama ne olursa olsun orada mıcır olmasaydı ben kontrolü kaybetmezdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

herkese teşekkür ederim, viraj keskin 2 şerit yol olmasına rağmen virajda banketleride katarsak 3 araba sığabilir. Mıcırda refüjle sol şerit arasında varmış belkide benden önce geçen birisi son anda kurtardı oralardan mıcır normal asfaltada sıçradı sonra ben geçerken arabayı mıcıra kaptırdım yada belkide hata bende refüje çok yanaştım ama ne olursa olsun orada mıcır olmasaydı ben kontrolü kaybetmezdim.

Bunu Fotoğraflama şansınız var mı, elinizde bulundurun bence.
  • malesef insanlar olarak sonrasını hiç düşünmüyoruz ve gaza yükleniyoruz garantimiz varmış gibi, bu nedenle her koltuğa oturuşumda kemerimi takmamla beraber kaza yaptığımı ve ailemi kaybettiğimi düşünür yola daha bilinçli şekilde çıkarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Çok geçmiş olsun. Adam umarım iyidir ve daha iyi olur.

Şimdi sizi yaralamalı kaza olduğu için dava etme hakkı var. Kendisi istemese bile çevresindekiler aklına girebilir. Bu süreçte sizden hasarın, ameliyat masraflarının karşılığı uzlaşmaya varma amaçlı para isteyebilir.

Yanlış anlamayın adam öyledir demiyorum sizi bekleyecek ihtimali söylüyorum. Bu süreçte uzlaşmaya varılmaz sizden şikayetçi olursa, 6 ay hapis (paraya çevrilir ya da 3 yıl gözetim) ve ehliyetinize 3 ay süre ile el koyulur.

Eğer şikayetçi olursa uzlaşmaya çalışın çok astronomik şeyler istemediği sürece.

Ama belki adam siz ziyarete gittiniz, kazadır olur böyle şeyler diyerek hoşgörülüde olabilir.

Şimdi zaten trafik sigortam ve kaskom var, Hastane masraflarını ödeyeceğim (daha doğrusu babam ödeyecek ben öğrenciyim) hasarı trafik sigortası karşılayacak, hatta araştırmalarıma göre hastane masraflarını da trafik sigortası karşılıyormuş, Buradaki zararların karşılanmasına rağmen ek olarak para isterse bu benim değil babamın bileceği iş çünkü ben para kazanmıyorum. İşin sonunda hapis olacağını sanmıyorum sağlık durumu kötü olsa beni bırakmazlardı. ehliyetime 3 ay el koyulması da umurumda olmaz. 3 ay arabaya binmeyiveririm burada önemli olan adamda kalıcı hasar olmaması.

• İnsallah adama bir sey olmaz haber aldıgınızda paylasın lütfen bu arada gecmis olsun size de karsi tarafa da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

herkese teşekkür ederim, viraj keskin 2 şerit yol olmasına rağmen virajda banketleride katarsak 3 araba sığabilir. Mıcırda refüjle sol şerit arasında varmış belkide benden önce geçen birisi son anda kurtardı oralardan mıcır normal asfaltada sıçradı sonra ben geçerken arabayı mıcıra kaptırdım yada belkide hata bende refüje çok yanaştım ama ne olursa olsun orada mıcır olmasaydı ben kontrolü kaybetmezdim.

Bunu Fotoğraflama şansınız var mı, elinizde bulundurun bence.

olay yeri fotoğrafları zaten çekildi, ayrıca şahitler de var yani önümdeki araba aynadan benim yaptığım kazayı aynen gördüğü için arabayı mıcıra kaptırdığımın farkında ifadesinde de söylemiş. Kaldıki ben marketten geri dönerken kırmızıdan u çektim yokuş yukarı hemen hemen 250-300 metre yol gittim bu olay geldi başıma zaten 1240 motorlu araba ben 6000 devirde dahi vites atsam lpgde maksimum 120 ye çıkabilir ki benim 150 ile falan gitmem imkansız orada. Zaten hızım belli öndeki arabanın hızı belli zaten o hızla o virajı alamıyorsan orada mıcır olduğu da belli.

• çok geçmiş olsun gerçekten
  • Bizde böyle delinin biri hemen fikir yaratır o fikir dolaşır değişe değişe dile dolanır ve çok gariptir herkes inanır.Araba robota dönülşüt motorcuya tekme atan diyen çıkmamış iyi ki.Tabi işin gır gırını geçersek geçmiş olsun sizin yapabilceğiniz bir şey yokmuş zaten daha fazla.
  • geçmiş olsun kardeşim
  • Çok geçmiş olsun. Umarım motor'cu hemen iyigelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun , Allah beterinden korusun.
  • geçmiş olsun umarım motorlu adam da kısa sürede sağlığına kavuşur
  • quote:

Bugün bulunduğum yazlık siteden marketten alkol almak amacıyla arabaya binerek 2 km ötedeki markete gittim. Dönüşte kırmızı ışıktan u çektikten sonra hafif hızlanarak eve doğru devam ettim. bu sırada sağ şeritte bulunan beyaz hb bir arabayı sollamak için sol şeride çıktım hızım 75 civarıydı kemerim takılı değildi. Sol şeritte arabayı mıcıra kaptırdım, direksiyonu arabayı toparlamak için sağa kırdıysam da hiç bir etkisi olmadı sol taraftaki orta refüje girdim bu sırada aracın aksı ve sol ön teker gitti. orta refüjden karşı şeride geçtim tam bu sırada kafamı kaldırabildim bir baktım önümde bir motor bir de otobüs direksiyonu kırıp ikisinin arasından bariyerlere vurmaktı amacım ama aks olmadığı için hamlem bir şeye yaramadan motora çarptım motor benim arabayla bariyerler arasına sıkıştı. fırladı gitti. benim arabada motorda pert oldu. Ben hemen arabadan inerek çarptığım adamın yanına koştum. Abi bir şeyin var mı dedim o sırada ayaktaydı sonra bayılarak yere düştü. Bu sırada benim aklıma arabanın çalışır vaziyette olduğu ve kaçak olabileceği geldi arabaya geri döndüm kontağı kapattım, reflektör aradım yoktu. geri adamın yanına döndüm bu sırada kalabalık toplandı. Duyarlı vatandaşlardan birisi beni başka yere doğru uzaklaştırarak adamın yakınlarının ani tepkisinden korumak istedi. Neyse polis geldi alkol cihazına üfledim 0 promil çıktım.Bu sırada polisin verdiği tepki şu oldu tüh keşke adamların gözü önünde üfletseydik şimdi inanmayacaklar, ulan sen polissin inandıracaksın.Beni jandarma otosuna alarak yakınlarından korumak istediler ancak polis tek başına götürmeye kalktı ne aptal adam beni hedef göstermeye çalışıyor sanki, neyseki oradaki sivillerden birisi müdahele ederek beni kendi götürdü dikkat çekmemek için. Jandarma bölgesi olduğundan jandarma da geldi ve en son ambulans geldi her zamanki gibi. Şuan adamın durumunu öğrendim kırık falan yokmuş çok şükür bildiğim kadarıyla ayak serçe parmağında sürtünmeden dolayı ufak bir ameliyat geçirmiş ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum. Hatta babam ziyaretine gitti ben olay yeni olduğu için sıcağıyla gidemedim ancak yarın gideceğim.

Neyse salındıktan sonra öğrendimki kuzenimde evde beni bekliyordu, o da geri dönmeyince şüphelenip kaza olduğunu öğrenmiş hemen minibüse binerek yanıma gelmek istemiş. Olay yerinde konuşulanlar ;
    -adam 150 ile geliyormuş alkollüymüş tabi çarpar.
    -Ama alkol muaynesinde promil sıfır çıktı
    -Vay şerefsizler demek sürücüyüde değiştirmişler.

Yani her şeyi abartma eğiliminde olan toplum hiç bir yararı olmayacağını bilmesine rağmen adamın başına toplanan kalabalık, Elinde cep telefonuyla sağı solu çeken gerizekalılar.

Çıkardığım dersler;
    -Asla kendine çok fazla güvenme herkes kaza yapabilir.(ben hep ben kaza yapmam diyordum)
    -Yolda mıcır olması mümkünse hızlı gitme (ah o mıcır az kalsın benim yüzümden birisi ölecekti bu vicdan azabıyla yaşayamazdım)
    -Eskiden bu tip kaza yapanları vay hayvan karşı şeride geçmiş diye düşünürdüm şimdi kendim bu duruma düştüm.
    -Bana bir şey olmaması bir mucizeydi karşıdan kamyon tır ya da başka bir arabada gelebilirdi onla kafa kafaya girebilirdim, bundan dolayı yaşadığın her anın değerini bil.
    -Sollamaya çalıştığım arabanın sürücüsü aynadan beni takip ediyormuş şansa çünkü nissan micra ile ilgileniyormuş, hemen durup ambulans vs araması polise gelip ifade vermesi ve bana yaptığı bu iyilik için adama ne yapsam az gelir. Ancak ben olsaydım şahit yazmasınlar diye basıp giderdim yoluma önce bir durup yardım ederdim sonrada polis gelmeden giderdim artık bugünden sonra gördüğümü söylerim şahit olursamda olurum bu insanların hayatını etkiliyor sonuçta.
    -Bu tip bir kaza benim başıma gelse kesinlikle ortalığı birbirine katıp şikayetçi olurdum ancak adam babama gayet iyi davranmış sanırım şikayetçi olmayacak ama olursa da haklıdır önemli olan bu değil önemli olan adamın kısır kalmaması, kısır kalmasında varsın şikayetçi olsun bu benim umrumda değil çünkü hak ettim ben yaptım bu işi ve sıyrılmaya çalışmıyorum. Kaza zaten bu elimden gelenin en iyisi yaptım ancak kurtaramadım yapabilecek hiç bir şeyim yoktu adama vururken. Eğer yarın bir gün benim başıma bu tip bir kaza gelirse bende sakin kalmaya çalışırım ve mutlaka bu olayı anımsarım çünkü bu sonuçta kaza ve isteyerek olmuyor.

Bundan sonra; araba kullanmam demiyorum ancak yeni bir araba alınırsa mutlaka espli bir araba alınmalı bugün bunun değerini iyice anladım zaten bir öğrenci olarak arabam olması bir lükstü. Şimdi bu kazada adama bir şey olmasında varsın benim arabamda olmasın bu önemli değil.

geçmiş olsun bende bugün. belki kendi ölümüme sebeb açıcak bir kaza yapıyordum veya sakat kalıcaktım. http://www.youtube.com/watch?v=MXSFXPtcrlE aynı böyle oldum ve sol şeritte ters durdum. sizin cıkardıgınız dersleri fazlasıyla aldım ilk defa başıma geldi kemerimde takılıydı .bu arada aaraba 2011 focus ve frenledikten sonra kaydı 110 falan vardım otobanda ve araba kaydıktan sonra yolladıgım videodakı gibi oldu. sanırım esp yok araçta esp şart

• Geçmiş olsun birader , adama inşallah bir şey olmaz .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.