Şimdi Ara

KAZA YAPTIM lütfen yardım .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun saat 5 gibi motosikletimle kaza yaptım.

olay açık ve şu şekilde : önümde araba ben arkasındayım hızım normal bir hız (en fazla 30 )

araç sola sinyal vermeden yavaşça sola döndü . yavaş dönünce bende ister istemez arabanın sol tarafından vurdum..

adam aracıının sıgortası oldugunu söyledi ödeyecegini söyledi sigortasının.

bende dedim ki motosikletimi yeni aldım 2 gün oldu. daha şuan geçiçi ruhsat var . asıl ruhsat gelmedi bile dedim. adam dediki yarın kaza yerine motoru getir birlikte tutanak tutup fotografları cekelim dedi. adamın sigortası benim aracı öder mi acaba ?

ben motoru alalı 2 gün oldu. sigorta yaptıramadım

• Arkadan vuran sensin suc senin seninkini niye odesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunukimyazdı

Arkadan vuran sensin suc senin seninkini niye odesin

arkadan vurmadım arabanın sol kapısından vurdum sola dönüyordu sinyal vermeden .
  • Geçmiş olsun, sinyal vermeden dönüyordu demişsiniz ama takip mesafesi diye bir şey var yine de vurmadan duracak mesafede bulunmanız gerekirdi, hatalı sizsiniz. Bir de sigortanız yokmuş daha da kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Geçmiş olsun, sinyal vermeden dönüyordu demişsiniz ama takip mesafesi diye bir şey var yine de vurmadan duracak mesafede bulunmanız gerekirdi, hatalı sizsiniz. Bir de sigortanız yokmuş daha da kötü.

teşekkürler kimseye yaşatmasın RABBİM.

takip mesafelik bi durum degil adam fren atmadı . adam sola dönecek sinyal yakmadı . kendide kabul etti sucu . ama eksper kimi haklı görür onu bilmiyorum . takip mesafesi koru diyip işin içiinden kimse cıkamaz . ben takip mesafesini korudum ama o aracın sinyali yanmadıgı sürece bende kahin degilim dönecegini bilemem. dolayısıyla öyle birşey mantıksız gibi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebru.soydan.4327

bugun saat 5 gibi motosikletimle kaza yaptım.

olay açık ve şu şekilde : önümde araba ben arkasındayım hızım normal bir hız (en fazla 30 )

araç sola sinyal vermeden yavaşça sola döndü . yavaş dönünce bende ister istemez arabanın sol tarafından vurdum..

adam aracıının sıgortası oldugunu söyledi ödeyecegini söyledi sigortasının.

bende dedim ki motosikletimi yeni aldım 2 gün oldu. daha şuan geçiçi ruhsat var . asıl ruhsat gelmedi bile dedim. adam dediki yarın kaza yerine motoru getir birlikte tutanak tutup fotografları cekelim dedi. adamın sigortası benim aracı öder mi acaba ?

ben motoru alalı 2 gün oldu. sigorta yaptıramadım

aynı şey arkadaşımın başına geldi ama bu sefer aracı süren arkadaşım dönerken sinyal vermedi yandan motorcu sol kapıdan vurdu kapı değişti ön cam değişti

adamda kask yok 10 metre fren izi var motorcunun ehliyeti yok ruhsatı yok plaka yok..

motorcunun kafatası catladı kolu kırıldı yüzünde cam kesikleri var.

davaya verdiler 70 bin tl istemişler 2 yıldır sürüyor dava halen sonuclanmadı 2 hakim değişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 20 Aralık 2015; 12:44:58 >

• Bildiğim kadarıyla eski sahibinin sigortası 10 gün sizin içinde geçerli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Bildiğim kadarıyla eski sahibinin sigortası 10 gün sizin içinde geçerli oluyor.

Hayır olmuyor, aracı alır almaz sigorta yaptırmak gerekiyor. Sigorta yaptırılıncaya kadar trafiğe çıkmamak gerekiyor.
  • ebru.soydan.4327 E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Önemli olan cana bir şey gelmemesi. Suç durumuna bakarsak suçun büyük kısmı yine sizde malesef. Sinyalsiz dönse bile siz yavaşlayan aracın yanına girmişsiniz arkasından takip etmeye devam etmek yerine. Sigortanızın olmaması size ayrı bir suç daha yüklüyor. Adama birileri akıl vermeden hasarınızı karşılatabilirseniz karşılatın. Ama adamı uyandırırlarsa o sizden hasarını karşılamanızı isteyebilir. Kanunen ve kağıt üzerinde tamamen onun lehine gibi her şey.
  • arkadaşım adam sağ şeritte,sen sol şeritte gidiyor gibi düşün . adam sinyal vermeden sola dönüp kavşağa giriyor misal. sende adama önünde olmadığı için sinyal göremeyine çarpıyorsun. bu durumda kesinlikle sen haklısın. aracın arkasından çarpmış olsaydın takip mesafesini koruyamadığın için kesinlikle sen suçlu olurdun. rapor tutarken sinyal verilmediği için çaprazımdaki aracın döneceğini fark edemedim diye belirt mutlaka. aracın geliş yönünü ve senin geliş yönünü çiz önce. sonrada çarpışma anını çiz. bence 10 da 9 karşı taraf kusurlu.kafana takılan bişey varsa exper bulup sorabilirsin geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

arkadaşım adam sağ şeritte,sen sol şeritte gidiyor gibi düşün . adam sinyal vermeden sola dönüp kavşağa giriyor misal. sende adama önünde olmadığı için sinyal göremeyine çarpıyorsun. bu durumda kesinlikle sen haklısın. aracın arkasından çarpmış olsaydın takip mesafesini koruyamadığın için kesinlikle sen suçlu olurdun. rapor tutarken sinyal verilmediği için çaprazımdaki aracın döneceğini fark edemedim diye belirt mutlaka. aracın geliş yönünü ve senin geliş yönünü çiz önce. sonrada çarpışma anını çiz. bence 10 da 9 karşı taraf kusurlu.kafana takılan bişey varsa exper bulup sorabilirsin geçmiş olsun.

sizin gibi mantıklı cevap veren ınsanlara ayrıca teşekkürler.
  • quote:

arkadaşım adam sağ şeritte,sen sol şeritte gidiyor gibi düşün . adam sinyal vermeden sola dönüp kavşağa giriyor misal. sende adama önünde olmadığı için sinyal göremeyine çarpıyorsun. bu durumda kesinlikle sen haklısın. aracın arkasından çarpmış olsaydın takip mesafesini koruyamadığın için kesinlikle sen suçlu olurdun. rapor tutarken sinyal verilmediği için çaprazımdaki aracın döneceğini fark edemedim diye belirt mutlaka. aracın geliş yönünü ve senin geliş yönünü çiz önce. sonrada çarpışma anını çiz. bence 10 da 9 karşı taraf kusurlu.kafana takılan bişey varsa exper bulup sorabilirsin geçmiş olsun.

Neyin çaprazından bahsediyorsun ki sen?

Şerit tek araçlıktır. Bir şeritte iki araç olmaz. Adam isterse bulunduğu şeridin en solundan gider, ister en sağından gider. Teker çizgiye çıkmadığı sürece o şerit genişliği, araç boyunca onundur. Yanına giremezsin.

Her halukarda ya arabanın önünde olması gerekirdi ya da arkasında. O yüzden motorcu suçlu.

Adam dönerken frene basmak zorunda değil. Hızı uygundur döner. Sinyal vermesi gerekirdi o ayrı konu ama unutulmaması gereken bir şey var.

Arkadan çarpmak asli kusurdur. Yani %100 suçludur. Adam keyfi olarak ani frenle yolun ortasında durabilir. Kavga sebebi ama trafik kuralı açısından arkadan çarpan asli olarak kusurlu. Bu yüzden takip mesafesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 22 Aralık 2015; 22:43:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Bildiğim kadarıyla eski sahibinin sigortası 10 gün sizin içinde geçerli oluyor.

Hayır olmuyor, aracı alır almaz sigorta yaptırmak gerekiyor. Sigorta yaptırılıncaya kadar trafiğe çıkmamak gerekiyor.

Aracin sigorta policesi mevcut ise el degistidiginden itibaren 15 gun sigorta policesinin gecerliligi vardir bilginize

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

quote:

Şerit tek araçlıktır. Bir şeritte iki araç olmaz. Adam isterse bulunduğu şeridin en solundan gider, ister en sağından gider. Teker çizgiye çıkmadığı sürece o şerit genişliği, araç boyunca onundur. Yanına giremezsin.

Her halukarda ya arabanın önünde olması gerekirdi ya da arkasında. O yüzden motorcu suçlu.

Adam dönerken frene basmak zorunda değil. Hızı uygundur döner. Sinyal vermesi gerekirdi o ayrı konu ama unutulmaması gereken bir şey var.

Arkadan çarpmak asli kusurdur. Yani %100 suçludur. Adam keyfi olarak ani frenle yolun ortasında durabilir. Kavga sebebi ama trafik kuralı açısından arkadan çarpan asli olarak kusurlu. Bu yüzden takip mesafesi var.

sinyal vermenin bir önemi yokmuş
    sende hoşgeldin makascı genç.
    şerit değiştiriken sinyal yakıcaksın kuraldır.
    arkanda sağında solunda araç olmasının bir önemi yok.

• quote:

quote:

quote:

Sen önce asli kusur ne demek onu öğren ufaklık.

Ondan sonra konuş. Benim şeridimde sen yanımdan gi-de-mez-sin!

Evet sinyal vermeden dönmek bir trafik kuralı hatası. Ama asli kusur varsa diğer hatalar önemsiz.

Mesela sen %100 haklısın. Ama ehliyetin yok. Asli kusur. Ne olacak karşımdaki hatalıydı mı diyeceksin? Bir kere araç kullanma yetkin yok.

Bunu bir MTSK Direksiyon sınav komisyonu görevlisi olarak söylüyorum.

Asli kusurlar önemlidir. %100 haklı olacakken sırf asli kusur yaptın diye %100 hatalı olursun.

Bu örnekte de görüldüğü gibi.

1996'lı yeni yetme trafik bebesinden de başka bir yorum beklenmezdi zaten. Bardak Osman. Şimdi başlarsın sen ben 7 yaşından beri kullanıyordum heheyt diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 23 Aralık 2015; 16:19:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen önce asli kusur ne demek onu öğren ufaklık.

Ondan sonra konuş. Benim şeridimde sen yanımdan gi-de-mez-sin!

Evet sinyal vermeden dönmek bir trafik kuralı hatası. Ama asli kusur varsa diğer hatalar önemsiz.

Mesela sen %100 haklısın. Ama ehliyetin yok. Asli kusur. Ne olacak karşımdaki hatalıydı mı diyeceksin? Bir kere araç kullanma yetkin yok.

Bunu bir MTSK Direksiyon sınav komisyonu görevlisi olarak söylüyorum.

Asli kusurlar önemlidir. %100 haklı olacakken sırf asli kusur yaptın diye %100 hatalı olursun.

Bu örnekte de görüldüğü gibi.

1996'lı yeni yetme trafik bebesinden de başka bir yorum beklenmezdi zaten. Bardak Osman. Şimdi başlarsın sen ben 7 yaşından beri kullanıyordum heheyt diye

ben 7 yaşımdan beri kullanıyordum heheheyt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecondLieu -- 23 Aralık 2015; 22:47:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.