Şimdi Ara

Kaza yaptım, aracım pert mi? Şimdi ne yapmalıyım?(PERT OLDU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün öğlen saatlerinden otobanda bariyerlere vurdum. Acelem var diye hızlıydım. Ama Allahıma binlerce şükür bizde hiçbir şey yok. Araçta sanırım pert oldu.

Kazadan sonra hemen kaskoyu arayıp çekici çağırdım. Kaskonun çekicisi geldi aracın fotoğraflarını çekti ve aracı benim servisimin kapısına bıraktı.
    Ve aracın pert olduğunu söyledi. Yarın sabah exper gelip gerekli işlemleri yapacakmış.

Bu benim ilk kazam olduğundan prosedür nasıl işler bilmiyorum. Bu yüzden sizlere bir kaç şey sormak istiyorum.

1) Aracı 2 yıl önce 13 bin Liraya almıştım. Ama internette kasko bedeli 9050 TL yazıyor. Kasko bana bu bedeli mi ödeyecek?

2) Araçta ses sistemi ve bin liradan fazla çelik jant ve lastik vardı. Kasko poliçemde bunlar yazmıyor. Bu yüzden arkadaşlar kazadan sonra hemen apar topar araçtaki ses sistemini söktüler. Ama jantlar ve lastikler doğal alarak kaldı. Araç perte ayrılırsa jantlarım bana geri verilmeyecek değil mi? Gerçi biri kırıldı ama verilmeyecekse exper gelmeden jantları değiştirme şansımız var mı? (Çekicinin çektiği fotolarda jantlarım görünüyor)

3) Bariyerde ciddi bir hasar bıraktım. Zemine sabitleyen 5 kol koptu bariyer dışarı doğru yarım metre kadar esnedi. Otoban polisleri fotoğraflarını filanda çekti. Şimdi bu bariyerin ücretini ben cepten mi ödeyeceğim yoksa kasko yada trafik sigortam bunu öder mi?

4) Exper perte ayırmayalım gibi bir şey derse sizce bu aracı toplamaya değer mi? (Km 200.000'de, airbag açıldı ve motor düştü)

Araç
    Fiat Bravo sx 2000 Model

13 Eylül 2011
    Arkadaşlar servisten haber geldi. Aracımda ki hasar 14.000 Liraymış. Perte ayrılmış...

06 Aralık 2011

Eksik prim hesaplanmasından dolayı olay yargı sürecine taşındığı için sonuçlanana kadar bu konuya mesaj yazmamaya kara vermiştim ancak baktım ki süreç uzadı uzadı. Acilen arabaya da ihtiyacım var.
    Mecburen kasko bedelinin üzerine enflasyon oranlarının eklenmiş olduğu 9500 TL'yi kabul ettim.

Bu gün aracın ruhsat ve plakalarını da ilgili firmaya göndericem. Araç trafikten çekildiği anda ödemeyi hesabıma yapacaklarmış.

4 Aralık 2009'da aldığım ilk aracım olan bravoyla 6 Aralık 2011'de resmi olarak ayrılıyoruz.

İçim bi tuhaf oldu be

Araba mezarlığındaki çektiğim fotoğrafları da 2. sayfada

20 Aralık 2011

Konunun akıbetini takip edenler için bu konuya son mesajım.

Pert işlemlerinin 4 günde tamamlanmasına rağmen sigorta firması parayı 10 günde zorla gönderebildi. Yeni araç tercihimde Megane 2'den yana oldu. Sigorta şirketinden gelen parayı dün aldım. Bu günde yeni aracımı aldım

Hepinize kazasız belasız günler dilerim. Siz siz olun en sağdaki pedala basarken bir kez daha düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 20 Aralık 2011; 20:25:06 >

• Öncelikle geçmiş olsun. Tam sınırda duruyor. Parçası pahalımı bilmiyorum ama bence pert gibi.
  • Öncelikle geçmiş olsun size bir şey olmamış.
    Aracınız muhtemelen pert total olarak değerlendirilecek.
  • geçmiş olsun

jantları ve ses sistemini alabilirsiniz orjinallerini takmak koşulu ile. Diğer konularda bir fikrim yok ancak arabayı gördüğüm kadarı ile eğer sanayici değilseniz toplatmaya değmez.
  • Büyük ihtimalle pert aracınız.
    Büyük geçmiş olsun...
  • geçmiş olsun kardes 13 tl ye aldın ama kasko bedelini öderler ses sistemini al ben aldıgımda da böyleydi bu kolon yerleri ws boştu de :) jantları bilmem.
    sana 9bın tl werirler büyk ihtimal :) ama hemen de wermiyolar bi bekleme süren var bildigim kadarı ile
  • cevabımı alıntı yaparak müsait oldugun bi an kazayı nasıl yaptıgını anlatırsan sevinirim .
    herkez ders çıkarmış olur. acele giden ecele gider.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1- aracın piyasa rayiç bedeli ödenir, pazarlık yapmaya bakın.
    2- fikrim yok
    3- trafik sigortanızdan bariyer parası ödenir sizin cebinizden para çıkmaz.
    4- o araba toplanmaz, boşa kendinizi yıratmayın derim.
  • buraya yazıyorum o araca pert demez o kasko dostum geçmiş olsun size bişey olmaması sevindirici pert oloması iyi olacaktır aracınız zaten piyasası olmayan bi araç bide üstüne bu kaza ama %80 pert demezler
  • Allah korumuş,büyük geçmiş olsun.
    Maddi konular bir şekilde hallolur.Önemli olan kimseye birşey olmaması.
  • aracın pert olacagını tahmin etmyorum ama pert olsa da poliçedeki degerden muhtemelen daha
    düşük olacaktır.

geçmiş olsun buarada cana gelecegine mala gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz60 -- 11 Eylül 2011; 20:11:55 >
  • bir arkadaş bmw ile elektrik direğini indirmeyi başarmıştı cepten ödedi diye hatırlıyorum ama eski olay
  • arkadaşım cana geleceğine mala gelsin.buyuk geçmiş olsun..senin sağ ya

pertmiş boşver takma kafana..
  • Geçmiş olsun
  • büyük geçmiş olsun inşallah birdaha hız yapmazsınız
  • Geçmiş Olsun..
    Aracınızı ne kadara kasko yapmış iseniz poliçenizde yazıyordur o bedel ödenir.
    Aracınız servis deposundadır. servisten arkadaşlara söylerseniz ses sisteminizi alabilirsiniz.
    Jantlarınızı ve ses sisteminizi ve diğer yapmış olduğunuz değişiklikleri kasko poliçenizde beyan etmiş olsaydınız sorun yaşamazdınız.
    Aracınızdaki hasar zaten göründüğü üzere Aracın değerinin %50 sini rahat geçeceği için pert denecektir.
    Bundan sonra bu korku size ders olmuştur. daha dikkatli sürüşler dilerim..
  • Geçmiş olsun hepimiz daha dikkatli ve biraz daha yavaş sürelim 5dk geç kalırız yada erken çıkarız canımız daha kıymetli...
  • Geçmiş olsun arkadaşım. İyi ki sana birşey olmamış.

Aracın pert olup olmaması tamamen sigorta eksperinin ve kendi düşünceme göre de aracı götürdüğün özel/yetkili servisin onarım maliyet raporu ile ilgili bir durum. Şahsi kanaatimi soracak olursan aracını perte ayırmaya çalış ve mümkün olduğu kadar yüksek bir değer göster, özellikle de internet ilanları, oto pazarı ilanları ve benzeri yerlerden ilan toplayarak ve emsal gösterek.

Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin listesinde kasko değeri araç yıllara girince genelde her zaman düşük çıkıyor (benimki herhalde 33.500 çıkıyordu).

Geçmiş olsun, inşallah başka bir kazan olmaz. Yeni ya da kullanılmış benzer veya başka bir otomobil alır ve daha iyi imkanlar elde edebilirsin.

Selamlar,

Taner Göde
  • Öncelikle geçmiş olsun
    1-2 saniye kazanmak için saatler kaybettiniz

Herkesin acelesi var zaman çok değerli,
    ama ne kendimizin nede başkalarının hayatını tehlikeye atacak kadar saniyeler değerli mi?
    Hele yolsa makaslayarak gidenlere, trafikte ki sürücüleri tehlikeye atanları inş başkalarına zarar vermeden kendilerini öldürürlerde kurtuluruz diyorum,
    çünkü bu kaza olayı çok abarttı,

üstelik tehlikeli gidenden çok, son anda kazadan kurtulmak için direksiyon kıran ciddi kazalar yapıyor.

Artık herkes daha bilinçli olmalı ben çok çok nadir 100km/sa hızı geçiyorum, aşırı sürat ise asla

Bariyer konusuna gelirsek, bariyer'i cebinizden ödüyorsunuz diye biliyorum, ama burada araç pert olmuş nasıl olur bilemiyorum,
    şöyle oluyor, polis bariyere hasar yazdıysa, sigorta o hasar'ın ödendi belgesi olmadan ödeme yapmıyor diye hatırlıyorum,
    arkadaşımın başına gelmişti,

şimdi dua et belediye faturayı az çıkarsın, hiç hor görme ciddi para istiyorlar 4.000'i geçerse şaşırma
    arkadaş sinyal direğine vurmuştu 4.000TL vermişti

• bariyer,trafik lambası, aydınlatma direği...hep bunlar bi muamma bi tanıdığıma kaldırım taşı için kamu davası açılmıştı...bu konuda daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa bu başlık altından bizlerde faydalanırız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.