Şimdi Ara

Kaza Tramer Hasar Kaydı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 hafta once 2016 model Vw Polo aracimla kaza yaptim.
    Servis bugune randevu vermisti ve bugun butun evraklari kaza tutanak formu, resimler vs dogus servise aracimla beraber biraktim. Oradaki gorevliye şöyle dedim; eger kusurlu karsi tarafsa aracimin tamir masraflari onun trafik sigortasi tarafindan karsilacak fakat eger kusur bende cikarsa ben aracimi yaptirmadan teslim almak istiyorum bunun sebebi kucuk bir kapi gocugu icin serviste yaptirip 2500 tl hasar kaydi cikmasini istemiyorum, kendim otosanayide 600 tl ye yaptiricam ve tramerde hasar gozukmeyecek.

Buraya kadar sikinti yok fakat benim teslim ettigim evraklari once tramer merkezine gonderiyorlarmis tramer dosya kaydi olusturduktan sonra komisyon degerlendirmesi yapiyorlarmis. Acaba bu dosya kaydini actiktan sonra aracimi hic serviste yaptirmasam bile tramer kaydi gozukecek mi? Yani o acilan dosya kaydini sonradan sildirebilirmiyiz aracimi yaptirmicam cunku!

Yorumlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba geçmiş olsun.

Komisyon kararı sonrası tramerden tutar gözükmez. Gözükse bile dilekçe ile sildirebilirsiniz.

• Evet haklisiniz araci yaptirmayacagim icin tutar gozukmeyecek, peki arac kazaya karisti gozukecek mi? Kusurlu ben cikarsam araci direk almayi dusunuyorum servisten, tramerde kazaya karisti gozukurmu acaba?

• antonio-montana A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

öncelikle geçmiş olsun,
    Tramer bilgi deposudur, sadece hasar değil sigorta şirketleri tüm kestikleri poliçeler tramer de depolanır.
    hasar kaydının tramere işlenmesi için onarımın yapılıp bitmesi servisin sigorta şirketine fatura kesmesi ve dosya sorumlusunun
    dosyayı kapatması gerekir. İşlem yaptırmazsanız ödeme yapılmadan dosya kapatılacağı için rakamsız kayıt işlenir.
    İnternette araştırırsanız ödeme yapıldığı takdir de kayıt işlenmeyen dosyalar da var. Yani sigortalı kaza yapıyor 5000 TL'Lik hasar yapılıyor
    ama tramere mesaj attığında kayıt gelmiyor.
  • Hocam verdiginiz cvb lar icin cok tesekkurler.

Benim bilirkisi arkadaslardan biraz daha netlestirmelerini istedigim konu su;

Kaza yaptim, kaza raporları resim tutanak vs hepsini teslim ettim servise ve servis yetkilisi 1 hafta / 10 gun icinde kaza kusur sonucu netlesir dedi.

Karsi tarafta hic hasar yok. Benim kapida hasar var. Kusurlu karsi taraf cikarsa aracimi serviste yaptiricam cunku masraflar onun trafik sigortasindan karsilanacak. Ben kusurlu isem benim aracimi kaskom yaptiracak. Bir kapi icin 3000 tl hasar kaydi islenecek diyor iste bu durumda aracimi servisten alicam kendim otosanayide yaptiricam.

Bu kisir dongu icerisinde netlesen komisyon kararlari, acilan tramer inceleme dosyalari sonucunda ben 5664 de plakami yazip msj attigimda, kaza oncesinde yazdigi gibi "34...... plakali aracin 2003 yili sonrasinda herhangi bir tramer kaydi yoktur." mu yazacak yoksa "İlgili arac 1 adet kazaya karismistir." mi yazacak? bunu merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antonio-montana -- 7 Ekim 2016; 2:36:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonio-montana

Hocam verdiginiz cvb lar icin cok tesekkurler.

Benim bilirkisi arkadaslardan biraz daha netlestirmelerini istedigim konu su;

Kaza yaptim, kaza raporları resim tutanak vs hepsini teslim ettim servise ve servis yetkilisi 1 hafta / 10 gun icinde kaza kusur sonucu netlesir dedi.

Karsi tarafta hic hasar yok. Benim kapida hasar var. Kusurlu karsi taraf cikarsa aracimi serviste yaptiricam cunku masraflar onun trafik sigortasindan karsilanacak. Ben kusurlu isem benim aracimi kaskom yaptiracak. Bir kapi icin 3000 tl hasar kaydi islenecek diyor iste bu durumda aracimi servisten alicam kendim otosanayide yaptiricam.

Bu kisir dongu icerisinde netlesen komisyon kararlari, acilan tramer inceleme dosyalari sonucunda ben 5664 de plakami yazip msj attigimda, kaza oncesinde yazdigi gibi "34...... plakali aracin 2003 yili sonrasinda herhangi bir tramer kaydi yoktur." mu yazacak yoksa "İlgili arac 1 adet kazaya karismistir." mi yazacak? bunu merak ediyorum..

Kazaya karıştığınız tabi ki yazacak hocam sonuçta bir kaza var ortada.

Lakin sigorta ya da kasko poliçeleri ödeme yapmazsa dilekçe ile bu durumu sildirebiliyorsunuz. Böylelikle kazaya karışmamış gibi gözüküyor.

• antonio-montana A kullanıcısına yanıt
    "İlgili arac 1 adet kazaya karismistir.

'' xx/xx/xxxx tarih çarpma '' şeklinde rakamsız kayıt işlenecek.

Tekrardan hem sizin ve daha sonrada bu soruyu soracak arkadaşlara hitaben;

Tramer sistemine sadece kaza/hasar bilgi servisi diye bakmayınız, tramer devletin Bilgi deposudur sigorta şirketleri yaptıkları tüm işleri poliçe tanzimi,iptali,zeyili hasar dosyası açılması kapanması hangi eksperin atandığı vs. herşey Tramer'de depolanır. Sizin aracınızla ilgili hasar dosyası açılıp işlemler yapıldıktan sonra hak sahibi talebi ile kapansa bile dosya bu bilgi tramere böyle işlenir. Mesaj atıldığında ise ilgili tarihte kaza olduğu bilgisi gelir lakin sigorta şirketi kasasından ödeme yapmadığı için rakam yazmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tramer kaydı hakkında
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.