Şimdi Ara

Kaza testi ( güney kore firmaları )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son birkaç aydır forumu takip ettiğim kadarı ile hyundai gibi markaların ( güney kore firmaları) vw'den daha iyi araçlar ürettiği gibi konular açılmaya başlandı. Haklı olabilirsiniz. Marka seçerken herkesin kendine göre sebepleri vardır. Eminim çoğumuz için araç seçerken güvenlik en ön plandadır. Benim paylaştığım videoda bununla ilgili. Altta Kia ile VW'nin crash testi bulunmakta.

Şimdi bir sorum var. İnsanlara hyundai gibi araçlar önerirken bu aracın güvenli olduğundan emin olduğunuz için mi öneriyorsunuz, yoksa iç aksesuarları kaliteli, motoru az yakıyor diye mi öneriyorsunuz ?

Bu videoyu izledikten sonra Kia gibi araçlara ( güney kore yapımı) binerken tedirgin oluyorum. Bir Vw Tiguan ile hayatta kalacağınız bir kazada kia gibi bir araçla Allah korusun kafanızı parçalayabilirsiniz. Ve bence Kia ve Hyundai aynı sağlamlıkta araçlar üretiyor.

Not: Konu VW övmek veya başka bir firmayı yermek için açılmamıştır. Konuyu açmadaki asıl amaç insanlara önerilen araçların en küçük kazalarda taşıdığı insanların hayatını koruyacak özellikleri barındırıp barındırmamasıdır. Eğer elinizde varsa bu testin Mercedes veya herhangi bir alman firması aracında yapıldığı onuda paylaşabilirim.

• VW yeni kasa, Kia eski kasa sanırım. Bu yüzden bir fark olabilir mi ?
  • i30'un adı çok anılmaya başlamıştı. Böyle bir konu bekliyordum.
  • Arkadaşım tedirgin olmana gerek yok ki? Binmezsin, bak bakalım tedirgin olacak mısın bir daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

VW yeni kasa, Kia eski kasa sanırım. Bu yüzden bir fark olabilir mi ?

2 side eski kasa yanılmıyorsam. Videonun tarihine bakmadım.

Yeni kasa hyundailerin rollover testlerini bulamadım varsa paylaşın bizde hyundai marka bi araç alırken içimiz rahat sürelim.
  • ix35, tiguanden euro ncapten daha fazla puan aldığınıda biliyorsunuzdur

video'daki test kia sportage 7 senelik bir kasa, bariz vw övme amaçlı bir video olduğu aşikar (marka devamlı ön planda ve bir kıyas içinde) daha tarafsız bir referans göstermelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

ix35, tiguanden euro ncapten daha fazla puan aldığınıda biliyorsunuzdur

video'daki test kia sportage 7 senelik bir kasa, bariz vw övme amaçlı bir video olduğu aşikar (marka devamlı ön planda ve bir kıyas içinde) daha tarafsız bir referans göstermelisiniz

En sonda belirttigim gibi, varsa elinizde bu tür testler ben ilk mesaja eklerim.

Şunuda belirteyim eğer yeni kasa hyundailer veya kialar güvenlik sorununu çözmüşse bence de vw'in yerine tercih edilmesi gereken araçlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni kasa Sportage ve ix35, bu testten daha iyi puanlarla çıktı diye biliyorum. Ayrıca Euroncap tarzı testlerden de son zamanlarda tüm araçları 5 yıldızla ayrılıyorlar. Bence güvenlik açısından tedirgin olmaya gerek yok. En azından yeni araçları için durum bu.
  • videoda haksız karşılaştırma yapılmış..kia ve hyundai in..son modelleri ile vw son modellerini kıyaslayın..sadece eski sportage ile tiguan kıyaslayarak iki markanın güvenlik notunu vermeyin..
  • ben videoda rollover testi göremedim siz nasıl gördünüz.

çok sağlammış hani

rollover test budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 27 Mart 2012; 15:00:33 >

• Gitti güzelim yorgan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

ben videoda rollover testi göremedim siz nasıl gördünüz.

çok sağlammış hani

rollover test budur.

heeey,çılgınsın meeen

• Video tamamen art niyetle hazırlanmış zaten görüntülerde ki herifte tam sahtekar kılığı var

2008-2012 arası üretimi vw kia ise 2006-2011 arası olan kasa

vw ni yeni alıyorsunda kia niçin eski 2 aracıda ayni yaşta ayni özellikte olmalı ki karşılaştırasın

2011 de yeni cıkan sportage olsun bakalım ne oluyor

zaten amerikalıların çekik gözlere karşı önyargılarını biliyoruzda bize ne oluyor

butür videolar dolu internet ve coğunluğuda art niyetli ve taraflı cekiliyor türkiyede ki otomobil yayınlarının yaptığı gibi

normal yaşamda hangi şekilde ne şartlarla kaza yapıcağınız belli değil hangi hızla hangi acıyla hiçbir şey belli değil

o yüzden butür kaza testlerine fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum günümüzde yeni nesil araçların

büyük bir coğunluğu GÜVENLİ yapıları itibariyle gayet sağlam modeller

o yüzden böyle taraflı cekilmiş videolar referansınız olmasın bence

al bir videoda benden o zaman alın ford olun lord

şimdi bu videodan ne anlıyacağız ? ford cokmu sağlam mercedes cok mu zayıf !

• Euroncap bu iş için kurulmadı mı zaten? Oradaki testlere önem vermiyor musunuz?

Aşağıdakine bakılırsa ix35/sportage güvenlik konusunda tiguanı geçmiş gözüküyor,

http://www.euroncap.com/results/vw/tiguan/363.aspx

http://www.euroncap.com/results/hyundai/ix35/2010/406.aspx

• Yanlislikla konuyu benmi actim sandim ::)))
  • Aslında Kia veya Hyundai alıp almamanız umrumda değil, ama dayanamadım. Bu kadar da ...ok atılmaz yani.

Almazsınız, binmezsiniz, sonuçta ben ve Kia pek kafamıza takmıyoruz. Alın vw, tepe tepe kullanın, güvenli ve huzur içinde.

Bir çarpışmada pek çok unsur vardır. Ağırlık, vuruş açısı, aracın destek sistemi vs. Siz vw öneriyorsunuz anladığım kadarıyla, çünkü cümlenizden bu çıkıyor. Peki ESP si bile olmayan bir vw i nasıl öneriyorsunuz, onu sorayım. Sonuçta ESp önemli bir güvenlik unsurudur. Hadi onu geçtik, hepimiz Volvonun araçlarının daha güvenli olduğunu biliriz. Şimdi, vw tavsiye ettiğiniz bir vatandaşa, "Kia-Hyundai gibi araçlarla çarpışırsanız, telaş etmeyin, çok güvenlidir, ama Volvo bir araçla kaza yapmamaya özen gösterin" diye bir tavsiye parantezi mi açıyorsunuz? Tamamen hüsnü kuruntu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Video tamamen art niyetle hazırlanmış zaten görüntülerde ki herifte tam sahtekar kılığı var

2008-2012 arası üretimi vw kia ise 2006-2011 arası olan kasa

vw ni yeni alıyorsunda kia niçin eski 2 aracıda ayni yaşta ayni özellikte olmalı ki karşılaştırasın

2011 de yeni cıkan sportage olsun bakalım ne oluyor

zaten amerikalıların çekik gözlere karşı önyargılarını biliyoruzda bize ne oluyor

butür videolar dolu internet ve coğunluğuda art niyetli ve taraflı cekiliyor türkiyede ki otomobil yayınlarının yaptığı gibi

normal yaşamda hangi şekilde ne şartlarla kaza yapıcağınız belli değil hangi hızla hangi acıyla hiçbir şey belli değil

o yüzden butür kaza testlerine fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum günümüzde yeni nesil araçların

büyük bir coğunluğu GÜVENLİ yapıları itibariyle gayet sağlam modeller

o yüzden böyle taraflı cekilmiş videolar referansınız olmasın bence

al bir videoda benden o zaman alın ford olun lord

şimdi bu videodan ne anlıyacağız ? ford cokmu sağlam mercedes cok mu zayıf !

Fordda sağlammış ama

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Aslında Kia veya Hyundai alıp almamanız umrumda değil, ama dayanamadım. Bu kadar da ...ok atılmaz yani.

Almazsınız, binmezsiniz, sonuçta ben ve Kia pek kafamıza takmıyoruz. Alın vw, tepe tepe kullanın, güvenli ve huzur içinde.

Bir çarpışmada pek çok unsur vardır. Ağırlık, vuruş açısı, aracın destek sistemi vs. Siz vw öneriyorsunuz anladığım kadarıyla, çünkü cümlenizden bu çıkıyor. Peki ESP si bile olmayan bir vw i nasıl öneriyorsunuz, onu sorayım. Sonuçta ESp önemli bir güvenlik unsurudur. Hadi onu geçtik, hepimiz Volvonun araçlarının daha güvenli olduğunu biliriz. Şimdi, vw tavsiye ettiğiniz bir vatandaşa, "Kia-Hyundai gibi araçlarla çarpışırsanız, telaş etmeyin, çok güvenlidir, ama Volvo bir araçla kaza yapmamaya özen gösterin" diye bir tavsiye parantezi mi açıyorsunuz? Tamamen hüsnü kuruntu....

Boyle bir post atmanıza hiç anlam veremiyorum. Normalde bu tür yorumlara cevap yazmam fakat Vw övmek için konuyu açtığımı iddia etmişsiniz ona cevap yazacagım.

Hyundai veya kia sahibi tanıdıklarım kendi araçlarına güvenmediklerini her fırsatta dile getirmişlerdir. Aynı şekilde bugun bi anket yapsak adım gibi eminim buyuk çoğunluk aynı cevabı verecektir.

Ha siz bugüne kadar bu araçlarla virajlara güvenle girdiyseniz , olası kazalarda aracınıza güveniyorsanız ona birşey diyemem. Benim gözlemlerime göre insanların bu markaları tercih etme sebebi %90 ucuzluk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Fordda sağlammış ama

Ford (amerikan) ile yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Aslında Kia veya Hyundai alıp almamanız umrumda değil, ama dayanamadım. Bu kadar da ...ok atılmaz yani.

Boyle bir post atmanıza hiç anlam veremiyorum. Normalde bu tür yorumlara cevap yazmam fakat Vw övmek için konuyu açtığımı iddia etmişsiniz ona cevap yazacagım.

Hyundai veya kia sahibi tanıdıklarım kendi araçlarına güvenmediklerini her fırsatta dile getirmişlerdir. Aynı şekilde bugun bi anket yapsak adım gibi eminim buyuk çoğunluk aynı cevabı verecektir.

Ha siz bugüne kadar bu araçlarla virajlara güvenle girdiyseniz , olası kazalarda aracınıza güveniyorsanız ona birşey diyemem. Benim gözlemlerime göre insanların bu markaları tercih etme sebebi %90 ucuzluk.

Estağfurullah, siz de yanlış anlamışsınız, ben vw övdüğünüzü söylemedim ama siz de desteksiz tavsiye ediyorsunuz demeye getirdim. Gerçi ben araç tavsiyesi yapmam, o ayrı.

Tanıdıklarınız araçlarına güvenmedikleri halde, neden hala kullanmaya devam ediyorlar? Sonuçta satıp, daha eski model vw alabilirler, anket yapsanız, sonuç ne olur bilemem, ancak ben kendi aracımdan memnunum ve gayet de severek ve güvenerek biniyorum.

Ben aracımla virajlara güvenle girerim, hatta ESP devreye girssin diye oldukça da zorlarım. Dergi testlerinde dahi, bu aracı yoldan çıkarmanın zor olduğundan bahsedilir. Çünkü sert süspansiyonlara sahiptir. Rahatsız ancak güvenli bulurum aracımı. Olası kazalarda da, motor kısmını açtığımdan ve oradaki koruyucu 10 cm kalınlıkta 2 desteği gördüğümden beri, hiç endişe duymuyorum.

Gözleminize göre bu araçların tercih sebebi ucuz olmaları ise yanlış gözlemlemişsiniz. Çünkü Kia ve Hyundainin araçları hiç de ucuz değildir. Bir Meksika yapımı Jettayla kıyaslıyorsanız, ona oranla ucuz tabi, ama bir Honda Civic, Ford Focustan daha pahalıdırlar. C segmenti için konuşuyorum. Jetta nın da neden pahalı olduğu... Bilemeyeceğim, kimi doğuş diyor, kimi başka nedenler ileri sürüyor. Ancak vw in kullanıcılarını DSG konusunda kobay olarak kullandığı gerçeği de değişmiyor bana kalırsa...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.