Şimdi Ara

KAZA KAYITLARI, PERT KAYDI, MESAJLA SORGULAMA VE 2 ÖRNEK OLAY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konularla ilgili çok sorun yaşandığı için başımdan geçen iki olayı paylaşmak istiyorum.

1. OLAY

3-5 sene önce bende E39 528i vardı, izmir taraflarında kavşakta yeşil ışık yanınca yürüdüm, o sırada acı bir fren sesi duydum, bir şahin önce benim sol arka çamurluğa çarptı, daha sonra ben yarım tur dönünce duramadı geldi bir de ön sol çamurluğa tam tekerin olduğu yerden çarptı. Şahinin ön komple dağıldı çekiciyle götürdüler, benim arac yürür vaziyetteydi, ciddi bir sorun yoktu, çamurluklarda yırtık dahi yoktur ama araç kaskolu olduğu için şirketi aradım çekici gönderdiler. İzmirin yetkili servisine arabayı çektirdim. Normalde bu hasar sanayide kasko harici yapılsaydı tahminimde 2-3bin lira civarı maksimum hallolurdu. Ama orada aracıma tam hatırlayamamakla birlikte 15.000 lira üzeri harcama yaptılar. Ön ve arka sol çamurluğu komple orijinali ile değiştirdiler. Mesela son susturucu, eğilmişti, onu da değiştirdiler. Süspansiyonu değiştirdiler, bazı ufak tefek şeyler daha vardı onlar yapıldı. Ben yeterki arabam en iyi şekilde yapılsın diye hiçbirşey demedim zamanı gelince arabamı aldım. Bu olaydan 1 sene sonra filan aracımı sattım. Galerici arkadaş kaportacıya götürdü, kaportacı baya bi inceledi hiçbirşeyi bilemedi, ben kendim söyledim, ön ve arka sol çamurluk değişmiş diye. Neyse o şekilde sattım arabayı. Sonra galerici'nin ilanına baktım, araba komple orijinal yazmış, değişen parçaları hic yazmamış o şekilde gariban, anlamayan bir vatandaşa satmış.
    Arabayı alan vatandaş kasko yaptırmak için sigortacıya gidince bu araba pert demişler, böyle olunca adam çıldırmış, galericiyi arayıp onunla tartişiyormuş, galerici beni aradı, abi senin numarayı veriyim mi dedi, ben de ver dedim. Adam aradı, tabi burnundan soluyor. Ben anlattım, yapılan kaza bu, ciddi birşey değil, araba pert de olmaması lazım, ama kaza miktarı fazla olunca pert olmuş demekki dedim, daha önce satmadan kaskolu da olduğunu filan söyledim, adam galericiye lanet okudu ama bizim iyi niyetimizi görünce binmeye kadar verdi ve o şekilde kullandı, daha sonra o da sattı.

Ondan sonra araba 5-6 el değiştirdi, internette bakıyorum ilanlara, hep full orijinal yazıyor, kilometre kaç yıl geçti hiç yükselmiyor, hatta bazen düşüyor.

2. OLAY
    Bundan önceki E39 540i aracımı alırken, 5664'e mesaj çektim, hiç hasar kaydı çıkmadı, ustalara da gösterdim araç güzel olunca aldım, kaskosunu yaptırdım binmeye başladım. Belli bir süre sonra satmaya karar verince tekrar mesaj attım sisteme ve 20.000 liralık bir hasar gözüküyordu, acayip sekilde moralim bozuldu, araştırdım, incelettirdim, arabanın altının vurulduğunu, hic bir parça değişmemesine rağmen kaskoda biraz da şişirilerek bu kadar masraf yapıldığını gördüm. Bunu alan arkadaşa belirterek sattım.

Tespitlerim:
    1- Arabada pert kaydı bile olsa veya çok yüksek miktarda hasarı bile olsa birçok hafif kazalı araçtan düzgün olabilir, kaportacılar baktığında da hiçbirşey anlamayabilir.
    2- 5664 mesaj atmak da çözüm değil, sonradan kaza ilavesi olabiliyor.
    3- Özellikle yetkili serviste ve güzel işçilikle yapılan kaporta parça değişimlerini dahi standart kaportacılar anlayamıyor.
    4- Siz daha önce aracınızı kasko yaptırarak normal şekilde binseniz bile, belli bir zaman diliminde hasarınız yüksek olursa siz sattıktan sonra bile pert diye arabaya kasko yapmayabiliyorlar.
    5- Özellikle 5 yaşından büyük bmw ve mercedes gibi arabalarda 20bin TL'Lik hasarlar bile çok ciddi olmayabiliyor, kaskodan yapılmışsa 5.000TL'lik hasar bile çıtır hasardır. Ve bu tip arabalarda kilometresi düşürülmeyen çok çok çok nadir bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_540ia -- 28 Mart 2013; 0:49:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

5- Özellikle 5 yaşından büyük bmw ve mercedes gibi arabalarda 20bin TL'Lik hasarlar bile çok ciddi olmayabiliyor, kaskodan yapılmışsa 5.000TL'lik hasar bile çıtır hasardır. Ve bu tip arabalarda kilometresi düşürülmeyen çok çok çok nadir bulunuyor.

yarısı dağılmış bir palio, yandan duvara sürtüp kaportasını çizdirmiş bir 307 GTI araca yapılan kozmetik masrafından daha az bir masrafla toplanıyor.

KM düşürme olayları, maalesef o kadar yaygın ki, artık aleniyet kazandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

yarısı dağılmış bir palio, yandan duvara sürtüp kaportasını çizdirmiş bir 307 GTI araca yapılan kozmetik masrafından daha az bir masrafla toplanıyor.

KM düşürme olayları, maalesef o kadar yaygın ki, artık aleniyet kazandı.

Demek istediğim şu hocam, kaskodan şişirilerek yapılma ile sanayide pazarlık usulu yapılma arasında arabasına göre 5-6 kata kadar fiyat farkı oluyor.

• Eline sağlık.
  • Bizim arabada çarpma olarak 9 milyarlikvkayit görünüyor başka konularda okudun bu hasar karşıya verilmiş onun kaydı diyorlar doğru mudur? Bizim araç büyük ihtimal parcalari pahalı bir araca çarpmış bizimkinden on tamponun değiştiği belli oluyor sizce nasıldır durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Bizim arabada çarpma olarak 9 milyarlikvkayit görünüyor başka konularda okudun bu hasar karşıya verilmiş onun kaydı diyorlar doğru mudur? Bizim araç büyük ihtimal parcalari pahalı bir araca çarpmış bizimkinden on tamponun değiştiği belli oluyor sizce nasıldır durum?

evet. Kayıtlarda araçların hasarından ziyade, sorumlu aracın sigortaya verdiği hasar yazılıyor. Kişilerin kendi ceplerinden karşıladıkları katkı payları da yok. Yani fazla olabileceği gibi, eksik de olabilir.
  • quote:

Bizim arabada çarpma olarak 9 milyarlikvkayit görünüyor başka konularda okudun bu hasar karşıya verilmiş onun kaydı diyorlar doğru mudur? Bizim araç büyük ihtimal parcalari pahalı bir araca çarpmış bizimkinden on tamponun değiştiği belli oluyor sizce nasıldır durum?

Bunun en iyi yolu, sigortacı bi tanıdığınıza rica etmek. Onlar hasarın ne zaman olduğunu, hangi serviste yapıldığı bilgisine bile ulaşabiliyorlar. Siz de o servise gerekirse gidip, yapılanların faturasını bile görebiliyorsunuz. Resmi bilgi için aracın onarımını yaptıran ruhsat sahibinin imzalı dilekçesini istiyorlar ancak gayri resmi bilgi isterseniz servise gidip sormanız genelllikle yeterli oluyor. Onun harici net birşey söylemek pek doğru olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı güne 8 kaza tramer
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

evet. Kayıtlarda araçların hasarından ziyade, sorumlu aracın sigortaya verdiği hasar yazılıyor. Kişilerin kendi ceplerinden karşıladıkları katkı payları da yok. Yani fazla olabileceği gibi, eksik de olabilir.

Benim yukarıdaki ilk örnekte, kendi aracımda oluşan hasarın tamamı bende gözüküyor. Karşı tarafınki ise hiç yok. Ayrıca karşı taraf %100 kusurluydu. Yani yukarıdaki söylediğiniz benim yaşadığıma uymuyor.

• quote:

quote:

quote:

Benim yukarıdaki ilk örnekte, kendi aracımda oluşan hasarın tamamı bende gözüküyor. Karşı tarafınki ise hiç yok. Ayrıca karşı taraf %100 kusurluydu. Yani yukarıdaki söylediğiniz benim yaşadığıma uymuyor.

Bu sistemde ne olacağı hiç belli olmuyor adam akıllı bir düzenleme gelmesi gerekiyor geçen yılda amcam kaza zincirleme kazaya karıştı onda hasar yoktu önündeki araca hasarsa vermedi arkadan ona vurdular adamın hasar amcama yazıldı çok sacma birşey aslında böyle durumlarda karşı taraf size çarpıp sadece onda hasar olunca git kendi cebinden ypatır diyebiliyor muyuz çünkü bizim sigorta onun aracını yaptırırsa bize yazılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha geçen Anadolu Otobanı'nda önüme aniden çıkan köpeğe çarptım. Sol alt önden alınan darbe neticesinde tampon kırıldı ve direksiyon kolu yamuldu. Şimdi servisten alacağım aracımı , onarım bedeli 15.000 TL. Araç 2012 1.16d. BMW'nin parçaları ve işçiliği çok ciddi para. Kaskoda gözükecek. Ben fotoğraflarını çektim kaza raporunu saklıyorum. Servisten de yapılan onarım ile ilgili rapor alacağım ve saklayacağım. Satarken buyurun böyle böyle oldu ve şu işlemler yapıldı diye. Neyse ki şasiye darbe almadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanique -- 28 Mart 2013; 14:56:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanique

Daha geçen Anadolu Otobanı'nda önüme aniden çıkan köpeğe çarptım. Sol alt önden alınan darbe neticesinde tampon kırıldı ve direksiyon kolu yamuldu. Şimdi servisten alacağım aracımı , onarım bedeli 15.000 TL. Araç 2012 1.16d. BMW'nin parçaları ve işçiliği çok ciddi para. Kaskoda gözükecek. Ben fotoğraflarını çektim kaza raporunu saklıyorum. Servisten de yapılan onarım ile ilgili rapor alacağım ve saklayacağım. Satarken buyurun böyle böyle oldu ve şu işlemler yapıldı diye. Neyse ki şasiye darbe almadı

köpeğe ne oldu çarptıktan sonra ilgilendiniz mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

quote:

Daha geçen Anadolu Otobanı'nda önüme aniden çıkan köpeğe çarptım. Sol alt önden alınan darbe neticesinde tampon kırıldı ve direksiyon kolu yamuldu. Şimdi servisten alacağım aracımı , onarım bedeli 15.000 TL. Araç 2012 1.16d. BMW'nin parçaları ve işçiliği çok ciddi para. Kaskoda gözükecek. Ben fotoğraflarını çektim kaza raporunu saklıyorum. Servisten de yapılan onarım ile ilgili rapor alacağım ve saklayacağım. Satarken buyurun böyle böyle oldu ve şu işlemler yapıldı diye. Neyse ki şasiye darbe almadı

maalesef köpek çarpma anında ölmüştü daha doğrusu paramparça olmuştu.otoyol polisini çağırdım ekipler de temizledi yolu ben ayrılana kadar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

quote:

maalesef köpek çarpma anında ölmüştü daha doğrusu paramparça olmuştu.otoyol polisini çağırdım ekipler de temizledi yolu ben ayrılana kadar.

hocam geçmiş olsun siz köpek kazası deyince aklıma bu tutanak geldi.bizim millet gerçekten çok yaratıcı

• nisandan sonra pert kayıtlı araçların pert kaydı gözükmeyecekmiş sadece hasarın ne olduğu gözükecekmiş doğruluk derecesi nedir bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim (3 parça boya 13oooTl Pert kaydı var)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.