Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
218.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar telefonumu isviçreye gönderiyorum son olarak eklemek istediginz yardım edebilceginiz akıl vericeginizbi konu varmı faturasız gönderiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MurMur

arkadaşlar telefonumu isviçreye gönderiyorum son olarak eklemek istediginz yardım edebilceginiz akıl vericeginizbi konu varmı faturasız gönderiyorum

Arkadasım gonder artık Allaha dua etmeye basla.

Kolay gelsın.
  • Ya arkadaslar ben telefonu kayıtr ettireli 1,5 ay oldu daha açılmadı ne yapabilirim önerisi olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mogu

Ya arkadaslar ben telefonu kayıtr ettireli 1,5 ay oldu daha açılmadı ne yapabilirim önerisi olan varmı ?

Oncelikle telefonu nerden aldin ?
    Evraklari nasil ve nereye teslim ettin.
    Evraklari teslim ettikten oncemi kapandi yoksa kapandiktan sonrami evraklar teslim edildi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?

TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin

Avea Müşteri Hizmetlerini arayıp durumu belirttim ve bana dedikleri TK'dan liste gelince açabiliriz dediler ama bu liste ne zaman gider bilgin var mı ?

• quote:

quote:

quote:

Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?

TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin

Avea Müşteri Hizmetlerini arayıp durumu belirttim ve bana dedikleri TK'dan liste gelince açabiliriz dediler ama bu liste ne zaman gider bilgin var mı ?

Tipki dedigim gibi.

Evraklarin tesliminin ardindan yaklasik 3 hafta kadar sonra telefon aciliyor. Yazili listenin Operatorlere de gitmesini kapsayan bir sure zarfi bu. Fakat Yonetmelikleri ne sekilde isliyor okadarini bilemiyorum. Kendi kanaatim 1 haftanin gecmeyecegi yonunde

• İnşallah..
  • benim durum da enteresan;

benim telefon gümrükten geçirilmiş, harcı yatmış,TRT bandrolü, sözlü beyanneme kağıdı var. Telsime gidilmiş ve kaydedilmiş. Ancak Turkcell hattımla çalışmıyor(telsim ile çalışıyor), imei kayıtlı gözükmüyor. gel de çık işin içinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 26 Ağustos 2006; 19:57:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lloyd

benim durum da enteresan;

benim telefon gümrükten geçirilmiş, harcı yatmış,TRT bandrolü, sözlü beyanneme kağıdı var. Telsime gidilmiş ve kaydedilmiş. Ancak Turkcell hattımla çalışmıyor(telsim ile çalışıyor), imei kayıtlı gözükmüyor. gel de çık işin içinden

imei kayit sadece kayitin alindigi operatorde olur HERZAMAN DIYORUM YINE DIYORUM BASVURULARINIZI TK a YAPIN ...
  • dostum, böyle olduğunu düşünerek Ankarayı aradım ve konuştum maalesef dediğin gibi değilmiş. onlara ulaşınca kendileri yazı gönderiyormuş bütün operatörlere.

bunu söyleten TK Bilgi edinme ve ihbar hattında konuştuğum özgür hanım...

quote:

quote:

benim durum da enteresan;

imei kayit sadece kayitin alindigi operatorde olur HERZAMAN DIYORUM YINE DIYORUM BASVURULARINIZI TK a YAPIN ...

• quote:

dostum, böyle olduğunu düşünerek Ankarayı aradım ve konuştum maalesef dediğin gibi değilmiş. onlara ulaşınca kendileri yazı gönderiyormuş bütün operatörlere.

quote:

quote:

benim durum da enteresan

Deidigim gibi arkadadimdedigim Teorideki ile uygulamada ki birbirini tutmuyor TK da Uygulamada farkli yonetmeliklerde farkli. Olmasi gerektigi gibi degil ne yazik ki... Oncesinde Baska bir arkadasimiz Turkcelle kayit yaptirmisti Avea ve Telsimde kullanamiyordu..

• dostum, ilgine teşekkür ederim. senden ricam nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatabilir misin?

telefonu aldığım arkadaş telsimden kaydettirmiş. ben satın aldım, turkcell hattımı taktım, hat aktif değil dedi. telsim ile çalışıyor. önce turkcelli aradım, durumu izah ettim. onlar bana telsim ile konusun, onlardan kayıt olmuş dediler. ben de telsimi aradım, onlar bana telefon bizde kayıtlı, bizimle alakalı bir sorun yok lütfen TK ile konuşun dediler. ben de bunun üzerine TK'yı aradım. baktılar telefon daha kayıtlı değil her an kapanabilir dediler. kadına telsimden kayıt işlemi yapıldı, telsim ile konuşabiliyorum dedim. o da bana şuan birşey yapmayın, bizdeki yoğunluktan dolayı geç gidiyor bilgiler dedi. 1 hafta kadar daha bekleyin dedi bana. ben de isterseniz evraklarımı fakslıyayım dedim, o da şuan için gereksiz dedi.

şuan için bütün durum bu.

bu arada telefon K800i... daha tadına varamadım yani
    quote:

quote:

dostum, böyle olduğunu düşünerek Ankarayı aradım ve konuştum maalesef dediğin gibi değilmiş. onlara ulaşınca kendileri yazı gönderiyormuş bütün operatörlere.

quote:

quote:

benim durum da enteresan

Deidigim gibi arkadadimdedigim Teorideki ile uygulamada ki birbirini tutmuyor TK da Uygulamada farkli yonetmeliklerde farkli. Olmasi gerektigi gibi degil ne yazik ki... Oncesinde Baska bir arkadasimiz Turkcelle kayit yaptirmisti Avea ve Telsimde kullanamiyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 26 Ağustos 2006; 21:18:02 >

• arkadşlar benim bi sorum olcak. ben ebaydan bi telefon alcam. bu telefonu nasıl kayıt ettirecem. ordan kargo ile gelcek fiyatı100 euro bu telefon kayıt yapılırmı.
  • Arkadasim opereatorlere yapilan basvurular yuzunden bir cok kimsenin basi yandi. Simdi sormak istedigim ;

Telefonu TK nin sayfasinda sorgulattigin zaman ekrana ne cikiyor ?? kayitli mi diyor yoksa kayit disi oldugu tespit edilen cihaz mi diyor ?

Cogukez hatta genellemede yapmayayim Operatorlere yaplan basvurularda ne yazik ki problem cikiyor. Kapanma yazisi TK dan Operatorlere gittigi zaman Kapatma islemini ilk olarak turkcell Gerceklestiriyor. Turkcell in tanidigi zaman 24 saattir Telsim ve avea ise 48 Saat.

Simdi Sen TK nin imei sorgulama sayfasindan imei numarsini sorgula cikan sonucu buraya yaz ona gore olmasi gereken proseduru anlatayim
  • quote:

Orjinalden alıntı: blade_spear

arkadşlar benim bi sorum olcak. ben ebaydan bi telefon alcam. bu telefonu nasıl kayıt ettirecem. ordan kargo ile gelcek fiyatı100 euro bu telefon kayıt yapılırmı.

Ebayden yapacagin alisverislerde Satici Store ise Kendi faturasini kesip yollar yok Sahis ise Ebay bunun icin packing slip yazip yolluyor. Gumrukteki

fatura adimini burda halletmis oluyoruz. Oncelikle sunu soyleyeim Telefonu Ozel kargo sirketleri ile getirmen sana TR fiyatindan bile daha pahaliya patlayabilir... Cunku Sahis adina kesilen urunlerin Kargo sirketi ile gelmesi Gumrukte takilmasi anlamina geliyor. Burada %18 KDV ve %10 gumruk vergisi odemek zorunda kalabilirsin. Ayrica gelen urunu gumrukten cekebilmen icin Gumruk musavirlik sirketlerine de komisyon odemek durumunda kalacaksin. Bu tutar 100 Dolar alti bir tutar olsaydi Direk evine gelirdi limit 100 Dolar ne yazik ki.. (Faturaya gonderen kisi Ship ucretini ilave ederse o da ayrica tehlikeli bir durum olusturur.) Gelecek urunun kesinlikle posta ile gelmesi daha uygun olur. Sadec %10 Gumruk vergisini oder urunu alirsin. Ayrica Telefonun faturasin arkasi onaylanir 20 Dolar degerinde pul parasi odersin. Onun odendi makbuzu ve orda gumruk memurunca duzenlenecek olan bir tutanak ile Telekomunikasyon mudurlugune basvuru yaparak Telefonunu kayit altina alabilirsin. Ama Sakin urun Ozel kargo sirketleri ile gelmesin.

• kayıt dışı olduğu tespit edilen telefon diyor.

quote:

Arkadasim opereatorlere yapilan basvurular yuzunden bir cok kimsenin basi yandi. Simdi sormak istedigim ;

Telefonu TK nin sayfasinda sorgulattigin zaman ekrana ne cikiyor ?? kayitli mi diyor yoksa kayit disi oldugu tespit edilen cihaz mi diyor ?

Cogukez hatta genellemede yapmayayim Operatorlere yaplan basvurularda ne yazik ki problem cikiyor. Kapanma yazisi TK dan Operatorlere gittigi zaman Kapatma islemini ilk olarak turkcell Gerceklestiriyor. Turkcell in tanidigi zaman 24 saattir Telsim ve avea ise 48 Saat.

Simdi Sen TK nin imei sorgulama sayfasindan imei numarsini sorgula cikan sonucu buraya yaz ona gore olmasi gereken proseduru anlatayim

• quote:

kayıt dışı olduğu tespit edilen telefon diyor.

quote:

Arkadasim opereatorlere yapilan basvurular yuzunden bir cok kimsenin basi yandi. Simdi sormak istedigim ;

Anladim Oyle gorunuyor ki telefonun yakin zaman icinde kullanima kapatilacak. Operatorler Faks ile basvuru yapiyorlar fakat TK faksi kabul etmiyor

Yine operatorlere yapilan basvurular yuzunden bir aksaklik cikti..

Arkadasim Telefonun evraklari sende duruyor ise Durumunu aciklayan bir dilekce ve Kayit ettirebilmen icin gerekli evraklar ile bulundugun ilin TK mudurlugune basvuru yapmaktan baska caren yok ne yazik ki...

• dostum, bende olan evraklar, sözlü beyanneme, sayman mutemedi dekondu, TRT bandrolü, ve telefonun satın alındığı yerden fatura benzeri bir belge(üzerinde imei nuraması filan yazıyor)... bir de dediğim gibi bu cihazı ben getirmedim Türkiyeye...

şimdi TK'nın dediği gibi bekliyeyim mi? yoksa kendim başvuruda mı bulunayım?

quote:

quote:

kayıt dışı olduğu tespit edilen telefon diyor.

quote:

Anladim Oyle gorunuyor ki telefonun yakin zaman icinde kullanima kapatilacak. Operatorler Faks ile basvuru yapiyorlar fakat TK faksi kabul etmiyor

Yine operatorlere yapilan basvurular yuzunden bir aksaklik cikti..

Arkadasim Telefonun evraklari sende duruyor ise Durumunu aciklayan bir dilekce ve Kayit ettirebilmen icin gerekli evraklar ile bulundugun ilin TK mudurlugune basvuru yapmaktan baska caren yok ne yazik ki...

• Getiren kisinin Pasaport fotokopisi ve giris yaptigi sayfada yer alan muhur vs. Gibi evraklar eksik sende fakat Gorevliler herzaman muhur vurmuyor ordan yirtabiliyor insan enazindan
    Telefonun er yada gec kapanacak Kisisel gorusum kapandiktan sonra basvuru yapmak karislikligi onler. Fakat Zaten kayit disi oldugu tespit edilmis bir telefon bu. Basvuru yapilmasinda da engel gormuyorum. Yinede TK nin dedigini yapmakta fayda var diye dusunuyorum. Herhangibir karisikliga Sebep olmamasi acisindan
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.