Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
218.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kayıt konusunda sizlerden birşey öğrenmek istiyorum... 11 temmuz 2006 tarihinde 150 euro tutarında bir telefon aldım ve türkiye girişinde onaylattım daha sonra gümrük müdürlüğünce onaylanmış fatura ve pasaport fotokopisiyle birlikte turkcell bayisine gittim işlemleri yaptılar evraklarınız tamam telefonu kullanabilirsiniz dediler ama bugün yani 24 agustos 2006 da telefonunuz yasal değildir 25 agustos tarihinde kapanacaktır diye bir mesaj geldi... ankara tk yı aradığımda ise suan internete e giremediklerini ve başınızın çaresine bakın der gibi bir durumla karşılaştım... Kayıt ettirdiğim turkcell bayisine gittim onların evraklarımı gönderdiklerini ve yapacak birşeylerinin olmadıgını söylediler... Bu durumda ne yapnan gerekli yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... suan bir deneme yöntemi uyguluyorum telefon yarın kapanacagı için alman hattımı taktım 3 gün sonra normal turkcell hattımı takacagım durum ne olacak bakalım... saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: seyyah66

Arkadaşlar bu kayıt konusunda sizlerden birşey öğrenmek istiyorum... 11 temmuz 2006 tarihinde 150 euro tutarında bir telefon aldım ve türkiye girişinde onaylattım daha sonra gümrük müdürlüğünce onaylanmış fatura ve pasaport fotokopisiyle birlikte turkcell bayisine gittim işlemleri yaptılar evraklarınız tamam telefonu kullanabilirsiniz dediler ama bugün yani 24 agustos 2006 da telefonunuz yasal değildir 25 agustos tarihinde kapanacaktır diye bir mesaj geldi... ankara tk yı aradığımda ise suan internete e giremediklerini ve başınızın çaresine bakın der gibi bir durumla karşılaştım... Kayıt ettirdiğim turkcell bayisine gittim onların evraklarımı gönderdiklerini ve yapacak birşeylerinin olmadıgını söylediler... Bu durumda ne yapnan gerekli yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... suan bir deneme yöntemi uyguluyorum telefon yarın kapanacagı için alman hattımı taktım 3 gün sonra normal turkcell hattımı takacagım durum ne olacak bakalım... saygılar

TK da işler yavaş yürüyo evrakların TK ya ulaşacak ve ordaki sıraya göre işlemin yapılacak.Enfazla 2 hafta içinde açılır açılmazsada evrakları TK ya elden ver.Umarım evrakların yedeği sende duruyordur.Alman kartı takman bişey ifade etmez.Telin kapanacaktır.

• tk yua bi telefon açtım. adam bana cevap vercegine benim soylediklerimi yanındakine ukela bir tavırla anlatıyorsdu. sonra bişey demeden yuzme kapttı. tk dak,iler devlet memuru. suleymanın dedigi benim memurum işini bilir.
    tk ya kalırsak yandık ki ne yandık . en iyisi kendin gidip halletek. el elein eşeğin,i türkü çığırarak arar
  • Evet bugun havaalanına gittim gumruk için, polis memuru saolsun "dun dilekce geldi artık sonradan gumruge telefon onaylatmak yok" dedi. Allahtan kuzenim gelicekti almanyadan, memura durumu anlattım, oda cıkarken ver kapıdan gumruge onaylatsın hemen dedi, cıkarken verdim telefonu hemen o kendi getirmiş gibi kaydettirdi telefonu (sadece adını not almıslar bir de damga basmıslar faturama) yarında once kendi pasoportumla ustume yapmayı deniycem olmazsa kuzenin pasaportuna kaydettiricem. ne sacma sapan kuralları olan bir ulkede yasıyoruz ya zorla illegal yapıyorlar insanı ki elimde faturalı yuzde yuz temiz sekilde alınmıs telefon varken bile.

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: San Andreas Citizen

Beyler ben hollandadan aldıgım telefonu gelirken gumruge kaydettirmedim. elimde faturası var. (219 euroluk) radyosuz nokia 6100 modeli, telefon yarın kapanacak ne yapabilirim? Gittiğim bir telefoncu bana havaalanına git ordan damga vursunlar sonra telekoma git dedi. Böyle mi yapmam gerekiyor? Böyleyse ne kadar öderim bilgisi olan varmı?

Gumruk mustesarliginin yeni yayinladigi genelge ile geriye donuk telefon beyan islemlerini kaldirdigini duydum. Yinede bulundugun ilin gumruk mudurlugu ile gorusebilirsin. Umarim Giris yaptigin zaman pasaportuna giris muhuru vuruldu. Yoksa telefonu yurt disindan aldigini idda etmende zorlasacak gibi gorunuyor... Umarim halledebilirsin.

• Biktiriyorlar insani baskada birsey degil.
  • tk herşeyi mahvetti

garantileri kapadı

kaçaklar açık kaldı v.s...
  • Bu yasa cikmadan once TR de 100 bin adet klonlu cep telefonu vardi. Su an ise bu sayi 6.5 Milyon Buda ciddi guvenlik acigini beraberinde getiriyor. Bunun haricinde insanlarin magdur olmasida cabasi
  • Benim cihaz da bugün kapanıyor..
    Dubaiden iki ay önce aldığım, gümrükte kayıt ettirip 97 milyon bayıldığım,
    onca uğraştan sonra turkcell e evraklarını teslim ettiğim, çok severek kullandığım, turkcell in %99 kapanmaz dediği gül gibi Nokia E60 ım
    bugün kapanıyor..
    ne turkcell ne tk net bişey diyemiyor..
    çok yoğunluk varmış..evraklar incelenip işleme konulunca açılırmış..
    forumda bir iki açılma hadisesi olsada ne zaman olacağı hiç belli değil..
    şimdi uğraş ve evrakları tekrar kargoyla tk'ya yolla..sonra ara babam ara..
    sözün bittiği yer artık..
    beklemekten başka yapacak bişey yok..
    umarım artık başka kimsenin başına gelmez..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamboking

Benim cihaz da bugün kapanıyor..
    Dubaiden iki ay önce aldığım, gümrükte kayıt ettirip 97 milyon bayıldığım,
    onca uğraştan sonra turkcell e evraklarını teslim ettiğim, çok severek kullandığım, turkcell in %99 kapanmaz dediği gül gibi Nokia E60 ım
    bugün kapanıyor..
    ne turkcell ne tk net bişey diyemiyor..
    çok yoğunluk varmış..evraklar incelenip işleme konulunca açılırmış..
    forumda bir iki açılma hadisesi olsada ne zaman olacağı hiç belli değil..
    şimdi uğraş ve evrakları tekrar kargoyla tk'ya yolla..sonra ara babam ara..
    sözün bittiği yer artık..
    beklemekten başka yapacak bişey yok..
    umarım artık başka kimsenin başına gelmez..

Herzaman soyluyorum yinede soyluyorum su evraklari Turkcell yerine TK a teslim edin. TK operatorlerden gelen hic bir evraki kabul edipte kayit yapmiyor. Burada telefonlari kapanan bir cok arkadasin telefonlari bu yuzden kapandi. Bundan sonra soylenen hersey bahane gercekten bahane 2 ayda hi bir cihazin kaydedilmedigini gormedim. Evraklar sende duruyorsa onlari TK mudurlugune durumunu dilegetiren bir dilekce ile yaz. Umarim acilir.

• Yurtdışındaki biri ile pda getirtmeyi düşündüm. Değeri 550$. GSM var. Türkiyede olmayan bir cihaz. Ayrıca alınırsa da ebaydan alınacak. ebayden yurdışında oturan kişiye, o da gelirken bana şeklinde. Fatura olacak mı yine? TR'de olmayan bir cihaz olduğundan değerleme de yapamazlar. 300eur'a eşitleme yapabilir miyiz faturada acep? Zaten 20 eur para verilecekmiş + bir sürü uğraş. Ne dersiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Yurtdışındaki biri ile pda getirtmeyi düşündüm. Değeri 550$. GSM var. Türkiyede olmayan bir cihaz. Ayrıca alınırsa da ebaydan alınacak. ebayden yurdışında oturan kişiye, o da gelirken bana şeklinde. Fatura olacak mı yine? TR'de olmayan bir cihaz olduğundan değerleme de yapamazlar. 300eur'a eşitleme yapabilir miyiz faturada acep? Zaten 20 eur para verilecekmiş + bir sürü uğraş. Ne dersiniz ?

biraz şans olmakla birlikte, bi arkadaş, n80 tr de yokken getirmişti nisanda fln,adamlar başta bu ne yaw fln demiş. n90 ın alt modeli olduğuna ikna edip 140 ytl vergi ödemiş. :) , birsürü uğraş bi gerçek. bide faturalı olcak diolarda, dubaiden gelen ark.ın faturasına bakmamışlar, bu değer bizi kasmaz fln diyip, kendi listesinden bakmış, ama yinede kıllık çıkarmak adına nerde bu fatura diyebilirler, kaçakçı vs. muamelesi dahi görebilirsin, dediğim gibi tamamen şans, ama iyi muamele gören biri pek görmedim henüz, böyle davranarak bezdirmeyemi çalışıolar anlamadım...

• Yani TRde yok cihaz. Ucuzluktan da almıyorum. Cihaz PDA bölümünde baya bahsi geçen Eten M600'ün yenilenmiş versiyonu olan M600+ . Türkiyeye gelmesini bekleyip -a, pardon, casper'in getirip üzerine öküz kadar casper yazıp 1.5 katı fiyatına satmasını bekleyip diyecektim- kazık yemek istemiyorum. Niçin bezdiriyorlar, niçin yurtdışından ürün getirmek bu kadar zor anlayamıyorum. Getirdin diyelim bir de biir sürü vergi + uğraş.. Ne bileyim, TR'de o özelliklerde PDA yok. olanlar da 2x ücret. Ama ordan gelene kadar aynı paraya gelecek galiba. Soğuttular yani. Gümrük kaçak gelen binlerce telefonla ilgilenmiyor, sade vatandaş şvaykın zorlukla kazandığı parasını yettirdiği ürünü getirirken bir sürü işkence.
  • quote:

Yurtdışındaki biri ile pda getirtmeyi düşündüm. Değeri 550$. GSM var. Türkiyede olmayan bir cihaz. Ayrıca alınırsa da ebaydan alınacak. ebayden yurdışında oturan kişiye, o da gelirken bana şeklinde. Fatura olacak mı yine? TR'de olmayan bir cihaz olduğundan değerleme de yapamazlar. 300eur'a eşitleme yapabilir miyiz faturada acep? Zaten 20 eur para verilecekmiş + bir sürü uğraş. Ne dersiniz ?

Turkiyede olmayan bir model ama muadillerine bakip degerleme yapabilirler. Burda aslinda veriglendirme tamamen gumruk memurunun insiyatifine bagli. en kotu ihtimal 150 YTL Vergi odersin gibime geliyor.

Bu arada M600 hepsiburada.com da satista. ugrasmamak icin bakabilirsin
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
    hepsiburada'daki düz M600. M600+ alacağım alırsam ben.. (256MB Flash ROM, 2MP kamera ve Bluetooth 2.0)
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler.
    hepsiburada'daki düz M600. M600+ alacağım alırsam ben.. (256MB Flash ROM, 2MP kamera ve Bluetooth 2.0)

Hayirli olsiun simdiden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

Merhaba arkadaşlar.

Benim Ocak ayı faturası ile birlikte , babam tarafından getirilmiş n90 modeli bir telefonum var.Ben bunu kayıt ettirmedim, ama 1 hafta kadar önce kapandı.Şimdi kayıt ettirmek istiyorum.13.02.06 tarihinden önce getirttiğim için sadece fatura ve giriş-çıkış pasaport fotokopisi ile telekomilikasyon 'a dilekçe ile başvuru yapacağım.

1. bu dilekçeyi nereye göndereceğim
    2.fatura, pasaport fotokopisi ve dilekçeden başka birşeye gerek yok değil mi?
    3.Babam TR vatandaşı değil(Annem Türk, Babam Yabancı[Soyu osmanlı tarafından]), bu sorun olur mu?

Bulundugun ilin Telekomunikasyon mudurlugune basvuru yapacaksin.
  • yaa bende de bı sorun var daha dogrusu ne yapsam dıye dusunuyorum yoksa beklemekten baska carem yokmu

ben telefonumu getırmıstım ve benım tel kapandı ardından yurtdısına gıtdım geldım ve sımdıde bugun telsıme gıtdım evraklarla olmaz dedıler turkcele gıtdım onlar benım evrakları tk ya fakslarız dedıler ancak 2 gun ıcınde fakslanır dedıler ve acılması kesın degıl dedıler ben sımdı daha kısa yoldan nasıl actırabılırım butun evraklar elımde su tk yı arıyorum adamlar paso mesgul bende buraya sorayım dedım yardımcı olursanız cok sevınırım

SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: dangerdanger

yaa bende de bı sorun var daha dogrusu ne yapsam dıye dusunuyorum yoksa beklemekten baska carem yokmu

ben telefonumu getırmıstım ve benım tel kapandı ardından yurtdısına gıtdım geldım ve sımdıde bugun telsıme gıtdım evraklarla olmaz dedıler turkcele gıtdım onlar benım evrakları tk ya fakslarız dedıler ancak 2 gun ıcınde fakslanır dedıler ve acılması kesın degıl dedıler ben sımdı daha kısa yoldan nasıl actırabılırım butun evraklar elımde su tk yı arıyorum adamlar paso mesgul bende buraya sorayım dedım yardımcı olursanız cok sevınırım

SAYGILAR

Turkcele yapilan butun basvurular bir ise yaramadi zaten telefonlari kapatilanlarin hepside bu yizden kapandi.

Evraklarla birlikte Direk TK mudurlugune basvuru yap. Yoksa kesinlikle o telefon kapanir. Cunku TK fax ile basvuru kabul etmiyor.

• Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?

TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.