Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
219.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MurMur

işte öle bişiy olursa ne kadar fiyat farkı verilir nolur bilmiyorum bide giden arkım kız yani onunda pek bi bilgisi yok haledebilirmi bilmiyorum yoksa en güzeli o olurdu.cunki şimdi düşünürsek hem orda yeni tel almak için para lazım hemde o yeni teli buray asokmak için paralazım sanırım bi 500 600 kagıt lazım bunlar için bide o teli orda nasıl satıcaz?bun tip sorunlar cıkıyo bu seferde kardeş

Anladim Benimki sadece bi an aklima gelen bir alternatifti

Bu arada telefonun kacak veya spot muydu Nerden aldin telefonu ?

• KLANLANMIŞ TELEFONLAR HAKKINDA BİLGSİ OLAN ARKADAŞLARIN BENİ AYDINLATMASINI BEKLİYORUM
  • beyler bu işlemleri bursa gümrük müdürlüğündede yaptırabilcez dimi. peki birde şöyle bi durum var babamın giriş çıkışı kırmızı pasaporta olcak. vede faturayıda ona kestirmek zorunda. ama burda kimliğimizde normal türk isimlerimiz var. bu işler nasıl olcak bi gariplik yokmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: aktasarim

KLANLANMIŞ TELEFONLAR HAKKINDA BİLGSİ OLAN ARKADAŞLARIN BENİ AYDINLATMASINI BEKLİYORUM

Olayin teknik kismini geciyorum. Olabileceklerden bahsediyorum sadece.

Klonlama isini iki turlu yapanlar var

1. Bir imei numarasini alip bir cok telefona kopyalayanlar ( Kesinlikle telefon bir sure sonra yine kapaniyor)
    2. ise kayitli eski bir telefonun imei numarasini kacak olan telefona kopyalayarak yapiliyor. (2.Yontemde ise telefonun kapatilacagini zannetmiyorum fakat, imei kopyalama isi bir cok telefonda yapilmiyor ne yazik ki Buna Orta seviye kabul edebilecegimiz N70 bile dahil N80 N91 gibi telefonlar icin boyle bir cozum yok henuz.. Sakatmi evet yinede sakat. Kopyalayan adam tutupta baskasina kopyalayabilir. Guven olmaz diye dusunuyorum

Orjinalden alıntı: desiya

beyler bu işlemleri bursa gümrük müdürlüğündede yaptırabilcez dimi. peki birde şöyle bi durum var babamın giriş çıkışı kırmızı pasaporta olcak. vede faturayıda ona kestirmek zorunda. ama burda kimliğimizde normal türk isimlerimiz var. bu işler nasıl olcak bi gariplik yokmu

Mustesarligin yeni yayinladigi bir genelge ile Artik Gumruklerde geriye donuk kayit islemi yapilmayacagi yaziyordu. Fakat Herhangibir gumruk mudurlugune telefon acip bilgi almakta fayda var. Cunku durumun digerlerine gore birazdaha spesifik.

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: aktasarim

KLANLANMIŞ TELEFONLAR HAKKINDA BİLGSİ OLAN ARKADAŞLARIN BENİ AYDINLATMASINI BEKLİYORUM

Olayin teknik kismini geciyorum. Olabileceklerden bahsediyorum sadece.

Klonlama isini iki turlu yapanlar var

1. Bir imei numarasini alip bir cok telefona kopyalayanlar ( Kesinlikle telefon bir sure sonra yine kapaniyor)
    2. ise kayitli eski bir telefonun imei numarasini kacak olan telefona kopyalayarak yapiliyor. (2.Yontemde ise telefonun kapatilacagini zannetmiyorum fakat, imei kopyalama isi bir cok telefonda yapilmiyor ne yazik ki Buna Orta seviye kabul edebilecegimiz N70 bile dahil N80 N91 gibi telefonlar icin boyle bir cozum yok henuz.. Sakatmi evet yinede sakat. Kopyalayan adam tutupta baskasina kopyalayabilir. Guven olmaz diye dusunuyorum

baba peki ben şimdi bu telefonu satarsam eğer bu telefonda sonra kapanırsa bu benim için bi problem taşırmı peki
    yada bu problemden nasıl kurtulurum..

• Eger telefon kacak ise er yada gec kapanir telefon. Alan bunu kabul ederek almali.. Ama kapanmadan satmanda fayda var.
    Benim problemim biraz garip ama yardımcı olursanız sevinirim. Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir telefon aldım, ist.daki bir bayiden, faturalı ve garantili bir telefon. Yalnız dün bir mesaj geldi " telefonunuz kayıt dışıdır, 1 hafta içinde kapatılacaktır" şeklinde... İmei numarasını kontrol ettim, aldığım telefon ile aynı. Sonra imei.tk.gov.tr den kontrol ettim, orda da "kayıt dışı telefon" yazıyor. Şok oldum tabi. Hemen telefoncuma gittim, telefonu değiştirin dedim, değiştirmeye yanaşmadılar, imei numaramı alıp, biz bildirimini yapıcaz, sorun çözülecek dediler. Tabi ben pek güvenemedim ama bu işlerin prosedürü nedir? Bilen var mı? Adamlar beni kandırmasınlar?
    . . . İphone . . .
  • yok kardeş, bir avea bayii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 24 Ağustos 2006; 13:30:08 >
    . . . İphone . . .
  • Beyler ben hollandadan aldıgım telefonu gelirken gumruge kaydettirmedim. elimde faturası var. (219 euroluk) radyosuz nokia 6100 modeli, telefon yarın kapanacak ne yapabilirim? Gittiğim bir telefoncu bana havaalanına git ordan damga vursunlar sonra telekoma git dedi. Böyle mi yapmam gerekiyor? Böyleyse ne kadar öderim bilgisi olan varmı?

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Merhaba arkadaşlar,
    Benim problemim biraz garip ama yardımcı olursanız sevinirim. Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir telefon aldım, ist.daki bir bayiden, faturalı ve garantili bir telefon. Yalnız dün bir mesaj geldi " telefonunuz kayıt dışıdır, 1 hafta içinde kapatılacaktır" şeklinde... İmei numarasını kontrol ettim, aldığım telefon ile aynı. Sonra imei.tk.gov.tr den kontrol ettim, orda da "kayıt dışı telefon" yazıyor. Şok oldum tabi. Hemen telefoncuma gittim, telefonu değiştirin dedim, değiştirmeye yanaşmadılar, imei numaramı alıp, biz bildirimini yapıcaz, sorun çözülecek dediler. Tabi ben pek güvenemedim ama bu işlerin prosedürü nedir? Bilen var mı? Adamlar beni kandırmasınlar?

Telefoncunun kendi adina Tuzel kisi olmadan bu islemi yurutmesi imkansiz zaten. ithalatci firma ile gorusup durumu onlara anlatman gerekiyor. Halledebilirlerse onlar halledebilirler. Eger ithalatci firma bunu kacak olarak yurda soktuysa onun da bu durumda yapacagi cok fazla birsey yok. ne yazik ki. Ithalatci firmayla gorus en kisa zamanda.

• quote:

Orjinalden alıntı: San Andreas Citizen

Beyler ben hollandadan aldıgım telefonu gelirken gumruge kaydettirmedim. elimde faturası var. (219 euroluk) radyosuz nokia 6100 modeli, telefon yarın kapanacak ne yapabilirim? Gittiğim bir telefoncu bana havaalanına git ordan damga vursunlar sonra telekoma git dedi. Böyle mi yapmam gerekiyor? Böyleyse ne kadar öderim bilgisi olan varmı?

Gumruk mustesarliginin yeni yayinladigi genelge ile geriye donuk telefon beyan islemlerini kaldirdigini duydum. Yinede bulundugun ilin gumruk mudurlugu ile gorusebilirsin. Umarim Giris yaptigin zaman pasaportuna giris muhuru vuruldu. Yoksa telefonu yurt disindan aldigini idda etmende zorlasacak gibi gorunuyor... Umarim halledebilirsin.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Merhaba arkadaşlar,

Telefoncunun kendi adina Tuzel kisi olmadan bu islemi yurutmesi imkansiz zaten. ithalatci firma ile gorusup durumu onlara anlatman gerekiyor. Halledebilirlerse onlar halledebilirler. Eger ithalatci firma bunu kacak olarak yurda soktuysa onun da bu durumda yapacagi cok fazla birsey yok. ne yazik ki. Ithalatci firmayla gorus en kisa zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 24 Ağustos 2006; 14:56:13 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MurMur

O zaman gönderiyorum kardeş cok saol bilgilendirdigin için bu zaten tr de kapanmış biz bunu acmayız öle gir cıkla falan die bişiy derlermiki bu konuda bi bilgin varmı yada teli ordan ikinci el almış gibimi göstersek?

Arkadasin Yurt disina gidip geldigini TR de telefonunu bir sure kullandigini sonradan kapandigini Soylesin. Bir sonraki girisin de telefonun gumruk beyanini yaptigini soylerse TK kurumuna. Bir problem ortadan kalmaz. Bunun acik bir ispati yok cunku Herzaman Yurda giris yaptiginda veya cikis yaptiginda Pasaport polisi muhur vurmuyor.

Telefonu ikinci el alinmis gibi gosteremezsin. Sifirda olsa ikinci el de olsa uygulayacaklari vergi ayni olur.

Peki arkadaş ne diyecek memura onu anlamadım? bunu nerden aldın falan derlerse yani ? teyzemden mi aldım dese isvicreden faturası yok?yada ankaradan aldım kapandımı dese arada kaldık

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

beyler bu işlemleri bursa gümrük müdürlüğündede yaptırabilcez dimi. peki birde şöyle bi durum var babamın giriş çıkışı kırmızı pasaporta olcak. vede faturayıda ona kestirmek zorunda. ama burda kimliğimizde normal türk isimlerimiz var. bu işler nasıl olcak bi gariplik yokmu

Mustesarligin yeni yayinladigi bir genelge ile Artik Gumruklerde geriye donuk kayit islemi yapilmayacagi yaziyordu. Fakat Herhangibir gumruk mudurlugune telefon acip bilgi almakta fayda var. Cunku durumun digerlerine gore birazdaha spesifik.

ama dostum birde şöyle bişey var.bizim kırmızı pasaportumuzun olduu devletçede belli.biz tc pasaportu çıkarmıyoruz çünkü gerekli olmuyo.bu şekilde avrupadaki ülkerere vize almadan bi sorunla karşılaşmadan girebiliyoru.bu yüzden tc pasport alma gereğide yok.ama şöyle bi belge var babamda daha öncden bulgaristandan almıştık. tc ve bulgar kimliklerindeki isimlerin aslında aynı kişiye ait odluğunu yazan uluslarası geçerliliği olan bi yazı.bunu zamanda ehliyette sorun oluyo diye çıkartmıştı.bu şekilde hallolabilirmi
    BİŞEY DAHA vardı bu yasa şu anlık donrulşudu diye biliyorum kimdi o ulaştırma bakanımıydı neydi işte o söledi.çok fazla yanlış telefon kapatılmış vede sistemdeki sorunlardan dolayı şu anlık bu işi durdurduk vs diye doğrumu hatrlıyorum

• Arkadaşlar,

Amerikadan bir internet sitesinden yaklaşık 575 $'lık bir telefon siparişi vereceğim ve bu telefon bana UPS,DHL yada Fedex gibi kargo firmalarından biri ile gönderilecek.

Bu ürün direkt olarak benim adresime mi gelir yoksa postane gümrüğündemi kalır, bana almam için tebligat mı yapılır.

Her iki durumda da bu telefonu kayıt altına almam için neler yapmam gerekiyor. Kayıt altına alma sansım ne kadardır ve bana ne kadara patlar?
  • Merhaba arkadaşlar.

Benim Ocak ayı faturası ile birlikte , babam tarafından getirilmiş n90 modeli bir telefonum var.Ben bunu kayıt ettirmedim, ama 1 hafta kadar önce kapandı.Şimdi kayıt ettirmek istiyorum.13.02.06 tarihinden önce getirttiğim için sadece fatura ve giriş-çıkış pasaport fotokopisi ile telekomilikasyon 'a dilekçe ile başvuru yapacağım.

1. bu dilekçeyi nereye göndereceğim
    2.fatura, pasaport fotokopisi ve dilekçeden başka birşeye gerek yok değil mi?
    3.Babam TR vatandaşı değil(Annem Türk, Babam Yabancı[Soyu osmanlı tarafından]), bu sorun olur mu?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.