Şimdi Ara

Kayıt sildirmede harcı ödenmeyen ve kayıt yapılmayan dönemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
17.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci öğretim öğrencisiyim, geçtiğimiz dönem harç yatırmadım kayıt da yaptırmadım. Bu sene tercih yaptım başka üniversiteye geçiyorum. Şu anki kaydımı sildirmek istiyorum şimdi, borçlu gözükür müyüm???

Düzeltme: Kaydımı bugün sildirdim ve borçlu gözükmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Tsubasa -- 22 Temmuz 2014; 14:52:31 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta eğitim alacağını belirtmişsin, eğitim almayacak insan niye tercih yapar ki? Önündeki 1 kişinin hakkını yemişsin. Okuman ya da okumaman bir şeyi değiştirmez.

• Ders almadığın için borçlu olmazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben senin ne demek istediğini anladım da sen demişsin ki: "Almadığım eğitim ve hizmet için neden borçlu gözüküyorum ki anlamadım.". Ben de sana diyorum ki tamam sen eğitim almadın ama eğitim alacağına dair devlete söz verdin yani tercih yaptın. Böylece senin gitmek istediğin bölüme gitmek isteyen 1 kişinin hakkını yedin. Şöyle düşün: sen bir otele rezervasyon yaptırıyorsun ve otele gitmekten vazgeçiyorsun. Bu hoş bir şey mi? Senin yaptığın da devlete karşı aynen böyle. Devletin senin orada okuduğuna ya da okumadığına bakacak hâli yok ya?

Bak hala anlamamışsın. Ben bu sene tercih yaptım ve yeni bir üniversiteye gideceğim kayıt yaptıracağım. Önceki üniversiteden bahsediyorum kayıt yaptırmadım borçlu gözükür müyüm diye. Bak üstteki arkadaş anlamış cevap da verdi.

Önceki üniversiteyi mi kazandım? Öyle bir durum yok. Pamukkale üni.de okuyorum, bu sene dokuz eylüle geçeceğim. Pamukkalede geçtiğimiz dönem ders kaydı yapmadım ve harç yatırmadım, paü den kaydımı sildirmek istiyorum bu sene dokuz eylüle geçeceğim için. Açıklayıcı oldu mu bilmiyorum artık.
  • Pamukkale Üniversitesini kazanmışsın, gitmiyormuşsun ve gitmediğin eğitimin parasını ödemeyecekmişsin. Devlet senin keyfine bakmaz. Aynı durum üniversite kazanıp ertesi yıl yeni bir üniversiteye geçerken de yaşanıyor. Eğer sen bir üniversiteyi kazandıysan kayıt yaptırsan da yaptırmasan da devlet ertesi sene senin okul puanının yarısını alır. Yani bakmaz bu çocuk okula gidiyor mu, gitmiyor mu diye. Senin durumun da aynen böyle. Pamukkale Üniversitesini kazandıysan harcı vereceksin.

Orijinalden alıntı: İremnaz34

Pamukkale Üniversitesini kazanmışsın, gitmiyormuşsun ve gitmediğin eğitimin parasını ödemeyecekmişsin. Devlet senin keyfine bakmaz. Aynı durum üniversite kazanıp ertesi yıl yeni bir üniversiteye geçerken de yaşanıyor. Eğer sen bir üniversiteyi kazandıysan kayıt yaptırsan da yaptırmasan da devlet ertesi sene senin okul puanının yarısını alır. Yani bakmaz bu çocuk okula gidiyor mu, gitmiyor mu diye. Senin durumun da aynen böyle. Pamukkale Üniversitesini kazandıysan harcı vereceksin.

Ben Pamukkaleyi yeni kazanmadım ki 7 senedir öğrencisiyim oranın.

Orijinalden alıntı: İremnaz34

Eğer 7 senelik harcı ödemediysen geçmiş olsun. 7x1500=10500 ₺

Sadece geçen dönemin harcını ödemediğimi daha ilk mesajda belirtmiştim. Yarın görürüz artık, almadığım eğitimin parasını istemezler heralde, sonuçta ders kaydı yaptırmadım geçen dönem.

• Benim de başıma 2011 de böyle bir durum geldi. O zamanlar harçlar kaldırılmamıştı. İlk dönem harcımı yatırmıştım ama okula hiç başlamadım. Önümüzdeki yıl tercih yapıp farklı bi üni.ye yerleştim. Ben borçlu çıkmamıştım. Zaten okulun ders seçim adresinde finansal bilgilerin yer alması lazım, oraya bi bak istersen. Özel okullarda kayıtsız olunca para almıyorlar ona eminim fakat devlet üni.leri benim zamanımda almıyorlardı şimdi de almazlar herhalde. Tabi her okulun yönetmeliği farklı olabilir sen en iyisi okulla bi görüş.

Orijinalden alıntı: ozmo123

Benim de başıma 2011 de böyle bir durum geldi. O zamanlar harçlar kaldırılmamıştı. İlk dönem harcımı yatırmıştım ama okula hiç başlamadım. Önümüzdeki yıl tercih yapıp farklı bi üni.ye yerleştim. Ben borçlu çıkmamıştım. Zaten okulun ders seçim adresinde finansal bilgilerin yer alması lazım, oraya bi bak istersen. Özel okullarda kayıtsız olunca para almıyorlar ona eminim fakat devlet üni.leri benim zamanımda almıyorlardı şimdi de almazlar herhalde. Tabi her okulun yönetmeliği farklı olabilir sen en iyisi okulla bi görüş.

Tesekkurler hangi universiteydi kayit sildirdigin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aynı durum bende de var 2 dönem harcı yatırmadım ders de seçmedim zaten öğrenci işlerine sordum borç çıkmaz dedi bana ama daha yüzyüze görüşmedim gidip eğer yarın gidersen bana bilgi verirsen sevinirim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.