Şimdi Ara

Kayar Kapı Mekanizması Satın Alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Evimde kayar bir kapı var buna kremayer pinyon dişli ve motor takarak tek butonla açılır kapanır bir kapı yapmak istiyorum (kabaca izah etmek gerekirse).

Gerekli mekanik ve elektronik donanımı tek tek satın almak pahalı olur düşüncesindeyim. Bu sebepten dolayı minibüslerde kullanılan otomatik kapı mekanizmalarından almaya karar verdim. İstanbul içinde avrupa yakasında nerden bulabilirim, yaklaşık fiyatı ne kadardır. Ayrıca motorun torku evdeki kapıyı açmaya yeter mi? Kapı tahtadan imal edilmiş, fotoğrafı uygun olduğumda yükleyeceğim

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O motorun gücü yeter ancak o motorun sesi ev içinde biraz rahatsızlık verebilir. Perde sistemi yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 18 Ağustos 2013; 14:07:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

O motorun gücü yeter ancak o motorun sesi ev içinde biraz rahatsızlık verebilir. Perde sistemi yapılabilir.

Motorum devrini düşürerek yapsak yine çok ses yapar mı? perde sistemi nasıl oluyor acaba

• Discursive D kullanıcısına yanıt
    O motorların devrini düşüremezsin. Aslında kapının ağırlığına bakılaraktan basit küçük ama güçlü motorlarda kullanılabilir. Neden istiyorsunuz böyle bir kapıyı evin içinde ? Çokta gerekli değil bence. Hemde masraflı. Elle açıp kapatın bence
  • Motor standart 12 voltluk bir dc motor ise (otomobilde kullanılıyorsa muhtemelen öyledir) voltajı düşürerek, RPM i düşürmek mümkün. Ama "nk061" in de dediği gibi daha küçük ve torku arttırmak amacıyla kendinden gearbox ı olan bir motor da kullanabilirsiniz. Böylece kapının ağırlığına bağlı olarak istediğiniz hız ve tork u verebilecek uygun bir motoru takabilirsiniz.

www.pololu.com u ziyaret edin derim. Çok çeşitli şanzımanlara sahip, çeşitli voltajlarda,hızlarda ve torklarda bir çok dc motor var. Türkiye'de alabileceğiniz yerler hakkında pm yoluyla yardımcı olabilirim

• Kapı 10-15 kg vardır tahminimce. Kapı gün içinde çok açılıp kapanıyor ve salonla mutfağı birbirinden ayıran bir kapı. Elim doluyken açması zor oluyor öyle tek parmakla sürüp açılacak kadar da hafif değil. Ben de hazır uğraşacak bir şeyim yok böyle bir şey yapayım dedim. Kapının yanına iç ve dıştan bir buton koyacağım. Basınca kapanacak bir daha basınca açılacak. Elektrik kesintilerinde manuel açıp kapama mümkün olur mu bilmiyorum ona göre bir 12v 7amperlik akü düşündüm ama bu sefer akü şarjı için de bir şeyler ayarlamak gerekiyor.

• Kapının ağırlığı önemli değil. Zira motor kapıyı taşımayacak. Önemli olan kapının oturduğu rayda ne kadar rahat kayabildiği, yani sürtünmesi. Zira motor sadece bu sürtünmeye karşı iş yapacak kapıyı açmak için. O yüzden çok da yüksek bir torka ihtiyaç yok. Koyulacak rack and pinion sistemine göre doğru hızda bir motorla sorun olmaz.

220V şebekeden gelen adaptörü de hem sisteme hem de aküye bağlarsınız; araya konulacak küçük bir devre ve switch yardımıyla da elektrik varken sürekli olarak full şarjda duran adaptör, elektrikler kesilince bir switch vasıtasıyla devreye girerek motoru besleyecek şekilde bağlanır ve sorunsuz çalışan bir sistem olur.

Elektrik yokken manuel olarak açma kapama da mümkündür, fakat geri akım oluşturacağı için, kullanıcak adaptörün diyotlu olması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı çözümler mevcut zaten arabadakini yapmanız kullanışlı olmaz çok yavaş
  • O zaman minibüslerdeki sistemi kullanmak yerine daha düşük devir(sessiz çalışma için) ve uygun torkta bir DC motor ve kremayer pinyon dişli bulmam gerekecek. Daha sonra buna uygun bir güç kaynağı ve şarj devresi ayarlayacağım. Fakat her zaman önerilere açığım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.