Şimdi Ara

Katlanır mı, Sürgülü mü, Isıcamlı mı? 2026 Cam Balkon Seçim Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
14
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç sistem arasındaki temel fark nedir?

Üç sistem de balkonu rüzgâra, yağmura ve toza karşı kapatır; fark açılım biçiminde ve yalıtım seviyesinde ortaya çıkar. Katlanır sistemde cam paneller akordeon gibi katlanarak kenarda toplanır ve balkon neredeyse tamamen açılır. Sürgülü sistemde paneller ray üzerinde birbirinin arkasına kayar; açıklık kısmi kalır ama kullanım pratiktir. Isıcamlı sistem ise katlanır ya da sabit doğramanın çift camlı (yalıtımlı) panellerle üretilmiş hâlidir; hedefi balkonu kışın da konforlu bir yaşam alanına çevirmektir.

Katlanır cam balkon kimler için doğru tercih?

Katlanır sistem, balkonunu yazın “tamamen açık”, kışın “tamamen kapalı” kullanmak isteyenler için idealdir. Paneller kenara toplandığında balkon açık teras konforuna döner — Antalya’nın uzun yaz sezonunda bu esneklik günlük hayatta gerçekten hissedilir. Manzara kesintisi en az olan sistemdir; geniş ve düz balkonlarda en iyi sonucu verir.

Dikkat edilmesi gereken nokta: panellerin toplandığı kenarda bir park alanı gerekir; çok dar balkonlarda bu alan sıkışabilir. Fiyat tarafında ise katlanır sistem, sürgülüye göre daha düşük bir metrekare aralığından başlar (2026 rakamları aşağıdaki tabloda). Detaylı model ve fiyat bilgisi için Katlanır Cam Balkon Antalya sayfamıza bakabilirsiniz.

Sürgülü cam balkon hangi durumda mantıklı?

Sürgülü sistem üç durumda öne çıkar: dar veya kavisli balkonlarda, panellerin toplanacağı park alanının bulunmadığı yerlerde ve yoğun kullanılmayan (ör. kiralık, yazlık) dairelerde. Ray üzerinde kayan paneller günlük kullanımda pratiktir, mekanizması sadedir ve bakım ihtiyacı düşüktür.

Sınırı şudur: paneller birbirinin arkasına kaydığı için balkonun tamamı hiçbir zaman açılmaz; havalandırma kısmi kalır. Manzara tarafında da panel bindirme çizgileri görünür. Modeller için Sürgülü Cam Balkon Antalya sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Isıcamlı cam balkon ne zaman şart olur?

Şu üç cümleden biri size uyuyorsa cevap ısıcamlıdır: “Balkonu kışın da oturma alanı olarak kullanmak istiyorum”, “Balkona bakan odanın ısı kaybını azaltmak istiyorum”, “Balkonda çalışma köşesi / kış bahçesi kurmak istiyorum.” Çift camlı paneller, tek camlı (8 mm temperli) sistemlere göre belirgin ölçüde daha iyi ısı ve ses yalıtımı sağlar; camlar arasındaki hava boşluğu kışın içerinin sıcak, yazın serin kalmasına yardım eder.

Karşılığında hem panel ağırlığı hem maliyet artar: ısıcamlı seçenek, standart katlanır sisteme göre metrekare başına yaklaşık 1.500 – 2.000 TL fark oluşturur. Bu yüzden ısıcamlıyı “balkonu odaya katmak” isteyenlere, standart katlanırı ise “balkonu balkon olarak yaşamak” isteyenlere öneriyoruz. Antalya gibi kışların ılık geçtiği bir şehirde bile, kuzey cepheli ve rüzgâr alan balkonlarda ısıcamlının konfor farkı açıkça hissedilir.

Karşılaştırma tablosu: hangisi hangi ihtiyaca?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.