Şimdi Ara

kavga ederken neden acı duymayız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nöronlarda bulunan sinapslar gelen uyarılardan önemli olana öncelik verir..

burdan yola çıkarakta yorum yapabiliriz sanırım.umarım.
  • Sinirler yediği darbeden ötürü hissizleşiyor. Zaten kalp atışınız yükselip adrenalin pompalanmaya başlayınca bıçaklansanız bile hissetmessiniz. Tek fark yaratacağınız nokta dengeyi kaybettikten sonra ne kadar çabuk toparlanabileceğinizdir.
  • Rakibe karşı direncini kırmamak için acıdığını belli etmezsin ama içten çok fena acıyordur. Maksat rakibe güçsüz olduğunu göstermeme.
  • sen dayak yememişsin evet .
  • Sen kafa yedin mi hiç ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

Rakibe karşı direncini kırmamak için acıdığını belli etmezsin ama içten çok fena acıyordur. Maksat rakibe güçsüz olduğunu göstermeme.

senin dediğine katılmıyorum en yakın arkadasımla kavga ettim sinirlendiğim zaman ne yaptığımı bilmiyorum yapabileceklerim öldürmeye kadar gidebiliyor zayıf bişeyim ama gidiyor
    resmen kalıp olarak 2katım arkadasım sinirlendirdi beni ben daldım koluma kalem batırıyordu benden kurtulmak için knadıgınıda gördüm ama hiçbir şekilde acı hissetmiyordur beni 3kişi tutuğu halde haşat olmustu cocuk ama ne yaptıgımı hatırlamıyorum kanı görünce iyice sinirlenmiştim zaten bildiğimiz uclu kalemi batırıp batırıp cıkarıyordu
  • kavgada acı duymama konusu bir yere kadardır,yoksa biri gelip kafana sandalye indirse onu duymazsan sana superman derim arkadaş
    sadece kavgalarda değil de benim 2-3 hafta kadar önce başıma bir şey geldi:
    bir adam yanlışlıkla vurdu bana bir şey olmadı gibi eve gittim ertesi sabah kalktım bel kısmında bir acı var,baktım çok kötü bir şekilde deri soyulmuş ve hafif bir morluk da var(adam yumruk atar gibi çarptı,koşarkan önce omzunu sonra da ellerini salladığı için elleri geld,kro mudur nedir 4-5 tane yüzün verdı elinden heralde ondan dolayı oldu)
  • Ben kafada yedim yumrukta yedim dövüstümde dayakta yedim 1 vs 1 1 vs 5 1 ks 3(bu çok kötüydü xD) hepsini yaptım ortama da düştüm 1 kişi tuttu 3 kişi vurdu bıçakla üstüme saldıranda oldu silah çekende oldu. Hiç birinde aci hissetmedim yani hissettimde napcam oturcam ağlicammi kafamıda sağa sola vuruyorum arada defalarca tavana kafamı çarptım ama hiç dayanilmaz bir aci çektimi hatırlamıyorum..1 kez ayağıma çivi girmisti ayakabıyı ve benim ayağımı delerek xD arkadaşlara yardım edin diyordum yerden kimse inanmadı yarım saat onları ikna etmeye çalıştım ... ama hiç kafama sandalye yemedim xD bir kez kafama sıra firlatmıslardı ama koluma geldi xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 4 Temmuz 2009; 1:51:57 >
  • Arkadaşlar, aranızda en acı dayağı yiyen benim.

Birgün barda arkadaşla eğlenmeye gittik. Tabi biraz alkollüyüz ama sarhoş değiliz. Millet birden dışarı fırladı kavga var diye. Baktım tanıdığım bir çocuğu biri tartaklıyor. Araya girdim ve ayırmaya çalıştım. Tartaklayan gençten suratıma öyle bir yumruk yedimki parmaklarının izi şeklinde morardı suratım. Hemen içeriye koştum. Çünki benim adetimdir. İlk yumduğu yiyen ben isem direk kaçarım. O 5 saniyelik black out ta daha fazla hırpalanmayım diye. Ama o orda kalmaz tabi.

Neyse hemen barın lavabosuna koştum. Baktım aynaya. Burnumdan foşur foşur kanlar akıyor. Açtım çeşmeyi soktum kafayı altına buz gibi. Sinirimden aynayıda kırdım tabi. Sonra kendime iyice gelince fırladım dışarı ve o p..i aramaya başladım. Baktım yolun karşı tarafında 5 arkadaşıyla daire şeklinde ayakta duruyorlar. Onun sırtı bana dönüktü. Karşıya doğru koşmaya başladım. Koşarak park etmiş bir arabanın motor kapağından devam adımlayarak yukarı doğru uçtum ve tepeden buna havadayken bi geçirdim ve geçirmemle sarılmam bir oldu. O ağırlığımla birlikte yere düştük tabi o altta kaldı. Buna yermisin yemezmisin. Verdim veriştirdim. Ama surat darmadağın oldu bunun. Bu arada millet geldi beni tutuyor. Ben bunun kafasından tutuyorum ama kan denen sıvı zeytinyağı gibi mübarek. Vıccık vıccık kayıyor.

Beni kollarımdan falan öyle tutuyorlarki korkuyorum onu elimden çıkardığım anda o bana girişecek. Çünki atış serbest bir pozisyon oluşuyor otomatikmen. Bağırıyorum onu tutun manyaklar diye. kanlı suratı elimden kaydı. Benim döt dörtbuçuk atıyor tabı o elimden sıyrılınca. Allahtanki elimden sıyrılmasıyla kaçtı gitti. Geri dönüp ellerinden kollarından tutulan bana girişmedi salak.

Neyse sonra bizde arabaya bindik gidiyoruz elimzde buzlar bezler falan. Polis çağırmadık. Ama ileride polis bizi durdurdu. Alkok testi yapacaktı. Memur eğildi arabanın içinde benim suratı görünce, neyse test yapmayalım sen yeterince cezanı almışsın bugün dedi ve gülüştüler. Bende güldüm tabi...

Sonra gittim yattım evde. Ertesi gün üniversite sınavlarına gireceğim. O kadar şanssızlık üst üste... Sabah uyandım ama yerimden kalkamıyorum. O diğer o.ço..ğu arkadaşları ben ona vururken beni tekmelemişler haberim yok. Bütün baldırlarım falan mosmor olmuş.

Yatakta beton gibi donmuş kalmışım sabah. Yavaşşça alıştıra alıştıra kalktım. Aynaya bi baktım kendimden korktum. Sol gözümün beyazı resmen kaybolmuş kıpkırmızı olmuş. Dudağımın sol üst yarısı uyuşmuş hiç birey hissetmiyor.

Öylece sınava gittim beni içeri almadılar. Rezil rezil eve gittim. Annem hüngür hüngür sorgu sual eder. Ben yok bişey tamam diye sesimi yükseltirim falan.

Aradan 6 sene geçti. Sonradan öğrendimki kavga ettiğim çocuk kikbokscu ve 100 dolara eldivensiz yasak dövüşlere katılan bir piskopatmış. Onuda gördük...

Tam bir ay o pi.i aradım bar bar dolaşarak. En sonunda bir barda yakaladım. Yanına gittim çaktırmadan ve oda geldiğimi fark etti ve etmemiş gibi durdu. Yan yana öyle 5 dakika dikildik. O benden tırsıyor ben ondan. Ben ondan bir hareket bekliyorum o benden. Sonra yürüdü gitti bende üstelemedim. Dön dolaş hep aynısı olacak. Değmez dedim.

Nemi oldu? Herşey iyileşti ama dudağımın ve dişlerimin sol üst kesimi hala uyuşuk. Suratıma yediğim yumruk o kısma giden sinir damarını koparmış...

Dayak yemek budur. Herif bir yumrukla içerdeki siniri kopardı Allaha şükür dışarıdan birşey belli değil. Sadece uyuşuk kaldı. Harekettede bir engel yok.

Kavga iş değil söyleyim size. En kral dövüşcüde olsanız 10 yumruk atsanız mutlaka yumruk yersiniz. Değmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 4 Temmuz 2009; 2:09:02 >

• 5 sene boxe yapmis ve iki sene halen haltere devam etmekte olan ben sebebini soyle acikliyim

saldirma hissine kapildigin zaman adrenalin otomatik olarak cikiyor ne kadar sert darbe yesende hissetmiyorsun
  • Bundan alıncak ders nedir barın önünde gördümüz her adama dalmicaz ben dövüsceksem sağlam bir sebeb olmalı ve dövüsceğim adamı tanınmam gerek yanlıs adama çatarsaniz sonuçları olur xD
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lahkesis

o acı bazen dayak yerken zevke bile dönüşebiliyor seni daha çok öfkelendiriyor ilginç bir orgazm yaşıyorsun

Orgazm mı

Hocam sen beni güldürdün allah ta seni güldürsün...Gece gece krizlere girdim burda offf yaaaaaaaaaaaaaa

• en kesin cevabı forumun doktoru olarak ben veriyorum. şimdi vücudumuzda heyecan anında salınan enkefalinler grubu bir takım sitokinler var yani hücrelerin salgıladığı kimyasal hormon benzeri maddeler. işte bu enkefalin grubu mediatörlerden özellikle beta endorfin doğal analjezik yani ağrı kesici özelliğindedir. kavga, kaçma gibi aşırı heyecan durumlarında sinirsel uyarıyla bu maddeler salgılanır, tüm vücuda yayılır ve analjezi yapar yani kişiyi ağrıya duyarsızlaştırır. yenilen yumrukların, o anda göremediğimiz alınan bıçak darbelerinin yada kurşunların kavga esnasında değil de sonradan hissedilmesi ve farkedilmesinin nedeni budur... aynı mekanizma hayvanlar aleminde de mevcuttur. örneğin aslandan can havliyle kaçmaya çalışan ceylan yakalandıktan sonra aslan tarafından parçalanırken hiç acı hissetmez hatta bir belgeselde de bizzat gördüm daha ceylan ölmaden sırtlanlar ceylanın karnını yarıp barsaklarını dışarı çıkarıyordu ve ceylan da öylece kıpırdamadan ve çırpınmadan bunu seyrediyordu. umarım dh ahalisine aydınlatıcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmH_MD -- 4 Temmuz 2009; 23:02:36 >

• Beynin uyuşturucu / acil enerji verici salgılıyor çünkü o an ki sinirle.

EN :http://en.wikipedia.org/wiki/Epinephrine
    TR :http://tr.wikipedia.org/wiki/Adrenalin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

adrenalin

Ben de belgeselde izlemiştim.Adrenalinmiş acıyı o an duymamızı engelleyen.
  • Böğrüne bi tane yumruk gelince gör bakiyim acıyı kitleniyorsun direk
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lahkesis

o acı bazen dayak yerken zevke bile dönüşebiliyor seni daha çok öfkelendiriyor ilginç bir orgazm yaşıyorsun

• O sinirle dalarsan adama, gelen darbeleri fazla hissetmezsin. Ama sert gelmişse, acısı sonradan çıkar.

Ben de okulda biriyle fena kavga ettiğimde adama kötü daldığımdan gelen yumruğu hissetmedim. Bitince gördük göz hafiften morarmış, ağrıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 4 Temmuz 2009; 23:53:00 >
  • ''asla pes etme''yi izleyin manyak film izleyenler bilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.