Şimdi Ara

Kaval Kemiği nasıl geliştirilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaval Kemiğini Geliştirme: Güçlendirme ve Sertleştirme Yöntemleri

Kaval kemiği, vücudun en büyük ve en güçlü kemiklerinden biridir. Aşırı kullanım veya yaralanmalar sonucu zayıflayabilir ve ağrıya neden olabilir. Neyse ki, kaval kemiğini güçlendirmek ve sertleştirmek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem vardır.

Kaval Kemiği Sinirleri Nasıl Öldürülür:

Bilmiyorum.

Kaval Kemiği Nasıl Güçlenir:

• Yavaş Yavaş Yük Artışı: Kaval kemiğinize aşırı yük bindirmekten kaçının. Antrenman intensitenizi ve süresini kademeli olarak artırın.
    • Yüksek Etkili Egzersizler: Koşu, zıplama ve ağırlık kaldırma gibi yüksek etkili egzersizler kaval kemiğini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
    • Kemik Güçlendirici Egzersizler: Squats, lunges ve calf raises gibi izole egzersizler kaval kemiğini hedef alır ve güçlendirir.

Kaval Kemiği Güçlendirme:

• Kalsiyum ve D Vitamini: Kemik sağlığı için kalsiyum ve D vitamini gereklidir. Süt, yoğurt ve yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum açısından zengin besinleri tüketin. D vitamini ise güneş ışığından veya takviyelerden alınabilir.
    • Kemik Kütlesi Kazancı: Ağırlık kaldırma ve direnç eğitimi gibi aktiviteler kemik kütlesini artırır ve kaval kemiğini güçlendirir.
    • Yeterli Uyku: Uyku, kemik yenilenmesi için gereklidir. Her gece 7-8 saat kaliteli uyku alın.

Kaval Kemiği Sertleştirme:

Bilmiyorum.

Kaval Kemiği Nasıl Sertleştirilir:

Bilmiyorum.

Kaval kemiğinizi geliştirmek için yukarıdaki ipuçlarını takip edin. Ancak herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza veya fizyoterapistinize danışmanız önemlidir. Doğru teknikler ve egzersizler, kaval kemiğinizi güçlendirirken ve sertleştirirken yaralanma riskini en aza indirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla bildigim kadariyla taylandlilar muz ağaçlarına bol bol tekme atiyomus sertlestirmek icin.ama ben bunu kemik gelişimi tamamlanmamis kisilere tavsiye etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Arkadaşlar var mı bir fikri olan ?

hocam sertlikten bahsediyorsan salonlarda antrenörler çubukla eziyor(baya acıyormuş ama özellikle muay thai de belirli kıvama gelen herkese yapılan bir olay diye biliyorum) ama evde kendi başına nasıl gelişir bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzFK -- 16 Mart 2014; 22:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzFK

quote:

Arkadaşlar var mı bir fikri olan ?

hocam sertlikten bahsediyorsan salonlarda antrenörler çubukla eziyor(baya acıyormuş ama özellikle muay thai de belirli kıvama gelen herkese yapılan bir olay diye biliyorum) ama evde kendi başına nasıl gelişir bilmem.

Bizim salonda yapılmıyor.
  • Ben MT de yeniyim ama sağlam tanıdık arkadaşlarım var onlara yapmışlar
    Ayrıca madem salona gidiyorsunuz KUM torbasına vurarakta geliştirirsiniz muz ağacından iyidir heralde lakin içine naylon koyulanlar hafif oluyor kumlu sertler daha iş görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzFK -- 17 Mart 2014; 8:37:29 >
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    salona git hocan gösterir.. gitmiyorsan evde olacak iş değil, kırarsın bacağını
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Sen soruyu birdaha oku bakiyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYAK MANTARI NASIL GEÇER ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Sen soruyu birdaha oku bakiyim.

birader burada yardımcı olmaya çalışıyoruz atarlı cevaplar vereceksen soru sorma.. önce sana biri yardım etmeye çalıştığı zaman düzgün cevap vermeyi öğren.. soru sormuşsun cevap veriyoruz, bir hocadan destek al kendini sakatlarsın diye, şu verdiğin cevaba bak
  • Kum torbası ilk olay.Ancak o bölgedeki sinirlerin iyice ezilmesi için evde oklava yada cam şişeyi alıp hafifce bastıraraktan kavalın üstünde hamur acar gibi yuvarla.ben böyle yaparaktan geliştirdim bugüne kadar herhangi bir zararıda olmadı

ben de Muay thai yapıyorum kaval kemiğim başlangıca göre gelişti diye düşünüyorum bazen geceleri ağaçlara otobüs durağının demirlerine falan kavalla tekme atıyorum 2-3 gün kemik kıpkırmızı oluyor yara oluyor sonra geçiyor daha önceden merdana ile eziyordum salondaki hocam da kavallarını ez diyodu o zaman ezmeye başlamıştım ama salonda tecrübeli bir abim vardı o sakın ezme kışın çok fena acı çekersin dedi kaval ezmedeki mantık zaten maçlarda gelen darbelere karşı acı hissetmemek sadece bu ama o ring'in heycanıyla salgıladığın adrenalin hormonu sayesinde zaten hiçbiyerinde acı hissetmiyorsun o yüzden ezmeye gerek yok yapacaksan sadece kum torbası çalış bence ezme altı talaş olan torbalar var çok sağlam onlarala çalışabilirsin kaval vurabilirsi ezmek sıkntılı kışın falan çok fena ağrıyapıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharq32

ben de Muay thai yapıyorum kaval kemiğim başlangıca göre gelişti diye düşünüyorum bazen geceleri ağaçlara otobüs durağının demirlerine falan kavalla tekme atıyorum 2-3 gün kemik kıpkırmızı oluyor yara oluyor sonra geçiyor daha önceden merdana ile eziyordum salondaki hocam da kavallarını ez diyodu o zaman ezmeye başlamıştım ama salonda tecrübeli bir abim vardı o sakın ezme kışın çok fena acı çekersin dedi kaval ezmedeki mantık zaten maçlarda gelen darbelere karşı acı hissetmemek sadece bu ama o ring'in heycanıyla salgıladığın adrenalin hormonu sayesinde zaten hiçbiyerinde acı hissetmiyorsun o yüzden ezmeye gerek yok yapacaksan sadece kum torbası çalış bence ezme altı talaş olan torbalar var çok sağlam onlarala çalışabilirsin kaval vurabilirsi ezmek sıkntılı kışın falan çok fena ağrıyapıyormuş

Hocam bende araştırdım biraz ama bazıları çok tehlikeli olduğunu söylüyor ezmenin. En iyisi dediğin gibi yapmak.

tehlike olarka dediğim gibi sinirleri öldürüyor ne derekvar sinirleri öldürmeye maça çıknca zaten adrenalin hormonu sayesinde bişey hisstmiyorsun. zaten bildiğim kadarıyla kemiğin fiziksel yapısı değişmiyor yani kemikde bi kalınlaşma falan olmuyor bana sanki biraz kalınaşmış gibi falan geliyor ama onun sebebi üstündeki derinin biraz inceldiğinden olabilir yada bana o da öle giliyor olabilir ağaçlara tekme atınca yara oluyor deri bi tuhaf oluyor :) dediğimi yap kum torbası çalış ama ezme ezmek mantıksız sakıncalı.
  • Ezme o kadar sorun olmaz.
    Ama ezersen ileride sıkıntı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Ezme o kadar sorun olmaz.

Hocam ne gibi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Ezme o kadar sorun olmaz.

Hocam ne gibi ?

Bilmiyorum daha once guclendirmeyi duydum da bu ezme isi nasil oluyor bilmiyorum.
    Bilen birine danışmalısin.

• Kaval kemiğinin gelişmesinden ziyade oradaki sinirleri öldürüp hissizleştirmek diyelim. Biz sopayla sürtüp ezerdik baya faydası olmuştu bir de sürekli low kick falan çalışınca alışıyor vücut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.