Şimdi Ara

Katır Doğurdu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Katır doğurur mu? Bildiğimiz kadarıyla hayır. Çünkü melez bir hayvandır, yani yarı at yarı eşek. Atın 64 eşeğin ise 62 kromozomu vardır. Bunların melezi olan katırın kromozom sayısı da 63’tür. 63 tek sayı olduğu için ikiye bölünemez. Kromozom da ikiye bölünemediği için üreme hücresine dönüşemez ve neticede katırların sıpası olmaz. Bilimin dediği bu, ama bu istisnası olmayacak bir şey değil...

Fas’ta başkente 80 km. uzaklıktaki bir mezrada 13 yaşındaki bir dişi katır doğurdu. Sıpası ne katıra benziyor ne de eşeğe, tam ikisinin arası yeni bir canlı. Bilim adamları katırdan ve sıpasından kan örnekleri aldılar ve inceliyorlar. Ancak bunu bir mucize olarak kabul eden Faslılar, katıra ve sahibine hediyeler sunuyorlar. Küçük köy bu günlerde büyük bir ilginin merkezi.

Bilindiği kadarıyla 1988 yılında Çin’de de bir katır doğumu olayı yaşanmıştı. Vatikan katır doğumlarını olağanüstü saydığı ve bazı gelişmelerin habercisi olarak kabul ettiği için 1527’den beri katır doğumlarının raporunu tutuyor. O tarihten beri 60 tane katır doğumu kaydedilmiş.

-2023 isimli bilim dergisinden-
    www.2023.gen.tr
    2023.gen.tr
    http://www.2023.gen.tr/ekim02/tekno.htm

Katır Doğurmaz

Katırlar, eşek ve atın melezidir ve kendi yavrularını doğuramazlar. Bunun nedeni, katırların üreme için gereken üreme hücrelerini üretme yeteneğine sahip olmamalarıdır.

Eşekler 62 kromozom, atlar 64 kromozom içerirken, katırlar ebeveynlerinin kromozomlarının bir karışımına sahip olan 63 kromozom içerir. Bu dengesiz sayı, katırların gamet (yumurta veya sperm) üretmesini engelleyerek üremelerini imkansız hale getirir.

Dolayısıyla, "katır doğurdu" ifadesi bilimsel olarak doğru değildir, çünkü katırlar kendi yavrularını doğuramazlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilginç....
    bardo=dişieşşek+erkek at

bu ikisinin baba yada anne tarafındaki ırkla çiftlemesi
    ve hatta bir birleriyle çiftleştirilmesi sonucu elde edilmiş sağlıklı yavrular var
    ancak ya tek soy çekimi oluyorlar
    yada steril hayvanlar oluyorlar abartacak birey değil
    İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
    İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

• steril = kısır fertil=doğurgan pardon meslek alışkanlığı :)
    Karga karga gaaak dedi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

çok rastlanan bir durumdur
    katır=erkekeşşek+dişi at
    bardo=dişieşşek+erkek at

bu ikisinin baba yada anne tarafındaki ırkla çiftlemesi
    ve hatta bir birleriyle çiftleştirilmesi sonucu elde edilmiş sağlıklı yavrular var
    ancak ya tek soy çekimi oluyorlar
    yada steril hayvanlar oluyorlar abartacak birey değil

Bugüne kadar hiç duymamıştım, nitekim kayıtlar da öyle diyor. Ancak açıklamana inanıyorum ve riayet ediyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.