Şimdi Ara

Katı-sıvı homojen karışım sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgi sarmal kitabında katı-sıvı homojen karışım sorusu sorulmuş. Cevapta alaşım ve şerbet var. Şerbet katı-sıvı homojen olabilir ama alaşımın da doğru olması lazım. Amalgamın katı-sıvı alaşıma örnek olduğunu biliyorum çünkü yapısında oda koşullarında sıvı halde civa metali var. Müfredatta göre nasıl acaba ? Bilen birisi yazarsa iyi olur.

• Alaşım demek iki metalin yüksek sıcaklıkta erime sıcaklığına kadar ısıtılması ve bunların homojen olcaak şekilde karıştırılması sonucu elde edilir sizin dediği amalgam bir alaşım türü değildir cıvanın içinde çeşitli metallerin çözülmesi ile hazırlanan bir karışımdır ve homejendir. Şerbet ise zaten sizin dediğiniz gibi katı sıvı honejen karışımdır. Benim bildiğim bunlar mebe bakıyım eğer bir yerde hata varsa düzeltirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaray1 -- 20 Nisan 2020; 17:25:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam MEB kitabına baktım alaşım hakkında net bir şey dememiş ama internetten bakınca vikipedia amalgamı alaşım almış. Önceden çözdüğüm sorularda tanım olarak katı katı olunca alaşım olur diye aklımda kalmış garip bir durum.
    Katı-sıvı homojen karışım sorusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç Ünite Neden Su Damlatır?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.