Şimdi Ara

Katı Kurallı Bir Aile Nasıl İkna Edilir?? Lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar biraz özel bi konu var ailem geri kafalı onlar ne der ise doğrudur sizin tercihlerinizin onlar için önemi yoktur.

Örneğin kırmızı bi elbise beğendim paramız yok derler sarı beğendin (onlar da beğendi) paramız var 2 tane al derler böyle bi aile.

Ben böyle bi aileyi bi konuda nasıl ikna edebilirim veya nasıl düzeltebilirim?

Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Katı Kurallı Bir Aileyi İkna Etme Yolları

Katı kuralları olan bir aileyi ikna etmek zorlu olabilir, ancak doğru yaklaşımla mümkündür. İşte aileni ikna etmene yardımcı olacak bazı yollar:

• Net ve Saygılı Ol: Arzularını açıkça ve saygılı bir şekilde ifade et. Ailene neden onları ikna etmek istediğini açıkla ve onların bakış açılarını anladığını göster.

• Kanıt Sağla: İsteğinin geçerli olduğunu kanıtlayan kanıtlar sun. Örneğin, aileni motor almaya ikna etmeye çalışıyorsan, güvenli sürüş kurslarına katıldığını veya iyi bir not ortalaması elde ettiğini göster.

• Ortak Zemin Bul: Ailenin değerleriyle örtüşen bir argüman oluştur. Örneğin, aileni daha bağımsız olman için motor almaya ikna etmeye çalışıyorsan, bu isteğin sorumluluk almanla ilgili olduğunu vurgula.

• Küçük Adımlarla Başla: Büyük bir değişiklik istemek yerine, daha küçük adımlarla başla. Örneğin, aileni hafta sonları belirli saatlerde dışarı çıkmana izin vermeye ikna etmeye çalışabilirsin.

• Tutarlı Ol: İsteğini sürekli olarak nazikçe dile getir. Ailene baskı yapmaktan veya kavga etmekten kaçın. Tutarlılığın sonunda karşılığını verecektir.

• Başkalarının Desteğini Al: Arkadaşlarından, öğretmenlerinden veya diğer güvenilir kişilerden destek iste. Onlar da senin adına ailenle konuşabilir ve isteğine inandıklarını ifade edebilirler.

• Sabırlı Ol: Aileni ikna etmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve pes etme. Onların senin bakış açını anlamalarına zaman tanı.

Bu ipuçlarını uygulayarak, katı kurallı bir aileyi bile ikna etme şansını artırabilirsin. Unutma, saygı, iletişim ve azim başarının anahtarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Algı yönetimi ile ilgili çok güzel kitaplar var, kütüphane diye bir yerde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkna çabaların kavgaya dönüşeceği için uğraşma, uzlaşan kişiler olsaydı burada konu açmazdın, okulunu okuyorsun kendine güzel bir meslek seçiyorsun sonrada ilk uçakla dünyanın öbür ucuna gidiyorsan anca bu durum çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 6 Haziran 2017; 0:42:1 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HarveyBullock kullanıcısına yanıt
    Hocam çok inatçı bi yapısı var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Julimezar kullanıcısına yanıt

• kırmızıyı beğendiysen sarıyı beğendiğini söyle o zaman
    onlar da kırmızıyı almanı isteyecektir

Onların yetişme şartlarından kaynaklanıyor bu, benimde ergenlik dönemlerde biraz da olsa oluyordu ama sonlarında anlamaya başladılar lise 3 ve sonrası kabullenmeye başladılar. Umarım halledersiniz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.