Şimdi Ara

Katar’da yaşıyorum soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir süredir Katardayım yaşım 23.Katar diyince herkesin aklına genelde büyük lüks gösterişli binalar arabalar gelir fakat bir o kadarda iç karartan arka varoş sokakları var.

Hertürlü soruya cevap vermeye çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nusrete gittiniz mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katar sana ne kattı

• maaş kaç usd hajı senin veya babanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 18 Mart 2019; 22:41:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

nusrete gittiniz mi
    Burda pek tutulduğunu sanmıyorum diğer ülkelere göre kıyasla.Çok daha güzel ve hesaplı restoranlar var.Özellikle Katarlılar zengin ama saf değiller gözleri açık

• Troll değilse nasıl gittin,İngilizcen vs ne durumda bunları merak ediyorum ben. Ben de yakın zamanda Dubai’ye gideceğim de iş gereği,artık orada yaşayacağım. Merak ediyorum bu Arap ülkelerini

• Katarda gece hayati varmi hocam alkol durumlari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaça vurduruyon?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-inn -- 18 Mart 2019; 23:15:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

Troll değilse nasıl gittin,İngilizcen vs ne durumda bunları merak ediyorum ben. Ben de yakın zamanda Dubai’ye gideceğim de iş gereği,artık orada yaşayacağım. Merak ediyorum bu Arap ülkelerini
    Temel ingilizcemle heryerde çok rahat herkesle anlaşıyorum.Sadece filipinlilerle iletişim zorluyor hintilerle zaten imkansıza yakın oluyor konuşmak.(aksanlarından ötürü)Hintli ve filipinliler çalışan kesim olduğu için sürekli iletişimde oluyorsunuz.İlk başlar zorlasada alışılıyor.Dubai nasıldır bilmiyorum ama Dubai ve Arabistanın insanı Katar insanına göre daha zor dediklerini duydum.Dubai daha pahalıymış sanırım ki Katarda çok çok pahalı bi ülke.Ne iş yapacağınıza göre değişir açıkcası karşılacağınız durumlar.Maddi şartlar Türkiyeden iyi olduğu için burdayız yoksa sabır ister herkesin yapabilceği birşey değil gurbette çalışmak özelliklede arap ülkelerinde.Troll değil.

• Hocam bayansan tanışalım mı? Erkek olman biraz zor da
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Alkol tüketimi otellerde mevcut aynı şekilde otellerin gece klupleri var.Hareketli bir gece hayatı var internette detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.Alkol temin etmek sanırım biraz meşakkatli kullanmadığım için bilmiyorum ama bir göz atmıştım internette.

• sky-inn S kullanıcısına yanıt
    50 :)

• hojam soru sorduk cevap lazim bişuviya bişuviya hayret yani

• Hükümet /Katar vatandaşlarına Aylık 30.000 $ veriyormuş. Bu ne kadar Doğru..?

En Düşük maaş 250 $ Deniliyor.. Bu ne kadar Doğru?

Peki ya Bu Söylenen Zenginlik, Sadece çok az bir kesimimi Kapsıyor..?
    Yani Evsizler diye tabir ettiğimiz İnsanlar var mı?
    Varsa Sosyal devlet anlayışı bunun neresinde..?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Hükümet /Katar vatandaşlarına Aylık 30.000 $ veriyormuş. Bu ne kadar Doğru..?

En Düşük maaş 250 $ Deniliyor.. Bu ne kadar Doğru?

Peki ya Bu Söylenen Zenginlik, Sadece çok az bir kesimimi Kapsıyor..?
    Yani Evsizler diye tabir ettiğimiz İnsanlar var mı?
    Varsa Sosyal devlet anlayışı bunun neresinde..?
    Çalışmayan işsiz vatandaşına yaklaşık 20-25 bin riyal veriyor olması lazım 30.000$ abartı rakam.Bunun dışında evlenene çocuk yapana çeşitli maddi imkanlar sağladığını da duydum.

En düşük maaş dediğiniz şöyle burda hintliler ve filipinlilere bir nevi köle diyebilirsiniz.Filipinli kadınlar genellikle katarlı ailelerin villalarında hizmetçilik çocuk bakıcılığı vs yapıyorlar.Çoğu 1 sene kontratlı ve izinsiz çalışır.Maaşları 1000-1500 riyal arası değişir.Kalacak yer yemek verirler yalandan.Hintli erkekler ise genelde bu katarlı ailelerin şoförü ve ayak işlerine koşturur.Maaşlar aynı şekilde.

Her filipinli&hintli hizmetçi veya şoför değil okul okumuş eğitimli kişiler devlet dairelerinde veya restoranlarda üst rütbelerde çeşitli işler yapıyorlar.

Söylenen zenginliğe gelince Katar ortadoğunun maddi açıdan en zengin ülkesi dünyanın değil.Ufak bir kesimi kaplıyor sadece kendi halkı zengin.

Evsizler yok yani yolda dilenci kağıt toplayıcı vs göremezsiniz ama sokaklarda dolanan başı boş hintliler var.Bu hintliler ülkelerinde para toplayıp vize parasını denkleştiriyorlar firmalar bunlara umut veriyor iş bulursunuz vs.. diyerek.Sonra gelip bir odada 10 kişi kalıyorlar buna mecburlar çünkü hem maaşlar düşük hemde ev kiraları ve yaşam standartları bir yabancıya göre aşırı pahalı.Şöyle söyliyim Türkiyede artık günlük market alış verişleri bile 50-100 TL burda ise markete gir çık 500 riyal.

• Morte34 kullanıcısına yanıt
    Peki bilgi için Teşekkürler.

• Niye ordasin? Calisiyo musun okuyo musun napiyosun orda? Arapca biliyo musun? Araplar dinlerine ne kadar sadiklar? Sadece gosteris mi yoksa gerçekten inaniyorlar mi sence?

• Heyea kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorum.Arpaça bilmiyorum 0.Dine bağlılığa gelince ibadetler çoğunluk cumadan cumaya (gözlemlediğim kadarıya).Türkiyeye göre dinlerine bizden daha hakimler

• Morte34 kullanıcısına yanıt
    Ne is yapıyorsun hocam? Kazancindan memnun musun? Ulke sartlarina gore iyi kazaniyor musun? Burayla kiyaslarsan sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.