Kaspersky internet security 2009 kullanıyorum. Daha önce intel centrino 1.7 ghz işlemcili 2 gb ramli asus laptopum vardı bundan hiçbir sorun yaşamıyordum. Daha sonra lenovo core 2 duo 2 ghz 2 gb ramli bir laptop aldım kaspersky internet security 2009 kurdum ancak firefoxta gezinirken fazla ama ufak boyutlardaki resimlerin bir kısmı yüklenirken bir kısmı yüklenmiyor. Hatta şu anda bu mesajı yazarken bile yandaki smileyler yüklenmedi hala yüklemeye çalışıyor. Yada bir alışveriş sitesine girdiğimde bir markanın ürünlerini listelediğimde sayfada 30-40 ürün resmi varken sadece ilk 5-6 ürünün resmi görünüyor diğerleri yüklenmiyor. Kasperskyı kapattığımda yada ie 7 ile denediğimde herhangi bir sorun yok sadece firefoxta bunu yapıyor acaba problem nerde. (Firefox 3.0.7)
aman haa bu alemde en fazla sistemi kasan kaspersky'dir... milletin ezbere kaspersky tavsiye ettiğine bakmayınız... Antivirüs değerlendirmesi tek bir kriterden yapanlar yanıldığı için kaspersky'nin iyi olduğunu düşünüyorlar... mesela üstesinden gelemediği bir virüsla karşılaştığında (örnek sality) sistemi kilitler... Torrent'te film indirirken ne hikmetse .avi'yi (güvenilir kaynak axxo kesinlikle virüsle alakası yoktu inen dosyanın) indirmeyi iptal ettiriyor... kaspersky silindiğinde ne sistem kilitlendi, ne torrent indirmelerinde aksaklık çıktı...
Sistemi aşırı yorması, herhangibir virüs kadar sizi yavaşlatıp, çileden çıkmanıza neden oluyor... Kaspersky mi? bir daha asla!