Şimdi Ara

Winrar'dan Dosya Çıkartma Süresinin Çok Uzaması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım, E8400, 4gb-1066 ddr2 ram var. İşletim sistemi olarakta Vista x64 kurdum. Yeni sisteme yeni winrar buldum, sürüm numarası WinRARv3.90 Final. Sıkıntım şu, 5-10gblık rarlı dosyaları extract ederken makine kendini kaybediyor. 7-10 dakikada yapabileceği bir extract işlemini 25 dakikalara çıkartıyor. 4gblık ramin tamamına kullanıyor, makina kasılıyor, başka hiçbir işlem yapılamaz hale geliyor. Bu sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı? Sistemi degrafment yaptım, değişiklik olmadı.

Dosyadaki açıklama şöyle;

Version 3.90

1. WinRAR version for Windows x64 is available. If you use
    Windows x64, it is strongly recommended to install 64 bit
    WinRAR version. It provides a higher performance and better
    shell integration than 32 bit version.

Halbuki ben eski amd 3000+ işlemcimle bile kasılma yaşamazken, süre uzaması yaşamazken, yeni sistem yeni x64 winrar ile tamamen kullanılmaz bir sisteme dönüşüyor. Bu extract aşamasında CPU değerim yüzde 10'un üstüne çıkmıyor, derdimiz Ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 24 Ağustos 2009; 11:04:57 >

• Çift cekirdekli bir sistemde WinRAR dan daha iyi bir performans almak istiyorsanız resimde gözüken multithreading özelliğinin seçili olmasına dikkat ediniz

Ayrıca x64 versiyonu kurduğunuza emin olmak için WinRAR'in Hakkında bölümünden bakıp teyit ediniz.

64-bit versiyonda WinRAR x64 3.90 yazmalıdır.

Winrar'dan Dosya Çıkartma Süresinin Çok Uzaması Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 24 Ağustos 2009; 13:28:00 >

• Ayarlara baktım x64 yazıyor, senin verdiğin resimdeki ayarlar ile benimkiler aynı fakat sorun var, ram deliriyor.
    Sitesinde şöyle bir uyarı buldum:

Why does WinRAR take so long to open an archive?

This can occur for different reasons:

* You have enabled the "Keep archives history" option in the WinRAR "Settings/General" section and your network disks are not physically accessible.
    Please disable the "Keep archives history" option in the WinRAR "Settings/General" section and see if that helps.
    * You have installed an antivirus software to check files in the background.
    Please exit your antivirus software and test again.
    If the delay is caused by the antivirus software, try to disable the "check archives options" of the antivirus software and inform the antivirus developer about the problem.
    * If this doesn't help, please exit all background programs and test again.

1.maddeyi yaptığımda sorun kalıcı olarak çözülmedi. Fakat sonra kaspersky internet security 2009 programımı kapatıp denediğimde ram şişmedi, gayet normal şekilde extract ettin. Muhtemelen kaspersky ile alakalı bir sıkıntı yaşıyorum.

"If the delay is caused by the antivirus software, try to disable the "check archives options" of the antivirus software"

Bu chech archives options'ı nereden bulup kapatabilirim KIS 2009 da acaba bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 24 Ağustos 2009; 14:25:34 >

• KIS 2010 9.0.0.459 Final'i yükleyip deneyin birde isterseniz. En son versiyon bu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 24 Ağustos 2009; 14:30:21 >
  • İyi fikir bak o, fakat malum sorunu yaşamayalım :) 2009da şimdilik idare ediyorduk :)

Hatta, Kaspersky KAV KIS 2010 v9 0 0 463 , bir üst sürümde çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 24 Ağustos 2009; 14:54:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: truva1975

İyi fikir bak o, fakat malum sorunu yaşamayalım :) 2009da şimdilik idare ediyorduk :)

Hatta, Kaspersky KAV KIS 2010 v9 0 0 463 , bir üst sürümde çıkmış.

463 numaralı versiyon beta olduğu için tavsiye etmemiştim. Beta versiyon olarak 9.0.0.684 Beta en son çıkan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 24 Ağustos 2009; 16:55:36 >
  • Yukarıda verdiğini kısaca anlaşılır bir şekilde çevireyim belki ilerde arkadaşlara lazım olur.

Winrar'ın arşiv dosyalarını uzun sürede açmasının çeşitli sebebleri vardır.

* Winrar ayarlarındaki genel sekmesinde "arşiv geçmişi sakla" seçeneği işaretlidir".Çözüm olarak "arşiv geçmişi sakla" seçeneğindeki işarate kaldırın ve işleminizi tekrar yapınız ki işe yarayıp yaramadığını kontrol edeniz.
    * Bilgisayarınızda dosyalarını arkaplan da çalışarak kontrol etmesi için anti-virüs programı yüklüdür.Anti-virüs koruması durdurun ve işleminizi işleminizi tekrar yapınız ki işe yarayıp yaramadığını kontrol edeniz.
    *Eğer gecikme anti-virüs yüzünden oluyorsa anti-virüs programınızın dosya kontrol türlerinden "arşiv dosyalarını kontrol et" seçeneğini devre dışı bırakınız.

Ben de kaspersky 2009 kullanıyorum ve büyük çaplı sıkıştırılmış dosyalarda arasıra yaşıyorum bu sorunu çünkü malum kaspersky tarıyor ama bu benim için bir sorun teşkil etmiyor.

Truva1975 onun nerden kapatılacağını biliyorum ama şu an kendi bilgisyarımda değilim.Yakın zaman da yazarım buraya nasıl kapatılacağını.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.