Şimdi Ara

Kasma Ve FPS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle bir sorunum var bilgisayar ile alakalı, bazen bilgisayar çalışırken ansızın ekran gidiyor sinyal yok diyor klavye ve mouse ışığıda yanmıyor ve bilgisayarı güç tuşu veya reset tuşu ile hiç bir şekilde kapatıp yeniden başlatamıyorum. Gücü kesip tekrar açmam gerekiyor ve bu haftada 1 ve ya 2 kere oluyor. Bununla alakalı mı bilmiyorum ama bazen bilgisayarı açtığımda geç açılıyor ve oyunlarda düşük fps alıyorum örneğin valorantda 6-80 fps arası sürekli drop yiyorum, bu olduğunda bilgisayarı kapatıp fişini çekip 10 sn kadar güç tuşuna basarak statik elektriğini alıyorum ve tekrar açıyorum düzeliyor bilgisayar çok hızlı açılıyor işlemleri anında yapıyor ve valorant da 200-280 fps alıyorum. Sorunun ne olduğunu bir türlü çözemedim ilk kez böyle bir sorun yaşıyorum. Format attım temiz kurulum yaptım ama hala düzelmedi. Bu koduna bilgi sahibi olan var mıdır?

Sistem

Ryzen 5 2600 six core

16 gb tek slot ram

Rx 580 4 GB nitro+ shaphire

msı a320m a pro

kioxia 240 gb ssd m.2 değil

seagate 2 tb 7200 rpm hdd

FSP 550W PSU

Windows 10 pro (retail key ile etkin)

Windows 11 kullanıyordum tekrar 10 a döndüm belki işletim sistemiyle alakalıdır diye ama düzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KralinGelsinbree -- 18 Ağustos 2022; 17:29:39 >

• Merhaba,

Geçmiş olsun. Sorunu donanımsal görüyorum, kasa temizliği macun yenileme gerekebilir. CPU, GPU sıcaklık değerlerini takip edin. Özellikle bilgisayarın olduğu oda sıcaksa, malum yaz ayındayız sıkıntı oluyor. Benim aynı sistem, kışın ve yazın farklı sürelerde render alıyorum.

• Teşekkür ederim. Donanımsal büyük ihtimal ile ama ısıyla alakalı olduğunu sanmıyorum kasa temizliğine dikkat ediyorum lakin sabah açılır açılmaz henüz ısınmamışken bile bu sorunla karşılaşabiliyorum. Misal fps düşüşünde bilgisayarı kapatıp gücü kesip tekrar açtığımda fps düzeliyor ve saatlerce oyun oynuyorum sorun olmuyor genelde ilk açılışta oluyor. Ben ram'den şüpheleniyorum ama inşallah herhangi bir parçayı değiştirmek zorunda kalmam malum asgari ücretle çalışıyorum ve çocukda var herhangi bir parçayı değiştirebilecek gücüm yok malesef.

• Rica ederim.

RAM'den şüphleniyorsan RAM Test yapabilirsin. MemtTest86'yı öneririm. Bir çok BIOS'ta geliyor zaten.

FPS düştüğünde Mem Reduct ile bir RAM temizliği yapıp tekrar dene.

Bir de yeniden başlatınca düzeldikten bir süre sonra FPS drop yediğin anın tam dakika saniye bilgisini takip edebilirsen, Windows Olay Günlüğü'nde inceleme yapabilirsin.

Ayrıca donanım sistemini yazarsan burada fikir yürütebilen çıkabilir.

• Aynı sorunu çok iyi bir sistemde yaşıyorum çözebilen var mı?

i712700k_-Asus rog strix z690 g-32gb corsair ddr5 5600-samsung 980pro 1tb m2 Windows yüklü) ve Kingston 2tb m2 ssd- pny rtx 3080ti - Asus 850 w platinium Power - nzxt Kraken z63 cpu soğutucu-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimy58 -- 9 Eylül 2022; 13:21:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahimy58 İ kullanıcısına yanıt

32 gb ram 16+16 ise ramleri tek tek takıp deneme yapın. Ram işlemci güç kaynağı gibi parçalardan kaynaklanabilir bir durum. O yüzden en iyi ihtimal ram'leri tek tek deneyin.

Kolay gelsin.

• AYNI SORUN DEVAM ETMEKTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimy58 -- 3 Haziran 2023; 18:25:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oblivion'da Donma Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.