| 

Merhabalar, Bundan 2 hafta önce aracımı arkadaşım kullanırken kaza yaptı. Alkol yok, bariyerlere çarptı. Aracın yürüyeninde problem yok. Motor, şase, direkler sağlam. Hava yastığı açılmadı. Ama ön kısımda kaporta düzeyinde ciddi problemler var. Bir de radyatör gitti. Gelişmeler şu şekilde oldu: Aracı senelerdir gittiğim ustama çekici ile getirttik. Usta üzerinden kasko şirketine dosyayı açtık. Eksper incelemek için geldi. Orijinal parçalar ile yapılır ise hangi parçaların gerekeceğini ve ne kadar tutacağının listesini ustadan istedi. Usta bunu eksper şirketine gönderdi. Tutar yaklaşık 100.000 (Aracımın piyasa değeri 80-90 arasında. Sigorta Bilgi Merkezi'nde 75.000 olarak görünüyor) E-devlette muallak tutar görüyorum bu kaza ile ilgili. Değeri 60.000 Bu değeri kim belirliyor da giriyor, bilmiyorum. Kasko şirketi mi, eksper mi? Şimdi kasko şirketi araştırma aşamasında. 10 güne kadar görüşecekler benimle. Yüksek ihtimal ile pert teklifi yapacaklar. Pert teklifi yaparlar ise ne kadarlık bir teklifte bulunabilirler, öncelikle bunu öğrenmek istiyorum. Bana 80'e kadar çıkacaklarmış gibi geliyor ama sizlerin de tecrübelerine dayanarak görüşlerinizi almak istiyorum. Ben diğer olasılık üzerinde duruyorum. Yani pert teklifini kabul etmemek. Bu durumda kasko şirketi bana araba ile birlikte tamir ücretini verip beni kendi halime bırakacak diye biliyorum. Bu durumda bana ne kadarlık tamir ücreti verecek? E-devlette görünen 60.000'i mi? Çünkü ben arabayı yaptırmak istiyorum. Ustam ile konuştum. Orijinal parçalar ile 100.000 gözükse bile muadilleri ile 30 civarına yapılabileceğini söyledi. Bu durumda da bana eğer 60 verirler ise ben bunun 30'unu ustaya verir ve yaptırırım diyorum. 30 lirada bana kalır. O da arabanın satarken düşen değerini karşılar. Şu an 90'a satacak isem, 60'a satsam bile beni amorti eder. Ben de o arada o parayı kullanabilirim. Neden perte çıkartmak istemiyorsun diye sorabilirsiniz. Birincisi arabamı seviyorum :) İkincisi oradan gelecek para ile benzeri bir araba almam, üzerine ekleme yapıp model yükseltmem vs.. söz konusu değil şu anda. Akıl fikir istiyorum bu konuda. Tecrübeliler ya da bu konular hakkında bilgili olanlar aydınlatabilirse çok memnun olurum. Sağlıklı günler.  | 

| 

Yeni Kayıt

1 Mobil

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı