Şimdi Ara

kasko neleri karşılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 ay önce dalgınlıgım sonucu aracımı bariyerleri sürttüm sag taraf 4 parça boya ve düzeltme lazım bunu kaskodan yaptırabilirmiyim yapabilirsem nasıl bi yol izlemem lazım ?



  • başlıktaki soru ile mesajdaki soru aynı şeyler değil;

    * mesajdaki sorunun cevabı ; evet, yaptırabilirsin.

    * başlıktaki sorunun cevabı; kasko yaptırırken hangi risklerin parasını ödeyip teminat altına aldıysanız onları karşılar. neler olduğu kasko poliçenizde yazar...
  • Sigortacınızı arayıp kaskonuzda mini hasar onarımı varmı diye sorun varsa hasarsızlık bozulmadan kaskonun anlaşmalı olduğu yerlerden aracın ücretsiz onarımı yaptırabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtagucu

    Sigortacınızı arayıp kaskonuzda mini hasar onarımı varmı diye sorun varsa hasarsızlık bozulmadan kaskonun anlaşmalı olduğu yerlerden aracın ücretsiz onarımı yaptırabilirsiniz.

    4 parça boya ve düzeltme mini onarımla nasıl yapılıyor? Mini onarım dediğiniz bir parçadaki park göçüğü, tampondaki sürtme vs. durumlar için (kasko poliçesine göre 250-500 lira, yine poliçeye göre yıllık bir kaç defa)
  • Aracı onarım yapılacak yere götüreceksiniz (yetkili servis, kaskonun anlaşmalı olduğu kaportacı veya dışarıda onarım hakkınız varsa kendi güvendiğiniz usta)

    Yetkili servis veya anlaşmalı servis: Servis sizden olaya ve talebe ilişkin dilekçe alacak (karanlıkta görmeyip bariyere sürttüm, onarımını istiyorum gibi), kasko şirketini arayacak, şirket servise eksper yollayıp durumu inceleyecek, onarım onayı verilecek ve tamirat yapılacak. Ödemeyi kasko doğrudan onarım yapan yere yapacak. Siz dilekçe ve anahtarı bırakıp çıkacak, onarım bitince almaya gideceksiniz.

    Anlaşmalı olmayan servis: Burada iş biraz daha karışık, daha doğrusu sigorta şirketleri işi yokuşa sürebiliyor. Diyelim ki araçta 2000 liralık masraf var, eksper 1500e yapılır bu işlem diyor. O noktada uğraşmanız veya farkı cepten vermeniz gerek (dolu hasarında güvendiğim yere yaptırmak için farkı cepten verdim ben). Usta sigorta şirketi ile uğraşmak istemezse süreci takip etmeniz gerekebiliyor. Genellikle ödemeyi cepten yapıyorsunuz, firma bir süre sonra hesabınıza yatırıyor. Bu işlemde poliçe de önemli, poliçede sadece anlaşmalı yerde onarım veya harici onarımda muafiyet (100 liralık hasarda 80 lira ödenir gibi) olabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.