Şimdi Ara

ALKOLLÜ KAZA YAPTIM..SONRASINDAKİ GELİŞMELER..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
32.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 kasım gecesi hayatımda ilk defa alkollü araç kullandım (181 promil) ve kaza yaptım.. yanımda bulunan arkadaşım hafif yaralandı.. gelen ekipler alkolmetreyi üfletmek istediler ancak üflemedim tabi daha sonra ambulansta kanımı aldılar ve alkol raporu çıktı.. sonrasında doğal olarak kaskodanda herhangi bir şekilde faydalanmak söz konusu olmadı... ancak sonrasında gelişen olaylar kafama takıldı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. şimdi benim ehliyetime ruhsatıma el koyulmadı.. bende bu durumun daha sonra bana dava açıldığında alınacağını düşündüm..devlet memuru olduğum için hakkımda soruşturma açılmış mı diye adliyeden sorguladım sadece taksirle yaralamadan soruşturma açılmış ve o da yanımdaki arkadaşım şikayetçi olmadığı için düşecekmiş.. benim sorum şu: bana alkollü araç kullanmaktan davayı kim açacak..? ehliyetime ne zaman el konulacak..? cezam ne zaman kesilecek..? saygılar.. (bu arada aman arkadaşlar alkollü araç kullanmayın inanın benim için maddi, manevi ve mesleki çok ağır sonuçları oldu..)







  • TEZ ZAMANDA SAĞLAM CEZA YEMENİZ DİLEĞİYLE

    İYİ OLMUŞ
  • Niye üflemiyon alkolmetreyi artist? Kendini diplomat mı sanıyon?
  • öncelikle yaptığın hatanın farkında olmana sevindim

    30 40 50 promile eyvallah diyoruz bi yere kadar (tabi bu da kişinin bünyesine göre değişiyor) fakat 180 promil gerçekten fazla.

    sizin ehliyetinize el konulmamasına şaşırdım, benim bildigim kaza sırasında el konulması lazım. trafikten hiç sorgulamayın bence belki el konulmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 21 Aralık 2011; 15:55:33 >
  • Alkolmetreye uflememek bir tercih sebebidir, arzu ederse sahis kan verme yoluyla alkol durumunu belgeleyebilir, ben bu noktada bir sakinca goremiyorum, kan verme her iki taraf icinde belgeli garantili yontemdir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanonur

    18 kasım gecesi hayatımda ilk defa alkollü araç kullandım (181 promil) ve kaza yaptım.. yanımda bulunan arkadaşım hafif yaralandı.. gelen ekipler alkolmetreyi üfletmek istediler ancak üflemedim tabi daha sonra ambulansta kanımı aldılar ve alkol raporu çıktı.. sonrasında doğal olarak kaskodanda herhangi bir şekilde faydalanmak söz konusu olmadı... ancak sonrasında gelişen olaylar kafama takıldı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. şimdi benim ehliyetime ruhsatıma el koyulmadı.. bende bu durumun daha sonra bana dava açıldığında alınacağını düşündüm..devlet memuru olduğum için hakkımda soruşturma açılmış mı diye adliyeden sorguladım sadece taksirle yaralamadan soruşturma açılmış ve o da yanımdaki arkadaşım şikayetçi olmadığı için düşecekmiş.. benim sorum şu: bana alkollü araç kullanmaktan davayı kim açacak..? ehliyetime ne zaman el konulacak..? cezam ne zaman kesilecek..? saygılar.. (bu arada aman arkadaşlar alkollü araç kullanmayın inanın benim için maddi, manevi ve mesleki çok ağır sonuçları oldu..)

    bunu ilk defa duyuyoruz. sağol söylediğin için




  • geçmiş olsun örnek teşkil edecek bir durum. umarım olumsuz sorunlar çıkmaz bilgim olsaydı.paylaşırdım.
  • 181 promil rakamsal olarak fazla evet ama 6-7 bira 181 promile denk geliyor.. sonuçta kimseye zarar vermediğim için çok şükür.. evet gerçekten hukukçularla da görüüştüm onlarda sistemin amatörlüğünden ve bunun gözden kaçtığından bahsetti ama ben sistemin bu derece açığı olacağını düşünemiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    Niye üflemiyon alkolmetreyi artist? Kendini diplomat mı sanıyon?

    Üflenmemeli zaten hiç alkol almadığı halde alkollü çıkan birsürü insan var
  • Ne zaman olur ama savcılık açacaktır davayı... Tabi sıralamaya alıyorlar,sıra size ne zaman gelirse. Sistem açığı değil bu, savcılığın yavaş hareket etmesi,bürokrasinin geç işlemesi. Süpriz yaparlar size ama ne zaman belli olmaz. 2-3 sene sonra bile elinize evrak gelebilir savcılıktan..
  • Ben 6-7 bira içsem arabamı bulamam.

    Alkollü araç kullanmak ; aileni, çevrendekileri ve kendini düşünmediğine işarettir.
    Eğer sen kaza yapıp kendini ve masum bir insanı öldürseydin, ailen bile sana lanet ederdi o masum insanı öldürdüğün için.

    Bir musibet bin nasihattan iyidir. Allah beterinden esirgesin.
  • alkol alıp da kaza yapan sürüclerin ölmesini diliyorum. Buna sen de dahil...Potansiyel katilsiniz....

    vicdansızlıktır bu yaptığınız...
  • Geçmiş olsun demiyorum. 6-7 bira diyor ya.
  • Arkadaş pişmanlığını dile getiriyor ve bir soru soruyor. Ama forumda maalesef ne insanlar var. Kendilerini ne zannediyorlarsa. Yazık.
  • Bizde kaza yaptıgımızda polis geldi alkolmetreyi üfletmedi ambulanstakilerde kan almayı unutmuş bizim şansımıza bütün acemiler denk geldi sanırım hastahaneye gittigimzde kan aldılar hemen zaten alkol yoktu ve olmadıgıda çıktı. Dedigin gibi kaskodan zırnık kuruş alamazsın 1 promil çıksa bile.
    Karakolda keşke arkadaşın davacı olsaymış böyle bir hakkı var çünkü
    İfadeden sonra ertesi gün trafik şubeye gidip kaza tespit tutanagını vermen lazım ordan da adli tıp'a gidilcek hastahaneden aldıgın kagıtlarla sonra bütün işler bitince ifade verdigin karakola gidilcek. Senin bu ehliyet işi de orda açıga çıkması lazım.
    Buda ders oldu kendinden başkasına zarar vermeden gemiş olsun.
  • Umarım yaptığınız hatanın farkına varmıştırsınız. Neyse ki daha kötü bir sonuçla karşılaşmadınız. Geçmiş olsun. Yakında farkına varıp ehliyetinize el koyarlar.
  • Ben olaya başka açıdan bakacam. Bugüne kadar alkollü şekilde kaza yapıp ölen sürücülere oh olsun, iyi olmuş, kendi başını yemiş derdim. Fakat gözümün önünde olan bir kazadan sonra bu fikrim tamamen değişti.

    Adam alkollü arab kllanırken arabası ile su kanalına uçtu. Araba ters döndü. tekerler yukarı geldi. Adam içinde. Yarım saat sonra itfaiye geldi. Aracı çevirdiler. İçinden adam çıkmadı. İtfaiyeciler suyun içine ceset aıyorlardı. Daha fazla dayanamadım. Oradan ayrıldım. Adamın o arabanın içinde sıkışıp boğularak ölmesi ban çok acıklı geldi. Alkollü bile olsa. O günden beri bir daha oh olsun diyemedim. Allah ıslah etsin diyorum artık.
  • alkollü sürücülere gösterdiğimiz tepkinin aynısını yüksek süratli araba kullananlarada yapmak gerekir... ikiisde potansiyet katilllllllll.......

    forumda yaptığı hızla o kadar çok öğünen ahmak varki
  • yazık yazık şu konuya cevap yazanlara yazık ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sandjak

    Arkadaş pişmanlığını dile getiriyor ve bir soru soruyor. Ama forumda maalesef ne insanlar var. Kendilerini ne zannediyorlarsa. Yazık.

    seni; alkollü bir sürücünün bir yakınının hayatını söndürdüğünde de görmek isteriz.. o zaman da böyle mi diyeceksin bakalım....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.