< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kasko firmasının kaskoyu yaptıktan 3 ay sonra ek prim talep etmesi

-
-
Gorunuse gore adamlar hakli kasko bitmeden kaza yapmissiniz onarim surecinde kasko bitip yenilemissiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet öyle oldu maalesef. Bencede haklı Kasko firması. Daha önce hiç duymamıştım ek prim ödemesi ondan şaşırdım. Haksız çıkacağımı bilsem cepten yaptırırdım basit bir onarımdı 5000 liraya yaptırabilirdim çünkü. Trafikte bana arkadan çarptılar ben kusurlu bulundum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amerika'da her gun olan siradan bir olay, hatta bu ilave primi Turkiye gibi bir defaya mahsus almiyorlar. 5 yil boyunca devam ediyor her 6 ayda bir olmak kaydiyla. O yuzden Amerika'da kaza yapacagina git mafyaya katil, daha risksiz bir hayatin olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Nisan 2025; 23:5:40 > -
Evet orda çok daha sıkı olduğunu bi kaç defa duymuştum.
Kasko sigortalarında hasarsızlık indirimi, sigortalının belirli bir süre boyunca kaza yapmaması halinde uygulanan bir prim indirimi olup, poliçe döneminde meydana gelen ve kusurlu olunan kazaların bu indirimi etkileyebileceği sözleşmelerde açıkça düzenlenmektedir. Eğer siz poliçeyi yenilerken kaza şirket kayıtlarına henüz yansımamışsa ve bu nedenle hasarsızlık indirimi uygulanmışsa, sigorta şirketi, sözleşmede belirtilen şekilde bu indirimin şartlarının sonradan oluşmadığını ileri sürerek ek prim talep edebilir. Nitekim bu tür düzenlemeler genellikle "yanıltıcı beyan veya eksik bilgi verilmesi" durumunda ek prim farkının alınabileceğini öngörür. Ancak burada önemli olan, sigorta şirketinin poliçe yenileme sırasında hasar kaydına ulaşabilme imkânının olup olmadığı ve sizin beyanınızın bu durumu etkileyip etkilemediğidir. Eğer siz kaza yaptığınızı beyan ettiyseniz ya da şirket bu bilgiye erişebilecek konumdaysa, ek prim talebi hakkaniyete aykırı olabilir. Uyuşmazlık durumunda Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
kazadan önce yaptırmıştık ve istenmedi. ama sizin durumunuz farklı.
kabul etmezseniz poliçe iptal olur kalanı iade alırsınız.
-
Mecbur kabul edip ödedim. Dava açsak ne zaman sonuclanacak adil bir sonuç çıkacak mı bilmediğim için tutarda çok yüksek olmayınca ödedim.
Bugünde şunu öğrendim
Sizinde başınıza gelirse bilginiz olsun diye paylaşayım dedim.
Kusurlu bulununca da çarpan araç sahibi beni icraya vermiş.
Demişki
Aracımın onarımı sürecinde 1 hafta aracimdan mahrum kaldım. 1 hafta araç kiralama bedeli 23 bin lirayı bana ödesin.
Sigorta şirketinin teminatlarında bu mahrum kalma durumu yer almadığı için direk benden istemiş.
Kendisi ile kazadan sonra konuştuğumuzda aracını dışarda çok basit şekilde 1500 liraya tamir ettirdiğini söylemişti. Anlaşılan o ki avukatı sineğin yağını çıkarma uğraşında. Çünkü aracından mahrum kalmadığına eminim.
Ocak ayında kazayı yaptınız ve kusurlu bulundunuz.
• Ancak kaza kaydı sistemlere hemen yansımadığı için, 20 Ocak’ta kasko yenilenirken bu kaza gözükmüyordu.
• Kasko şirketi size, o anki görünürdeki hasarsızlık indirimiyle (örneğin 1. basamak) poliçeyi düzenledi.
• Mart ayında dosya kapanıp sistemlere işlendiğinde, aslında hasarsızlık indirimi kaybettiğiniz (örneğin 3. basamağa düşmeniz gerektiği) ortaya çıktı.
• Bu fark, poliçe primiyle ilgili olduğundan şirket sizden eksik ödenmiş primi (örneğin 5000 TL) talep ediyor.
Hukuki Açıdan
• Kasko sözleşmelerinde genellikle şu ifadeler yer alır:
“Yanlış beyan veya eksik bilgi sonucu hatalı prim hesaplanması durumunda, eksik prim sigortalıdan tahsil edilir.”
• Sigorta şirketi, risk gerçekleştiği anda değil, poliçeyi düzenlediği anda sistemdeki veriye göre prim hesaplar.
• Ancak poliçe süresi içinde yeni bir bilgi ortaya çıkarsa, ek prim talep etme hakları vardır.
Ne Yapabilirsiniz
1. Sözleşmeyi dikkatlice inceleyin – bu tarz bir durumda ek prim talep edeceklerine dair açık bir madde olup olmadığına bakın.
2. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne (SBM) başvurarak kaza kayıt tarihleri ve işlenme zamanlarını görebilirsiniz.
3. Eğer etik dışı bir durum sezerseniz, Sigorta Tahkim Komisyonu’na ücretsiz başvuru hakkınız var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu araçtan mahrum kalma ya da ticari ise ticari kazanç kaybı ile ilgili icra takipleri de sıktı gerçekten. Şunu araştırmanızı tavsiye ederim: kişi ikame araç kullandıysa bu ücreti talep edemez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanıtınız için teşekkür ederim. Sigorta şirketi bu durumda haklı görünüyor. Tahkim komisyonu kararı net çünkü. Tahkim komisyonu kararı hakkında Dava açmaktan başka bir yolum olmadığını söyledi sigorta şirketim. Dava açmak için uğraşmak istemedim. Ama son durumdaki icra olayına itiraz edip gerekirse dava açacağım.
İkame araç kullanmamıştır. Çünkü kasko ya da sigorta üzerinden yaptırmadı aracini. Kendisinin kusurlu olduğunu o da biliyordu çünkü. Kaldıki çok basit bir tampon onarımı yaptırması gerekiyordu. 1500 liraya hallettiğini söyledi kendisi. Teşekkür ederim yanıtınız için.
Alıntı
metni:Trafikte bana arkadan çarptılar ben kusurlu bulundum Arkadan çarpma asli kusurlardan olmasına rağmen kazanın oluş şeklinde nasıl istisnai bir durum oldu ki siz kusurlu bulundunuz ve itirazda bulunmadınız?
-
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın geç cevap verdiğim için. Ben Şerit değiştirdikten sonra arkadan çarpmışlardı. Hatalı şerit değiştirmeden dolayı kusurlu bulunmuşum. İtiraz etmek için dava açmak gerekiyormuş. Uğraşmak istemedim. Ama çarpan kişi 30.000 tl araçtan mahrum kalma bedeli istiyor icraya vermiş beni. itiraz ettim ama dava açacak sanırım. Dava nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama kusurluluk durumuma itiraz edeceğim artık.
Hatalı kusur tayini yapıldığından itiraz edecekseniz muhtemelen itiraz süresini geçirdiniz.
Sigorta şirketlerinin mutabakatı sonrası 5 iş günü içinde itiraz hakkınız var, bu süreyi geçirmiş olmalısınız.
-
Ah almayın daha iyi;
8 sene evvel arkadan çarptığım İ20 sürücüsü “Araba kiralık, alırlar benden bunun parasını” deyip nakit rica etti.
Ben de “Senden birşey alamazlar zira kusur bende, benim trafik sigortası ödeyecek masrafını” deyip ikna ettim.
Yaklaşık 1 ay kadar sonra sürücü Whatsapp mesajı attı:
”Araçtaki hasar bedelini benden tahsil ettiler senet imzalamak zorunda kaldım. Allah seni bildiği gibi yapsın”
Ardından kadın eşyalarla beraber çocukları da alıp evden gaçtı…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Gorunuse gore adamlar hakli kasko bitmeden kaza yapmissiniz onarim surecinde kasko bitip yenilemissiniz
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X