Selam 3 gün önce bir desktop PC topladım kasanın tüm kablolarını doğru bağladığımdan eminin USB girişleri Power Sw Reset Sw vs. herşey sorunsuz çalışıyor. Ama ön paneldeki ses ve mikrofon girişleri işlev görmüyor.
Denediklerim: Kasa kablosunu Anakartın üzerindeki doğru AUDIO girişine bağladığımı kontrol ettim BIOS'ta Onboard Audio sekmesinin ENABLE Olduğunu kontrol ettim
disket surucusu yerine takilir kendisi. ses cikisi almaya yarar..
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
disket surucusu yerine takilir kendisi. ses cikisi almaya yarar..
yardımınız için teşekkürler ama bence bir çözümü var kesinlikle başka yorumları bekleyeceğim
masaüstündeki hd audio kısmından girip ön panel ac 97 olsun tarzında bir ayar olması lazım benimde çalışmıyordu eskiden öyle bişey yapmıştım ve ses gelmeye başlamıştı. sonra creative x-fi ti aldım kurtuldum :)
kasa ön panelinden gelen kablolar ayrı ayrı mı yoksa hepsi birleşik mi?
quote:
Orijinalden alıntı: xlmnt13
masaüstündeki hd audio kısmından girip ön panel ac 97 olsun tarzında bir ayar olması lazım benimde çalışmıyordu eskiden öyle bişey yapmıştım ve ses gelmeye başlamıştı. sonra creative x-fi ti aldım kurtuldum :)
Şöyle ayrıntılayalım
If your chassis provides an AC'97 front panel audio module, to activate the AC'97 functionality, click the tool icon on the Speaker Configuration tab. On the Connector Settings dialog box, select the Disable front panel jack detection check box. Click OK to complete.
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
quote:
Şöyle ayrıntılayalım
If your chassis provides an AC'97 front panel audio module, to activate the AC'97 functionality, click the tool icon on the Speaker Configuration tab. On the Connector Settings dialog box, select the Disable front panel jack detection check box. Click OK to complete.
kablo tek parça ve ingilizce söylenenleri uyguladım mikrofon çalıştı ama ses ancak mevcut arka panel jakını devre dışı bıraktığımda çalışıyor yani taktığımda bikaç işlem yapmam gerekiyor. halbuki taktığım gibi arkapanel iptal olmalı
quote:
Orijinalden alıntı: pcheveslisi
quote:
quote:
Şöyle ayrıntılayalım
kablo tek parça ve ingilizce söylenenleri uyguladım mikrofon çalıştı ama ses ancak mevcut arka panel jakını devre dışı bıraktığımda çalışıyor yani taktığımda bikaç işlem yapmam gerekiyor. halbuki taktığım gibi arkapanel iptal olmalı
Farkındaysanız orada yazan çözümde JACK ALGILAMASINI AKTİVE ET kutucuğunun başındaki tiki kaldırıyorsunuz.Bu noktada elinizle o işlemi yapmadan, öndeki girişe kulaklığı taktığınızda arka jacktan sağlanan çıkışı otomatik durdurabileceğinizi sanmıyorum.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: pcheveslisi
quote:
quote:
Şöyle ayrıntılayalım
Farkındaysanız orada yazan çözümde JACK ALGILAMASINI AKTİVE ET kutucuğunun başındaki tiki kaldırıyorsunuz.Bu noktada elinizle o işlemi yapmadan, öndeki girişe kulaklığı taktığınızda arka jacktan sağlanan çıkışı otomatik durdurabileceğinizi sanmıyorum.
ön panel e jak takıldığında arka paneli devredışı bırak kutucu ğuaktif
Ben ters yazmışım..Ama yine de jack algılamasını yapabileceğini sanmıyorum.Bir bakaym yazıcam tekrar
Anakart uzerideki ac97 ve hd audio isimli iki adet baglantiyida takip deneyin ayri ayri. biri mutlaka calisacaktir. olmazsa realtek ayarlarinin oldugu menuden giris icin tur secimizi gozden gecirin.
quote:
Orijinalden alıntı: ozthewiz
Anakart uzerideki ac97 ve hd audio isimli iki adet baglantiyida takip deneyin ayri ayri. biri mutlaka calisacaktir. olmazsa realtek ayarlarinin oldugu menuden giris icin tur secimizi gozden gecirin.
he?Ben birşey anlamadım?Anlayan var mı acaba?
Lütfen attığınız postu bir okuyun ya.
quote:
quote:
Soyle anlatayim o zaman, Denetim masasinda Realtek HD Audio Manager isimli bir menu olmasi lazim eger driveri dogru yuklediyseniz. Onu actiktan sonra on panele taktiginiz jack i cikartip tekrar takin, aligilama acik ise ki acik oldugunu soyluyorsunuz, bu durumda bi kutucuk acilip ne bagladiginizi soracaktir. Kulaklik taktiysaniz Headphonu u sectip onayladiginiz takdirde problem kalmamasi gerekiyor. (stereo hoparlor bagladiysaniz front speaker secebilirsiniz lakin arka paneli kullanmak daha mantiklidir bu durumda)
Anakart kasa baglantisidinda ise hd audio ve ac97 baglantilarindan hd audio kullanmaniz gerek ama calismiyorsa hala ac97 yi de deneyebilirsiniz.
Umarim yeterince aciklayici olmustur.
quote:
quote:
quote:
Soyle anlatayim o zaman, Denetim masasinda Realtek HD Audio Manager isimli bir menu olmasi lazim eger driveri dogru yuklediyseniz. Onu actiktan sonra on panele taktiginiz jack i cikartip tekrar takin, aligilama acik ise ki acik oldugunu soyluyorsunuz, bu durumda bi kutucuk acilip ne bagladiginizi soracaktir. Kulaklik taktiysaniz Headphonu u sectip onayladiginiz takdirde problem kalmamasi gerekiyor. (stereo hoparlor bagladiysaniz front speaker secebilirsiniz lakin arka paneli kullanmak daha mantiklidir bu durumda)
Anakart kasa baglantisidinda ise hd audio ve ac97 baglantilarindan hd audio kullanmaniz gerek ama calismiyorsa hala ac97 yi de deneyebilirsiniz.
Umarim yeterince aciklayici olmustur.
Evet şimdi oldu.Bundan önceki mesajınızda o kadar çok cümle düşüklükleri var ki, anlamak gerçekten zordu. Mesajınıza gelince eğer kasa ön panelinde hd audio yerine ac97 bağlantı kabloları varsa ve öndeki jackları kullanmak istiyorsa konu sahibi arkadaş, jack detection'u kesinlikle kapatmak zorunda.Açık kullanamaz.Detection açık olursa ön jacklar çalışmayacaktır.
Detection açık olmadığı için de sistem ön panel jackına birşey takıldığını algılamıyor ve arka paneldeki çıkışı susturmuyor.Onu da manuel olarak ayarlaması lazım.