Şimdi Ara

KASAM ALEV ALDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece yurdumun insanı demek istiyorum.Maceralara bak yaw.

Bende geçen sene tozdan duran güç kaynağı yüzünden anakart gümletmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Des@latoR -- 24 Nisan 2008; 19:11:21 >
  • daha 1 hafta önce kız arkadaşıma yeni dvd writer aldım. telefonla tasıl takacaklarını soyluyorum. ben daha uzun genıs kabloyken bunlar kalkmıs guc gırısını takmıslar aslında pc calısıyor diye söylemişlerdi ama cs deyken pek fazla ilgilenmemişim bişi olmaz demiştim. bunlar guç kablosunu takınca havada şimşekler cakmıs sonra pc kut kapandı 4 gun calısmadı pc tamırcısıne yolladılar adamda bişi yok bunda çalışıyor demez mi koptum o anda

• quote:

Orjinalden alıntı: emre.sea

daha 1 hafta önce kız arkadaşıma yeni dvd writer aldım. telefonla tasıl takacaklarını soyluyorum. ben daha uzun genıs kabloyken bunlar kalkmıs guc gırısını takmıslar aslında pc calısıyor diye söylemişlerdi ama cs deyken pek fazla ilgilenmemişim bişi olmaz demiştim. bunlar guç kablosunu takınca havada şimşekler cakmıs sonra pc kut kapandı 4 gun calısmadı pc tamırcısıne yolladılar adamda bişi yok bunda çalışıyor demez mi koptum o anda

Hocam Kaçıncı sınıftasın yaw:D

• hocam müşterinin hdd yi aldık yedeklerini almak için başka pc ye taktık
    yedeklerini d sürücüsüne aldık gene kendi hdd sinin sonra götürdük kendi pc sine taktık kuracaz
    bizim arrkadaş olm pc çalışmıyo lan dedi bende nasıl olur dedim
    gittim kabloyu çekip statik elektriğini almak için bir iki defa bastım düğmeye sonra kabloyu takıp tekrar bastım çalıştı birden çatırtılar geldi duman çıktı Sata elektrik kablosu alev aldı fişi çekene kadar rengim attı tabi hdd gitti
    neyse garantiye yolladım yenisi geldi ama olan adamın belgelerine oldu vallaa

• aboooooooooovvvvvvvv

ben kalpten giderdim herhaldebu arada konu hatıra defterine dönüşmüş
  • Zamanında eski bilgisayarıma (tahminen 2002 senesiydi.) 20GB'lık Samsung Hard-diski makine çalışırken bağlamaya kalktım. Küçüğüz o zaman nerden bileyim, harddiski takınca önce çatırt sonra cosssssssssssss diye sesler eşliğinde harddiskten dumanlar yükselmeye başladı. Harddiski çıkarttım makineyi açmaya çalıştım açılmadı, servise yollamıştı babam meğerse anakartın entegreleri yanmış. Tabi PSU'da uçtu. Sonuç: P4'lü yeni sistem almıştık o zaman. Coslayan anakartı da tamir ettirdim o gündür hala bana mısın demedi takır takır çalışıyor... Topladığımız P4 sistemi ise sattım 2 sene önce.

Makineye parça takarken ya da sökerken kesinlikle kapalı olması lazım. PSU'da koruma yoksa sonuç yukarıdaki gibi oluyor.

• abi bitane daha anlatmadan geçemeyeceğim

20 GB Hdd ler yeni çıkmış bende almıştım o zaman çalıştığım iş yerinin bilgisayarına almıştı patron
    bende bağladım hdd hani bilirsiniz IDE kablosunun bi pini kapalıdır HDD de ise bir pin eksiktir
    tabi ben kabloyu ters takarım HDD yok
    seslendim içeri
    mahmut abeeeyyyy HDD görmüyo
    adam geldi baktık HDD de bir pin içeri girmiş

hallettim nasılmı
    yerni toplu iğne çaktım ve japonla yapıştırdım
    sattığımız adam hala kullanıyo desem

• çok güzel anılar
  • Büyük geçmiş olsun.Aman dikkatli olun.Baskı devre falan kullandıysanız çok dikkali çalışmalısınız.Bu fan kontrol devreside sanırım baskı devre üzerine kurulmuştur ve kısa devre muhtemelen devre üzerinden kaynaklanıyordur.
  • gçmiş olsunnn

bundan önceki psu um 230w mış

biraz yüklenince makineye çat dedi gitti , açma kapama düğmesine bi dokundum power uçtu , duman koku vss ... + korku

sadece anı işte dikkatli olun millet

biz evde yokken olmasında aman , herşeyin kalitelisi olsun agırı makbuldür

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

quote:

daha 1 hafta önce kız arkadaşıma yeni dvd writer aldım. telefonla tasıl takacaklarını soyluyorum. ben daha uzun genıs kabloyken bunlar kalkmıs guc gırısını takmıslar aslında pc calısıyor diye söylemişlerdi ama cs deyken pek fazla ilgilenmemişim bişi olmaz demiştim. bunlar guç kablosunu takınca havada şimşekler cakmıs sonra pc kut kapandı 4 gun calısmadı pc tamırcısıne yolladılar adamda bişi yok bunda çalışıyor demez mi koptum o anda

2. sınıftayım. 1 yılda hazırlık vardı.

bir anımı daha anlatayım.
    daha ortaokul 1. sınıftayım. taaa ozamanlardan vardı pc merakı. illa tutturmuştum babama pc cide çalışcam. bizimde ozamanlar 3 tane pc aldığımız uşak gibi çok ufak yerde pc tamircisi vardı. pc tamircisinde bi tane daha çocuk vardı benden 1 yaş küçük. bununla pc geldiğinde pc yi hazırlardık. ama ozamanlar pc yaygın olmadığından pek pc gelmezdi. ondan .oğu zaman mario, prince of persia oynardık oyun bulamazsak solitaire. belli bi zaman sonra oda sıkıyordu. bi gün pc getirdiler. hazirladik. tamir oldu. öyle bırakıp müşteriye gittiler. bizde araştırıyorduk. kasayı inceliyorum. arkasına bakıyordum. bu arada pc test için çalışır durumda. arkada bi tane tuş vardı uzerinde 220V yazıyordu. baktim bu ne filan dedim aşağı doğru indirdim. powerdeki V tusuymuş şimdi biliyorum ne olduğunu derken pc küt kapandı. arkadaşla birbirimize baktık. sonra tekrar yükselttim ama pc açılmadı. hemen olay yerinden çaktırmadan sıvıştık pc ne oldu hala bilmiyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

quote:

2. sınıftayım. 1 yılda hazırlık vardı.

bir anımı daha anlatayım.
    daha ortaokul 1. sınıftayım. taaa ozamanlardan vardı pc merakı. illa tutturmuştum babama pc cide çalışcam. bizimde ozamanlar 3 tane pc aldığımız uşak gibi çok ufak yerde pc tamircisi vardı. pc tamircisinde bi tane daha çocuk vardı benden 1 yaş küçük. bununla pc geldiğinde pc yi hazırlardık. ama ozamanlar pc yaygın olmadığından pek pc gelmezdi. ondan .oğu zaman mario, prince of persia oynardık oyun bulamazsak solitaire. belli bi zaman sonra oda sıkıyordu. bi gün pc getirdiler. hazirladik. tamir oldu. öyle bırakıp müşteriye gittiler. bizde araştırıyorduk. kasayı inceliyorum. arkasına bakıyordum. bu arada pc test için çalışır durumda. arkada bi tane tuş vardı uzerinde 220V yazıyordu. baktim bu ne filan dedim aşağı doğru indirdim. powerdeki V tusuymuş şimdi biliyorum ne olduğunu derken pc küt kapandı. arkadaşla birbirimize baktık. sonra tekrar yükselttim ama pc açılmadı. hemen olay yerinden çaktırmadan sıvıştık pc ne oldu hala bilmiyorum

Git ve Helal lik al bence. He sanane dersen ben fikrimi söyledim.

Sonra başına bir şey gelince neydi günahım deme.

===========================

Bu arada PSU nun ağırı makbuldür diyip baside indirgemeyin. Bakın önceden millet ucuza kaçıyordu, yav kasada paradan kaçınmayın dedik yüksek fiyata düşük kalite prensibi ile FEEL çıktı. Pahallıydı ama içince 10$ lık PSU vardı ve tasarımı da Aerocool dan çalıntı idi.

Şimdi de PSU nun ağırı makbul deniyor, ondan sonra çakıl la doldurmaya başlayıp satacaklar PSU ları göreceksiniz gününüzü.

• adamı gorsem solucemde ah bi görsem simdi istanbuldayım
  • gecmiş olsun
    hocam kısa devre falan mı yaptı acep fanlar
  • benimde var bir anım pc le ilgili

bende ilk bilgisayar aldığımda kullana kullana kasnın içi tozlandı merak ya işte ben temizlerim düşüncesiyle

işlemcinin fanını söktüm iyicene temizledim işemciyi çıkardım temizledim sonra işlemciyi taktım üzerine fanı

tam oturtturamamışım power suba kabloyu bağladım bi bastım düğmeye bir koku noluyo demeye kalmadı ekran

karardı ve sonuç anakarta yandı işlemcide tabi bu işin acemisiyken oldu.
  • Emr
    quote:

adamı gorsem solucemde ah bi görsem simdi istanbuldayım

Yaw aynı okuldayız bende 3. sınftayım.Bilgisayar kulübümüzün düzenlediği Linux seminerine Katılmışmıydın ???
  • Geçen sene abimle mp3 çalara müzik atıyoruz. Kasanın önündeki USB girişinden aleti taktık. İşlem bitti 2miz de üşeniyoruz kalkıp çıkarmaya derken gidip sinirle bi asıldım. kısa devre yaptı bilgisayar kilitlendi ama görüntü gitmedi ilk 5sn. (eski anakartla son 5saniyemizdi ) Neyse odayı leş gibi bi koku kapladı kapağı bi açtık dumanlar görünüyordu. Anakart + power değişti... Allah korudu yangın çıkmadı yau :) Dikkatli olmalı :)
  • Anılar süper olmuş

Bende lisede bilgisayar odasındaki bilgisayarların powerların 220v yazan yere alıp kaçmıştım sonucu bilmiyorum
  • Olası birşey bu ne ki

Ben birisinde yanlışlıkla 12V hattını kısa devre etmişim nasıl gözümden kaçtı anlamıyorum,kablo da ince olduğundan çok akım çekmemesi nedeniyle psu korumaya geçmemiş,inanılmaz duman çıkıyodu fanlardan,sanki ot yakmış gibi her taraftan duman üfürüyordu...

Dedim herhalde alttan harddisk üstten ekran kartı veriyo gazı

Sonradan farkettim kablo olduğunu,bilgisayar sorunsuz çalışıyordu o yanarken...

Ayrıca çok psu patlatma deneyimim vardır,her türlü havai fişek gösterisi yapabiliriz transistörlerle.

• nasıl olduğunu bende anlamadım buradan gittim çarçıya aldım malzemeleri 1 ytl tuttu sonra arkadaşla yaprık o anlar elektronik bölümü okuyo eve geldim kablaları bağladım işte ne güzel çalışıyo sonra bi parça var çok ısınmış devrede elimi değdim yaktı sonra çalışmamaya başladı devreyi kablaları oynarken bi baktım içerdeki 3 fanin kabloları cayır cayır yaniyo bu arada bilgisayar rahat çalışıyo lorkuyla kasayı çıkardım iyikide kasa kapağı vidali halde değildi normal kapatmıştım bide vidalı halde olsaydı vay başıma gelenler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.