Şimdi Ara

Kasadan gelen Ses? (Video Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bi sistem topladım. Daha 2 hafta falan anca oldu.
    Sistem topladıktan sonra bios ayarlarını toplayan eleman yaptı. Pc boştayken veya oyun acıkken fanlar hızlı bi şekilde çalışıyor. Yani her zaman aynı. Ve sesi rahatsız ediyor. Bunun bi cözümü var mıdır?

Birde konu açmışken sorayım sistem boştayken (hic bise yapmazken) kasadan cızırtı ve vızıltı karışık tiz bi ses geliyor. Ses gece net bi şekilde sürekli duyulurken gündüz kasanın yanına yaklaşınca duyuluyor. Bu neden olabilir? Ekran kartında cw sorunu var bundan dolayı olabilir mi?

Edit:Al suite 3 programı ile fanları otomatiğe aldım. Biras kurcalarken full speede aldığım zaman fan hızını aslında sürekli duyduğum ve rahatsız edici olan sesin fan sesi olmadığını anladım.
    Şimdi bu sesin aslında neysen geldiğini anlamaya çalışıyorum. Bunu anlamanın en kolay yolu nedir? Kasanın yanına yaklaşınca her tarafında farklı bi ses varmış gibi geliyo insana. Yani sesin kaynagini kasaya kulagimi dayayıp bulamadım. Ne yapmalıyım?
    Sistemde sıvı soğutma var bu çok ses çıkaran bi parça mıdır? Daha önce sıvı soğutma kullanmamıştım.
    Çekip yüklediğim video:

https://youtu.be/HahovAxezVk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hard diskin ses yapıyor olabilir. HDD'yi çıkarıp bir sünger parçasının üstüne koy, bakalım ses kesilecek mi.
  • video gizli dostum.
  • video- gizli ama Tanımından belli aslında COİL WHİNE gibi duruyor psu veya ekran kartından kaynaklı olabilir

Bazen hdd de tam oturmuyor yuvada onunda vızıldaması muhtemel

Sıvı soğutma koydum yazmışın başka konuya oda cızırtı yapar

Edit: Önceki konuya bakttım bizim yazdığımız sistemler bu aldığından alakasız olmuş anlaşılan bari tüm bileşenlerini bir konuya ekle sorunun kaynağına yorum yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Kasım 2015; 16:09:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

video- gizli ama Tanımından belli aslında COİL WHİNE gibi duruyor psu veya ekran kartından kaynaklı olabilir

Bazen hdd de tam oturmuyor yuvada onunda vızıldaması muhtemel

Sıvı soğutma koydum yazmışın başka konuya oda cızırtı yapar

Edit: Önceki konuya bakttım bizim yazdığımız sistemler bu aldığından alakasız olmuş anlaşılan bari tüm bileşenlerini bir konuya ekle sorunun kaynağına yorum yapalım.

Hocam aslında karar verilen sistemi alacaktım fakat bazı parçalar stokta olmadığı için orada hızlı karar vermek zorunda kaldım ve elemanın önerilerine göre değiştirdim parçaları. Bu eski eleman değildi farklıydı.
    Liste şu şekilde
    [simage]
    [/simage]

Son 2 ürün dışında herşey kasaya ait
    Edit:Video yu düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 7 Kasım 2015; 18:30:25 >

• kouken K kullanıcısına yanıt
    Resmi simage ile ufalt çok büyük oldu

Kasa olmamış hem o kasa dar 550w sistem için düşük biraz pay bırakmak psunun rahat çalışması için uygun olur. Yük binince psunun bu sistemde cızırtı yapması mümkün bunlar olmasa bile vs550 lerde cw açısından sabıkalı

sıvı soğutmada pompa sesi yapar onunda arızalı olmasıda muhtemel
  • quote:

Resmi simage ile ufalt çok büyük oldu

Kasa olmamış hem o kasa dar 550w sistem için düşük biraz pay bırakmak psunun rahat çalışması için uygun olur. Yük binince psunun bu sistemde cızırtı yapması mümkün bunlar olmasa bile vs550 lerde cw açısından sabıkalı

sıvı soğutmada pompa sesi yapar onunda arızalı olmasıda muhtemel

Kasayı açıp dibinden dinledim şimdi o sürekli uğultuya benzer ses sanırım hdd den geliyor. (Tam emin değilim ama dinlediğim kısımlarda yoğun olarak oradan ses geliyor)
    Edit: kasanın vs550 olması bi sıkıntı yaratır mı performansta?
    2.Edit: şimdi daha dikkatli dinledim sanki şiddetli üflermiş gibi olan ses hdd nin oradan geliyor "hırrrrrrr" gibi olan ses psu kutusundan (adını bilmiyorum) geliyor.
    Kesintili gelen vızıldmayı cözemedim hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 7 Kasım 2015; 18:03:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasadan gelen Yüksek Ses
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Vs550 performansta sıkıntı yaratmaz ama bu psu ile overclock yapmanı tavsiye etmiyorum

Hdd yi elinle sabitle izle O hava sesi öndeki büyük fanın sesi olabilir.

Cızırtı için Vs550 yi takip et o modelde cw sorunu çok var

Videoda daha çok fan sesi var hatta ekran kartı fanı sesi olması daha akla yatkın.
  • quote:

Vs550 performansta sıkıntı yaratmaz ama bu psu ile overclock yapmanı tavsiye etmiyorum

Videoda daha çok fan sesi var hatta ekran kartı fanı sesi olması daha akla yatkın.

Al suite 3 programı ile fanları sessiz moda alınca öndeki fan duruyor ama hava sesi hala geliyor. Yani sanırsam öndeki fandan dolayı değil. Kasalarda cw sorunu olduğunu bilmiyordum yeni öğrendim. Hdd'yi garantiye yollasam değişim yaparlar mı?
    Ekran kartını garantiye yollamayı planlıyordum cw den dolayı. Çoğu oyunda yırtılma olmasın diye vsync yi açtığım için pek sorun olmuyordu. Ama bu hava sesi ve cızırtı neyden geliyorsa onu yollamam lazım çünkü ciddi anlamda baş ağrıtıyor hele ki gece. vızıltıyı çözemedim ama sanırsam ya hdd den yada psu dan geliyor. (Dinlediğime göre hdd gibi duruyor.)

Hdd nin servis prosedürü bilmiyorum. Direk değişim yapmazlar servise gidecek servis karar verirse değişirler.

Vsync günü kurtarmaya yönelik bir çözüm kalıcı bir çözüm değil sorun varsa servise göndermek lazım

resimdeki gibi monte edildiğinde Sıvı soğutma için egzoz fandan vazgeçilmiş kasada ısınan havanın tahliyesi olmadığı için ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıyor anlaşılan. Ekran kartı fanları yüksek devirde

hava akımı sesi yapar doğal bir durum şurdan dinleyebilirsinhttps://www.youtube.com/watch?v=wmiVf9cmA9I

• quote:

Hdd nin servis prosedürü bilmiyorum. Direk değişim yapmazlar servise gidecek servis karar verirse değişirler.

Vsync günü kurtarmaya yönelik bir çözüm kalıcı bir çözüm değil sorun varsa servise göndermek lazım

resimdeki gibi monte edildiğinde Sıvı soğutma için egzoz fandan vazgeçilmiş kasada ısınan havanın tahliyesi olmadığı için ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıyor anlaşılan. Ekran kartı fanları yüksek devirde

hava akımı sesi yapar doğal bir durum şurdan dinleyebilirsinhttps://www.youtube.com/watch?v=wmiVf9cmA9I

Kablo bu şekilde duruyor. Bi zararı var mı bilmiyorum özellikle sorduktan sonra birdaha emin misiniz dedim toplayan elemana ve bir sorun olmaz dedi
    (Bu arada resim boyutlandırmayı beceremedim)

Edit: Ses atıığınız videodaki sese çok benziyor. Bu normalde bir sorun mu yoksa ekran kartları mı böyle ses çıkartır? Çünkü sistem boştaykende ses var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 7 Kasım 2015; 19:26:26 >

Kardeşim sorun kabloda değil sorun ufak kasaya sıvı soğutma takmak için arkaya takılan kasada yükselen sıcak havayı atacak egzoz fanın çıkarılmış olması buna bağlı olarak kasa sıcaklığı doğrudan ekran kartına etkili oluyor.
    Kasayla gelen siyah bir fan var onu yukarı ızgaralara çıkış olarak monte ettir.

Ekran kartından gelen hava sesi problem değil her kart belli düzeyde ses çıkarır ama boştayken ses aynı seviyede ise kart hız kesmiyor demektir işte bu sorun demektir. Hw monitör ile ekran kartının masaüstündeyken kullanım ve fan rpm değerlere bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Kasım 2015; 19:40:42 >
  • Merhaba,

Kullanmış olduğunuz Kasada bulunan güç kaynağı sistem için yeterli bir güç kaynağıdır. Sadece çok yüksek seviyelerde sisteminizi ( işlemci ve ekran kartını aynı anda) hız aşırtma yapmamanızı tavsiye ederim. VS 550 WATT güç kaynaklarında coil whine sorunu gibi bir sıkıntı yok. Kronik bir coil whine sorunu varmış algısı oluşmuş ancak böyle bir sıkıntı söz konusu değil.

Videoyu seyrettim ancak çok detaylı bir ses alamadım. Sistemin sıkıntısını anlayabilmek için size önerim sistemi kasanın dışarısında uzay montaj olarak kurup parçaları daha izole bir şekilde dinlemeniz. Bu şekilde sesin tam olarak nerden geldiği hangi parçanın sesin kaynağı olduğu daha rahat anlaşılır.

Çıkan sesin su soğutmadan çıkabilme ihtimali var. Bütün AIO sistemlerin içinde hava kabarcıkları mevcuttur sistemin montajı anında bu hava kabarcıklarının yeri değişebilir pompaya gelebilir ve bu da ses çıkartmasına neden olabilir. Bu sorun sistem çalıştıkça hava kabarcıklarının radyatöre geri gitmesiyle son bulur.

Yerine tam olarak sabitlenmemiş optik sürücü ya da sabit diskten kaynaklı sesler çıkabilir.

Kasanın içindeki soğutma performansı konusunda sıkıntı olmaması lazım. Kasanın içerisinde 5 adet fan montajı yapılabilir ki şu anda zaten 2 adet fan kasayla beraber gelmiş durumda. Eğer istenilirse montaj anında sökülmüş olan egzoz fanının ( bunun Vatan bilgisayar tarafından size verilmiş olması gerekiyor masraf çıkartmamak adına elinizde var olan fanı kullanmanızı önerdim.) ön panele takarak fazladan soğuk havayı kasanın içerisine verip ekran kartının daha da serin kalmasını sağlayabilirsiniz. Kasanın boyutunun ufak ya da büyük olması ekran kartının çok uzun süre tam yükte çalıştığı durumlarda sıkıntı olacaktır. F@H gibi ekran kartına devamlı %100 yük bindiren bir programı saatlerce çalıştıracak bir durumda kasanın küçük ya da dar olması sorun teşkil edecektir. Öteki türlü oyun oynarken sistemin serin tutulması için boş yuvalara fan takarak iç havalandırmayı daha aktif bir hale getirmek yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Merhaba,

Kullanmış olduğunuz Kasada bulunan güç kaynağı sistem için yeterli bir güç kaynağıdır. Sadece çok yüksek seviyelerde sisteminizi ( işlemci ve ekran kartını aynı anda) hız aşırtma yapmamanızı tavsiye ederim. VS 550 WATT güç kaynaklarında coil whine sorunu gibi bir sıkıntı yok. Kronik bir coil whine sorunu varmış algısı oluşmuş ancak böyle bir sıkıntı söz konusu değil.

Videoyu seyrettim ancak çok detaylı bir ses alamadım. Sistemin sıkıntısını anlayabilmek için size önerim sistemi kasanın dışarısında uzay montaj olarak kurup parçaları daha izole bir şekilde dinlemeniz. Bu şekilde sesin tam olarak nerden geldiği hangi parçanın sesin kaynağı olduğu daha rahat anlaşılır.

Çıkan sesin su soğutmadan çıkabilme ihtimali var. Bütün AIO sistemlerin içinde hava kabarcıkları mevcuttur sistemin montajı anında bu hava kabarcıklarının yeri değişebilir pompaya gelebilir ve bu da ses çıkartmasına neden olabilir. Bu sorun sistem çalıştıkça hava kabarcıklarının radyatöre geri gitmesiyle son bulur.

Yerine tam olarak sabitlenmemiş optik sürücü ya da sabit diskten kaynaklı sesler çıkabilir.

Kasanın içindeki soğutma performansı konusunda sıkıntı olmaması lazım. Kasanın içerisinde 5 adet fan montajı yapılabilir ki şu anda zaten 2 adet fan kasayla beraber gelmiş durumda. Eğer istenilirse montaj anında sökülmüş olan egzoz fanının ( bunun Vatan bilgisayar tarafından size verilmiş olması gerekiyor masraf çıkartmamak adına elinizde var olan fanı kullanmanızı önerdim.) ön panele takarak fazladan soğuk havayı kasanın içerisine verip ekran kartının daha da serin kalmasını sağlayabilirsiniz. Kasanın boyutunun ufak ya da büyük olması ekran kartının çok uzun süre tam yükte çalıştığı durumlarda sıkıntı olacaktır. F@H gibi ekran kartına devamlı %100 yük bindiren bir programı saatlerce çalıştıracak bir durumda kasanın küçük ya da dar olması sorun teşkil edecektir. Öteki türlü oyun oynarken sistemin serin tutulması için boş yuvalara fan takarak iç havalandırmayı daha aktif bir hale getirmek yeterli olacaktır.

Hocam yeni bi video daha yükledim bu sefer ses daha net duyuluyor.
    https://youtu.be/kR1xBEE1rzI
    Önümüzdeki 2 gün içinde yapılması gereken birsey varsa yapıcam.(Garantiye yollanacak parca vs) cünkü önümdeki hafta ve diger hafta pc ye en az ihtiyacım olacak zaman. O arada halledeyim diyorum.

Overclock yapmak için sadece psu'yu değiştirmem yeterli olacak mıdır? Ne kadarlık masraf çıkarır?
    Bide bana verdikleri tüm kutulara baktım fakat hicbir fan yok. Artan parcaları kutuyo koyduklarını söylemişlerdi oysa ki.

Birde hocam konu ile alakalı değil fakat sorayım. Pc nin oyun performansı gayet güzel fakat normal işleri yaparken gözle gorulur gecikme oluyor. Mesela pc yi actiniz chrome'a tıkladınız geç açılıyor. Veya görev yöneticisine girdiniz ufak simgeler sonradan geliyor. Girdiğiniz bir yere birdaha girince bu sefer hızlı oluyor. Bu sanırım hardiskin hızı ile alakalı yanılmıyorsam? Zaten bi ssd almayı düşünüyordum bi ssd bu sorunu giderir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 9 Kasım 2015; 22:12:54 >

Sesten duyabildiğim kadarıyla su soğutmadaki suyun devr daymı ile ilgili bir ses geliyor gibi. Bu ses hava kabarcığının genelde pompaya gelmesinden kaynaklanır. bu zamanla azalır hava kabarcığı pompadan radyatöre geçer ondan sonra sessizleşir.

Overclock yapmak için şimdilik güç kaynağı yeterli olacaktır ama çok dazla oc yapma alanınız yok. Size tavsiyem önce ekran kartınızı ya da işlemcinizi tek tek oc yapıp limitlerini belirleyin sonra da ikisini birden avaş yavaş kademeli olarak oc edip güç kaynağınızın sağlayacağı güce takılıp takılmayacağını test edin. Şimdilik direk güç kaynağınızı değiştirmenize olduğunu sanmıyorum.

Chromeun açılıp kapanma hızları yavaş olabilir o chromedan kaynaklı bir durumdur. SSD kullanmak tabii ki sistemin açılma kapanma hızlarını artırabileceği gibi programların da açılma ve tepkilerini hızlanması gibi artılar da olacak. Şimdilik en mantıklısı güç kaynağına fazladan masraf yapmak yerine SSD ye yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır.

• quote:

Sesten duyabildiğim kadarıyla su soğutmadaki suyun devr daymı ile ilgili bir ses geliyor gibi. Bu ses hava kabarcığının genelde pompaya gelmesinden kaynaklanır. bu zamanla azalır hava kabarcığı pompadan radyatöre geçer ondan sonra sessizleşir.

Overclock yapmak için şimdilik güç kaynağı yeterli olacaktır ama çok dazla oc yapma alanınız yok. Size tavsiyem önce ekran kartınızı ya da işlemcinizi tek tek oc yapıp limitlerini belirleyin sonra da ikisini birden avaş yavaş kademeli olarak oc edip güç kaynağınızın sağlayacağı güce takılıp takılmayacağını test edin. Şimdilik direk güç kaynağınızı değiştirmenize olduğunu sanmıyorum.

Chromeun açılıp kapanma hızları yavaş olabilir o chromedan kaynaklı bir durumdur. SSD kullanmak tabii ki sistemin açılma kapanma hızlarını artırabileceği gibi programların da açılma ve tepkilerini hızlanması gibi artılar da olacak. Şimdilik en mantıklısı güç kaynağına fazladan masraf yapmak yerine SSD ye yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır.

Hocam peki başka neyden gelebilir? O güçlü rüzgar sesi ve cızırdama? Ekran kartını garantiye yollamaya gidicem eğer ilerde geçicekse soğutmayı değiştirmeye gerek yok. Ses başka neyden geliyor olabilir? Bunu vatan pc tespit eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 10 Kasım 2015; 0:37:20 >

Su soğutmaya takılı olan fanın devrini biraz düşürüp bir bakar mısın? Su soğutmada radyatörü soğutan fan normal fandan daha devirli çalıştığından biraz gürültülü çalışacağından ses oradan geliyor olabilir.
  • quote:

Su soğutmaya takılı olan fanın devrini biraz düşürüp bir bakar mısın? Su soğutmada radyatörü soğutan fan normal fandan daha devirli çalıştığından biraz gürültülü çalışacağından ses oradan geliyor olabilir.

Al suite 3 ile fanları sessiz moda almıştım fakat ses gene aynıydı. Ses yoğun olarak hardiskin takılı olduğu ksmdan geliyor fakat ekran kartlarının çıkarttığı sesle alakalı videoyu izledim. Ses o sese çok benziyor.
    vızıldama neysede O kadar şiddetli rüzgar sesini hardisk çıkartamaz gibi geliyo bana

• quote:

Hocam bende vatandan vs550 aldim cw sorunu var sanirim ince bir ses var vatandan alali 1 hafta gecmedi degistirsem mi?asiri rahatsiz ediyor.

• burakko9 kullanıcısına yanıt
    Tech guru corsair in hesabi bence bunu o cevaplasin
    Saka bir yana gotur tabi sorunlu urunle ugrasma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.