Şimdi Ara

Kasa kapağını takınca şartellerin atması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bir sistem topladım. Sistemin arka kapağını kapatmadığım zaman rahatlıkla çalıştırabiliyorum sistemi ancak arka kapağını kapatıp güç kablosunu taktığım an bulunduğum odanın şartelleri atıyor. Bu sorunun arka kapaktan kaynaklı birşey olduğunu anlayana kadar sistemi 3-4 kere bu şekilde çalıştırdım. 1. sorum sisteme zarar gelmiş olabilir mi şu an çalıştırmaya korkuyorum. 2. sorum ise bu neyden kaynaklı olabilir? Teşekkür ederim.

• Güç kaynağında kaçak olabilir. Kapağı takınca kısa devre yapıyor olabilir o yüzden. Farklı bir güç kaynağıyla deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    Abi bu denemelerim neticesinde sisteme zarar gelmiş olabilir mi?
  • Uzay montaj olarak bir monte edip bakın. Eğer düzgün bir şekilde açılıyorsa büyük ihtimal bir şey olmamıştır.

• Ya Kasa anakarta sürtüyodur yada PSU sıkıntılıdır bence PSU götürün bi tanıdığınıza başka psu ile test edin.

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    Hocam odada 2 pc var. Birinde hiçbir sorun yokken diğerine güç kablosunu taktığım an sigorta atıyor.

• işte diyorumya psu sıkıntılıdır yada kasanız ankarta sürtüyordur anakartı sökün kutusunun üstünde montaj yapın oomasa psu değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 7 Temmuz 2017; 22:41:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasanın camı patladı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Derhal PSU'yu değiştiriniz. Sigorta attığına göre sorun PSU'nun 220 volt şebeke kısmında. Canlı uç şaseye değiyor olabilir. Sorun anakartta olsa güç kaynağı dandikse güç kaynağı yanardı güç kaynağı iyiyse kasa içinde akımı keserdi sigorta attırmazdı.

Sigortaların cevap süresi hızlıdır. Parçalara zarar geldiğini düşünmüyorum.

OVP (aşırı gerilim koruma),UVP (düşük gerilim koruma),SCP (kısa devre koruma), OPP (aşırı güç koruma) sertifikalarına sahip 80+ bir güçkaynağı bakınız. High Power'ın güzel F/P ürünleri mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Temmuz 2017; 2:35:45 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Abi zalman zm 600 le modeli elimde mevcut kasayla beraber vatandan almıştım. iade edip kasa ve güç kaynağını ayrı ayrı alıcam. corsair vs 550 düşünüyorum sizce nasıl?http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-550w-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 8 Temmuz 2017; 10:45:0 >
  • Olabilir.

http://www.teknobiyotik.com/high-power-element-bronze-ii-600w-80-bronze-guc-kaynagi.html

F/P olarak bu daha iyi(farklı yerden de alınabilir) ama vatanın hediye çeki vermesinden dolayı sanırım vs550 seçtiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.