Şimdi Ara

Kas Hacmi Yerine Kuvvet Kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar balon diye tabir ettiğimiz adamlar vardır, dışarıdan bakınca kaslı olduğu için ayrıca güçlü görünür ama bir cacık olmaz. Bir de vücudu zayıf ama hayvan gibi kuvvetli tipler de vardır. Ben birinci seçenekteki gibi olacağıma ikinci seçeneği tercih ederdim. Açıkçası şişirilmiş kaslı olmak da bana çekici gelmiyor. Bruce Lee gibi kas hacmini artırmadan kuvvet kazanmak için nasıl çalışılmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bruce lee hayvan gibi kaslı, yağ oranı düşük olduğu için vücudu kalın değil sadece.

• balon dediğin adam 200 kilo benchpress yapıyor be

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

Onu anlamaya çalışıyorum işte mesela bruce lee'nin kas hacmi bu adamdan daha az ama daha kuvvetlidir zannımca. Bu nasıl oluyor. Bilmediğimiz farklı bir program mı var?

Kas Hacmi Yerine Kuvvet Kazanmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C24846982

Onu anlamaya çalışıyorum işte mesela bruce lee'nin kas hacmi bu adamdan daha az ama daha kuvvetlidir zannımca. Bu nasıl oluyor. Bilmediğimiz farklı bir program mı var?

yav he

bu adam bruce leeden 3 kat daha güçlüdür rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

yav he

bu adam bruce leeden 3 kat daha güçlüdür rahat

Alıntıları Göster

Kas Hacmi Yerine Kuvvet Kazanmak Lütfen bilgisi olmayan yorum yapmasın. Bu arkadaşın durumuna düşmesin. Bruce Lee'nin bu adamın sikletinde olduğunu düşün ve ona göre yorum yap.

• Saf güç çalışmak istersen strongmen idmanı yapacaksın olay bu

Ama.vucut gelistirmecilerde güç yokmu var zaten vücut geliştirmenin kendisi güç kazandırıyor.

Ama vücut geliştirmede adam kasa hasar vermeyi amaçlıyor güç çalışan adam merkezi sinir sistemini ağırlığa adapte etmeye calisiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kas hacmini arttırmadan nasıl kuvvet kazanmayı düşünüyorsun istavrit?

• Sırt çalış sırtın güçlüyse yumruğunda kuvvetinde artar birde az karın kası deli dehşet kuvvet yapar biseps miseps onlar fasafiso
  • Hocam okuduğuma göre yüksek ağırlıkla az tekrar yapmak motor ünitesini çalıştırıp sinirsel adaptasyonu çalıştırıp kaslara hacimin yanı sıra kuvvet de veriyormuş. Heralde sende de öyle bir durum oldu. Tebrik ederim, ben de böyle çalışacağım.

• Kas kalitesi bir sey var az arastir
  • Arkadaşlar kas kütlesi olmadan nasıl daha güçlü olacaksınız? Kas kütlesi olunca hacim de oluyor. İnsanlar bir nedenden dolayı kas yaptıkça güçleniyor..

Ha strongmen derseniz onlar çok kalori alıp irileşiyorlar ve daha ağır yük kaldırıyorlar. Spesifik olarak yük için kendilerini geliştiriyor ve irileşiyorlar.

Daha güçlü vuracaksanız da sırt güçlü olmalıdır hata triceps yumruk için çok önemli çünkü itme kas grubu triceps'dir çekme ise biceps dir.

Salonda da kas gruplarına göre antreman yazarsınız ve en büyük kas gruplarını başta yaparsınız.

Yanlışsam düzeltin.

Bruce lee çok güçlü diyen arkadaş bruce lee iyi vuruyor olabilir ama kütle yoksa bir mike tyson gibi vuramaz.

Bruce lee kaç kiloydu hayatında kaç kg max bench atabiliyordu? Biraz mantıklı olun lütfen.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Tamam kardeşim haklısın ama estetik görüntü için kas yapan kişiyle kuvvet kazanmak için kas yapan kişinin luvveti aynı değildir. Bir örnek vereyim 2 adam düşün aynı boyda, aynı kilodalar, aynı beslenip aynı anda spora başlıyorlar. Biri kas hacmi kazanmak için çalışıyor. Diğeri sinirsel adaptasyonları çalıştırarak (az tekrar yüksek ağırlık) kuvvetli ve sağlam kaslar yapıyor. Bunların durumu 1 sene sonra ne olur? Birinci adamın kasları daha hacimli olur. İkinci adamın ise kasları diğerine göre daha küçük ama daha kuvvetli olur. Bunların ikisini bir ip çekme yarışında ya da bilek güreşinde ya da aklınıza kuvvet gerektiren hangi yarışma geliyorsa onda yarıştırsak. İkinci adam kazanır. Ha bir de sanki sadece senin mantığın ve düşünme yetin varmış gibi konuşma.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam ben full sırt ve triceps çalışıyorum doğal genetikten çok iri tricepslerim ve büyük omuzlarım var. Sadede gelelim hocam kavrama gücü nereden geliyor ?
    Birde sırt gücü derken hocam ben maksimum sırt kaslarım sıktığımda sırtım beni kaldırabiliyor
    Yeterlimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 14 Mart 2021; 10:5:28 >
  • Çok güçlü olduğunu sanıyorsun ama ortalama güçte bile değilsin, az farklı salonlara git.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.