Lexmark Z25 printerin siyah kartuşunu ilk kez doldurdum. Dolumdan sonra 3-4 gün güzelce çalıştı. Sonra siyah kısımları basmamaya başladı. En yüksek ayarda bile, bastığını zannederek gidip geliyor ama sonuç bir kaç noktadan ibaret. Sizce sorunu nasıl çözebilirim?
Sağolun.
aynı sorun bende de var 4-,5 inci kağıttan sonra yazmaya başlıyor. kartuşa baktım. mürekkep donmuş. sende cıakrıp bak istersen.
yeniden dolum imkani olsa idi kartuslara ki simdi herkes zaten var diye bilir. for example: hp, kendi kartuslarini kullananlar icin bir kolaylik saglar, murekkep satardi. yoksa satiliyor da ben mi biraz cagin gerisinden geliyorum. lol.. (ee smile'in olmamasi da pek yavan kaliyor yani)
iyi kartus dolduruluyor diyenler de olabilir. olabilir yani..
kartuş doldurupta, tam verim alabilen var mı ya?
bazen mürekkebin donmasından dolayı tıkanma yapabiliyor. sıcak suyun içinde 1 dk. beklet iyice kuruladıktan sonra bidaha dene..
out a katılıyorum biraz sıcak suda bekletirsen kanallarını açar bu sayede güzel ce yazar
Arkadaşlar bu lanet sorunu ben 2 aydır yaşıyorum.Sırf bu yüzden gidip lazer yazıcı alacam. Bende de Lxm z34 var.Kartuşu 3 kere doldurdum artık işi bitti gibi,dediğiniz gibi 2-3 sayfadan sonra çıktı veriyor.Bikaç kere kartuş üzerinde mürekkebin çıktığı yeri kolonya ile temizledim o zaman bi süre düzeliyor sonra tekrar aynı konuma geliyor. Ayrıca bugün okuduğum PCNet dergisinde üzerinde püskürtme ünitesi bulunan (çip gibi görünen şey)kartuşları sıvılarla temizlemeyin diyor. Nitekim bu lexmark meretinin yeniden dolması problem , kartuşları da 24$+KDV civarı. Bence inkjet kullanacaksanız piyasanın Tofaşı HP'den vazgeçmeyin derim.Çözünürlük yüksek olmasa bile benim gibi sadece text alanlar için uygun,en az 7-8 kere sorunsuz doluyor(Arkadaşlardan biliyorum) Ama en son yine lazer derim. HP 1010w 179$+KDV. İlk gelen tonerle 3000 baskı(yarım old. için) sonraki dolum tonerle en az 5000 baskı yapıyor ve toner de en az 10 kere doluyor. Hesap edin artık.
ardadeniz kartusunun bakıma ihtiyaci var prof bi sekilde yapilmasi gerekiyor yalniz..cunki onun kafasina ve kartus yuvasina bakilmasi gerekiyor.. vakkumlu tuple temizleniyor oralar... servisine goturmen gerek ...
kartuşu çıkar, kolonyalı mendille kuruyan kısmı sil, mürekkep mavi siyah bi iz bırakıyor kolonyalı mendile.ardından tak kartuşu, clean the cartiges de.kağıdı ıslak siyah yapmazsa o zaman bu clean the cartiges işlemini bikaç kez daha tekrarla.ardından rahat bi şekilde basabilirsin.ama dolum kartuşlar çok cabuk kuruyor bu bir gerçek.muhtemelen 1 hafta kullanmayınca yine aynı işlemleree gereksinim duyacaksın.
ben canon s750 kullaniyorum boyalarin hepsi ayri kartusta.uzerinde chip falan yok kartuslarin istedigin gibi doldur.ama muadil kartus yapan firmalar var mesela pelikan gibi,hem boya daha ucuz oluyor hemde kalite olarak canonunkinden daha verimli olabiliyor.yaziciyida cok kullaniyoruz, mesela siyah renkte muadil bir kartusla A4 kagidin %60-70 i dolu 2000 sayfa basiyoruz.renkli kartuslarda ise istedigin kartusu degistir bitince.donma problemi olmuyor.sorunsuz.boyasi hp ye gore daha az dayanikli felan deniyor ama bir fark goremiyorsun gunluk kullanimda.hp nin üst modeli 990 c...li falan adi mavi bir isikla kagiti inceliyor infrared var ama s750 daha performansli geldi bize boyada ucuz olunca kullanirken insanin gözü korkmuyor dogrusu.
sen dediim yere gotur gotur.. onun kafasina bakim yapiyorlar prof bi sekilde $ayet kartu$ yuvasi gitmi$se baska care yok yenisini alican zaten....
Arkadaslar selam, bendede bi epson stylus 640 var. Valla inanirmisiniz 1 kere kullandim (yani ilk kartus bitene kadar) sonra bir baktim kartus fiyatlari ucuk. Bende kullanmadim yaklasik 3-4 yil oldu. Gecen hafta acip deneyim dedim nafile yazmiyor. Servisi aradim kafasindaki uflecler tikanmistir dedi ve yeni kafa takilmasi gerektigini soyledi. O da yeni yazici fiyatina imis. Bende bu kafayi sokup sicak suya atsam acaba bu uflecler acilir mi? Yada tinere falan yatirsam.
acilmaz dalak.. dedigim gibi genelde yan san. kartus veya dolma kartus kullanildiginda kafa bozuluyor nadiren prof. bir sekilde temizlendiginde sorun bir kac ay idare edebilecek sekilde duzeltiliyor.. bunun icin ozel mak.ler var tinere atma yani... veyahut kafa degistiriliyor.. serviste.. buda tabi 0 printer a yaklasik bir fiyat oluyor
Albati:belirttiğiniz HP 1010 lazer yazıcının ilk kartuşunun 3000 sayfa bastığı bilgisini acaba nerden aldınız,bir de tam dolu kartuşun 5000 sayfa yazdığı bilgisi de çok ilginç.Mesela Xerox 3130 ve 3120 modellerinin ilk kartuşunun tam dolu olduğu ve 3000 sayfa yazdığı belirtiliyor.HP de böyle olsaydı mutlaka belirtirlerdi(gerçi hp artık kartuş satarak para kazanma yolunu seçti ama).Bir de hp 1010'nun linux driverları var mı,biliyor musunuz?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by X-s-@-r-i-o</i> <br />out a katılıyorum biraz sıcak suda bekletirsen kanallarını açar bu sayede güzel ce yazar <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
hocam ne ettin sen [krl]
simdi mudur diyecek ki, kocum bu bozuk yaziyor yahu!.. efendim bir su isitayim hemen kartusu da icine atip biraz isittik mi islem tamam olur. [evlol]
ilgili kartus firmasinin murekkebinden yurutmek lazim. [dry] bir dee kartusu doldurduktan sonra, deligini iyi tikamak lazim ki hava alip kurumasin. [jwdwn]
Kartuş kurumasını önlemek için benim denediğim şey strech naylon buzdolabı folyosuyla sarmak.İşinize yarayacaktır..
tuh yaaaw ozaman elimizde patladi epson 640 neyse bilgi icin saolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme