Şimdi Ara

Hp 1510 Kartuş dolumu, çip meselesi ve mürekkep seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazıcıyı 1 hafta önce aldım ve malesef o kadar para verdiğimiz cihazın içinden 5ml mürekkep çıkıyor. Doldurma işlemini de kısmen çipli kartuş ile önlemeye çalışmışlar fakat bu çip resetleyici nedir ne kadar nerden alınır? Ayrıca hangi marka mürekkep kullanmak lazım renkli ve siyah olarak?

    Bir de bu yüksek kapasiteli kartuşların muadillerini bulma şansımız var mı? Mesela 1510 modeli için kutusunda C8765EE (hp kodu 338) 11ml siyah ve C8766EE (hp kodu 343) 7ml renkli kullanabilirsiniz diyor. Renkli için belki çok fark yok ama siyah olan kapasite olarak iki katından 1ml daha fazla.

    İşin özü bu yazıcıyı kullanıp da, kartuş dolumunu kendi yapan, çipini kendi resetleyen ve sonuçta baskı kalitesinden memnun olan var mı? Varsa nasıl yaptığını burda anlatabilir mi?



  • Arkadaşlar o kadar 1510 kullanıcısı var, herkes dışarda mı doldurtuyor?
  • Kanku napon

    7ytlye dışardan doldurtabiliyorsun kartuşu..sıfırda 30ytl civarı...Aynı makineden kullanıyorum ve cok fazla murekkep israfı oluyor ne hıkmetse..

    Şırınga ile basılıomuş buna mürekkep,bende nasıl yapıldıını merak edıyorum....Tam öğrenebilrsem sanada gaber veririm (:
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    Kanku napon

    7ytlye dışardan doldurtabiliyorsun kartuşu..sıfırda 30ytl civarı...Aynı makineden kullanıyorum ve cok fazla murekkep israfı oluyor ne hıkmetse..

    Şırınga ile basılıomuş buna mürekkep,bende nasıl yapıldıını merak edıyorum....Tam öğrenebilrsem sanada gaber veririm (:


    Sen msni değiştin ya da beni engelledin sanırsam

    Sınavdan çıktım şimdi bitti, ama ripit aftır mi anladın sen

    Az önce 11ml olan orjinal kartuşu sordum kırtasiyeye, 45YTL+Kdv dediler. Senin de dediğin gibi 5ml lik kartuş akıyor gidiyor resmen, orjinal alacak olsam 11ml lik alırım. Doldurma işi basit gibi bir arkadaş sağolsun sitesinde açıklamış. Ama bizim kartuşlar bittikten sonra çipi resetlemek lazım. O aleti alsak işimiz olacak sanırım ama kullanan biri anlatsa çok güzel olacak




  • Konuyu son kez yukarılara çekelim, bir ümit
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unformat

    Bu yazıcıyı 1 hafta önce aldım ve malesef o kadar para verdiğimiz cihazın içinden 5ml mürekkep çıkıyor. Doldurma işlemini de kısmen çipli kartuş ile önlemeye çalışmışlar fakat bu çip resetleyici nedir ne kadar nerden alınır? Ayrıca hangi marka mürekkep kullanmak lazım renkli ve siyah olarak?

    Bir de bu yüksek kapasiteli kartuşların muadillerini bulma şansımız var mı? Mesela 1510 modeli için kutusunda C8765EE (hp kodu 338) 11ml siyah ve C8766EE (hp kodu 343) 7ml renkli kullanabilirsiniz diyor. Renkli için belki çok fark yok ama siyah olan kapasite olarak iki katından 1ml daha fazla.

    İşin özü bu yazıcıyı kullanıp da, kartuş dolumunu kendi yapan, çipini kendi resetleyen ve sonuçta baskı kalitesinden memnun olan var mı? Varsa nasıl yaptığını burda anlatabilir mi?

    evet ben dolumu kendim makine ile dolum yapıyorum ve 336(5ml) 338(11ml) 339(21ml) orjinalleridir
    reset olayına gelince ben resetlemeden dolum yapıyorum ve hic bir şekilde yazıda sorun yaşanmıyor hp'nin kendi orjinal ithal mürekkebini kullanıyorum baskı kalitesi bile düşmüyo dolumu sağlıklı bi şekilde olmasını istiyorsan mürekkep kalitesini kolay yoldan ögrenebilirsin bi pecete ile agız kısmını silerek bak eger mürekkep dagılıyorsa bu boyanın kalitesiz oldugunu gösterir ve hem kartusu hem yazının icine mürekkebin akmasına neden olabilirgeerçek mürekkep ise petece uzerinde sabit kalır dağılmaz senin kullandığın yazıcı kartuşundan herhangi bi sorunla karşılasırsan ücretsiz kontrolunu ve bakımı yapabilirim (kartuscu com) saygılarla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doldur -- 7 Temmuz 2006; 11:46:19 >




  • ben de 1410 almıştım. aldığımda kartuşunu görünce şok oldum. ufacık birşey ve bitiyor. bence alınmaması gerekn bir yazıcı. eğer fazla çıktı alıyorsanız. bir kaç defa dışarıda 5 ytlye doldurttum. ama kullanım ömrü de sınırlı olduğundan ilerde daha da masraf çıkaracak gibi. en azından şırınga ile evde dolduracağım bundan sonra. çok fonksiyonlu aldım ki tarayıcı falan da kullanırım diye üstüne onu da kullanmadım ne zamandır. bence almayalım aldıysak da geçmiş olsun zevk almaya çalışalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.microer.com da mürekkep satılıyor oradan mürekkep alabilirsin ayrıca oraya sorarsan chip konusunda yardımcı olabilirler.
  • www.sevenhill.com da birşeyler var, bir bak ilgini çekebilir. Orjinal alın herzaman !
  • Bu "hp"nin kendi orjinal mürekkebini nerden bulabiliriz peki
  • sen HP olsan kartuş satmak yerine mürekkebi satar mısın? Orjinal diye birşey yok birileri uygun karışıma getiriyor satıyor daha basit anlatımla pelikana su ilave et kendinde yaparsın :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nogretse

    sen HP olsan kartuş satmak yerine mürekkebi satar mısın? Orjinal diye birşey yok birileri uygun karışıma getiriyor satıyor daha basit anlatımla pelikana su ilave et kendinde yaparsın :)

    aynen katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.