Şimdi Ara

Kartuş Dolum Mürekkepleri Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi tüm yazıcı sahipleri kartuş pahalılıgından dertlidir herhalde. Kartuş masrafını azaltmak için yeniden doldurulabilen kartuşlardan almayı düşünüyorum. Şuan inceleyebildiğim satış yapan 2 site var.

1
    http://www.cescesor.com/icerik/anasayfa.aspx

2
    http://www.dolankartus.com/

karar veremediğim nokta 2 tarafta kendi ürünlerini överken diğer rakibini kendinden emin bir şekilde küçümsemiş. Cescesor kendi murekkeplerinin en iyisi oldugu konusunda daha iddalıyken dolan kartuş kartuşları konusunda iddalı.. Kullananlarımız vardır mutlaka bunlardan. Sizce mürekkep kalitesi hangisinde daha iyidir. Baskı kalitesinde düşme olurmu bunlardan kullandıgımız takdirde? bana cescesorun mürekkepleri daha kaliteliymiş gibi geldi ama kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

• cescor, inkser, print marka dolum kartuşları kullandım.
    cescesor da murekkep akıtma problemi yaşadım hem siyah hemde renklilerde. tabi bu durumda yazıcıcnın içi murekkep doluyodu. temizlemek gerekiyo ama çıktılar çok iyi idi. akıtma problemimi ise her seferinde sadece 2-3 ml doldurrak cozmuştum. bu şekilde akma olmuyordu ama kartuşu sık sık doldurmak gerekiyodu. normal de kartuş 16ml galiba. yanı siyahın %20 kadarını doldurabiliyodum yoksa akma oluyodu. renklilerde ise her hazne 4ml idi ancak 2 ml dolum yapabiliyodum. yani yarısını dolduruyodum yoksa: akma

inkser ve print markalarda benzer sorunlar var. belkide benim yazıcının artık omru dolmuştur bilmiyorum. renklilerde akma cok az seviyede gerçekleşiyo baskı oldukça iyi. ama siyahtan baskı kotu oluyodu. murekkep kılcal şekilde dağılıyo. siyahta akma var gene cescesor gibi.

siyahta: uç setede akma var aynı şekilde. ama cescesor siyah baskıda daha iyi idi. tabi unutmadan belirteyim cescesor yazıcıyı ilk aldığımda kullanmıştım, bu surede(20-30 dolum) kartuş kafası yıpranmış olabilir bu yuzdende diğer iki marka artık duzgun çıktı vermiyor olabilir. şu anda cescesor dan elimde olmadığı için kartuşun bu hali ile deneme fırsatım yok.

ranklilerde: ise cescesor ozellikle mavi de akıtma yapıyodu baskılar tamiz ve canlı. diğre iki markada akma cok daha az şekilde gerçekleşiyor baskılar ise gene canlı ve temiz durumda.

not: firmalar ekonomik ve baskı kalitesi gibi konular yüzünden murekkeplerini değiştirmiş olabilirler. mesela cescesor artık farklı bir murekkep kullandığını idiia ediyordu ben diğer iki seti alırken. yani baskılar ve akma durumu artık farklılık gosterebilir. en iyisi bu setlerden ufak çapta alıp en iyi murekkep setini belirledikten sonra fazla şekilde sipariş etmek olacaktır. hatta renklilerde başka siyahta başka firma kullanabilirsiniz.

• dolan sistem aldıgın zaman ( Devamlı Mürekkep Baskı Sistemi ) DMBS yani bu sistemde gunluk cıktı almadıgınız zaman epson larda başlık kuruması oluyor görüntü net ama dedıgım gıbı bırgun cıktı alma başlıkda kuruma yapıyor beni bis dost bil alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: emremlt

dolan sistem aldıgın zaman ( Devamlı Mürekkep Baskı Sistemi ) DMBS yani bu sistemde gunluk cıktı almadıgınız zaman epson larda başlık kuruması oluyor görüntü net ama dedıgım gıbı bırgun cıktı alma başlıkda kuruma yapıyor beni bis dost bil alma

bende dmbs kullanıyorum 2 hafta yazıcı kullanmadığım oldu nozzle testlerde hiç bozulma olmadı kafa kuruması 1 günde olmaz zaten sizdeki sorun farklı bir sorun dmbs den kaynaklanmıyor sistemi düzgün kurduysanız yazıcınızın içindeki kartuşlar hep dolu olduğu için kafa kuruması kısa vadede gerçekleşmez burda mürekkep kaliteside önemli tabi bunuda göz ardı etmemeklazım

• orj kartuşlara bütçe ayırmak zorluyo artık kesinlike doldurulabilen kartuş olayına geçmek istiyorum ama bunlar yüzünden de printera zara vermek istemiyorum..Bu arada kartuşumu dolankartuştan almayı düşünüyorum Chipte incelemesini görmüştüm övüyolardı baya yanlış bir karar vermiyorumdur umarım.. Mürekkep olarak da CESCESOR bana iyi gibi gelmişti ama cevap veren arkadaşım akıtma probemi yaptığını söyledi bunun yerine ETACOLORu mu tercih etsem? yada onerebiliceğiniz baska marka var mı? Ayrıca ETACOLORun murekkep fıyatları CESCESORUN 2 katı bu daha kaliteli olduğunu mu gösterir? aklım fazlasıyla karıştı ince ayrıntılara girmeden kesin bi tavsiye bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therealman -- 1 Aralık 2009; 0:07:39 >
  • 6 ml lik kartuşlar 50-60 liraya satılıyor..

mürekkebin gramı , altının gramından daha pahalıya geliyor
  • Aynen... mürekkepler çok fahiş fiyatlara satılmakta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Orjinal kartuş ,dolan kartuş?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cescesor ve serink mürekkeplerini kullandım. İkisi de gayet iyi idi. Şu an halen Cescesor mürekkep kullanıyorum. Son 1 ay içerisinde yaklaşık 7-8000 baskı aldım gayet güzel, idda edildiği gibi uzun süreli beklemelerde kafada kuruma yapmıyor. (ki en önemlisi bu bence). Ben okul açıldığında ilk 2 ay çok yoğun yazıcı kullanırım. Diğer aylarda ise ayda en fazla10-20 sayfa baskı alırım. Hatta yazın 3 ay hiç baskı almam. Yinede okul açılıp yazıcıyı açıp bir kafa temizliği yaptığımda tüm nozul lar açık oluyor.

Akıtma sorunu yaşayan arkadaşın derdi mürekkep kalitesinden kaynaklanmıyor. Kartuşların hava dengesinde bir problem var sanırım.
    Kısacası ben Cescesor ü kullandım ve tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mj_pelit

6 ml lik kartuşlar 50-60 liraya satılıyor..

mürekkebin gramı , altının gramından daha pahalıya geliyor

piyasada 1 litre printer mürekkebini 10 liraya satan yerler var az biraz arastırırsan googledan bulursun...
  • kardeşim ben orj. kartuş satan firmalara söylüyorum..mürekkebi çok değerli bir şeymiş gibi gösterip pahlıya satıyorlar..

hatta adamlar mürekkebi altın fiyatına satıyorlar sonra ucuza satanada korsan damgası vuruyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mj_pelit -- 4 Aralık 2009; 23:47:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emremlt

dolan sistem aldıgın zaman ( Devamlı Mürekkep Baskı Sistemi ) DMBS yani bu sistemde gunluk cıktı almadıgınız zaman epson larda başlık kuruması oluyor görüntü net ama dedıgım gıbı bırgun cıktı alma başlıkda kuruma yapıyor beni bis dost bil alma

Erkan arkadaşıma katılıyorum. DMBS kullanan biri olarak 1 günde kuruma yaşamadım. 2 hafta kullanmadığım oldu ama mürekkep hala akıcı kıvamdaydı. Aldığın mürekkebin kalitesi kesinlikle bu konuda önemli. Ben bu konuda İnkser, Cescesor ve Print'i denedim. Üçü de bu kuruma konusunda oldukça iyi. Hatta Print marka 4 haftada bile kuruma yaşanmayacağını yazmış. Deneme fırsatım olmadı ama bir deney yapmakta yarar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 5 Aralık 2009; 16:02:30 >

• kuruma ve kafayı tıkama konusunda canonun katuşları cok dayanıklı. askere gittim 5 ay boyunca printer yattı. kartuşlarda Cescesor murekkep vardı. kartuş kafasını biraz silip hafifçe temizledim, murekkebi basınca cok guzel yazmaya devam etti
  • Bende daha önce kolay dolum kartuşlarıyla gelen cescesordan aldığım 60ml si 5.90 a satılan mürekkeplerden kullanıyordum ama 2 ay geçmeden 8 kutu devirdim. 6*8=48ytl yapar. Şimdi ise goprint indirime giren epson ultra mürekkeplerden sipariş ettim. 1 lt 24.78 tl. Bütün renklerden birer litre aldım. Bana da benle aynı makinayı kullanan (epson sx405) ve 7000 sayfa baskı alan bir arkadaşım tavsiye etti. Epson un yeni modelleri çok hızlı yazdığından dolayı claria mürekkeplere karşı bir zaafı var ve yeni çıkar modeller claria ile pek uyumlu çalışmıyor ve çizik atıyor. Çizik kendine gelinceye kadarsa kartuş tekrardan reset istiyor. Böyle bir sarmalın içine giriyorsunuz. Yeni mürekkeplerim yarın elime ulaşıyor. Bakalım nasıl bir sonuç alcam, izlenimlerimi yine burda paylaşcam.

• Aldığım mürekkepler bunlar;

Yukarıdaki gördüğünüz mürekkepler on gündür kullanıyorum. İlk başta benim renkleri karıştırmamdan dolayımı yoksa başka neden dolayımı sadece sarı renge kırmızı çizikler atıyordu. oda fazla sürmeden düzeldi ve 10 gündür yaklaşık 1500 sayfa full renkli testler ve ingilizce coursebook kitapları bastım. Aman nazar değmesin diyorum çünkü bu sistemlerde sorun yaşamak gerçekten insanın çok canını sıkıyor ve çok zaman kaybettiriyor. Bana kalırsa çok profesyonel fotoğraflar basmadığınız müddetçe durabrite mürekkeplere hiç gerek yok. Litresi 25 ytl ye al, al kullan istediğin kadarda çıktı al.

• fiyat farkı veremem ama en ucuzu hp diye biliyorum ben 10 lira renkli 5 lirada renksiz kartuş (renksiz olan biraz daha pahalı olabilir aslında 8 tl gibi)bizde lexmark vardı lexmarklar problemli oluyo dedi bilgisayar hocam.hp samsung yada canon alın ama lexmark da çok baba çıkarıyo hani kartuşları pahalı olmasına rağmen
  • 1 litre 25 TL mi
  • arkadaşlar bende epson sx110 var.şimdi içindeki kartuşlar bitti de ben ne alıcam?sadece mürekkep alsam yetiyor dimi?yani alacağım bu mürekkepi elimdeki orjinal kartuşlara doldurabileceğim dimi?çünkü kendileri de kutu satıyor işin mantığını anlayamadım.bilen bir arkadaş bilgilendirebilirse çok iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: astronot94

arkadaşlar bende epson sx110 var.şimdi içindeki kartuşlar bitti de ben ne alıcam?sadece mürekkep alsam yetiyor dimi?yani alacağım bu mürekkepi elimdeki orjinal kartuşlara doldurabileceğim dimi?çünkü kendileri de kutu satıyor işin mantığını anlayamadım.bilen bir arkadaş bilgilendirebilirse çok iyi olur

Orjinal kartuşları doldursanız bile resetlemeden çalışmayacaktır. Yazıcının dolan kartuş desteği varsa daha işlevsel olur. Çünkü chipleri otomatik resetlenme özelliğine sahip.
  • ben cescesor kullnaıyorum ve memnunum şimdilik
    üniversite dersleri gereği kitaplarımın çoğunu Türkiye'de bulamıyorum ama yurtdışındaki üniversitelerin kütüphane veritabanlarında var olan e-bookları basıyorum
    tek seferde 200 sayfa ya da daha fazla bastırdığım oluyor bu kadar yoğun kullanımda bile cescesor mürekkeplerde sorun yaşamadım, üstelik o kadar fazla basım yaptığım halde mürekkepler çok uzun gidiyor, bitmeye başladığını anladığım zaman neredeyse kartuşun tamamını doldurabiliyorum
    nadir olarak bitmedi diye gösterebiliyor, siz çıktılardan mürekkebin azaldığını anlayabilirsiniz
  • fotoğraf kalitesi sonuçlarına bakarak yorum yapacak biri var mı?

Ben smart diye bir mürekkep kullanıyorum ve renkler gerçek değil fazla abartılı siyahlar ise maviye kaçıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.