HP psc1110 all-in-one yazıcı kullanıyor(d)um. Kartuş dolumu yapıldıktan sonra kartuşları takar takmaz hafızasındaki bir sayfayı yazdı. Bir iki tane de fotokopi çektim. Sonra "Kartuş denetle" ışığı yanıp sönmeye başladı. Bu ışığın yanıp sönmeye başlamasından sonra ne Windows'tan yazdırabiliyorum ne de bağımsız yazdırabiliyorum. Help dosyasına baktım; kartuşları sök tak falan filan dediğini yaptım. Buna göre siyah kartuşta bir problem varmış. Ama kartuşları doldurduktan sonra takınca bir kaç sayfa gayet güzel çalışmıştı.
Bu "Kartuş denetle" ışığı meselesini nasıl çözerim?
Hiç kimse bir şey yazmamış. Bu arıza sadece benim başıma mı geldi acaba?
ıcıme korku dusurdun dostum bende yenı yazıcı aldım all ın one kartus dolumu yapmaya guvenerek aldım
acaba sadece orjınalle mı calısıyo
quote:
Orjinalden alıntı: alwayscarisma
ıcıme korku dusurdun dostum bende yenı yazıcı aldım all ın one kartus dolumu yapmaya guvenerek aldım
acaba sadece orjınalle mı calısıyo
Yok yaw korkma. Benim siyah kartuş bozulmuş ondan bu hatayı veriyormuş. Kartuşu değiştirim. Problem halloldu. Ben yazıcıdan memnunum. Kartuş dolduran kişi de benim kullandığım yazıcıdan kullanıyor. Kendisi kartuşu doldurup doldurup kullanıyorum diyor. Kendisi epey bir miktar el ilanı basmış. Baskı maliyeti matbaadan bile ucuza geliyor diyor.
quote:
Orjinalden alıntı: DoubleDragon
HP psc1110 all-in-one yazıcı kullanıyor(d)um. Kartuş dolumu yapıldıktan sonra kartuşları takar takmaz hafızasındaki bir sayfayı yazdı. Bir iki tane de fotokopi çektim. Sonra "Kartuş denetle" ışığı yanıp sönmeye başladı. Bu ışığın yanıp sönmeye başlamasından sonra ne Windows'tan yazdırabiliyorum ne de bağımsız yazdırabiliyorum. Help dosyasına baktım; kartuşları sök tak falan filan dediğini yaptım. Buna göre siyah kartuşta bir problem varmış. Ama kartuşları doldurduktan sonra takınca bir kaç sayfa gayet güzel çalışmıştı.
birkaç kere daha yazdırmayı dene olmadı, cd sini yeniden kur bendede arada bir böyle oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: TheFearles
quote:
Orjinalden alıntı: DoubleDragon
birkaç kere daha yazdırmayı dene olmadı, cd sini yeniden kur bendede arada bir böyle oluyor
Defalarca denedim olmadı. Mecburen siyah kartuşu değiştirdim. Şimdi bir problem yok. İlgilendiğin için teşekkür ederim.
Bendede aynı problem var dolum oldu bır ıkı sayfa aldım sonra denetle yanmaya basladı.. Sen renklı mı sıyah mı bozuldugunu nerden anladın?? ben hangısınden probleem oldugunu bulamıyorum..
kartuş denetle ışığı yazıcının kartuş ile arasındaki bağlantıyı kuramadığından meydana gelir eğer sürücünü orj cd den yüklemişsen hangi kartuş ta problem olduğunu sana bildirir kısacası kartuşlarından birinin bakır plakası yanmış bütün bunları yapmadan önce kartuşların ikisinide çıkart sırtlarında bulunan bakır plakayı kolonyalı mendille temizlemeyi dene
dedıgını yaptım pcdostu bu defa ılk takdıgımda normale donuyor bır iki sayfa yazıyor sonra yıne kartus denetle ısıgı yanmaya baslıyor nıye boyle oluyor yahuuu:(
quote:
Orjinalden alıntı: oist
Bendede aynı problem var dolum oldu bır ıkı sayfa aldım sonra denetle yanmaya basladı.. Sen renklı mı sıyah mı bozuldugunu nerden anladın?? ben hangısınden probleem oldugunu bulamıyorum..
Yazdırmayınca ekrana bir hata mesajı geldi. Orada "Yardım" yazıyordu. "Yardım"a tıkladım. Siyah kartuşu çıkar, kartuş takılı değil mesajı alırsan siyah kartuş; bilmem bişi yazarsa renkli kartuş yazıyordu. Yani tam hatırlamıyorum ama buna benzer bi şeydi. Siyah kartuşu çıkardım. Mesajda belirtildiği gibi yazdı. Böylece siyah kartuşun arızalı olduğunu anladım.
Ama ben kartuşu çıkartıp takınca falan "kartuş denetle" ışığı sönmüyordu. Kartuşun bozuk olduğuna karar vermeden önce kartuş yuvası kirliyse kolanyalı pamukla temizlemeni tavsiye ederim.
kartuşun bakır plakası zarar görmüş buda ısıdan kaynaklanıyor youtube.com a gir kartuş yaz ve orada hp kartuşların çalışma prensibini video olarak izle elinde tuttuğun kartuşun yanma odasındaki patlama güneşten 7 kez daha sıcak bir patlamayla çalışıyor problemin kökten çözümü sana tavsiiyem bir tane muadil kartuş al fiyatları 15ytl civarında
yhaf ne 15i en işe yaramazı bende var oda fiyatı 45 ytl
muadil dediğin çıkmamı oluyor yani yan sanayimi
ARKADASLAR hp F2480 all ın one yazıcı aldı cok fonksıyonlu yazıcıyı daha aldıgım gun gerı gondermeyı dusundum. benım problemım yazıcıdakı 2 tane kartus led i bır tane bos kagıt led i ve acma kapama dugmesının ledı olmak uzere uzerındekı 4 ledın 4 ununde hızlı bır bıcımde yanıp sonmesı durmadan.herseferınde bır ıkı cıktı alıorum sonra kagıdı yazdırıp sıkıstırıyor ve butun ısıklar hızlıca yanıp sonuyor sorunu bılen var mı? daha yenı aldıgım yazıcı bozukmu ne yapmalıyım?
ya peki bozuk olduğunu nasıl anlıyosunuz. adam bana şey dedi. siyah kartuşun bitmiş renkli de çalışmaz onun yanında dedi. doldurttum yine ışık yanıyo.. bozuk mu ki=(
Bende damla işareti olan lamba yanıp sönüyor eger dedıgınız ısık buysa yazıcı calısmıyor. Acma tusuna bastıgım anda yapacagım ıslemın tarama fotokopı vs.. tusuna basıyorum sureklı ıslem olana kadar ozaman devreye gırıyor. kartusu resetledım ama cözum olmadı sadece murekkep sevıyesını gösterıyor. damla ısaretının oldugu ısıgı nasıl söndurebılırız varmıdır bilen............??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme