Şimdi Ara

Kartepe Kayak Gezisi Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
50.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda herkesin sıkça söz ettiği Kartepe'ye nihayet biz de gitmeye karar verdik ve 21 Şubat 2009 C.tesi günü yola koyulduk.

Sabah 08:00 gibi İstanbul Hadımköy'den yola çıktık.FSM Köprüsünden geçerek İzmit'e ulaştık.İzmit'i de geçtikten sonra Kartepe tabelasını görüp sağ tarafa doğru girdik.İstanbul'da yağmur olması nedeniyle yolculuğumuz yaklaşık 1,5 saat sürdü.Yağmur olmasaydı 1 saati pek geçmezdi diye düşünüyorum.

Öncelikle Maşukiye beldesine geldik.Burada alışveriş yapabileceğiniz market eczane vs. var.Ayrıca kimlik bırakarak kayak takımı ve aksesuarları kiralayabileceğiniz birçok dükkan da mevcut.Kayaklar, bot ve batonlar toplam 30 TL günlük.Ayrıca 10 TL'ye eldiven satın alıyorsunuz, su geçirmeyen ve üşütmeyen.Eldiven şart.Diğer aksesuar kiraları 10'ar TL (pantolon, mont, gözlük). Pazarlık yaparak bu aksesuarlarda indirim yaptırabilirsiniz.İlkini 10 TL'ye kiralayınca diğerlerini 5'er TL'den kiralayabilirsiniz.Gözlük güneşten veya kar yağışı varsa kardan korunup rahat kaymanızı sağlıyor ancak içi buğulandığı için sorun oluyor.Ben gittiğimde güneş yoktu fakat kar yağıyordu.Buğulandığı için takmadım kiralamasam da olurdu.Şayet su geçirmeyen mont ve pantolonunuz varsa bunlar da işinizi görür.Amaç yere düşünce ıslanmamak.Mesela benim montum bu şekildeydi ekstradan mont kiralamadım.Bu arada tepede tek bir otel var.Beş yıldızlı Green Park Oteli.Burada da Kayak Takımları kiralanıyormuş.35 TL'den başlayan fiyatlarla.Bilseydim ordan kiralardım.Zira maşukiye'den kiralayınca tepeye kadar arabanızda bu malzemeleri taşımanız gerekiyor.Koltuğun birini yatırdık.İyi ki arkada 3. kişi yokmuş.Hem otelde kiralayınca soyunma odası ve dolaplar da var.Malzemeleriniz yanıbaşınızda rahat oluyor.Bu arada tepeye çıkmadan önce benzininiz az ise Maşukiye'den alın.Yolda mahsur kalırsanız ısınma için lazım olacak.Dönüşte alırım demeyin.

Maşukiye'den Kartepe'ye doğru 15 Km'lik bir tırmanma yolunu çıkıyorsunuz.Yol asfalt ve arabayla rahatlıkla çıkılıyor.Yol üzerinde çeşitli restoranlar, alabalık tesisleri, sucuk ekmek vs. mevcut.Hepsinin de doğal ortamları var.Bunlardan iyi bilinen biri Köyevi Restoran.Kahvaltı molasını burada verdik.Tek katlı ahşap restoranın bahçesinde hamak, oturma alanları vs. var. Ayrıca kiremitte pişirilen yiyecekler içinde bahçede bir taş fırın mevcut.Kahvaltı olarak Serpme Kahvaltı siparişi verdik.Çeşit çeşit peynirler, bal kaymak, domates salatalık yeşil biber tabağı, patates kızartması, zeytin, sigara böreği ve kiremitte pişirilmiş peynir, kiremitte yumurta şeklinde oldukça doyurucu ve lezzetli zengin bir serpme kahvaltı.Kiremitte sucuk ekstraydı ondan da sipariş verdik.Masaya bir demlik de çay geldi.4 kişi için 80 TL hesap geldi.Hesabı ödedikten sonra cevizli helva ikramları olduğunu söylediler ancak zaman kaybetmek istemediğimizi ve bir an önce tepeye çıkmak istediğimizi belirttik.O zaman dönüşte ikram için bekleriz dediler.Güzel bir jestti.Saat 11:00 olmuştu.Yola koyularak tırmanmaya devam ettik.Tepenin sonlarına doğru yolun etrafı artık karlı haldeydi.Manzara gerçekten çok güzeldi.Orman bembeyaz.Ve tepeye geldik.Otel müşterisi olmadığımız için arka taraftaki açık otoparka yönlendirildik.Otopark ücreti günlük 5 TL.Kayak botlarımızı otoparkta giydik.Kayaklar ve batonları da elimize alıp piste doğru yürüdük.Yaklaşık 30-40 metre yürüyorsunuz.Pistte kayak takımlarını da taktık.Acemi pisti denilen küçük bir alanda bizim gibi ilk kez kaymaya başlayanlar ilk derslerini alıyorlar veya ders almayanlar kendi çabalarıyla ayakta durma ve alıştıra alıştıra kayma becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar.Ders almak faydalı.1 saatlik bir ders yeterli gelir.Sanırım saati 100 TL.Bunun için önceden isminizi yazdırmanız gerekebilir.Zira biz ders almak istedik ama hocalar saat 15.00'e kadar doluydu.Ders almadan, çevrede ders alanları takip ederek birşeyler öğrenmeye çalıştık.Düşe kalka birkaç girişimden sonra daha da alışır olduk.Aslında birkaç saat daha kalsaydık gittikçe alışırdık.Kısa sürede 100 metrelik kolay bir pistte kaymaya başlamıştık.

Aşağıya inince tekrar yukarı çıkmak için telesiyeje binmeniz gerekiyor.Bunun için bilet alıyorsunuz, yani turnikeden okutabileceğiniz elektronik bir kart.Kaçak kullanım bu sayede engelleniyor, görevliler de orda telesiyeje binmenizi sağlıyor.Hafta içi 45, haftasonu ise 70 TL bilet ücreti.Bu biletle gün boyu sınırsız defa telesiyeji kullanıyorsunuz.Biraz sıra oluyor.5-10 dk. bekleyebilirsiniz sırada.Telesiyej iki kişilik.Biz 4 kişiydik ve 1-2 saat vaktimiz kalmıştı.Saat 15:30 civarı dönmeyi planlıyorduk.Bu kısa süre için 4 kişi 280 TL bilet ücreti verecek değildik tabi.Tek bilet aldık.Önce birimiz okutup turnikeden geçiyordu.Bileti diğerine veriyordu.İki okutma arasında 3 dk. zaman geçmesi gerekli.3 dk. sonra ikinci kişi bileti okutup diğer kalan iki kişiye teslim ediyordu.Ve biletlerini okutan ilk iki kişi telesiyeje binip yukarı çıkıyordu.İster turnikeden çıkınca hemen telesiyeje binersiniz tek başınıza veya tanımadığınız biriyle, ister turnikeden geçince ön tarafta 3 dakika bekleyip arkadaşınız geldikten sonra birlikte telesiyeje binersiniz.Birlikte binmek çok şart değil zira 1-2 dakika süren bir yolculuk sadece.1-2 dakika içinde yukarı çıkmış oluyorsunuz.Birlikte kaymak istiyorsanız arkadaşınızı yukarıda da bekleyebilirsiniz.3 dakika içinde yanınıza gelmiş olacaktır zaten..

Kar yağışı yoğun olduğu için fazla gecikmemeyi ve kayak malzemesi kiraladığımız yerdeki kişinin de "yağış olacak 15:30 gibi inerseniz iyi olur" uyarısını dikkate alarak 15:10 gibi otoparka geçtik.Aslında tam da kaymaya alışmıştık ve iş iyice zevkli hale gelmişti.Bu arada otelde WC ihtiyacınızı giderebiliyorsunuz.Kafeteryasında da yiyecek içecek temin edebilirsiniz.İster dışarıda ister içerde.Biz dışarda bembeyaz kar manzarası önünde birer kahve içmeyi tercih ettik.Bardağı 5TL.

Otoparktan çıkmak için zincir takmamız gerekiyordu çünkü kar epey yağmış ve tutmuştu.İyi ki zincir vardı arabada.Aksi takdirde telefonla bir yerlerden getirtmemiz gerekecekti.Zinciri takamadık ve otopark görevlileri yardım etti.3 kişiye bu iş için 10'ar TL bahşiş ödedim.Zincir bulundurmanın ve takmanın önemini şimdi daha iyi anlıyorum.Yol iniş ve kar epey tutmuştu.Gittikçe yavaş inmeye çalışıyorduk.Yolun bazı yerlerinde bariyer varken bazı yerlerinde de yoktu ve kayma veya virajı alamama durumunda ormanlık uçuruma yuvarlanmak kaçınılmaz.Bu konuda yetkilileri şiddetle kınıyorum.Çıkarken tamam yol gayet iyiydi fakat dönüşte yağan kar nedeniyle yol tam bir felaket.Sonradan öğrendiğime göre bu durum yılda 1-2 kez ancak olurmuş.O da bizi buldu.Araçta zincir olmasına rağmen yokuş aşağı indiğiniz için hızlanmış oluyorsunuz, viraja gelince veya öndeki arabaya çarpmamak için fren yapınca da araba kayıyor.Çok yavaş ilerlememize rağmen hafif fren ihtiyacı yine de oluyor ve 2-3 kez fren yaparken arabanın arkası sola yani uçuruma doğru kaydı.Bu arada aşağıda bir otobüs devrilmiş ve bu nedenle de trafik durmuş halde veya çok yavaş ilerliyor.Arabanın bu şekilde kayması bizi oldukça korkuttu ve sağa çekip beklemeye başladık.Bazı arabalar inmeye devam ediyordu.Ancak bizde artık o cesaret yoktu.Bariyer olsa hiç korkmazsıız en kötü ihtimalle kayarsanız bariyere hafif çarpıp durursunuz.Ama böyle bir yerde uçurumun önüne nasıl da bariyer yapmazlar halen anlamış değilim.Kayak takımını kiraladığımız Maşukiye Kayak evini aradık, bize birinin telefonunu verdi ancak o kişi de otelden bir aracı kurtarmakla meşguldü.Geleceğini söyledi.Fakat zaman geçmesine rağmen halen gelmedi ve bir süre sonra telefonları da kapanmış haldeydi.Sonra sabah kahvaltısını yaptığımız Köyevi Restoran'ın telefonunu aradık.İyi ki yanımıza broşürünü almışız.Telefondaki Mustafa Yazıcı Bey bizimle çok iyi ilgilendi.Hemen yardım göndereceğini 15 dakikaya kadar yardım gelmez ise tekrar kendisini aramamızı istedi.Yerimizi bildirirken Sisli Vadi'nin biraz aşağısındayız dedik.Sisli Vadi'nin işletmecileri aynı zamanda Land Rover ile kurtarma işlemi de yapıyorlarmış.Bir süre bekledik ve araç geldi.Buradan Mustafa Bey'e teşekkürlerimi tekrar iletmek istiyorum.Bu esnada karayolları yol açma çalışmalarını başlatmıştı ancak yeterli değildi.Kayma riski halen vardı ve cesaretimizi de toplayamamıştık.Çekme halatı ile aracımızı aşağı indirdiler.50 TL ödedik.Açıkçası çok daha fazlasını isteyecek diye bekliyordum.Aslında Maşukiye'den de tepeye sizi çıkaracak araçlar var.Sanırım 80 TL'ye çıkarıyorlar.Aracınızı Maşukiye'de bırakıp arazi araçları ile çıkabilirsiniz.araçsız gelecek olanlar, İzmit Halkevi durağından Maşukiye'ye minibüs var.Emniyetli bir bölgeye geldik ve diğer araçlar gibi biz de zinciri geri çıkardık.Sonrası İstanbul yoluna çıktık artık.

Evet dönüş tam bir kabustu.Bu da bizim şansımız.Yılda 1 veya iki kez bu şekilde kar yağışı nedeniyle yol kapanıyormuş, onun dışında yol hep açıkmış bu da bizi buldu.Çok şükür çıkabildik.Bir kere tepedeki Green Park Oteli'nin bu tür durumlarda daha ilgili olması gerektiğini düşünüyorum.En azından ücret karşılığında aşağıya inebileceğiniz araçlar sağlanabilir.Veya başka tedbirler.Benim halen anlamadığım ise karayollarının birçok yere bariyer koymamış olması.Yolda devrilmiş otobüsü gördük.Yolun sağ tarafına değil de sol tarafına devrilmiş olsaydı şarampole yuvarlanacaktı.

Sonuç olarak Kartepe, yakın olması nedeniyle İstanbul ve çevresi için ideal bir yer.kayak yapmak da biraz alışınca gerçekten zevkli.Peugoet 307 otomatik vites ile yaklaşık 100 TL benzin yaktık.Kayak takımlarını kiralayarak kayak yapma imkanına sahip olduk.Telesiyej için de belirttiğim yöntemi uygulayınca maliyeti kısmış olduk.Biraz illegal gibi gözükse de sonuçta sınırsız kullanım hakkını değerlendirdik.Ha ben binmişim ha arkadaşım ne fark eder !! Dediğim gibi çok da yüksek fiyatlara mal olmayacak bir kayak günü geçirebilirsiniz bu şekilde fakat yollara dikkat ve bizim gibi hata yapmayın, gitmeden önce mutlaka meteoroloji araştırması yapın.

Tekrar gidecek olursam otelde konaklayarak 2 günlük kayak keyfi yapmayı düşünürüm.Tabi haftasonu fiyatı 400 TL olan Green Park Oteli değil. Maşukiyede bulunan çok daha uygun fiyatlı oteller olur.Yayla Otel favorim.Haftasonu kişi başı oda+kahvaltı 70 TL.Herkese bol eğlenceler...

• Çok şükür zorlu hava şartlarına rağmen Kartepe'ye gitmek nasip oldu ve arkadaşlarla güzel bir gün geçirdik. Edindiğim bilgi ve tecrübeleri meraklısıyla paylaşayım.

12 Şubat Perşembe (Dün) saat 06:00 gibi İstanbul-Beylikdüzü'nden yola çıktık, 08:30 gibi Maşukiye'ye vardık. Kartepe'ye tırmanış yolunun başındaki bakkala girdik ve yolun durumunu sorduk. Bakkal abi zincirsiz yukarıya asla çıkamayacağımızı, yolun durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Bizim zincirimiz yoktu fakat epey sağlam kar lastiğimiz vardı.

Zirveye tırmanış yaklaşık 15 km mesafe. Konuyu açan arkadaşın anlattığına göre 2009 yılında yol kenarlarında bariyer yokmuş fakat günümüzde yol gayet güvenli bir hale getirilmiş. İş makineleri 24 saat çalışıyormuş.. Kar lastiğimiz sağolsun, zirveye kadar en ufak bir kayma yapmadı, ortalama 30 km hızla tırmandık zirveye. Yukarıda göz gözü görmüyordu, her yer bembeyazdı ve kar yağışı başlamıştı. Zirvedeki yerleşim tamamen hotele ait olduğu için günübirlikçilerden girişte 10 tl otopark ücreti alıyorlar. Arabamızı açık otoparka parkettik ve gözümüz oteli aramaya başladı. Heryer o kadar beyaz ve sisliydi ki 2 metre önümüzü göremiyorduk. Birden hotel beliriverdi. İçeri girdik. Kayak malzemeleri satış yeri ve piste giriş -2. katta.

Herifler işi tam anlamıyla ticarete dökmüş durumdalar. Fiyatlar şu şekilde:
    Kayak + bot + baton = 30-70 TL arası (Kullanılmışlığına göre fiyat değişiyor. Biz 30'luk aldık hiçbir sorun yaşamadık)
    Mont + pantolon = 40 TL (Tek alınırsa 25 TL)
    Eldiven = 20 TL
    Dolap kiralama = 20 TL
    Skipass günlük sınırsız haftaiçi 50, haftasonu 80 TL (30 TL depozit alınıyor)

Hava şartları nedeniyle yalnızca hotelin pisti ve geyikalanı pisti kullanıma açıktı. Biz kayak konusunda henüz başlangıç seviyesinde olduğumuz için daha kısa ve kolay olan hotelin pistini kullandık. Hotel pisti 2 dk, geyikalanı pisti 13 dk'lık bir mesafeye sahipmiş. Aldığımız tek skipass kartını 3 dk aralıklarla sırasıyla kullandık.

2-3 saat kaydıktan sonra kayak takımlarını emanete bıraktık ve dinlenmek üzere hotelin lobisine çıktık. Yanımızda getirdiğimiz kek, poğaça vs eşliğinde çayımızı içtik. Çay 4 TL. Dinlendikten sonra tekrar kaymaya indik ve saat 15:00 gibi kayma işini bitirdik.

Kartepe'den ayrılmak üzere arabamıza yöneldik. Gün içinde yağan yoğun kar sebebiyle yolun durumu sabahkine göre çok daha zorlu hale gelmişti. Şansımıza bir iş makinesi zirveden aşağıya doğru önümüzde çalışmaya başladı. İstanbul trafiğinde ambulansın peşine yapışır gibi iş makinesine yapışmıştık. 3-4 km bu şekilde seyir ettikten sonra iş makinesi durdu ve tekrar zirveye döneceğini, kendisini sollamamız gerektiği şeklinde bir el hareketi yaptı. Kendisine tek kornayla teşekkür ettikten sonra yolun kalan kısmına endişeli bir şekilde devam ettik. Sabah hiç kaymayan kar lastiğimiz kaymaya başlamıştı.

Yavaş yavaş seyrimize devam ettikten sonra yol kenarındaki dağ evi restoranda yemek molası verdik.
    Sucuk ekmek = 15 TL (Yarım ekmek, içerisinde ortadan kesilmiş 4 adet sucuk)
    Köfte ekmek = 15 TL (Yarım ekmek, içerisinde löp 4 adet köfte) (Kesinlikle köfte f/p olarak daha avantajlıydı)
    İçecek = 3 TL

Saat 18:00 gibi dağ evi restorandan ayrılıp yola devam ettik. İnişin kalan kısmında da çok şükür fazla bir atraksiyon yaşamadık. Gebze yolunda araç arızası sebebiyle yaklaşık 1.5 saat trafik çektik. İstanbul trafiğinin içine kendimizi atmamak için Kadıköy-Acıbadem'de bir kahve molası verdik. Saat 21:30 gibi tekrar yola koyulduk ve 22:30'da tekrar İstanbul'un kalbi Beylikdüzü'ndeydik.

Genel anlamda güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik. Gidecek arkadaşlara Kartepe'yi tavsiye edebilirim. Öneri olarak da kayak montunuzu (su geçirmeyen kaygan ve kalın bir mont), pantolonunuzu (su geçirmeyen bir eşofman), kar eldiveninizi yanınızda götürmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Ayrıca kışın bu zamanı zincirsiz veya kar lastiksiz kesinlikle çıkmayı denemeyin..
  • hajı ben bakıyorum sımdı bayagı kar yagıyo kartepeye............

ve abimin cok super bi resim cekmiş orda ucarak cok makara konu guncelk kalırsa aksam uploed edip koyabilirim buraya görmeniz lazım hem kartepeyi hemde o resmi:D
    DH FORUM 2005 Üyesi
  • Kayak kiralama fiyatı uygun gerçekten.Ancak özellikle telesiyej ücreti çok fazla geldi bana.Haftasonu fiyatların artmasını da anlamıyorum.Resmen haftasonu daha kalabalık, bu nedenle vurgunu daha iyi yaparız düşüncesi var adamlarda.Ve yasalar da buna izin veriyor ki yapabiliyorlar.Ne demek yani hafta içi 45TL haftasonu 70TL. Ne değişiyor ki? Telesiyej motoru haftasonu daha mı çok enerji tüketiyor?Günleri ayırt edebilecek kadar zeki bir motor olsa gerek.Yetkililer ve yasalar bu fiyat politikalarına izin vermemeli.Bir de yolda bariyer olmaması.Bu da işin bir diğer tuhaf yanı.Bu konulara dikkat çekilmesi gerek..

Minimum masrafla planlayacak olursak 100 TL Benzin + 30 TL Kayak Malzemesi + 70 TL Telesiyej=200TL
    Diğer kıyafet ve aksesuarlar ile yiyecek, içecek evden getirilir.Bu masrafı 4 kişi için düşünürseniz (Telesiyejde belirttiğim yöntemi kullanmak koşuluyla) 100 TL Benzin + 120 TL Kayak Malzemesi + 70 TL Telesiyej=290 TL.Yani kişibaşı yaklaşık 75 TL'ye kayak yapmış oluyorsunuz.Halısaha maçı yapmaktan iyidir :)

• bende bu hafta gdıcektım ama vazgectım arkladsların bu anlattıklarından sonra uludaga gıdyordum ben bu sene olmadı kartepeye gıdıyım bari dedım nasıl olsa orda okuyorum kalıyorum...arkadaslar neresi ucuz uludagda 4 gun 25 ytl ye kıralıyolar kayak takımını ben 4 gece 5 gun kaldım otelde 300 ytl para odedık kayak takımları falanda bedavaydı ayrıca telesıyejlerde cok pahalı geldı konaklmada onlarda ucretsız tabi ama gunluk olarak cok pahalı kartepe allahtan duydumda gtmeden uludagda iyi pazarlıkla gunluk bot kayak baton kıralama 10 15 ytl cıvarı(yenı kayaklardan bahsedıyorum)...ayrıca ulasımıda dusunuyodum nasıl olcak arabayla cıkmam oraya dıye artık hiç gerek kalmadı dusunmeme...

Aman dikkat! Yanınıza çookk kalın ama sıkmayan giyecekler alın. Botlarınız çok saglam olsun. Yeri geliyor 1 metre karın içine gömülebiliyorsunuz.

İnsanların geçtigi yerlerde genelde pek birşey yok. Biz fotograf çekecez diye ıssız insanların geçmedikleri yerlere kadar çıktık. Bir arkadaşım adımını attıgı gibi kara gömüldü sadece kafası gözüküyordu. Zar zor çıkardık.. Dikkat edin..
  • Uludağ'ın daha ekonomik olduğunu ben de sonradan duydum.Malum rekabetin daha çok olduğu bir yer. Ayrıca Teleferik imkanı da olduğu için arabayla çıkıp yollarda uğraşmanıza gerek kalmıyor.İstanbul'dan ulaşımı da pek zor sayılmaz.Feribotla 1,5 saatte direkt geçilebiliyor Bursa'ya.Ama Kartepe'nin de doğası çok güzel gerçekten.Daha bi el değmemiş gibi sanki..Yine de Uludağ'ın daha ekonomik olduğuna kesinlikle katılıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: bencn17

bende bu hafta gdıcektım ama vazgectım arkladsların bu anlattıklarından sonra uludaga gıdyordum ben bu sene olmadı kartepeye gıdıyım bari dedım nasıl olsa orda okuyorum kalıyorum...arkadaslar neresi ucuz uludagda 4 gun 25 ytl ye kıralıyolar kayak takımını ben 4 gece 5 gun kaldım otelde 300 ytl para odedık kayak takımları falanda bedavaydı ayrıca telesıyejlerde cok pahalı geldı konaklmada onlarda ucretsız tabi ama gunluk olarak cok pahalı kartepe allahtan duydumda gtmeden uludagda iyi pazarlıkla gunluk bot kayak baton kıralama 10 15 ytl cıvarı(yenı kayaklardan bahsedıyorum)...ayrıca ulasımıda dusunuyodum nasıl olcak arabayla cıkmam oraya dıye artık hiç gerek kalmadı dusunmeme...

• quote:

Orjinalden alıntı: rubens_tr

Uludağ'ın daha ekonomik olduğunu ben de sonradan duydum.Malum rekabetin daha çok olduğu bir yer. Ayrıca Teleferik imkanı da olduğu için arabayla çıkıp yollarda uğraşmanıza gerek kalmıyor.İstanbul'dan ulaşımı da pek zor sayılmaz.Feribotla 1,5 saatte direkt geçilebiliyor Bursa'ya.Ama Kartepe'nin de doğası çok güzel gerçekten.Daha bi el değmemiş gibi sanki..Yine de Uludağ'ın daha ekonomik olduğuna kesinlikle katılıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: bencn17

bende bu hafta gdıcektım ama vazgectım arkladsların bu anlattıklarından sonra uludaga gıdyordum ben bu sene olmadı kartepeye gıdıyım bari dedım nasıl olsa orda okuyorum kalıyorum...arkadaslar neresi ucuz uludagda 4 gun 25 ytl ye kıralıyolar kayak takımını ben 4 gece 5 gun kaldım otelde 300 ytl para odedık kayak takımları falanda bedavaydı ayrıca telesıyejlerde cok pahalı geldı konaklmada onlarda ucretsız tabi ama gunluk olarak cok pahalı kartepe allahtan duydumda gtmeden uludagda iyi pazarlıkla gunluk bot kayak baton kıralama 10 15 ytl cıvarı(yenı kayaklardan bahsedıyorum)...ayrıca ulasımıda dusunuyodum nasıl olcak arabayla cıkmam oraya dıye artık hiç gerek kalmadı dusunmeme...

evet rekabet cok etkılıyodur sonucta kartepede bı tek otel var oda bes yıldızlı green park buda fıyatları bıraz arttırıyo ancak gunu bırlık fıyatların bu kadar fazla olması benı cok sasırttı para yok dıye uludaga gdemedık gunluk kartepe yaparız bı ıkı kere ama zaten ıkı gun gıtsen tatıl parası yapıyo uludagda:D:Dnese bu sene krız var kımse gtmıyo bende gtmesem bı yerım sısmez zaten....ayrıca dedgın gib 6 ytl teleferıkle merkezden daga cıkabılıyosun yada dolmuslarla onlarda aynı fıyat ama kartepeye toplu tasıma yok gıbı bısey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencn17 -- 23 Şubat 2009; 19:45:50 >

• gitmeyi düşünüyorum bukadar yakındaki biyer fırsat bence ama ben zincirsizde giderim
    ellerine sağlık güzel ve bilgilendirici bir yazı
    Canon EOS 60D | Canon EF 50mm f/1,8 II | Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 SP Di VC USD | Lowepro Nova 3 AW
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

sadece gezmek, fotoğra çekmek temiz hava almak için gidilir mi? yazın da kar oluyor mu? bu aylarda mesela?

maşukiye çok güzeldir gider balık falan yersiniz şelale falanda var kesinlikle gidin görün tamda mevsimi bahar geldi
    Panasonic LUMIX GX7
  • Yarin sabah turla gidiyorum. ilk oldugu icin endiselerimde var. Bakalim nasil gecicek :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Burayı beğenen hayatında 1 kere bile kayakla işi olmayan - haftasonu gidelim kar görelim, 1-2 düşelim öyle kenarda takılalım mantığındaki insanlar

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Yarin sabah turla gidiyorum. ilk oldugu icin endiselerimde var. Bakalim nasil gecicek :)

hangi tur ve fiyat ne kadar bilgi verebilirmisin

Orijinalden alıntı: a|i

quote:

Yarin sabah turla gidiyorum. ilk oldugu icin endiselerimde var. Bakalim nasil gecicek :)

Bana sormamışsın ama haftaya pazar günü için yol + yemek 55 tl ye fiyat almıştık biz.

Orijinalden alıntı: netcore

quote:

quote:

Bana sormamışsın ama haftaya pazar günü için yol + yemek 55 tl ye fiyat almıştık biz.

Alıntıları Göster
    Natsukaw.S,exe_genesisfiyatlar çok iyi yahu,hangi firma vs peki link varmı? nasıl iletişime geçebilirim firmayla

• quote:

Natsukaw.S,exe_genesisfiyatlar çok iyi yahu,hangi firma vs peki link varmı? nasıl iletişime geçebilirim firmayla

Arkadaş ayarlamıştı tur'u bilmiyorum ama nette bakarsan fiyatlar zaten geneli itibariyle 40-60 arası değişmekte. İşte normal yemek yersen fiyat 50-60-70 e çıkıyor. Sucuk ekmek vb. aperatif tarzı şeylerle 35-40-45 tl falan.

Google'a bakarsan bi çok alternatif bulman mümkün.

Ek olarak kayak yapaacaksan bunlara kayak takımı kiralama ücretini eklemen lazım. Oda nerden baksan bi tur fiyatı :)

Ama yok sadece giderim yemeğimi yerim öyle takılırım akşama kadar diyorsan 50 tl ye bir çok alternatif bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcore -- 21 Ocak 2012; 11:57:48 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.