Şimdi Ara

Kartal 1.6ie lpg rolantı problemı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracıma lpg taktırdıgım gunden bugune kadar aracım benzınden lpgye gecınce motor ıısısı 70e gelene kadar rolantı adeta yok denecek kadar azalıyor 4 ve 5 e dustugunu gordum.kac kez lpg ayarıı rolantı ayarı yaptık olmadı.tupu taktırdıgım yerde 3 kez beyın degıstı yıne olmadı yıne olmadı .giresun eynesılde erol usta yaptı ve ılk kez bende gordugunu soyledı bır care bulamadık.bu rolantı sorununu neden yapar nasıl duzelır yolları nelerdır lutfen bır caresını yazıın artık canımdan bezdırdı benı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazylove_19 -- 6 Nisan 2011; 1:06:38 >

• merhaba;
    Bir karbüratörcüye Giderek Mikser ve otomatik jikle Tertibatını Kontrol ettiriniz.
  • karbüratörde ne gıbı sorun olabılırkı ...mikser dedıgınız nedır ??ve benım arabam sadece bunu lpg de yapıyor benzındeyken hıcbır sorun yok hersey normal ama lpg de bole oluyor devamlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazylove_19 -- 7 Nisan 2011; 2:32:18 >
  • * regulator vakumlu tİp ıse aractakı vakum emışı problem olabılır.
    * karburator kelebegı arızalı olabılır. bu durum aracın rolantısının bozulmasına sebep olabılır ve cok yakma problemı gorulebılır.
    * aracta manıfold hava alıyorsa arac rolantı tutmaz
    * bujı ve bujı kabloları eskı ıse rolantı bozulabılır.
    * karburator alt takozu hava alıyorsa rolantı bozabılır. (yukselır)
    * karburator kelebegı arızalı ıse (kelebek mıllerınının bulundugu yerden hava alıyorsa) arac rolantıde durmaz ve cok yakar
    * kıtın tamır takımının omru bıtmış olabılır (kıt tamır takımlarının kullanım omru ortalama 50.000 km dır)
    * regulator rolantı ayarı ıyı yapılmalıdır.
    * regulator vakumlu ıse aractakı vakum emışı problemlı olabılır.
    * aractakı westınghouse da problem olabılır.
    * regulatordekı dıyafram patlak olabılır. regulator yetkılı servıslere actırılarak kontrol ettırılmelıdır.
    * dıstrıbutorun dıyaframında problem varsa rolantı bozar.
    * rolantı avans ayarından bozuluyor olabılır.
    * regulator ıcınde bırıken kostık ayda bır kez boşaltılmalıdır. * benzınde arac rolantısı normal degerlerınde olmalıdır.
    * regulator seleonoıd vanası kontrol edılmelıdır.
    * motor da hava cıkış yerı varsa o tıkalı olabılır.
    * regulatore 12 volttan duşuk voltaj gelıyorsa rolantı problemı dogabılır.
    Benim araç da karbüratörlü aynı sorunu bende yaşadım.Buji kablolarını değiştirdim düzeldi sonra yine devam etti.Aracım su eksiltiyordu.Hem kalorifer radyatörü su kaçırıyordu hem de büyük radyatör su kaçırıyordu.Sonunda radyatörleri(Hem büyük radyatör hem de kalorifer radyatörünü)değiştirince sorun halloldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 7 Nisan 2011; 11:19:39 >

• kardesım bılgılern ıcın tsklr bu kadar arızayı baktırmaya kalkarsak ısımız kötu ya:) ama buji kablolarndan bende suphelenıyorumda eger onlarda sorun olsa benzınde de rolantı problemı olurdu ama benzınde yokkk işte
    quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

* regulator vakumlu tİp ıse aractakı vakum emışı problem olabılır.
    * karburator kelebegı arızalı olabılır. bu durum aracın rolantısının bozulmasına sebep olabılır ve cok yakma problemı gorulebılır.
    * aracta manıfold hava alıyorsa arac rolantı tutmaz
    * bujı ve bujı kabloları eskı ıse rolantı bozulabılır.
    * karburator alt takozu hava alıyorsa rolantı bozabılır. (yukselır)
    * karburator kelebegı arızalı ıse (kelebek mıllerınının bulundugu yerden hava alıyorsa) arac rolantıde durmaz ve cok yakar
    * kıtın tamır takımının omru bıtmış olabılır (kıt tamır takımlarının kullanım omru ortalama 50.000 km dır)
    * regulator rolantı ayarı ıyı yapılmalıdır.
    * regulator vakumlu ıse aractakı vakum emışı problemlı olabılır.
    * aractakı westınghouse da problem olabılır.
    * regulatordekı dıyafram patlak olabılır. regulator yetkılı servıslere actırılarak kontrol ettırılmelıdır.
    * dıstrıbutorun dıyaframında problem varsa rolantı bozar.
    * rolantı avans ayarından bozuluyor olabılır.
    * regulator ıcınde bırıken kostık ayda bır kez boşaltılmalıdır. * benzınde arac rolantısı normal degerlerınde olmalıdır.
    * regulator seleonoıd vanası kontrol edılmelıdır.
    * motor da hava cıkış yerı varsa o tıkalı olabılır.
    * regulatore 12 volttan duşuk voltaj gelıyorsa rolantı problemı dogabılır.
    Benim araç da karbüratörlü aynı sorunu bende yaşadım.Buji kablolarını değiştirdim düzeldi sonra yine devam etti.Aracım su eksiltiyordu.Hem kalorifer radyatörü su kaçırıyordu hem de büyük radyatör su kaçırıyordu.Sonunda radyatörleri(Hem büyük radyatör hem de kalorifer radyatörünü)değiştirince sorun halloldu..

• bizdede enjeksiyonlu şahin vardı sorun karbüratör alt takozu olabilir anlamak için hava filtresinin kutusuna üstten bastır veya salla boşluk varsa kutunun içinden vidaları gevşemistir lpg benzin gibi olmadığından hava alan biyer varsa rölanti bozulabilir...
  • bu dedıgını sabah yapacagım bakalım olacak mı? :) sızın sahın nasıl duzeldı pekı karburatör alt takazunda mı cıktı sorun kardesım
    quote:

Orijinalden alıntı: 34coşkun28

bizdede enjeksiyonlu şahin vardı sorun karbüratör alt takozu olabilir anlamak için hava filtresinin kutusuna üstten bastır veya salla boşluk varsa kutunun içinden vidaları gevşemistir lpg benzin gibi olmadığından hava alan biyer varsa rölanti bozulabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hemşerim bende giresunluyum bilmeni isterim göreleden...
    usta usta gezdim biri dedi enjektörde var biri dedi lpg sisteminde.. enjeksiyon beyni tamire gitti felan filan..sana dediğim işlemi yaptırdım biras faydası oldu ama baktım sıkıntı yapıyor sattık ilk sahibinden lpg takılmamış bi doğan s aldık karbüratörlü gittim atiker lpg taktırdım.bi sıkıntısı yok ALLAH'a şükür..
  • benım arabamada ılk ben lpg takdırdım yakmasında fılan bır sıkayetım yok ama arabamdakı bu problem kafamı bozuyor hemserım ya. arabayı satmak ıstemıyorum cunku satarsam tofas almıcam o kesın htta lpglı almıcam bu yuzden :D bıraz maddıyata bakıo herseyde bu sorunu cozmem gerekıyor salı gun gıresun sanayıde bu ısı sonuclandırmak ıcın elımden gelenı yapıcam dur bakalım artık olabılecek mı ?ıns olur ....bu kadar usta var neden bu sorunu bulamıyorlar anlamıyorum bırının ak dedıgıne dıgerı kara dıyor :S
    quote:

Orijinalden alıntı: 34coşkun28

hemşerim bende giresunluyum bilmeni isterim göreleden...
    usta usta gezdim biri dedi enjektörde var biri dedi lpg sisteminde.. enjeksiyon beyni tamire gitti felan filan..sana dediğim işlemi yaptırdım biras faydası oldu ama baktım sıkıntı yapıyor sattık ilk sahibinden lpg takılmamış bi doğan s aldık karbüratörlü gittim atiker lpg taktırdım.bi sıkıntısı yok ALLAH'a şükür..

• hemşerim sıcaklıkla ilgili bi problemde olabilir bilirsin lpg motordan sıcak suyla çalışıyor regületörü bi değiştir bakalım yada içinde bi parça arıza yapmıştır..
  • Arkadaş 3 defa regülatör değiştirmiş ve sorun halen devam ediyor.Öncelikle şunu belirteyim,araç benzinli halde çalışırken birçok sorun pek hissedilmez,lpg ye geçtiği an benzinde hissedilmeyen sorunlar hemen kendini gösterir.Siz öncelikli olarak buji ve kablolarını kontrol ettirin.Sorun düzelmez ise karbiratörün ayarlarına bir göz attırın.
  • Erol usta beni yakinen tanır,
    Oraya gidiniz ve ordan beni aramalarını söyleyiniz kendisi ile görüşerek bir tanı koymaya çalışayım,
    saygılar.
    Denizdeki balığa Tahmin yapılmaz.
  • erol ustayla denemedıgımız yol kalmadı kı abıcım :) sorun tuple ılıgılı degıl galıba salı gun gıdecegım sanayıde bu sorun ıcın sadece artık ne cıkacak regulatör karburatör bujı kabloları fılan hepsını baktıracagım
    quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

Erol usta beni yakinen tanır,
    Oraya gidiniz ve ordan beni aramalarını söyleyiniz kendisi ile görüşerek bir tanı koymaya çalışayım,
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazylove_19

erol ustayla denemedıgımız yol kalmadı kı abıcım :) sorun tuple ılıgılı degıl galıba salı gun gıdecegım sanayıde bu sorun ıcın sadece artık ne cıkacak regulatör karburatör bujı kabloları fılan hepsını baktıracagım
    quote:

saygılar.

Beni dinle boşuna masraf yapma derim,
    Yinede sen bilirsin :(
  • isim faruk sevgili degıl mı ?
    quote:

quote:

erol ustayla denemedıgımız yol kalmadı kı abıcım :) sorun tuple ılıgılı degıl galıba salı gun gıdecegım sanayıde bu sorun ıcın sadece artık ne cıkacak regulatör karburatör bujı kabloları fılan hepsını baktıracagım
    quote:

saygılar.

Beni dinle boşuna masraf yapma derim,
    Yinede sen bilirsin :(

• Ewet
    Tüm Türkiye tanır
  • pekı faruk bey en yakın zamanda erol ustanın yanına gıdecegım ve soylecegım dedıklerınızı ...pekı sızce sorun nereden kaynaklanıyor olabılır.arabam 99 kartal 1.6ie romano marka lpg kıtı takılı sızın sayfanızda gordum kı degerlı bır ustasınız sızce benım arabadakı sorun nedır ?
    quote:

Ewet
    Tüm Türkiye tanır

• Arkadaşım siz burada vakit harcayacağınıza bir an önce faruk hocamın dediği ustaya uğrayın ve gerekeni yaptırın,inanın karlı çıkan siz olursunuz,hoşcakalın.

quote:

pekı faruk bey en yakın zamanda erol ustanın yanına gıdecegım ve soylecegım dedıklerınızı ...pekı sızce sorun nereden kaynaklanıyor olabılır.arabam 99 kartal 1.6ie romano marka lpg kıtı takılı sızın sayfanızda gordum kı degerlı bır ustasınız sızce benım arabadakı sorun nedır ?
    quote:

Ewet
    Tüm Türkiye tanır

• Söz gümüş ise sükût altındır.
  • faruk hocam yarın erol ustanın yanındayım sızı aratmayı deneyecegım :)
    quote:

Söz gümüş ise sükût altındır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.