Şimdi Ara

Kart okuyucu nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
38.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa kart okuyucu kullanıyorum. Nasıl çalıştıracağımı bulamadım. Aleti PC'ye bağlıyorum, bazen Windows USB cihazı tanımadı diyor, bazen sorunsuz çalışıyor. Sonrasında kartı takıyorum bazen sadece ilk taktığımda okuyor, çoğunlukla da okumuyor. Bana alet biraz sorunlu gibi geldi. Çin malı zaten, biraz önyargılıyım.
    Kartları nasıl takıp çıkaracağımı da tam bilmiyorum. Donanımı güvenle kaldır yapınca kartla beraber kart okuyucu da kaldırılmış oluyor. USB'den söküp takmadan PC tekrar tanımıyor. Bu aletler nasıl kullanılır? Elimdeki okuyucu arızalı mı? SD, SDHC kart denedim. İkisinde de aynı sorun çıktı. Dediğim gibi çoğunlukla kartlar görünmüyor.

Kart okuyucu PC'ye sürekli bağlı kalsa, ben kartları istediğim gibi takıp çıkaramaz mıyım? Yani ben kartı takıcam bakıcam, bilgisayarım'da kart içeriği görüntülencek. Sonra bunu çıkarıp belki başka bir kartı takıcam, şak diye bilgisayarım'da o kart görüntülenecek sanıyorum. Böyle olmaz mı? Sürekli okuyucu da sökmek mi lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Eylül 2008; 21:27:09 >

• Ya okuyucu arızalıdır%70,ya da kartın adaptörü arızalıdır%30.
  • Okuyucuda sadece USB kablo var. Kablo üzerinde herhangi bir şey yok. Düz kablo. Yani adaptör filan göremedim ben. İlk mesajımı biraz değiştirdim Lütfen tekrar okur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Eylül 2008; 21:29:44 >
  • Adaptör derken kartın adaptörünü(MicroSD'yi SD karta çevirme gibi)bahsediyorum.
  • Yok hocam adaptör kullanmadım. Elimde SD, micro SD ve SDHC var. Micro SD'yi adaptörsüz kullandım, diğerleri zaten standart SD boyutlarında. Ama artık aletin bozuk olduğundan emin oldum gibi. Sadece PC'ye ilk defa bağladığımda çalışıyor. Bir dahaki takışta nedense hiçbir kartı okumuyor. Hem Windows'da hem Ubuntu da denedim, aynı. Ayrıca PC'deki bazı USB'lere taktığımda Windows aleti tanımıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Yok hocam adaptör kullanmadım. Elimde SD, micro SD ve SDHC var. Micro SD'yi adaptörsüz kullandım, diğerleri zaten standart SD boyutlarında. Ama artık aletin bozuk olduğundan emin oldum gibi. Sadece PC'ye ilk defa bağladığımda çalışıyor. Bir dahaki takışta nedense hiçbir kartı okumuyor. Hem Windows'da hem Ubuntu da denedim, aynı. Ayrıca PC'deki bazı USB'lere taktığımda Windows aleti tanımıyor.

Aslında kart okuyucuların ve Çinlilerin alayı fason.
  • Az önce değiştirdim. Cihaz sorunluymuş. İlk başta okuyup bir daha okumaması çok ilginç bir arıza. Satıcı da şaşırdı :) Neyse, ilgilendiğin için çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neysekı satıcı degıstırmıs bır cogu bunun garantısı yok sen yapmıssın denenmıs gıbı nedenlerle almıyor gerı

quote:

Az önce değiştirdim. Cihaz sorunluymuş. İlk başta okuyup bir daha okumaması çok ilginç bir arıza. Satıcı da şaşırdı :) Neyse, ilgilendiğin için çok teşekkürler.
  • quote:

Az önce değiştirdim. Cihaz sorunluymuş. İlk başta okuyup bir daha okumaması çok ilginç bir arıza. Satıcı da şaşırdı :) Neyse, ilgilendiğin için çok teşekkürler.

Önemli değil.Vazifemiz.
  • Bende de bir kart okuyucu vardı. Çalışmıyordu. Ben de belki yanlış takılmıştır diye ters taktım. Pc yi bir açtım baktım bir yanık kokusu. Kart okuyucudan dumanlar geliyor. Yandı gitti. Pişman değilim.
  • kart okuyucularda böyle hatalar olabiliyor çıkartıp yeniden tak ve elinle bastır
  • hort olacak ama

Labtobun kapasitesini bir parça arttırmak ve başka makinelerle daha kolay aktarım yapabilmek için 64 gb micro sdxc kart almayı düşünüyorum. Bu kart labtobun sd kart yuvasına adaptörü ile muhtemelen günlerce takılı kalacak. İhtiyac duyduğumda çıkaracağım. Bu tür bir kullanımda herhangibir sorunla karşılaşır mıyım?

Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.