Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.687
Cevap
64
Favori
175.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzluolsun

Arkadaşlar aranıza katıldım. Akbank kredi kartı için yasal takibe geçti. Akdi faiz ödeme emrinde %54 olarak belirtilmiş. Bu yasal mı? 24 ün üzerine 30 konabiliyor diyor bazı kaynaklar.

Bana cevap vermemişsiniz çok kırıldım. Bu ilk dosya. 14 tane daha gelecek. 4 milyon civarında borç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bilgim yok o konuda, hoş geldiniz 😃, rekor sizde sanirim. Disko kralı 300-500 ile elini yıkıyordu en son, bide onu dinlemek lazım 😃

Bu şahısın bir çok icra dosyası mevcut fakat burada saçma sapan yazılar yazıyor. İcralık olanlara gülüyor ya troll ya psikolojisi bitmiş…

Bence c şıkkı hocam

Olan olmuş giden gitmiş, sağlık yerinde olsun gerisine yapacak bişey yok felsefesi gibi geldi bana, diğer arkadaşlara da öyle olması gerektiğini kendi tarzında anlatiyor sanırım. Tabi herkesin durumu kendine özgü akıl vermek her halükarda saçmalık ama şu pozisyonda biraz gamsız olmakta fayda var gibi.

geçmiş olsun. Nasıl ödemeyi planlıyorsunuz maaş vs yetmiyor sanırım ?

merhaba

tşk ederim.

saçmada ama dava dilekçesi vermiş.

zaten 1 ay once aradılar beni varlığa düştüğün de bana mesaj geldi .

gerçekten ev benim olsa bir kaç kürüş aşağı verip yabacı birine satar paramı alır gider ortadan bile kaybolordum bu kadarını düşünürüm tabiki.

ama ev benim değil ki. ev sahibine de durumu izah edemezdim . aslında ben ev sattım falan filan diye ortalık daha da kötü olur du

normalde evden çıkacaktım yeni ev sahibi evi satın aldı ve geldi eve . ev benimdir diye dava dilekçe ile haberdar oldu benim biraz sağlık durumum elverişli değil idi. adam bana baktı kendi toparlanaya kadar en fazla 1 sene mühlet verdi çıkacaksın diye .bende böyle durumda tamam dedim.

sağlık rapoları hastanae yogun bakımda kaldığım sure tarih ve rapor var zaten .

zaten cocukların kimi okul dershanesinde kimi gidip geliyor diye bir kaç ay daha kalmaya karar verdim. okul bitiminde kesinkes çıkacağım evden kişi akrabam değil.

adam dediğin gibi bana sıkar yada varlığa

ona bakarsan daha geçmişte bir sürü ev arsa araba sattım çoğunda bile banak aracıgıyla para bile alınmadı

gitseniler ona da açsın diyeceğim avukatını görürsem onları kazanır bile -

bakalım son durum ne olacak -

yine gelişmelerden durumda arasıra yazarım amacım herkesin başına gelebilir geliyorda önünü görsünler

• Buzluolsun B kullanıcısına yanıt

Artık icralık bir kader mahkumusun ağa o yüzden kim kime dum duma. Ben itiraz ettim sallayan olmadı başkası etti faiz düşürüldü vs. Liyakat göklerde olduğu için icra memurunun Engin bilgisine kalıyor faize itiraz durumu.

Benim borcu şöyle açıklayayım 4,5-5 asgari ücret maaşım var ve ömrüm boyunca yemeden içmeden çalışsam borcu ödeyemem. El mahkum basimiza bir iş geldi yedik içtik kader mahkumu olduk. Borcumuzun arkasindayiz ve maaştan kesintilerle istikrarli şekilde ödememizi yapıyoruz.

Borcumuz var diye zırlayarak feryat edecek de değiliz. Sanki kanser olduk adam vurduk gibi triplenenlere çok gülüyorum. Borç var ödeyin işte derdiniz ne?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar borcum kumar borcu değil. 4-5 yıl önce beyaz yakalı gül gibi işimi bırakıp bir işe giriştim, kötü gitti her şey, krediler çektim, sonra 1,5 sene o kredi taksitleri ile boğuştuğuna. Yetişemeyince yapılandırmalar peşinde derken en sonunda pes ettim.
    Durum bundan ibaret.

Ne farkeder ağa yedik içtik kumar oynamadım da oynasam da ne fark eder burada açıklama yapiyorsunuz. Kumara yatirsan ne olur her koyun kendi bacağından.

Güzel yedik ama parayı Kader mahkumu olduk.

Tazminat almadan iş bırakılırmı be hocam. En azından tazminat alıp borçları kapatsaydınız mantıklı olurdu. 4-5 milyon az parada değil. Olan olmuş umarım en kısa zamanda rahata erersiniz burada yazanlar bizim gördüklerimiz, bilmediklerimiz 2-3 milyon var böyle.

Kredi ise %48, kmh ve kredi kartı ise şu an sanırım %60.2 bunların üzeriyse faize itiraz edebilirsiniz? Takipteki miktarı kabul edip işleyecek faize itiraz edilirse takip devam edebilir işlemiş faize de itiraz ederseniz takip durur. icra daireleri takip durdurma kararına rağmen avukat talebiyle başlatabiliyor bende oldu. İcra dairesine dilekçe vereceğim düzeltmelerse de mahkemeye basvuracağım. Hatta icra dairesi saçmalarsa banka da taciz etmeyi sürdürürse ben tüm dosyalara da takip Kararının durdurulması işleyen faiz vb hepsine mahkeme yoluyla itiraz edeceğim.

Faiz durdurma kararı Sonraki süreçte Arabulucu atanır banka avukatları anlaşmaz muhtemelen o zaman tüketici mahkemesine giderler bilirkişi belgeler toplanması derken dava 5-9 ay arası görülür. Burda haksız bulunursanız icra inkâr tazminatı gelebilir avukatlar bunu ister ama sadece faize itirazda gelmez diye biliyorum ama avukata danışmak gerekebilir. Sonra istinaf falan filan. Ben de yeni itiraz ettim ama borcumu ödemek istediğim için ve en azından 1-2 sene sonra makul bir yerde olsun istediğim için. %65 ti benden istenen. Geçmiş olsun benzer borc miktarım var benimde zor ve avukat taciziyle geçen bir süreç. Haklarımızı bilerek sabırla süreci yönetmek gerekiyor. Hiçbirimiz bu duruma düşmek istemezdik ama oldu yapacak bişey yok. İcralık adam zaten avukata da verecek parası olmadığı için bankalar rahatca at koşturuyor.

• DiskoKralı D kullanıcısına yanıt

100 kusur maaşın 70 lere düşmüş, kader mahkumu diyorsun 😃, bu olsa olsa kaderin cilvesi olur 😃. Ayda -30 a kim bilir kaç milyon yemisindir 😃

Hakkını verdik elhamdülillah  

Benim bir icra dosyam var, geçen sene ev haczi için mahkeme kararı açmışlardı ama gelmediler. Şimdi talimat dosyasıyla bulunduğum yere ev haczi için talep göndermişler ben bir tanıdık vasıtasıyla gelecekleri günü öğrendim. 2 hafta sonraya gün verilmiş ama ben tam o tarihlerde yurt dışında olacağım iş sebebiyle ve iptal edemem. Evde de kimse olmaz gündüz saatlerinde. Yurt dışında olacağım için de telefonum kapalı olacak ben yokken çilingirle girerler mi nasıl olur sizce? İlk kez gelecekler.

ilk kez gelecekleri için kapıya borç için not bırakırlar. haciz tutanağı ise uyapta görürsün, bir şey olmaz. bende şehir dışındaydım ve beni aramadılar. kapıya not ve uyapta haciz tutanağı vardı.

*tutanakta, kapı kimse açmadı vb. açıklama yazarlar.

Sağ olun hocam. Tanıdığa sordum o da benzer şeyleri söyledi ama kendisinin iş alanı o olmadığı için tecrübeli arkadaşlara da bir sormak istedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ev haczi olayına takılmayın aile evinde yaşıyorsanız eğer bilmiyorlarsa tabiki durumunuzu anlatın kendi evinizde kalıyor iseniz süreç sizin açımızdan daha rahat olacaktır kısacası ev haczi olayı sadece psikolojik baskı içindir haklarınızı bilin kâfidir saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ailemin haberi var da onların da işi gücü var izin alıp gelmeleri imkansız yani anlayacağınız. Zaten dediğim gibi telefonum da mecbur kapalı olacak gittiğim ülkede Türk hatları hiç çekmiyor paket alsam bile. Whatsapp’tan arayıp biz geldik nerdesiniz derlerse durumu anlatırım da hiç kimseye ulaşamazlarsa ne yaparlar bilemedim ondan gerildim biraz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.