|
banka ilk başta kesebilir ama hemen aksiyon alıp dilekçe gönderirseniz halledersiniz maaş hesabım diyerek. |
|

2 Mobil
|
banka ilk başta kesebilir ama hemen aksiyon alıp dilekçe gönderirseniz halledersiniz maaş hesabım diyerek. |
|
|
Orada çalışan birine yada çaycı dahi olur ona sor. Diyelim Garanti Bankası dediler. Sizin borcunuz garanti ise bunu baştan söylemek daha iyi. Sizinle çalışmak istiyorum,bu işe ihtiyacım var Fakat; benim garanti ile sorunum var. Maas garanti yatarsa bana 1 tl kalmaz diye anlatın.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Özellikle kurumsal bir firmada çalışıyorsanız bağlı olduğunuz firmanın maaş hesabı tek bir bankaya bağlıdır. Yani o firmada çalışan bütün işçilerin alacakları tek bir havuzda toplanıyor. İstesen de onu değiştiremezler. Çünkü banka ile yıllık anlaşma yapılıyor. Diğer şirketlerde nasıldır bilemem. Onlarda da farklı olacağını sanmıyorum. |
|
Bankalara gönderilen 89/1 haciz ihbarnamesi ve icra dairelerinin haciz tebliğ yazılarında maaş hesabı hariç tutuluyor diye biliyorum hocam. Böyle bir durum olursa itiraz etmeniz gerekir. Banka normal olarak hesabı açar; muhasebe maaş ödemesini yatırınca hesabın statüsü maaş hesabı olarak değişir. Hesabın tamamını kesmeleri mantıksız olur; aksi takdirde yaşamınızı idame ettiremezsiniz. En fazla maaşın %25’ine haciz uygulanabilir. Muhasebe zaten ödemeyi “maaş ödemesi” ödeme tipiyle gönderiyor. Çok fazla, birden fazla bankada icralık insan var; bankaya göre iş ayırt etmek zorunda kalırlar, aksi hâlde çok saçma bir durum ortaya çıkar iş bulamaz kimse. |
|
5 yıl şartı var ama Kuveyt Türk, Albaraka, Türkiye finans hatta Garanti yada Yapı Kredi ye para verip Teminatlı kredi kartı alırsanız 5 yıl beklemeden 3-4 yıla düzelmesi mümkün. Tabiki borcun asgarisi değil tamamını ödeyerek Asgarî ödemeden Ödeme günü geçmeden Sakızı dahi kartla alarak yoğun kullanarak bunu yapmak gerekli.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhabalar, Denizbanktan 2022 yılında icralık olmuştum ev icrası kararı çıkmıştı topluca para bulup kapattım. Daha sonrasında ödemelerimi düzenli hale getirdim sadece garanti bankasının 5000 TL kredi kartı vardı. Yaklaşık 2.5 senede puanımı 1400 seviyesine getirdim. Şu an Hadi 90.000 Akbank 50.000 QNB 50.000 kredi kartım Akbanktan 250.000 tl kredim ve 20.000 TL de artı para hesabım var. Bu 2.5 yıllık süreç boyunca hiç ödeme geciktirmedim ve garantinin 5000 TL lik kredi kartını çok aktif kullandım hocam. |
|
merhaba arkadaşlar bildiğim kadarı ile, maaş hesabınızla, icra durumunuz biraz farklı. diyelim 10 bin tl maaş alıyorsunuz. icralık olduğunuz banka icra dairesi aracılığı ile çalıştığınız iş yerine yazı gönderir. iş yeri hakettiğiniz ödemenin %25'ini ilgili icra dairesinin hesabına, kalanını da sizin hesabınıza yatırır. hesabınıza maaş olarak yatan paraya banka bloke koyamaz, borcunuza mahsup edemez. sizin maaşınızdan kesinti yapıp icra dairesine göndermek işyerinizin sorumluluğundadır. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 8 Aralık 2025; 16:30:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Iş Bankası yapıyor hatta bununla ilgili çok şikayet var. Haricen tahsilat adı altında yapıyorlar. Maaşın 25% kesintiden sonra < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|