Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.687
Cevap
64
Favori
175.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

banka ilk başta kesebilir ama hemen aksiyon alıp dilekçe gönderirseniz halledersiniz maaş hesabım diyerek.

Teşekkür ederim cevabınız için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orada çalışan birine yada çaycı dahi olur ona sor.

Diyelim Garanti Bankası dediler.

Sizin borcunuz garanti ise bunu baştan söylemek daha iyi.

Sizinle çalışmak istiyorum,bu işe ihtiyacım var

Fakat; benim garanti ile sorunum var.

Maas garanti yatarsa bana 1 tl kalmaz diye anlatın..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özellikle kurumsal bir firmada çalışıyorsanız bağlı olduğunuz firmanın maaş hesabı tek bir bankaya bağlıdır. Yani o firmada çalışan bütün işçilerin alacakları tek bir havuzda toplanıyor. İstesen de onu değiştiremezler. Çünkü banka ile yıllık anlaşma yapılıyor. Diğer şirketlerde nasıldır bilemem. Onlarda da farklı olacağını sanmıyorum.

Bankalara gönderilen 89/1 haciz ihbarnamesi ve icra dairelerinin haciz tebliğ yazılarında maaş hesabı hariç tutuluyor diye biliyorum hocam. Böyle bir durum olursa itiraz etmeniz gerekir. Banka normal olarak hesabı açar; muhasebe maaş ödemesini yatırınca hesabın statüsü maaş hesabı olarak değişir. Hesabın tamamını kesmeleri mantıksız olur; aksi takdirde yaşamınızı idame ettiremezsiniz. En fazla maaşın %25’ine haciz uygulanabilir. Muhasebe zaten ödemeyi “maaş ödemesi” ödeme tipiyle gönderiyor. Çok fazla, birden fazla bankada icralık insan var; bankaya göre iş ayırt etmek zorunda kalırlar, aksi hâlde çok saçma bir durum ortaya çıkar iş bulamaz kimse.

Onu biliyorum şunu demek istiyorum hocam. Misal garanti bankasına borcunuz var hesaba para yatınca direkt kesiyor ya borca. Maaş hesabı garanti olursa icra kesintisi sonrası banka hepsini alabiliyor diye biliyorum otomatik olarak.

Gibi nasıl oluruz illa 5 yılmı beklememiz lazım,arkadaş varlığa düşmeden kapattı borcu ama banka avukatına devretmişlerdi,şuan kredi puanı 1300 ama hiçbiryer kredi kartı vermiyor,maaş bankası 2 bin limitli vermiş oda banka görevlisi tanıdık diye zorla vermişler müdürü aramışlar,biz birde varlığa düştük puanda olmayacak

5 yıl şartı var ama Kuveyt Türk, Albaraka, Türkiye finans hatta

Garanti yada Yapı Kredi ye para verip

Teminatlı kredi kartı alırsanız 5 yıl beklemeden 3-4 yıla düzelmesi mümkün.

Tabiki borcun asgarisi değil tamamını ödeyerek

Asgarî ödemeden

Ödeme günü geçmeden

Sakızı dahi kartla alarak yoğun kullanarak bunu yapmak gerekli..

Merhabalar, Denizbanktan 2022 yılında icralık olmuştum ev icrası kararı çıkmıştı topluca para bulup kapattım. Daha sonrasında ödemelerimi düzenli hale getirdim sadece garanti bankasının 5000 TL kredi kartı vardı. Yaklaşık 2.5 senede puanımı 1400 seviyesine getirdim. Şu an Hadi 90.000 Akbank 50.000 QNB 50.000 kredi kartım Akbanktan 250.000 tl kredim ve 20.000 TL de artı para hesabım var. Bu 2.5 yıllık süreç boyunca hiç ödeme geciktirmedim ve garantinin 5000 TL lik kredi kartını çok aktif kullandım hocam.

• merhaba arkadaşlar bildiğim kadarı ile, maaş hesabınızla, icra durumunuz biraz farklı. diyelim 10 bin tl maaş alıyorsunuz. icralık olduğunuz banka icra dairesi aracılığı ile çalıştığınız iş yerine yazı gönderir. iş yeri hakettiğiniz ödemenin %25'ini ilgili icra dairesinin hesabına, kalanını da sizin hesabınıza yatırır.

hesabınıza maaş olarak yatan paraya banka bloke koyamaz, borcunuza mahsup edemez. sizin maaşınızdan kesinti yapıp icra dairesine göndermek işyerinizin sorumluluğundadır.

• Merhaba dostlar. Normalde geçen ay 89. gündeydim ama toplu bi 40k geçti elime ve ödeme yaptım ancak bu ay itibari ile artık 95-96 günde ve ödeme yapabilecek durumda değilim. Sanırım bir kaç haftayada ödeme emri gelir diye düşünüyorum. 40k ödeyerekte biraz da olsa borcu hafiflettim şu an QNB 127K ve TEB'de 200K civarında tahminimce ikisi de aynı anda icraya gidecek.
    Benim sorum ise ev haczi hakkında,

1) Ev normalde eşyalı olarak kiralık ve 2 adet televizyon bulunuyor. Biri eve ait biride benim üzerime faturalı bu durumda televizyonu haciz etme hakları varmı?
    2) Faturası bana ait olmayan 30-40k değerinde bir laptop ve yine faturası bana ait olmayan airpods kulaklık ve akıllı saat bulunuyor. Bu eşyaların durumları ne olur. Dediğim gibi faturaları ve ödeme dekontları bana ait değil.
    3) Bildiğim kadarı ile kişisel olan ve ortak kullanılan ev eşyaları haciz edilemiyor. Bu durumda bunları haciz etme hakları var mı?

• DionysosW D kullanıcısına yanıt
    Ev haczi yapılmıyor artık arkadaşlar tekrar tekrar sormayın aynı soruları kapınıza gelinir bilgi verilir gidilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 8 Aralık 2025; 16:30:23 >
  • sonerta S kullanıcısına yanıt

Iş Bankası yapıyor hatta bununla ilgili çok şikayet var.

Haricen tahsilat adı altında yapıyorlar.

Maaşın 25% kesintiden sonra

En fazla kaç kere yapilandiriyor bilginiz var mı 3 kere yapılandırma yaptım
    Akbank
    En para
    İsbankasi
    Bu bankalar için bilgisi olan var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bu hadiden kolay limit çıkıyormu,kredi kartı veriyorlar dimi

2side var ama onada bloke yazısı geliyor.

Bu ay limit varken gelecek ay kapatabilirler.

Hepsini isteyebilirler!!

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.