Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sueyda42 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.687
Cevap
64
Favori
175.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nburak90

Hocam 5 kez geldiler, değerli bir mal bulunmadı şeklinde döndüler.
    Mal beyanı şart, gıcık bir avukata denk gelirsin mal beyanı yapamadın diye mal beyanı yapasıya kadar hapis cezası durumları olur. Uyapta dosyan göründü ise direk mal beyanı yap dosyana
    Benim yaşadığım farklı bir kaç durumda oldu, 3.şahıs da karıştırdılar dosyama. Annemi eklediler. Haberi olmasını istemiyordum ama 3.şahıs olarak ekleyince dilekçe vermesi gerek olduğu için söylemek zorunda kaldım
    Birde ikematgah adresi dışında 20 yol önceki çocukken yaşadığım babamın kirada olduğu eve bile hacze gitmeye çalıştılar. Tabi bişey yapamazlar kim bilir kim var o evde ama bunlar hep dosya masraflarını şişiriyor.
    Bankalar benden uzak, bende onlardan uzak olayım artık. Dünyanın en mutlu insanıyım uzak oldukça..

Yemişim kredi kartlarını, eksi hesapları ve kredileri....

En basitinden 50 bin çekmeye çalıştığın kredide banka senden geri ödeme için 2 katını istiyor. Kredi kartını anlarım ama bu faiz oranlarıyla kredi filan çekmek akıl karı değil. Gerçi kredi kartı faizleri de yüksek. Bankalar yasal tefeciler. Bilmem kaç milyonu geçkin banka borçlarından dolayı icraya düşmüş dosya var ve daha kötüsü 2026'da bunun iki katı artacağı ön görülüyor. Son 5 yılda borçlarımı temizledim ve üstüne üstlük sıfırdan evimi dizdim. 5 yıl önceki olduğum durumda şu an olsaydım geri dönüşü olmayan bir yola girerdim. Artık her şeyin değeri kat ve kat artıyor. Ortası kalmadı. Borcum olmamasına ve gelirim olmasına rağmen istediğim her şeyi artık tam yapamama noktasına geldim. Üstelik bekarım.

• estafine E kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef adliyeye gittiğimde böyle bişey olabileceğini ilettiler. Bu anne baba abla dışında arkadaş, ev sahibi de olabilir dediler.
    3.şahıs diye aratırsanız epey şey çıkıyor nette
    89/1 maddesi uyarınca haciz ihbarnamesi diye de arayabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Üçüncü kişilerdeki alacaklarımızın tespiti olması gerekmez mi bunun için aile bir nebze anlaşılabilir ama arkadaş ve ev sahibi dosyaya taraf olarak 3.şahıs olarak eklenmesi saçma değil mi?

zaten zor bela icra borcu ödemeye çalışırken veya ödeyemezken arkadaş ev sahibi meseleleri huzursuzluk yaratır.

Babamın eski 10-15 yıldan fazladır açık olan icra dosyalarında öyle bir şey başına hiç gelmedi kapadık tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrbt02 -- 30 Kasım 2025; 23:16:27 >

reddi miras yapabilirsiniz amma iptal etme durumuda var bilesiniz

çünkü size kalan miras var ortada herhangi bir makul gereköe olmadan niye red ediyorsunux diye sorarlar .

normal şartlarda ev araba vesaire payı kalmış. ama ben almıyorum gerekçe nedir diye mahkeme yolu açılır

ille iptal ederler diye bir kaide de yok geçerse sansına

3 kişilere rahatsız etme bazında değil orda 3 kişilere sormakta soruyor bu kişinin sizde alacağı var mı bunu yazılı olarak istiyorlar anne babaya kardeşlere vesaire kim varsa sorabilirler

benim anne babaya eşime bile yazlı bi şekilde geldi . süre içnide bizde cevap verdik .

benim su an büyük dosya biri bankanın direk ortak varlık fonuna verildi.

beni aradılar direk söze verceksiniz son 2 sene için yapmış olduğunuz ev araba vesaire satışlar iptal için mahkeme başvuracağız ..

bende edin dedim.

çünkü ben evi sattım tanıdık değil isterse iptal etsinler .alacağınız alsınlar .

sadece bilgi oalrak söyliyorum bunu

• ayrıca imkan varsa ödeme planı ile uzun vade yapılandırma daha mantıklı

fonlar senin 1 milyon borcunu hemen 100 bin 200 bin kolay kolay kapatmazlar

hele yaş genc ve orta yaş ise maaş varsa ilerde tazminat alacaksan sürç zor olur

ayrıca aile den kalan miras vesaire varsa yine süreç kolay olmayacaktır

tabiki bu normal şartlarda herkesin durumu farklı olduğu için herkeste aynı olmaz .bunu da izah edeyim.

• 3 aydır icra dosyalarında hareket yoktu maaş kesintisi dışında. Bugün uyapta gördüm bilindik bir kripto plarformuna haciz yazısı göndermiş. Bitcoin falan olsaydı çökeceklerdi demek. Haberiniz olsun kripto parama bişey olmaz demeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni gelen icra kanunu yılbaşından sonra bir an önce inşallah aktif olur,en azından elimize biraz daha para geçer,ben şuan asgariden 8 bin fazla alıyorum acaba gene yüzde 10 mı keserler,bilgisi olan varmı bu konuda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1)Geriye doğru işlemez diye tahmin ediyorum.

2) Sırf rahatsız etmek taciz için her hafta eve gelirler

3)Daha can sıkıcı olanı size kalacak miras,ev,arsa haciz serh koyacaklar. Şunu satayım borcu kapatayım olmayacak!!

4) Tek tıkla tüm bankalara , kripto borsalara yazı gidecek.

Hesapta para varsa bloke koyun vermeyin olayı..

**5)Ayrıca çok kişiyi ilgilendiren borç zamanı yada

Borçtan 2-3 ay önce yapılan her türlü satış, devir (ev, arsa,arac) iptal davasi takip edecekler.

Mal kaçırma varmı diye.

6)Anne/Baba vefat ederse;

Reddi miras yaptım.

Hakkımı kardeşime verdim

Evdekiler ile küstüm konuşmuyorum bahane olmayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 3 Aralık 2025; 16:42:38 >

• akbank avukata devretmiş devir olmadan önceki kapama borcum 180bindi avukat dün aradı ödeme nasıl olacak diye bende kapama sansım yok dedim sana kampanya yaptık 125 bine dosyayı kapatabiliyoruz dedi inanmadım bana cuma gününe kadar süre verin dedim ofisin gerçek olup olmadığını araştırmak için böyle birşey olabilir mi

merhaba abim.

kanunlar çıkınca lehte olan hükümler hepsine uyuglanır genel kural olarak

ama madde de geçici madde ve serh koyarlarsa o başka ayrıca uygulama tebliği de çıkar o yuzden benim tahminim kanunu herkese uygulanır lehte olan hukumler tabiki .

yine de kanunu çıksın netleşsin biz de 1 deli taş arat kırk akıllı çıkarma için uğraşır buda sankı böyle olacak .

iptal davaları da net olarak açıklık getirmesi lazım

şimdi icralık oldum fazr edelim bende apar topar birien evi sattım tanıdık değil akraba değil kardeş akraba değil.

gitsinler adamın evini mi alacaklar

bunada düzenleme yapması gerekir.

kimler önümüzdeki ay icralık oalcak ortada bi şey yokken böyle bir hayat yo k kı .

tabiki hile li plan ile olanlar başka

Hileli satış

Aile içi satış

Akraba arası satış

Yada soy isim farklı olsun diye akraba satışları fazla!!

Adam arkadaşına evi satmış!!!!

Aynı adreste kiracı olarak yaşıyor.

Karşı taraf tabiki bunu anlayıp iptal davası açmış ve kazanır büyük ihtimalle!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 4 Aralık 2025; 18:54:31 >

Merhaba,

bunlar yaşandı, icraya 3-5 aya malını elden çıkaranların çoğunun sonu hapisdir. İcra ceza mahkemesi ve ya hukuk davaları ile o ev mal geri alınır bunun kaçarı yok. Özellikle piyasa değerinde banka yolu ile alınmadıysa direk alacaklıyı zarara uğratmadan dava acılacak. Acılsın banane diye bir şey yok. Yeni alan kişiden o evi alırlar, o evi alanda size dava açar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 5 Aralık 2025; 10:36:22 >

Tapuda anlık koruma var.

Aynı taşınmaz 3. defa farklı kişiye satılırsa banka avucunu yalar 3. alan kişiye bir dava yöneltemez.

Yurdum mal kaçıranları malı sattıktan sonra 3. kez satmayı atladıkları için banka patlatıyor muvazaalı diye geri alıyor.

Sattıktan sonra bi daha satmanız lazım.

• İşe girme ihtimalim var bir yerle görüşme sağladım ama maaş bankasını soramadım. Umarım borcum olmayan bir bankadır. Borç olan bankada kesinti sonrası yatan maaşın hepsini banka kesebiliyor değil mi?

Şöyle oluyor diye biliyorum.

Benim başıma gelmedi.

Maas bankam iş Bankası.

İcralık olduğum Garanti+Yapı Kredi+Deniz.

İşyerinin muhasebecisi iyiyse sizin vereceğiniz IBAN'a maaşı yatırıp açıklama maas yazıyorlar..

Hepimiz iş bank alırken 1 kişi yapı Kredi alıyordu maaşı!!

Diğer alternatif ise borcun yapılandırması

Kredi,kart,ek hesap taksitlendirme yapmak gerek!!

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.