Şimdi Ara

Karşılaştırma : Alfa Romeo Giulietta 1.4 motoru ile BMW 118i nin 1.6 motoruna karşı. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
5.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bmw 1, Audi A3, Mercedes A varken Giulietta almam, satış rakamlarına bakılırsa Alfa fanatikleri dışında pek alan yok zaten.

Bu konuda avatarı Fiat-Alfa-Lancia vs olanlar dışında Giuletta'yı tercih edeceğini söyleyen pek olmaması da bunu doğruluyor.
  • Olayınız bu sizin. Önce 1-2 eksik noktayı büyütüp aracı alınmaz göstermeye çalışırsınız. O da tutmazsa konuyu Alfa premium değil muhabbetine çevirirsiniz.

Size tavsiyem test sürüşüne gidin. Yaşı tutmayan arkadaşlar da babalarından rica etsin. Babanız sürerken sizde sağ koltukta ya da arka koltukta (artık yaş grubunuz hangisine uyuyorsa) oturun. Ondan sonra konuşalım. Sizin fotolardan yaptığınız hayallerdeki ıslak rüyalı test sürüşlerinizle gerçekler pek tutmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_eros -- 31 Ağustos 2013; 15:56:07 >

Orijinalden alıntı: dr_eros

Verdiğin cevapla yorumlarını neye dayanarak yaptığını gösterdin zaten. Fotoğraflara dayanarak bir arabaya çamur attığını söyledin açıkça.

Giuliettanın ön konsolunda standart olarak metal kaplama ve şalter tarzı kaliteli kumandalar mevcut. Hatta spor paket alırsan fırçalanmış koyu krom kaliteli bir metal kaplama geliyor. Aracın iç mekan eksikleri tamamen başka noktalarda. C sınıfının standartlarının da üstünde olan bir bölgesine fotoğraftan yorum yaparsan böyle rezil olursun.

Ayrıca çok övdüğün golf comfortline'da park sensörü ve hız sabitleyici bile yok. Konu giu olunca VW fanatikleri çamur atma yarışına giriyor. Ama kendi araçlarında ki büyük handikapları çok normal gösterirsiniz. DSG sürekli patlar. İyi niyet garantisi var. TSI yağ yakar. Bu hacimde bu kadar güç tabi ki olur dersiniz. 70000 tl'lik araçta torsiyon çubuğu olur, bir anda bağımsız süspansiyon gereksiz bu da iyi yol tutuyor demeye başlarsınız. Sizinle mantıklı bir tartışmaya girmek olanaksız zaten.

Kardeşim kalite aracın iç fotoğrafını gördüğün an belli başlı açık eleştirebileceğin yerler vardır arabaya binmeden ben burada direksiyonu eleştiriyorsam sende kabul ediyorsan arabaya binmeye gerek yok. Sözlerin nasıl çelişkili birde sen düşün.

Şahsen araç içindeki o metal kaplama aracın direksiyonu ile yan yana baktığınızada nasıl rezil bir görüntü ortaya çıktığını fark edeceksiniz. Ayrıca sana kaliteli gelen metal kaplama'nın aynı benzetmesi Golf midline plus'ta mevcut. Aracın iç mekan eksikleri fotoğraftan bakınca bana dolu dolu geldi demekki daha görmediğim noktalarda varmış. Sende itiraf ediyorsun yani neyin savunması bu şimdi.

Senin o premium sandığın gui HİÇ BİR MODELİNDE Park sensörü yok.
    Hız sabitleme ise Golf'te tek highline'da var senin premium zannettiğin gui'de ise tek dizel 1.6 JTD Distinctive modelinde var hız sabitleme noldu.

Ayrıca senin premium zannettiğin gui'de Benzin'li 95 milyar olan aracında olmayan büyük donanımlar.

Park Sensörü ( GOLF HİGHLİNE'da var )
    Hız Sabitleme ( GOLF HİGHLİNE'da var )
    Start&Stop Sistemi ( GOLF COMFRTLİNE ve HİGHLİNE'da var )
    Sunroof
    Navigasyon
    Sürücü Kol Dayama ( GOLF MİDLİNE PLUS,COMFRTLİNE ve HİGHLİNE'da var )
    Xenon Farlar ( GOLF HİGHLİNE'da var )
    Elektronik Park Freni ( GOLF MİDLİNE PLUS,COMFRTLİNE ve HİGHLİNE'da var )
    Kararan Dikiz Aynası ( GOLF HİGHLİNE'da var )

Bu kadar yeterlimi. Hatta bu saydığım donanımlar '' Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Progression Plus 64.670 TL modelin'de bile yok start/stop hariç ).

Şimdi dademin araçların kalitesini konuşurken bir anda patlamışsın hemen sorunlara gelmişsin. DSG sorunlu ama yolda bırakmaz buna şükür diyorum. DSG sorunlu kabul ederim. Ama TSI modeli sadece POLO GTI'da yağ yakar bilmeden konuşma o bahsettiğin TSI 7 kez üst üste dünyanın en iyi motoru seçildi.
    Ayrıca yeni golf'te bağımsız süspansiyon olmayabilir bu eksiklik eyvallah.
    Tam bağımsız süspansiyon isteyen 1.4 TSI 140 ps alır.

Ağzımdan çıkmayan bir söz için kuşkulanmayın. Ayrıca bize kullanmadığınız araç hakkında yanlış yorumlar yapmayın demişsiniz ama siz hiç DSG veya TSI hatta YENİ GOLF kullandınızmı hatta içine bindinizmi.?

• Anro kullanıcısına yanıt
    Rezil olmaya doymuyorsun bak anlatayım da öğren;
    -Giu'nun hiç bir modelinde park sensörü yok demişsin ama sadece en alt donanım seviyesi olan prog. plus modelinde yok. Gerisinde STANDART var

-Benzinli 95 bin olan araçta olmadığını iddia ettiğin park sensörü, hız sabitleme, kol dayama, standart. Hatta bunlar 64.500 tl olan benzinli modelde bile STANDART.

-Start-stop sistemi ise 1.4 ve 1.6 tüm giu'larda en düşük donanımda bile STANDART. 95 binlik QV modelde olamama sebebi tamamen sportif amaçlı olan o motora uygun görülmemsi.

-Yani yukarıda giu hakkında attığın tüm sözler yalan dolan.

Rezil olmaya doymuyorsun bak anlatayım da öğren;
    -Giu'nun hiç bir modelinde park sensörü yok demişsin ama sadece en alt donanım seviyesi olan prog. plus modelinde yok. Gerisinde STANDART var

-Benzinli 95 bin olan araçta olmadığını iddia ettiğin park sensörü, hız sabitleme, kol dayama, standart. Hatta bunlar 64.500 tl olan benzinli modelde bile STANDART.

-Start-stop sistemi ise 1.4 ve 1.6 tüm giu'larda en düşük donanımda bile STANDART. 95 binlik QV modelde olamama sebebi tamamen sportif amaçlı olan o motora uygun görülmemsi.

-Yani yukarıda giu hakkında attığın tüm sözler yalan dolan.

Kardeşim ben bu donanım araştırmasını siteden yaptım.

O senin standart sandığın donanımlar PAKET olarak sunuluyor. Kol dayaması hariç siteler hep aynı bilgi sunmuş sen farklı bilgiler sunuyorsun.

Vaybe senin durum harbiden kötü Guiletta gibi kalitesiz aracı Golf'ten kaliteli yaptın hemde premium yaptım. Alfa bile şaşırdı.

• Bir insan rezil olur normaldir de yuzsuzluk nasıl bu kadar fazla olabilir? Ayrıca Alfanin en üst donanımı progression ya, o yüzden 'bile' dedin sanırım. @Anro

Okuduğun masallarda mı verdiler bu bilgileri sana? Benden önce diğer arkadas zaten saçmaladığını belirtmiş.

Forumda Alman fanatikliğini bırak Alfa düşmanlığı da başlamış.

Hayatında Alfa Romeo'ya binmemiş adam atıp tutuyor. Bilmesek inanacağız.

0 km Golf 7 alan arkadasım kendi ağzıyla söylüyor. Yolda her gördüğümde icim gidiyor Giu'ya diye.

Premium degil diyen arkadaslar, bundan 10 sene önceki Alfa'ların acın bakın standart olarak verilen özelliklerine. O donemin cogu aracında olmayan neleri göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihMehmet* -- 31 Ağustos 2013; 18:03:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Olayınız bu sizin. Önce 1-2 eksik noktayı büyütüp aracı alınmaz göstermeye çalışırsınız. O da tutmazsa konuyu Alfa premium değil muhabbetine çevirirsiniz.

Size tavsiyem test sürüşüne gidin. Yaşı tutmayan arkadaşlar da babalarından rica etsin. Babanız sürerken sizde sağ koltukta ya da arka koltukta (artık yaş grubunuz hangisine uyuyorsa) oturun. Ondan sonra konuşalım. Sizin fotolardan yaptığınız hayallerdeki ıslak rüyalı test sürüşlerinizle gerçekler pek tutmuyor.

4 sene Alfa kullandim nasil bir kalitede oldugunu iyi biliyorum premium olmasi icin daha cok yol almasi lazim.

• Sanırsınız 118i 5.0 V8 motorlu. 200cc hacim farkı olsa ne olur olmasa ne olur? İki araba da aynı güç ve torku üretiyor. Ayrıca arkadan itişte güç kaybı daha fazladır önden çekişe göre. 1.4 ciğersiz de 1.6 çok ciğerli ...

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Bir insan rezil olur normaldir de yuzsuzluk nasıl bu kadar fazla olabilir? Ayrıca Alfanin en üst donanımı progression ya, o yüzden 'bile' dedin sanırım. @Anro

Okuduğun masallarda mı verdiler bu bilgileri sana? Benden önce diğer arkadas zaten saçmaladığını belirtmiş.

0 km Golf 7 alan arkadasım kendi ağzıyla söylüyor. Yolda her gördüğümde icim gidiyor Giu'ya diye.

Premium degil diyen arkadaslar, bundan 10 sene önceki Alfa'ların acın bakın standart olarak verilen özelliklerine. O donemin cogu aracında olmayan neleri göreceksiniz.

http://www.arabalar.gen.tr/araba_karsilastirma.php

Donanım bilgilerine ulaştığım site.
    Ya benim alman fanatiği olduğumu neye göre iddia ediyorsun. Açıklamaları sürekli yapmak istemiyorum. Eleştirdiğim noktalarıda görmen lazım.

Binmedik diye atıp tutmuyoruz. Aracın yol tutuşu hakkında yorum yapmadık. Fotoğraflardan gözüken kalitesini ve donanımını konuştuk. Zaten o iç tasarım ile bu markayı nasıl premium marka olarak görüyorsunuz şaşıyorum.

0 km golf alan arkadaşın gidip alfa alsaydı. Ben sana şimdi Alfa gui alan tanıdıklarımız her yolda golf gördüğünde içi gidiyor desem inanırmısın.

10 sene önce premium markaydı şimdi ise normal bir marka oldu herhangi bir özelliği yok rakiplerine göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Bir insan rezil olur normaldir de yuzsuzluk nasıl bu kadar fazla olabilir? Ayrıca Alfanin en üst donanımı progression ya, o yüzden 'bile' dedin sanırım. @Anro

Ya benim alman fanatiği olduğumu neye göre iddia ediyorsun. Açıklamaları sürekli yapmak istemiyorum. Eleştirdiğim noktalarıda görmen lazım.

Binmedik diye atıp tutmuyoruz. Aracın yol tutuşu hakkında yorum yapmadık. Fotoğraflardan gözüken kalitesini ve donanımını konuştuk. Zaten o iç tasarım ile bu markayı nasıl premium marka olarak görüyorsunuz şaşıyorum.

0 km golf alan arkadaşın gidip alfa alsaydı. Ben sana şimdi Alfa gui alan tanıdıklarımız her yolda golf gördüğünde içi gidiyor desem inanırmısın.

10 sene önce premium markaydı şimdi ise normal bir marka oldu herhangi bir özelliği yok rakiplerine göre.

Yazdıklarımın hepsi size degil. Giu alıp Golf e iç çeken olacağını sanmıyorum.

Boş yere uzatmanın anlamı yok. Kaynaklarınızı daha ozenli secerseniz kimse size eleştiri yapmaz kolay kolay.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Yazdıklarımın hepsi size degil. Giu alıp Golf e iç çeken olacağını sanmıyorum.

Boş yere uzatmanın anlamı yok. Kaynaklarınızı daha ozenli secerseniz kimse size eleştiri yapmaz kolay kolay.

İyi forumlar.

Emin ol bu site çok değerli kaynak olarak bana çok yardımcı oldu bütün markalarda gerçek sonuçlar verdi. Sanırım şuan donanım olarak sunulan araçlar eski model ama fiyat aynı gerçekten şaşırdım.

Şahsen GUİ tasarım olarak arkası çok harika her gördüğümde baka kalıyorum. Ama golf ise önden baktığımda beni benden alıyor.

İyi Forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Sanırsınız 118i 5.0 V8 motorlu. 200cc hacim farkı olsa ne olur olmasa ne olur? İki araba da aynı güç ve torku üretiyor. Ayrıca arkadan itişte güç kaybı daha fazladır önden çekişe göre. 1.4 ciğersiz de 1.6 çok ciğerli ...

Ağır hort oldu ama katılıyorum hocam.İkisi de aynı gücü üretiyor.Bmw aktarması farkı işte.Ayrıca 0-100 de bmw yi nasıl o kadar geç çıkartmışlar anlamış değilim.

Edit:ama bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 9 Nisan 2014; 22:32:58 >

Orijinalden alıntı: Draqonn

1.6 Ecoboostun hızlanma verilerini bilen koyabilir mi merak ettim şimdi

İki farklı yerde iki farklı hızlanma değerleri var 1.si

0-80 km/h (s): 5.4

0-100 km/h (s): 7.8

0-160 km/h (s): 19.2

Son hız: 222 km

2.si :

0-80: 5.8

0-100: 8.3

0-120: 10.5

0-140: 13.9

0-160: 21.3

Son hız: 210 km

İkincisi daha inandırcı gibi geldi bana

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

1.6 Ecoboostun hızlanma verilerini bilen koyabilir mi merak ettim şimdi

İki farklı yerde iki farklı hızlanma değerleri var 1.si

0-80 km/h (s): 5.4

0-100 km/h (s): 7.8

0-160 km/h (s): 19.2

Son hız: 222 km

2.si :

0-80: 5.8

0-100: 8.3

0-120: 10.5

0-140: 13.9

0-160: 21.3

Son hız: 210 km

İkincisi daha inandırcı gibi geldi bana

Teşekkürler,evet 2.si daha inandırıcı gibi güç fazlasına rağmen geçememiş Bmw yi

• bmw arkadan itiş olmasına rağmen

-sadece 17 kg daha ağır (alfada gereksiz ağırlık var demekki.)
    -gücü alfadan iyi aktarıyor tekerlere
    -daha performanslı
    -1lt daha az yakıyor

başka bir veriye gerek yok bence.

performansı bmw nin 16"jantına bağlıyoruz da alfanın fren mesafesinin kısa olmasını neden 225/45/17 jant lastiğine bağlamıyoruz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotary eXperimental-7 -- 9 Nisan 2014; 23:51:20 >

Ikincisi 2008 3 kasa bmw dwn 2007 alfa 159 a gecmis birisi olarak diyorum ki iyi ki gecmisim alfa abaska bir hissiyata sahip. Bunu kullanmayanlara ne anlayabilirler ne anlatabilirim.

Ucuncusu bir arkadas alfalarin dokuldugunu soylemis, bmw 5 serisinin altindaki hic bir aracinda usk kalite malzeme kullanmiyor. 2013 sonuna dogru 3.16 luxury line paket test surusune katildim gidin gorun bakalim ne kadar kaliteliymis? Guya luxury paket. Hic alakasi yok emin olun.

Bir baska sey, performans istiyorsaniz giu 1.75 tbi ile 1.18 i karsilastiracaksiniz ki dpgru olsun.

Yol tutus olarak alfa daima bmw den bir adim ondedir. Bilmeyenler alman kaynakli otomobil karsilastirma portallarina bakabilirler.

Son olarak giu ic tasarim olarak evet bence de zayif.

Fotograf 180.000 kmde ki aracima ait ufak bir ayrinti. Malzeme kalitesini akli basinda insanlar bu fotograftan algilayabilirler diye tahmin ediyorum.

Ayrica giu tasarim olarak bmw ye karsi yuzde 90 basari da saglasa rakip aracin onunde bmw logosu var. O satilir. Ayni sekilde golf de oyle.

• Alfa hiç kullanmadım, oldukçada merak ediyorum....

2002 Model ALfa Romeo 156 (kendi aracım)

ön, yan ve perde havayastıkları, çift bölgeli tam otomatik dijital klima, elektrikli camlar aynalar, ABS-EBD-ASR-ESP(VDC) Xenon farlar,1.6 120HP TS Motor,Spor Direksiyon, Yol bilgisayarı-(ALT DONANIM SEVİYESİ)

1 üst donanımda bunlara ek olarak;
    + Follow me home
    +Cruise Control
    +Direksiyondan kontrollü radyo-cd çalar
    +Bose ses sistemi
    +Park sensörü
    +Momo marka Alfa Romeo Amblemli deri koltuklar
    +Sunroof

12 yıl önce üretilmiş bir araçta bunlar var ama Hep karşılaştırılan kaliteli üretim Golf'te bunların birçoğu yok, BMW 1.16? neredeyse bu kadar. Fiyatlar? En az Alfa'nın 2 katı
    "11 Alfa Romen Giulietta-Sp2 Afl-bi-xenon White-_-'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm SP2 - Alfa Rosso -_- '05 Alfa Romeo 156 MK2 Distinctive - Jarama Black -_- '02 Alfa Romeo 156 MK1.5 - Alfa Rosso -_- '07 Honda Civic HB 1.8 I-Shift - Nighthawk Black Pearl -_- '08 Fiat G.Punto(dualogic) - Exotic Red -_- '97 Fiat Marea ELX - Sienna Red

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.