Şimdi Ara

Kariyer.net'ten iş bulan var mı? [İşi buldum :)]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
38.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siteye sanırsam 2007'den beri üyeyim. 1 aydan fazla bir süredir, kriterlerime uyan tüm ilanlara başvuru yaptım. Az önce de genel başvuruların hepsine başvurdum. Toplam 174 tane başvuru yapmışım. Ama ne arayan var ne soran... Ve şu yazıyor kariyer sayfamda: "Özgeçmişiniz son bir yıl içerisinde hiç görüntülenmedi."

Çok ilginçtir ki, hani hiç bir vasfım olmasa diğer sitelerden de arayan olmazdı. Ama diğer sitelerde CV'im gayet aktif...

06.04.2012

Arkadaşlar bugün sabahtan Fortune ilk 500'deki bir kimya firma ile anlaşma sağladım.
    Anlaşmadan önce bekleme salonunda otururken de geçenlerde görüştüğüm Holdingten aradılar gelin görüşelim diye.

Neyse kimya firmasıyla el sıkıştık falan ordan hemen çıktım eve geldim birşeyler atıştırdım holdinge gittim. Ücrette sanki iki firmada anlamış gibi aynı rakamı söylediler.

Şartları söylersek şu şekilde :
    Kimya Firması : Maaş + Yakacak Parası + Giyim Parası + İkramiyeler + Aylık ürün yardımı (temizlik maddesi) + Bayramlarda ikramiye - Giyim konusunda daha sıkı Mesai - 8,30 - 18,30 Cumartesi pazar tatil + fazla çalışma parası + Firma bana çok uzakta Sabah akşam toplam 3 saate yakın bir zaman yolda geçecek
    Holdinge bağlı vakıf işletmesi : Maaş + Bayramlarda ikramiye - Cumartesi yarım gün çalışma - ek çalışma ücreti yok. Evime daha yakın gidiş geliş için 100 dakika yeterli. giyim konusunda daha rahat.

Sizce ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iNSoMNiaC-HeRo -- 10 Nisan 2012; 11:27:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kariyer.net, Türkiye'nin önde gelen iş arama platformlarından biridir ve güvenilirliği yüksek olarak bilinir. Uzun yıllara dayanan deneyimi ve geniş iş ilanları yelpazesi ile birçok kişi Kariyer.net üzerinden iş bulmuştur.

Kariyer.net'in güvenilirliği, aşağıdaki faktörlerle desteklenmektedir:

• Güvenlik önlemleri: Kişisel bilgilerinizin gizliliği ve güvenliği sağlanmaktadır.
    • İlanların doğrulanması: Yalnızca gerçek işverenlere ait iş ilanları yayınlanmaktadır.
    • Kullanıcı yorumları: Adaylar, işverenler hakkında yorumlar bırakabilmekte ve bu yorumlar iş arayanlar tarafından dikkate alınmaktadır.
    • Sektörel işbirlikleri: Kariyer.net, insan kaynakları sektörüyle yakın işbirliği içindedir ve işe alım süreçlerindeki en iyi uygulamaları takip etmektedir.

Kariyer.net, iş arayanlar için verimli bir platformdur ve birçok kişinin kariyer hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmuştur. Geniş iş ilanları yelpazesi, güvenilirliği ve kullanımı kolay arayüzü ile Kariyer.net, iş arayanların göz önünde bulundurması gereken bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ücretsiz stajlara başvur anında cevap veriyorlar

kariyer.net te şöyle bir durum var aslında, kariyer e 1000 kişi üyeyse diğerlerine 100 kişi üye, bu yüzden bir işe başvuruda kariyerde o kadar çok başvuru oluyorki ne kadar vasıflı olsan da senden daha vasıflısı mutlaka başvurmuş oluyor, bu yüzden başvurduğun iş için vasfın o işe göre aşırı derecede yüksek değilse geri dönüş olmuyor, ama bunun da bir sınır noktası var, bu sefer de sen bu iş için fazlasın beklentilerin karşılanmaz kalıcı olmazsın diye düşünmeyebiliyorlar
  • elemanonline.com daha etkili tavsiye ederim.
  • 8 defa çağrıldım sadece birine gittim. Sorun şu ki istanbul ankara gibi kalabalık bir şehirde isen ve yeni açılan bir mağaza yada firmaya başvurmamışsan çağıran falan olmaz. CV toplamak için ilanları aktif bırakıyorlar yoksa bir eleman çıkacakta sen uygun olacaksında çağıracaklarda falan uzun iş.

Eleman online ve benzeri sitelerde kurumsal ilanlar az. Büyük şehirleri sevmememin sebeplerinden biri de bu iş-ilan mevzusudur.

Sen en iyisi şahsen başvur daha hızlı olur
  • türkcell tüm başvurularını kariyer.net üzerinden alıyor. ben iş değil ama staja kariyer.net üzerinden başvurdum ve yaptım stajı.

bir kaç gün önce bi arkadaşım arçelike başvurdu yarın mülakata gidicek.
  • Bende dominos'a başvuru yapmistim.Aradilar gorusmek icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben inanmıyorum bu sitelere.Şirketler ucuz reklam peşinde.Zaten ilanlar genellikle dandik işler.Kimsenin yapmak istemediği sigorta işleri, tezgahtarlık falan filan.Tezgahtar diyorum onlar satış danışmanı diyor aslında basbayağı tezgahtarlık.
    Benim gibi iş alanı geniş olmayan bir bölümden mezunsan buralarda iş çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu anki işimi kariyer.netten buldum, 4 yıldır çalışıyorum...Ayrıca öğrenciyken bir stajımı da oradan ayarlamıştım...
  • secretcvden yuzde 50 dönen oldu ama kariyerde dediğin gibi benim de 100ü geçti ama arayan soran yok.
  • Ben de son 2 ayda sadece hoşuma giden yerlere başvurdum yaklaşık 10-15 görüşmeye gittim, kimileri aradı gitmedim. Secretcv ve yenibiriş bu konuda daha az görüşmeye götürdü diyelim. Bursa'da yaşıyorum, kendi işimi yapıyorum, 4-5 yıllık tecrübem var, Sosyoloji mezunuyum, vasat ingilizcem var konuşma zor ama okuyup yazabilirim.

Şimdi gelelim görüşme mevzusuna, arada canım sıkıldı rastgele satış/pazarlama türü işlere başvurdum, aldığım teklifler genelde ayda 26 gün çalışıp sadece hafta içi tatil yapıp eline geçecek olan yol yemek dahil 850-1200 TL arası tezgahtarlık-çantacılık türü işler oldu. Aylık 800 TL veren bile vardı. Haftada 6 gün sabah 10 akşam 10 çalıştırıp 1000 TL veren mağazacılık türü işyerleri de var ve bütün gün ayakta duruyorsunuz. Bir diğeri şöyle diyeyim evime 30 km(Bursa için oldukça uzak) uzaklıkta 800 Tl+yemek verdikleri iş yerinde satış olduğu için araç veriyorlar ama sabah işe gelirken akşam da dönerken idari kadroyu evinden alıp evine bırakıyorsun, ortalama hesapla sabah 8'de iş yerinde olmak için evden 06:15'te çıkmam gerekiyor, 18:00'da işi bitirsem gece 20:00 gibi ancak eve dönebilirim :) Servisçilik+satış işi çok revaçta, yemek konusunda da ticket-para vermiyordu...

Organizasyonu yönetecek pozisyonlar konusunda Türkiye'de adam çok, İnsan Kaynakları da genelde en ucuza en nitelikli adam bulmaya çalıştığı için gittiğim 3-4 yerde enteresan şeylerle karşılaştım. Bilgisayarla aranız nasıl dediler,

-yazılım firmasında çalıştım, Office, PhotoShop, Premier, Sony Vegas Soundforge kullanıyorum dedim yanımdaki kız:

-ben öğlen uyanıp Feysbuka giriyom mesajlara bakıyom dedi; adam ne kadar güzel dedi... Elinde milletvekili kartviziti ve çiçek/çikolatayla iş görüşmesine gelenleri de gördüm. Tecrübeniz yoksa kredi kartı-gsm hattı pazarlamacısı türü işlere başvurun ama çok tutunamayacağınızı belirteyim, 3 ayı devirmeniz zor...

İK sitelerinden düzgün iş bulan mühendis bir arkadaşım var, 1 hafta oldu başlayalı, İstanbul'da 2 sınav ve mülakata gitti, 2.5 ay bekledi, işyeri Bursa'ya 45 dk uzaklıkta...

Referansınız yoksa yani iş tecrübesi değil orayı arayıp bizim yeğene sahip çıkın diyecek biri yoksa işiniz zor...

.....

ekleme yapalım kurumsal olmayan firmalarda genelde sekreter ya da muhasebeci kız görüşme yapar, firmada 10 kişi çalışıyor görsen NASA'da işe başlatacakmış gibi soru soruyor. Adam hem muhasebeci hem nakliyeci hem satış hem de üretime girecek birini arıyor e tabi mümkün değil, benim hem ETA hem AutoCad kullanabilmem:)

İlk görüşmelere kravat gömlek gittim sonrakilere kot pantolon sakalla gittim hatta hiç umurumda olmadı, az çok firma hakkında araştırma yapın sonra görüşün, dolandırıcı dolu piyasada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz1i -- 29 Şubat 2012; 10:18:40 >

• bi kere banvitten plasiyerlik için aradılar gittim ama içime sinmedi! yarıda cıktım toplantıdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: XII

secretcvden yuzde 50 dönen oldu ama kariyerde dediğin gibi benim de 100ü geçti ama arayan soran yok.

Aynen ya hem secretcv'den hemde yenibiris'ten ariyorlar ama kariyerde tık yok.
    Şimdi yukarıdaki arkadaşın yazdığı elemanonline'a bakacağım. En sıkıntılı kısım zaten cv oluşturmak
  • Sanki bu konuyu gördüler Şimdi kariyer.net teki başvurum için aradılar Yarın görüşmeye gidiyorum
  • 4-5 kere çağırdılar. pek mantıklı bir şeyi yok. gayet güzel bir cv olmasına rağmen ilginçtir işe başlamadık daha
    işkurdan daha fazla gittim. onda da askerlik yüzünden olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

Sanki bu konuyu gördüler Şimdi kariyer.net teki başvurum için aradılar Yarın görüşmeye gidiyorum

Benide görün leeynn hop bizde burdayız

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

4-5 kere çağırdılar. pek mantıklı bir şeyi yok. gayet güzel bir cv olmasına rağmen ilginçtir işe başlamadık daha

Bende nisan ayına kadar beklemeyi planlıyorum. Olmazsa işkur'a kaydettireceğim kendimi. Fakat orada mesela bana uygun bir iş buldular. Maaş asgari ücret diyelim, ben kabul etmedim. Sonra ne oluyor?
  • elemanonline ve secretcv
  • quote:

Orijinalden alıntı: patronizm

Bende dominos'a başvuru yapmistim.Aradilar gorusmek icin.

kimle görüştün
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

4-5 kere çağırdılar. pek mantıklı bir şeyi yok. gayet güzel bir cv olmasına rağmen ilginçtir işe başlamadık daha

Bende nisan ayına kadar beklemeyi planlıyorum. Olmazsa işkur'a kaydettireceğim kendimi. Fakat orada mesela bana uygun bir iş buldular. Maaş asgari ücret diyelim, ben kabul etmedim. Sonra ne oluyor?

hiç bir şey olmuyor.
  • Beni onlarca kez çağırdılar. Sadece beğendiklerime gittim görüştüm. Bir tane işin üzerine düştüm onda da işi kaptım. Şuan Türkiye nin en büyük firmalarının birisinde IT departmanında çalışıyorum. Kendinizi bilerek bir yerlere başvurunca çağırıyorlar. Hatta başvurmasanız bile sizi birileri arıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.