Şimdi Ara

Kariyer.net'ten iş bulan var mı? [İşi buldum :)] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
38.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahadr35

quote:

Orijinalden alıntı: patronizm

Bende dominos'a başvuru yapmistim.Aradilar gorusmek icin.

kimle görüştün

Şef yada müdürdü hatirlamiyorum.
  • Secretcv daha aktif.

Şu anki işimi direkt mail atarak buldum. Ofisteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Secretcv daha aktif.

Hayırlısı olsun 341. dönemdin değil mi sende

Nasıl buldun ya
  • 2 sene öncesine kadar her başvuruma dönüş oluyordu hemen hemen hatta ben başvuru yapmadan arayan firmalarda oluyordu ama son 6-7 aydır iş arıyorum (part time) bulamıyorum bulduklarım çalışma saatleri fazla oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Secretcv daha aktif.

Hayırlısı olsun 341. dönemdin değil mi sende

Nasıl buldun ya

Aynen

Askerde iken son hafta aramaya başladılar. Geldikten bir hafta sonra 4 tane iş görüşmesi yapmıştım. Sonuncuda karar kıldım

Darısı herkesin başına, şans işi biraz da.

• 2-3 aydır kurcalıyorum baya başvuru yaptım 3-4 yerden dönen oldu görüşmeye çağrıldım
  • Bende şu an çalıştığım yeri kariyerden buldum
  • ben zaman zaman cv mi güncelliyorum onlar beni arıyor ben başvurmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz1i

Ben de son 2 ayda sadece hoşuma giden yerlere başvurdum yaklaşık 10-15 görüşmeye gittim, kimileri aradı gitmedim. Secretcv ve yenibiriş bu konuda daha az görüşmeye götürdü diyelim. Bursa'da yaşıyorum, kendi işimi yapıyorum, 4-5 yıllık tecrübem var, Sosyoloji mezunuyum, vasat ingilizcem var konuşma zor ama okuyup yazabilirim.

Şimdi gelelim görüşme mevzusuna, arada canım sıkıldı rastgele satış/pazarlama türü işlere başvurdum, aldığım teklifler genelde ayda 26 gün çalışıp sadece hafta içi tatil yapıp eline geçecek olan yol yemek dahil 850-1200 TL arası tezgahtarlık-çantacılık türü işler oldu. Aylık 800 TL veren bile vardı. Haftada 6 gün sabah 10 akşam 10 çalıştırıp 1000 TL veren mağazacılık türü işyerleri de var ve bütün gün ayakta duruyorsunuz. Bir diğeri şöyle diyeyim evime 30 km(Bursa için oldukça uzak) uzaklıkta 800 Tl+yemek verdikleri iş yerinde satış olduğu için araç veriyorlar ama sabah işe gelirken akşam da dönerken idari kadroyu evinden alıp evine bırakıyorsun, ortalama hesapla sabah 8'de iş yerinde olmak için evden 06:15'te çıkmam gerekiyor, 18:00'da işi bitirsem gece 20:00 gibi ancak eve dönebilirim :) Servisçilik+satış işi çok revaçta, yemek konusunda da ticket-para vermiyordu...

Organizasyonu yönetecek pozisyonlar konusunda Türkiye'de adam çok, İnsan Kaynakları da genelde en ucuza en nitelikli adam bulmaya çalıştığı için gittiğim 3-4 yerde enteresan şeylerle karşılaştım. Bilgisayarla aranız nasıl dediler,

-yazılım firmasında çalıştım, Office, PhotoShop, Premier, Sony Vegas Soundforge kullanıyorum dedim yanımdaki kız:

-ben öğlen uyanıp Feysbuka giriyom mesajlara bakıyom dedi; adam ne kadar güzel dedi... Elinde milletvekili kartviziti ve çiçek/çikolatayla iş görüşmesine gelenleri de gördüm. Tecrübeniz yoksa kredi kartı-gsm hattı pazarlamacısı türü işlere başvurun ama çok tutunamayacağınızı belirteyim, 3 ayı devirmeniz zor...

İK sitelerinden düzgün iş bulan mühendis bir arkadaşım var, 1 hafta oldu başlayalı, İstanbul'da 2 sınav ve mülakata gitti, 2.5 ay bekledi, işyeri Bursa'ya 45 dk uzaklıkta...

Referansınız yoksa yani iş tecrübesi değil orayı arayıp bizim yeğene sahip çıkın diyecek biri yoksa işiniz zor...

.....

ekleme yapalım kurumsal olmayan firmalarda genelde sekreter ya da muhasebeci kız görüşme yapar, firmada 10 kişi çalışıyor görsen NASA'da işe başlatacakmış gibi soru soruyor. Adam hem muhasebeci hem nakliyeci hem satış hem de üretime girecek birini arıyor e tabi mümkün değil, benim hem ETA hem AutoCad kullanabilmem:)

İlk görüşmelere kravat gömlek gittim sonrakilere kot pantolon sakalla gittim hatta hiç umurumda olmadı, az çok firma hakkında araştırma yapın sonra görüşün, dolandırıcı dolu piyasada...

Çok güzel açıklamışsın dostum durumu

Özellikle şu son paragrafına katılmamak elde değil. Bende takım elbiseyle gittim görüşmeye. Baktım olmuyor artık kot pantalonla falan gidiyorum.

Bugün gazetedeki bir ilan için gittim gene adam diyor en son ayrıldığınız yer baya iyi para veriyormuş. Olumlu olursa biz sizi ararız. Aramayacaklarına adım kadar eminim.

Bakalım yarın bu kariyerden çağrıldığım yere gideceğim. Artık genel başvurulara bile başvurdum.

Elemanonline'a da üye oldum bugün konudaki mesajları okuduktan sonra. İş ilanları kalifiye elemanlar için değil gibi. Bu arada genellikle bayan eleman arıyorlar. Ve yaş aralığına baktım 18 - 30 yaş arası bayan yazıyor hepsinde Ne amaç için arıyorlar merak ediyorum doğrusu...

Neyse umarım herkes hayırlı bir iş bulur...

• Selam arkadaşlar gene ben

Ya bu konuyu açtıktan sonra bir görüşmeye gittim. Arkadaşların önerisiyle elemanonline'a üye oldum. Hemen ertesi gün bir firma daha aradı. Orayla da görüştüm. Son iki görüşmem harika diyebilirim. İkisinden biri olsa içim rahatlayacak cidden...

Bu sabah bir firma daha aradı :) Bu sefer kariyerden ve kariyer hiç görüntülenmeyen özgeçmişim 36 defa görüntülenmiş

Konuyu açmak uğur mu getirdi, ne, bilmiyorum

Saat 16'da görüşeceğiz bakalım neler olacak.

Ayrıca bu son iki görüşmeye takım elbise falan giymedim hiç. Direk kot üzerine gömlek mont giyip gittim. Bugün de öyle yapacağım. CV götürürdüm yanımda, artık onu da götürmüyorum hiç.

Relax oldukça daha iyi işler çıkıyor sanki

Emeği geçen herkese teşekkürler...

• CV götürmene gerek yok zaten. o tür yerlerden seni bulan adamlar site içinden cv ni çıkarıp inceliyorlar.

Ayrıca gideceğiniz firmayı daha önceden araştırın. aracı firma ise takım giymenize gerek yok
  • Aracı değildi bu son gittiklerim. Bugün gideceğim de aracı değil... Ama takım giymeyeceğim yaa...
  • İşler açılmış hocam. en iyisini bulursun umarım.
  • Sırf iş bulabilecek misiniz bulamayacak mısınız diye merakımdan takip ediyorum konuyu Umarım herkes hakettiği bir iş bulur
  • Saolun arkadaşlar valla ya az önce bir yer daha aradı İlk görüşmeden sonra oraya gideceğim. Bu son arayan yerden pek umudum yok ama gene de görüşmekte yarar var
  • quote:

Saolun arkadaşlar valla ya az önce bir yer daha aradı İlk görüşmeden sonra oraya gideceğim. Bu son arayan yerden pek umudum yok ama gene de görüşmekte yarar var

sonucları yazarsan seviniriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy

quote:

Saolun arkadaşlar valla ya az önce bir yer daha aradı İlk görüşmeden sonra oraya gideceğim. Bu son arayan yerden pek umudum yok ama gene de görüşmekte yarar var

sonucları yazarsan seviniriz :)

Tabi ki de yazacağım dostum :)
  • Takip meraklandım şimdi inş. istediğiniz gibi bir işte çalışabilirsiniz
  • İnşallah dostum ya :)
    Saolun iyi dilekleriniz için...
  • Evet arkadaşlar görüşmeler devam ediyor...
    Geçen hafta içi bir yerle görüştüm. Burası yüksek ihtimal olacak gibi. PC'de mülakat falan yaptılar ama enteresan durumlar söz konusu iş de...
    Mesela haftada bir gün patronu akşam arabasıyla eve ben bırakacağım. Bunu sıraya koymuşlar. Sırayla idari birimdeki biri yapıyormuş... Bende peki dedim ne olacak. Para konusunda pazarlığa gidebiliriz dediler. Bende olabilir dedim. Yüksek ihtimal ikinci görüşmeye çağıracaklar. Para konusunda da pazarlık yaparlarsa, diyeceğim hergün patronu ben bırakırım evine... En azından kendi hayatımda bir düzen olur. Diğerleri de bu işten kurtulur. Patronla sürekli ilişki içinde olmak da güzeldir diye düşünüyorum.

Dün de bir yer çağırdı. Burası muhasebe danışmanlık firması... Adamlara çalışma saatlerini sorduğumda lafta bir saat var ama genelde biz firmalarda çalıştığımız için belli olmuyor diyor. Sabahladığımız bile oluyor. Firmada bile yatıyoruz diyor. Bende he he dedim dinledim geçtim. Zaten bende onların aklına yatmadım hiç anladığım kadarıyla. İkinci görüşmeye çağırmayacaklar sanırım, ama oldu ki çağırırlarsa gitmeyeceğim...

Şimdi bir aracı kurum aradı, danışmanlık firması. Bir iş yeri ile ilgili görüşmek için... Oraya gideceğim bugün...

Gene gelişmeleri yazacağım arkadaşlar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.