Şimdi Ara

Karişik olaylı trafik cezasini ödeyememe durumu hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Olay ne uzun ne kısa, ama yüzeysel olarak anlatip sorumu sormak istiyorum.

Bir bayan arkadasim babasinin arabasini izinli olarak alarak gezmek istedi, biraz uzun yol yapacagimiz icin surucu ben oldum arkadasim da sağ koltukta oturmak kaydiyla yolda trafik cezasi yedim. Ceza sebebi arabada vize olmamasiydi, 80₺ ceza yazildi. Araba arkadasimin babasinin tabii, cezada benim bir sucum yok. (Vizesiz oldugunu bilmiyordum)

Bunun ardindan ceza kagidini arkadasim benden alıp babasina verdi ve babasi cezayi odeyecegini söylemiş. Bu olaydan 4 ay sonra yani dün, cezami internetten sorgulamak istedim. 100₺ bir ceza aktif olarak bulunuyordu, 80 asıl, 20 faiziyle birlikte.
    Arkadasima durumu sordum, babasina odeyip odemedigini soramiyor. Babasi zamaninda rent a car isi yaptigindan bu araba kiray veriliyordu, arabanin uzerinde o zamanlardan kalma toplam 2000₺ anonim borçlar bulunuyor.

Simdi; ceza kagidi arkadasimin babasinda, arabanin plakasinda toplam 2000₺ ceza var, benim 80+20₺ lik cezaya surekli faiz biniyor.
    Sizce ne yapmaliyim? Bu borcu nasil ödeyebilirim.

Daha once hic ceza yememistim, bu yuzden bilmiyorum. Ceza kagidini arkadasimdan alamam, cunku odedigimi bilsin istemiyorum ki o da babasiyla bu konuyu konusmaya calismasin.
    Ceza kagidi olmadan kredi karti ile herhangi bir yerden borcumu odeyebilir miyim? Ve borcumu oderken bana neler sorulur? İnternette sorgulayip odemek istedigimde arac plakasi,sase no vb. bilgiler soruluyor fakat bu bilgilere erismem pek kolay olmaz. Eger bu bilgileri arkadasimdan istersem, ceza ile ilgili bi konu oldugunu anlayacaktir.
    Bu konuda tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum, simdiden tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş binmeyin su emanet arabalara. Oysaki o gün bi araba kiralamis olsaydiniz ayni fiyata mâl olurdu. Bu olaylar da basiniza gelmezdi.

• Araba plakasini vererek vergi dairesinden odeyebiliyorsunuz. Prensiplerim geregi kredi karti kullanmadigim icin bu secenekle odeme nasil yapiliyor bilmiyorum. Sase numarasi model yili yada ruhsat sahibi tc numarasi sorabilir.

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Ben de sevmem emanet otomobil ile gezmeyi tozmayi ama o gun boyle bir durum oldu, aniden gelisti. Sonrası malum zaten.

Forumdan bir arkadasimiz dun gece sagolsun pm atarak bir kac bilgiyi bulmami saglayacak bir yontem soyledi. Emniyetin sitesinden baktim, tutanak numaram,tutanak sira numaram,cezayi yedigim birim,saati,plaka gibi bilgiler suanda elimde. Umarim bunlari kullanarak cezami sonuclandirabilirim..

Bu arada cezayi 2-3 ay daha ödemezsem ne oluyor biliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Ben de sevmem emanet otomobil ile gezmeyi tozmayi ama o gun boyle bir durum oldu, aniden gelisti. Sonrası malum zaten.

Forumdan bir arkadasimiz dun gece sagolsun pm atarak bir kac bilgiyi bulmami saglayacak bir yontem soyledi. Emniyetin sitesinden baktim, tutanak numaram,tutanak sira numaram,cezayi yedigim birim,saati,plaka gibi bilgiler suanda elimde. Umarim bunlari kullanarak cezami sonuclandirabilirim..

Bu arada cezayi 2-3 ay daha ödemezsem ne oluyor biliyor musunuz?

ceza borcu oldugunda arac tuv'e giremez, satilamaz. Vergi yatirilmaya gidilirse gorevli aracin ceza borcu oldugunu soyler ve odenip odenmeyecegini sorar.

• Ceza adiniza kesildiyse gidin vergi dairesinden odeyin.

• Zaten 2 hafta once alici bulunmus, satilamamis. Sanirim 2000₺ borctan dolayi oldu o olay da, tam bilgim yok.

Evet ceza adıma kesildi, yani ceza kagidi almistim ama o kagit artik bende degil. Vergi dairesine gittigimde plaka ve TCKimlik no ile yatirabilirim o zaman. Ekstra bi kac bilgi daha var elimde, sase no falan yok tabii.

Pekii vergi dairesi 2000₺ borcu bi anda mi aliyor plakaya bagli oldugu icin, yoksa plaka haricinde bu borc sadece benim adima oldugundan 100₺ verip cikabiliyor muyum, 2000-100₺ borc kalmali plakada da o zaman..

EDIT : Cezayi odemezsem ne olur diye sorarken, aracla alakali bisey degil de benim borcum ne olur onu sormak istemistim. Farkli bi masraf cikar mi yoksa 100-120₺ mi olur en fazla acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 8 Ekim 2014; 10:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vergi dairesinden sadece plakayi versenizde odeyebilirisiniz.

Benim anlamadigim bu ceza nasil kendini boyle katladi? Ayrica siz arkadasiniza ceza ucretini verip neden kenara cekilmiyorsunuz? Gecikme ucreti arac sahibinin sucu, siz zaten sizin kusurunuz olmayan cezayi odeme inceligini gostermissiniz..

Cezayi oderken dediginiz gibi x-y durumu olmuyor bildigim kadariyla ama kesin konusup yaniltmis olmayayim.

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Konuyu tam anlamamissiniz sanirim. Bu arac daha onceki zamanlarda kiraya veriliyordu, o zamanlardan kalma borclari varmis. Benim ceza yememle birlikte 80₺ daha borc eklenmis o cezalarin uzerine (80+20 faizle birlikte 100₺ suan),
    Yani aracin uzerinde toplam 2000₺ borc var ama bu borclarin 100₺'si bana ait ve ben sadece bu bölümünü odemek istiyorum. 1900₺ borc yine kalabilir cunku o borclar zamaninda kiraya verilirken plakaya kesilen cezalarin toplami. Sizce bu mümkün mu? Ben neden 2000₺ odeyeyim, sadece şahsıma ait 100₺ 'lik kısmı aradan cikarmak istiyorum.

Sizin deyiminizle plakayi soyleyerek odemek istedigimde bence karsima 2000₺ borç cikarirlar. Ama ben bunun sadece 100 'ünü ödemeliyim..

Konu cok uzadi ama uzgunum, gercekten cok karışık kusura bakmayin..

• Şimdi anladığım kadarıyla 80 + 20 TL lik borç sizin adınıza kesilmiş diğer borçlarla sizin bir alakanız yok. Gidin vergi dairesine tc numaranızı verin cezam var ödemek istiyorum deyin. Zaten sadece sizin yediğiniz ceza çıkar. Araba sizin değil diğer cezaları da siz yememişsiniz. Vergi dairesinde sizden 2000 TL istemezler. Siz ne ceza yediyseniz onu ödersiniz diye düşünüyorum. Vergi dairesine uğrayıp sormakta fayda var.
  • Anladim simdi. Bence de vergi dairesine ugrayip danismakta fayda var..

• her ay %5'i kadar basit faiz eklenir üstüne, son çıkan afta silinmesi gerekirdi 100 TL altındaki trafik cezaları silinecekti diyorlardı

internet bankacılığından hiç denediniz mi?
  • Arif kullanıcısına yanıt
    İnternet bankaciligini deneyecegim. Gerci kredi karti ile yatirmak istiyorum banka karti ile degil ama..

Faiz binmesi sorun olmaz aslinda en fazla 120₺ oderim 3-4 ay sonra, o güne dek basima baska bir sorun cikarmasin yeter ki.

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    Ceza şahıs üzerineyse ( bende aynı durumda ceza yedim bana kesildim) vergi dairesinden tc numaranla üzerinde ne ceza varsa ödiyebilirsin . Plaka veya araç seni ilgilendirmiyor . Aylık %5 faizi var en fazla 2 katına gelip duruyor . Başka sorun olursa alıntı yaparsın .

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Ceza şahıs üzerineyse ( bende aynı durumda ceza yedim bana kesildim) vergi dairesinden tc numaranla üzerinde ne ceza varsa ödiyebilirsin . Plaka veya araç seni ilgilendirmiyor . Aylık %5 faizi var en fazla 2 katına gelip duruyor . Başka sorun olursa alıntı yaparsın .

Bu cevap icimi cok rahatlatti, 2-3 ay sonra odeyebilirim en fazla 135-140 olacak demek ki. Pekii vergi dairesinde sadece nakit mi kabul ediyorlar yoksa kredi kartı ile ödeme aliyorlar mi bu konuda bilginiz var mi acaba?

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    Ben nakit ödedim internetten kartla da ödeniyor diye biliyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Ben nakit ödedim internetten kartla da ödeniyor diye biliyorum .

Umarim dediginiz gibi yapabilirim, simdilik ödemeyi düsünmüyorum fakat gelismeleri konuya bildirecegim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.