Şimdi Ara

Karınca ve Ekmek Deneyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tarafımdan yapılmış amatör bir deneydir. her sabah işe giderken yanından geçmiş olduğum bir elektrik trafosu var. trafonun etrafını karıncalar oymuş durumda; sanırım trafo binasının altı devasa bir karınca yuvasıdır. civarda bulduğum bir ekmeği uygun şekilde karıncaların yanına bıraktım. 3 gündür gözlüyorum ekmeğin üzerinde bir veya iki karınca var. oysa trafo binasının etrafında onbinlerce karınca harıl harıl yiyecek arama derdindedir. normalde o kadar karınca o ekmeği dakikalar içinde yok edebilirdi. peki karıncalar neden o ekmeğe antenlerini bile sürmüyorlar? ekmek bildiğimiz satandart bir bakkal ekmeğidir.

google'da biraz araştırınca ekmekte akrilamid isimli bir maddenin olabileceği gördüm. bu madde ile ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.

http://www.gidaraporu.com/sik-sorulan-sorulara-ek-akrilamid_g.htm

acaba karıncalar ekmekteki bu tehlikeli maddeleri sezmişler miydi? aksi halde yuvalarının dibindeki hali hazır şekilde duran bu hazineden neden uzak dursunlar diye insan düşünmeden edemiyor.

iki gün arayla çekilen resimler aşağıdadır.

Karınca ve Ekmek Deneyi

Karınca ve Ekmek Deneyi

Karınca ve Ekmek Deneyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 20 Mayıs 2011; 22:28:33 >

• Enteresan bir konu. Takipteyim.

+ Resimleri tinypicten uplayabilir misin :)
  • oha! Öyleyse bile bir karınca bunu nasıl anlar ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *siteci*

oha! Öyleyse bile bir karınca bunu nasıl anlar ki?

Arılarda bal yapıyormuş. Nasıl yapıyorlar acaba
  • Resimleri düzenledim.
  • O kadar ekmek mi konur sokakta yüzlerce aç geziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

peki o zaman anlat bana nasıl anlayabiliyorlar ekmekteki maddeleri? Tabi hiçbir kaynağa bakmadan bana mesaj yazarkenki bilgilerinle :) hodrimeydan.gif
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bilgisayar masam ve yatağım komple karınca.Yatamıyorum onlar yüzünden.Her gördüğümde öldürüyorum şerefsizleri(evimde gördüğüm zaman) , hiç bir hayvana bu kadar sövmemişimdir.Temizliyorum gene geliyorlar.
  • Çöpe gideceğine karıncalara yedireyim dedim ama sonuç çok düşündürücü doğrusu...
    Tanınmış market zincirlerinden ekmek almaya özen gösterin. Bakkalardan ekmek almayın derim.
  • evrimin kayip halkasi bulundu beyler
  • Ekmekten ziyade, deneyinizi şekerli bir madde ile devam ettirebilirsiniz. Örneğin oraya bir kaç çorba kaşığı reçel dökün ve sonuçları gene izleyelim.
  • quote:

quote:

quote:

peki o zaman anlat bana nasıl anlayabiliyorlar ekmekteki maddeleri? Tabi hiçbir kaynağa bakmadan bana mesaj yazarkenki bilgilerinle :) hodrimeydan.gif

Karıncaların duyargaları bizimkinden daha hassas olabilir. Bizim alamadığımız kokuları algılıyor olabilirler.

• Ekmek bayata benziyo ondan olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim onlar karınca. Karıncalar hisli varlıklardır. Bizlerin göremediklerini duyamadıklarını bilirler. Mini minnacık bir pire bile bir insanın gelişini 1km den farkedebilir. Mesela bir balık, suyun altında senden çok daha net görebilir. Bir şahin 25bin metre yükseklikten bir evin penceresinde çılgınlar gibi dans eden tahta kurusunu görebilir. Sen her canlıyı kendin gibi mi zannediyorsun? Daha uçamıyorsun bile gelmiş burada karıncaya mana buluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Benim bilgisayar masam ve yatağım komple karınca.Yatamıyorum onlar yüzünden.Her gördüğümde öldürüyorum şerefsizleri(evimde gördüğüm zaman) , hiç bir hayvana bu kadar sövmemişimdir.Temizliyorum gene geliyorlar.

nane yağı dök gelmezler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Ekmekten ziyade, deneyinizi şekerli bir madde ile devam ettirebilirsiniz. Örneğin oraya bir kaç çorba kaşığı reçel dökün ve sonuçları gene izleyelim.

yarın başka bir ekmek koyacağım bakalım...
  • karıncalar hazırı hiç sevmez o yüzden yememişlerdir. O iki taneside tembel olan
  • 3 gündür ekmek orada mı? karınca yemese kedi yer köpek yer olmadı belediye temizler nasıl bi sokak orası öyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turank

3 gündür ekmek orada mı? karınca yemese kedi yer köpek yer olmadı belediye temizler nasıl bi sokak orası öyle...

Trafo biraz arada bir yerde ondan kaldırılmamış olabilir. Kedi köpek niye dokunmamış bir fikrim yok doğrusu...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim onlar karınca. Karıncalar hisli varlıklardır. Bizlerin göremediklerini duyamadıklarını bilirler. Mini minnacık bir pire bile bir insanın gelişini 1km den farkedebilir. Mesela bir balık, suyun altında senden çok daha net görebilir. Bir şahin 25bin metre yükseklikten bir evin penceresinde çılgınlar gibi dans eden tahta kurusunu görebilir. Sen her canlıyı kendin gibi mi zannediyorsun? Daha uçamıyorsun bile gelmiş burada karıncaya mana buluyorsun.

25.000 metre = 75.000 feet stratosfer oluyor yani Bir yolcu uçağı bile o kadar yükseğe çıkmıyor.Bir concorde vardı 58.000 feete tırmanan oda yok şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.