Şimdi Ara

Kargom Apartmanın Kapısına Bırakılıp Gidiliyor [PTT]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, size bugün yaşadığım olayı bahsetmek istiyorum.
    Yurtdışı kargolarım dairemin kapısına kadar ya bana ya da evde bulunan birisine verilip gidiyordu son 1-2 yıldır.
    Eğer evde değilsek te aranıp böyle böyle kargonuzu gelin alın deniyordu.
    Banggood sitesinden alışveriş yaptım, takip numarası yok.
    Daha önce de yapmıştım banggood sitesinden yine takip numarasız gelip elime verilmişti.
    Kapı çaldı otomatiğe bastım dedim kargo geldi heralde diye gene çaldı gelen giden yok. Balkondan seslendim kim o diye
    Ptt görevlisini gördüm bizim apartmandan uzaklaşırken ismimi söyledi kargoyu aşağıdan al dedi bana. Şaşırdım indim aldım.
    Çoktan gitmişti ben inene kadar. Evde olmasaydım ne olacaktı? Birisi günlerce beklediğim kargomu alıp gitse ne olacaktı?
    PTT sitesine şikayet yazdım. Ptt müşteri hizmetlerini arayıp durumla ilgili şikayetimi belirttim. Bana verdikleri cevap : Gönderi kodu olmayan gönderiler ucuz olduğu için elime teslim etme zorunluluğu yokmuş bırakıp gidebilirmiş. Kayıp kargodan kimin sorumlu olacağını sorduğumda PTT'nin sorumluluk kabul etmeyeceğini söyledi.
    Sizin de benzer yaşadığınız olaylar var mı?
    Ne yapmak lâzım?
    Alışveriş yaparken nelere dikkat etmek lâzım?

• Takipsiz olunca kargo değilde mektup gözüyle bakmak gerek. Hemen hemen herkesin posta kutusuna bırakılır.

Benim 1-2 kez öyle oldu. Bazen toplu oluyor adam eve kendi getiriyor. Yapmayana bir şey diyemezsin. Takipsizde usül bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyken

Takipsiz olunca kargo değilde mektup gözüyle bakmak gerek. Hemen hemen herkesin posta kutusuna bırakılır.

Benim 1-2 kez öyle oldu. Bazen toplu oluyor adam eve kendi getiriyor. Yapmayana bir şey diyemezsin. Takipsizde usül bu.

Hocam posta kutumuz yok ki bıraksın içerisine.
    Kapının demirine sıkıştırmış. Birisinin alması işten bile değil. Tek tek getiriyordu eve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 9 Eylül 2016; 13:23:12 >
  • Bizde posta kutusu varda kullanan yok ki. Adam dediğin gibi bir koçan milletin faturası ve kargoyu paket kapı demirinin arasına sıkışacaksa sıkıştırıp gidiyor. En azından zile basıyorlar :)

Maalesef ürün takipsiz olunca bir şey diyemezsin. Bizim postacının biri çakal, bir gün sordu gelmeyince ne oluyor falan diye şikayet edebiliyor musunuz. Yok dedim nereye edecez, paketin nerede olduğu belli değil.

Dilime eşek arası sokaydıda demeseydim. Ondan sonra 10 dan fazla ayrı paket. Toplamda 50 parçayı geçer, ürün gelmedi. Şimdi takipliden başka almıyorum.

Yapacak bir şeyin yok hocam. Suyu bulandırma

Üzerinde kod vs oluyor takipsiz olsada işi bilmeyen adam bir şey sanıyor. Öğrendi mi çok geç oluyor. Kaç kere bimere yazdım, takipsiz kargoda evine çıkmayı bırak geldiği için Allah'a dua edeceksin.

• Bu durum size özel bir durum değil. Genelde takipsiz gelen kargolar zarf büyüklüğünde olduğundan posta kutusuna yoksa kapıya bırakılır. Paket şeklinde büyük kargolar zaten genelde takipli gönderilir ve eve çıkarılıp imza karşılığında teslim edilir.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 4 Mayıs 2020; 21:48:47 >
  • keko memura kalıyor orda durum
    banada böyle yapmıştı evde olmasam nolacak dedim o zaman posta kutusu taktıracaksın dedi keko
    takipsizler böyle oluyormuş bi yerden link doldurduk bu durumla ilgili ama saolsun ptt oto cevap attı yazdıgın gibi ücretsizler böyle oluyor diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: huhuq

takipsiz olunca böyle yapıyorlar. ama ucuz olduğunu söyleyip kendilerini bu şekilde savunmaları çok saçma. benimde takipli postaları görevli kapıdan veriyor her zamanki gibi ama imza attırmamaya alışkanlık haline getirmişti , şikayet ettim.

Bizim burdaki görevliyi değiştirmişler demek ki çünkü öncekisi tanıyordu beni bize hep getirdiği için kargoları evde yokken arayıp söylüyordu gel al diye saolsun.

• Takipsizler teknik olarak kargo olarak gecmiyor. Adi mektup statusunde. O yuzden birakip gider maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

keko memura kalıyor orda durum
    banada böyle yapmıştı evde olmasam nolacak dedim o zaman posta kutusu taktıracaksın dedi keko
    takipsizler böyle oluyormuş bi yerden link doldurduk bu durumla ilgili ama saolsun ptt oto cevap attı yazdıgın gibi ücretsizler böyle oluyor diye

Ben Ptt de çalışıyorum. Keko sensin ki bir şey bilmeden cahilce yazıyorsun.

Konuya gelince, arkadaşlar Türkiye'nin de üye olduğu UPU(Dünya Posta Birliği) nin belirlediği standartlar var. Bu standartlar kapsamında gönderiler ücretlendirilir ve dağıtılır. Uzakdoğudan aldığımız ürünlerin tamamı neredeyse LC maddesi olarak gönderilmekte. Bu tip gönderilerin dağıtımı üzerinde yazılı olan adreste ki posta kutusuna kadar bırakılmasıdır. Eğer posta kutusu yoksa bina girişinde uygun bir yere bırakılmasıdır. Tüm dünyada bu işlem standarttır. Türkiye'ye özgü değildir. Bırakılan gönderilerin bazıları ise çalınmaktadır. Binalarınıza mutlaka posta kutusu yaptırın. Postacılar zilinize basıp kayıtsız gönderileriniz için sizi bilgilendiriyorsa müşteri memnuniyeti sağlamak içindir.

Dünya genelinde dağıtılan gönderiler Dünya Birliğine bağlı ülkeler arasında dağıtılan adetlere göre ülkere pay edilir. Bu bahsettiğiniz gönderilerin tanesi için PTT'ye 6 kuruş ile 10 kuruş arasında ücret verilmektedir. Neredeyse bedava. Kısaca PTT Amme hizmeti yapmakta.

Kayıtlı olanlarda durum farklı onarın ücretleri de dağıtım standartları farklı. Onların adresinize getirilip imza karşılığı size teslim edilmesi lazım.

Ptt'nin bir hizmetinden de bahsedeyim size. Eğer bu şekilde çok gönderiniz var ise kendinize bir posta kutusu kiralıyabilirsiniz. Yıllık ücreti 6 liradır. Tüm gönderileriniz oraya bırakılır sizde gidip PTT deki posta kutunuzdan gönderilerinizi alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: unnamedist

quote:

Konuya gelince, arkadaşlar Türkiye'nin de üye olduğu UPU(Dünya Posta Birliği) nin belirlediği standartlar var. Bu standartlar kapsamında gönderiler ücretlendirilir ve dağıtılır. Uzakdoğudan aldığımız ürünlerin tamamı neredeyse LC maddesi olarak gönderilmekte. Bu tip gönderilerin dağıtımı üzerinde yazılı olan adreste ki posta kutusuna kadar bırakılmasıdır. Eğer posta kutusu yoksa bina girişinde uygun bir yere bırakılmasıdır. Tüm dünyada bu işlem standarttır. Türkiye'ye özgü değildir. Bırakılan gönderilerin bazıları ise çalınmaktadır. Binalarınıza mutlaka posta kutusu yaptırın. Postacılar zilinize basıp kayıtsız gönderileriniz için sizi bilgilendiriyorsa müşteri memnuniyeti sağlamak içindir.

Dünya genelinde dağıtılan gönderiler Dünya Birliğine bağlı ülkeler arasında dağıtılan adetlere göre ülkere pay edilir. Bu bahsettiğiniz gönderilerin tanesi için PTT'ye 6 kuruş ile 10 kuruş arasında ücret verilmektedir. Neredeyse bedava. Kısaca PTT Amme hizmeti yapmakta.

Kayıtlı olanlarda durum farklı onarın ücretleri de dağıtım standartları farklı. Onların adresinize getirilip imza karşılığı size teslim edilmesi lazım.

Ptt'nin bir hizmetinden de bahsedeyim size. Eğer bu şekilde çok gönderiniz var ise kendinize bir posta kutusu kiralıyabilirsiniz. Yıllık ücreti 6 liradır. Tüm gönderileriniz oraya bırakılır sizde gidip PTT deki posta kutunuzdan gönderilerinizi alırsınız.

Hocam kayıtlı gönderilerimin bir tanesini imza karşılığı almadım. PTT görevlisi hiç imza attırmadı. Bu durum doğru mu acaba?
    Posta kutusu kiraladığım taktirde, aliexpress gibi sitelerde kendi adresim yazdığı taktirde gene kutuya mı bırakılacak yoksa adresime mi gelecek?
    Böyle bir durumda kiraladığım kutuya bırakıldığında bana mesaj bir şey geliyor mu haberdar etmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 10 Eylül 2016; 13:13:19 >

• unnamedist U kullanıcısına yanıt
    zorunuza gitmiş heralde yorumum

bütün çalışanlar değil ama cogunlugu daha konusma becerisi olmayan insanlıktan nasibini almamış kişiler
    bunun dışında cok kibar yardımcı olmaya calısan personelde denk geliyor tabi ama bir elin parmak sayısını gecmiyor
  • bi kere ebay'den plastik 1 dolarlık pil kutusu aldım. gelmedi ptt ile.

bi ara internetten led ışık vs ücretsiz alıyorduk ya forum olarak. her çeşidinden birer tane almıştım, 3-4 farklı hesaptan yani. bir tane geldi micro usb olanından. gerisi kayıp.

ara sıra böyle promosyon olunca iç ediyorlar bir şekilde. hatta ptt'de çalışan bazı elemanlar bazı devlet dairelerinde rüşvet yemek nasıl normalse bunu da normal görüyorlar.
  • iyi bari zilinizi çalmışlar. ben de zil çalmadan paketi bırakıp kaçıyorlar. ptt'ye şikayet ettim aynen şöyle "kargo görevlisi kapıya kadar geliyor insan haber vermek için bir zile basar bari" dedim. uyarı almışlar galiba artık zile basıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dethagorf

quote:

quote:

Hocam kayıtlı gönderilerimin bir tanesini imza karşılığı almadım. PTT görevlisi hiç imza attırmadı. Bu durum doğru mu acaba?
    Posta kutusu kiraladığım taktirde, aliexpress gibi sitelerde kendi adresim yazdığı taktirde gene kutuya mı bırakılacak yoksa adresime mi gelecek?
    Böyle bir durumda kiraladığım kutuya bırakıldığında bana mesaj bir şey geliyor mu haberdar etmek için?

Gönderiniz eğer kayıtlı ise imzalatmak zorundalar. Eğer imza attırmazlarsa siz almadım derseniz suçlu konumuna düşer. Posta kutusu kiraladıktan sonra eğer adresinize gelen gönderiler içinde posta kutusu hizmeti istiyorsanız şu adresime gelen gönderilerin posta kutuma bırakılmasını istiyorum şeklinde dilekçe veriyorsunuz. Zaten kutunuz olduktan sonra Atıyorum Çankaya P.K. 125 Ankara/Türkiye şeklide adres vereceksiniz. Bulunduğum il de bu şekilde kullanan çok kişi var.

Elinizde takip numarası olacağı için PTT den takip edip kutu dan gönderinizi alabilirsiniz. Ya da istediğiniz zaman PTT'ye gidip posta kutusunu kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnamedist -- 10 Eylül 2016; 16:39:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dethagorf

quote:

quote:

Gönderiniz eğer kayıtlı ise imzalatmak zorundalar. Eğer imza attırmazlarsa siz almadım derseniz suçlu konumuna düşer. Posta kutusu kiraladıktan sonra eğer adresinize gelen gönderiler içinde posta kutusu hizmeti istiyorsanız şu adresime gelen gönderilerin posta kutuma bırakılmasını istiyorum şeklinde dilekçe veriyorsunuz. Zaten kutunuz olduktan sonra Atıyorum Çankaya P.K. 125 Ankara/Türkiye şeklide adres vereceksiniz. Bulunduğum il de bu şekilde kullanan çok kişi var.

Elinizde takip numarası olacağı için PTT den takip edip kutu dan gönderinizi alabilirsiniz. Ya da istediğiniz zaman PTT'ye gidip posta kutusunu kontrol edebilirsiniz.

Kayıtsız ise gidip elle kontrol ediyorum değil mi?

• kayıtsız ise dediğiniz gibi istediğiniz zaman gidip PTT de anahtarla kutunuzu açıp kontrol ederek alıyorsunuz.
  • Sen gene iyisin. Benim postaların hiç biri gelmiyor. En son 3 ay önce 3 tane kayıtsız posta aldım. Hiç biri gelmedi. Sadece takip numarası olan postaları getiriyorlar ve imza atmadan veriyorlar.
    Sanırım Çorlu şubesinde postacı bir hırsız var. Şuana kadar 100 den fazla kayıtsız postam kayboldu. Şikayet ettim fakat değişen birşey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veliusta

Sen gene iyisin. Benim postaların hiç biri gelmiyor. En son 3 ay önce 3 tane kayıtsız posta aldım. Hiç biri gelmedi. Sadece takip numarası olan postaları getiriyorlar ve imza atmadan veriyorlar.
    Sanırım Çorlu şubesinde postacı bir hırsız var. Şuana kadar 100 den fazla kayıtsız postam kayboldu. Şikayet ettim fakat değişen birşey olmadı.

Gel gidelim birlikte edelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.