Şimdi Ara

Karganın saldırısına uğradım.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
12.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Akşama işten çıktım doğru çıktım eve doğru yürüyorum, sokağa girdim tam önüme bir ceviz düştü, eğildim aldım yukarı baktım karga ceviz kabuğunu kırıp içindekini yemek için yukardan bırakmış bende aldım koymadım geri, ertesi gün yine aynı saatte eve geliyordum başımdaki beremden tanımış olacakki bir saldırdı bana zor kaçtım eve :) .

Senide birisiyle karıştırmıştır belki :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 9 Kasım 2007; 17:47:40 >
  • ABİLER İTİRAF EDİYORUM, çok gençtim, o zamanlar liseye yeni başlamıştım, çok fazla av merakım vardı. Kendime bir tek kırma aldım ve bu tek kırmayla öyle atışlar yapardımki şaşardınız. Bir keresinde tek saçmalı fişekle 5 tanesini bir seferde vurdum patır kütür düştüler yere. Ama vurma konusunda haklıydım çünkü bahçemize bir dadanmıştı bu karga sürüsü mısırlarımızı ve domateslerimizi adeta mahvetmişlerdi.

Bu gün başıma bir aksilik gelse hemen aklıma kargaları vurduğum gün geliyor. Çok pişmanım o zamanlar böyle bir şey yaptığıma, ama ne yapayım çaresiz kalmıştık, O günden sonra epey bir zaman karga uçmaz olmuştu bahçemizin üzerinden. Yine diyorum keşke vurmasaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 9 Kasım 2007; 19:22:25 >
  • ben de tenis oynarken bir tane kuşu vurmuştum ama karga değildi heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: oBLoOd

Aynen banada bazen kargalar sabahleyin yolda ceviz atıyorlar yani atmıyorlarda gagalarından düşüyor.Bir sabah zaten tam olarak uyanamamıştım yere bir ceviz düşürdü aklım çıktı
    quote:

Orjinalden alıntı: melo_15

benim de hergün kafama ceviz atan bi karg var yakalarsam yapıcamı biliyom

dostum cevizleri kırmak için yüksekten yola bırakırlar içini yerler akıllı hayvan bunlar

bilim teknik dergisinden alıntı

Kargaların ortalama ömrünün yaklaşık 200 yıl olduğunu duydum. Bunu kargalar nasıl başarıyor? Eğer bu doğruysa her yerde karga olmaz mıydı? (muzaffer ersan)

Doğada vahşi olarak yaşayan kargalar en fazla 13-14 yıl kadar yaşarlar. esaret altındaysa 40 yıldan fazla yaşayabilirler. İngiltere’den verilen bir kayda göre kargalardan bir tanesi 80 yıl kadar yaşamış. Bilindiği gibi kuşlar esaret altında iyi bakılırlarsa normal yaşamlarında çok daha fazla yaşayabiliyorlar. Doğada koşullar her zaman daha zordur. Yiyecek bulması, barınması ve yırtıcılardan korunması için devamlı dinç olmak durumunda. Zaten direnci azalmaya başladığından ya yiyecek bulmakta zorlanıyor, olumsuz hava koşullarından kolayca etkilenebiliyor. Bunun sonucunda da doğal seleksiyona uğrayıp yerini başka bireylere bırakıyor.

Bülent Gözcelioğlu

Kargaların ömrünü merak ediyorum, bilgilendirirseniz çok memnun olacağım. (Mehmet Hacıalioğlu)

Kargagiller ailesi, omurgalı hayvanlardan, kuşlar sınıfının ötücü kuşlar takımında yer almakta. Bu aileye bağlı olan 200 kadar kuş var. İrilikleri, dip kısmı kıllı kalın gagaları, büyük ve güçlü ayakları, omnivor olmaları, üreme döneminde 3-10 arasında yumurta atmaları, bu ailedeki kuşların ortak özellikleri olarak söylenebilir. Kargalar toplu yaşarlar. Bir kısmı göçmendir. Kuzgun, leş kargası, ekin kargası, küçük karga, alakarga, saksağan bu ailenin, çoğumuz tarafından bilinen karga türleridir. Onların ötüşleri için, bir benzetme yapacak olursak, “metalik” ya da “kapı gıcırtısı” gibi diyebiliriz. Örneğin bu ses, kuzgunda “Kaugh!" olarak çıkar. Küçük karganın biraz daha müzikaldir: Cheow. Cheow".

Kargalar oldukça zeki hayvanlar. Anımsayacaksınız, Bilim ve Teknik dergisinin 368. Sayısında “Kargalarda Zeka” başlıklı makalede, Yeni Kaledonya kargaları üzerine çalışan bir bilim adamının elde ettiği sonuçlar anlatılmıştı. Yine bu makalede, kargaların, ikibuçuk milyon yıl önce, Yontma Taş Devrinde yaşamış insanlarla ya da şempanzelerle eş zeka düzeyine sahip olduklarından söz ediliyordu. Kargaların alet yaptıkları ve bu aletleri kullandıkları da saptanmış. Dahası olaylar karşısında karar verme yetisine de sahipler. Yaşam süreleriyse, doğada 5-10 yıl arasında.

Gülgûn Akbaba

vikipedia

Kargaların ömrü [değiştir]Kargaların ömrü 10 +/- 2-3 yıldır. Ancak vahşi hayvanlar ve hastalıklar nedeniyle genellikle bundan bir kaç yıl daha kısa yaşarlar [3].

Bilinen en yaşlı Amerikan kargası 29 1/2 yıl yaşamıştır [4]. En yaşlı ikinci Amerikan kargası ise 14 yıl 7 ay yaşamıştır [5].

Karganın saldırısına uğradım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 12 Kasım 2007; 0:58:27 >

• Bu yazarın kuşlar konusunda bilgili olmasına şaşmamak gerekir. Akbaba gibi bir soyadım olsaydı ben de araştırmalarımı bu yönde yapardım.

Şükretsin ki soyadı abazan felan değilmiş...
  • Laleli'de esnaflık yapan 41 yaşındaki Metin Özkurt'un başı kargalarla dertte!.. 20 gün önce yuvasından düşen bir yavru kargayı kedilerin gazabından korumak için yüksek bir yere bırakan Özyurt, yavru karganın buradan düşerek kediler tarafından öldürüldüğünden habersiz evinin yolunu tuttu. Üç gün sonra evinden çıktığı sırada karga seslerini duyan Özkurt'un başının üzerinde dolaşan kargalar, pike yaparak aniden saldırıya geçti. İlk günlerde etrafında dolaşan kargaları görünce anlam veremediğini söyleyen Özkurt, "15 gündür kargaların saldırısına maruz kalıyorum. Evden işe, işten eve gitmeyi işkencehaline getirdiler. Her an takip ediyorlar. Valiliğe çıkıp derdimi anlatacağım. Kargaların 200 yıl kadar yaşadığını öğrendim. Hayatımın sonuna kadar bu işkenceyi çekemem" dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selsan -- 12 Kasım 2007; 1:23:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ali®

Ata demirer geldi aklıma:

Kargalar kaç yıl yaşar ? 300-400 yıl felan

Yolda karga görsen pis karga leş kargası desen o sana ne der

-hadi len denyus! kurtuluş savaşını gördüm ben , einstien ın kafasına zçtm bomba yaptı

izledikçe gülüyorum ya

bide aslanlı bölüm vardı, bende orada kopuyorum..
  • kargayla fazla göz göze bakışma gözünü oyar
    bi kerede bi karga benim kafada şapka tam takılı değildi (bere tipi bişi) tuttu götürdü 10 metre ilerde çamur yığının içine düşürü verdi bende cebimde sapanı cıkardım kargayı tarıyom
    yoldan biri geçiyodu cocuğa bak yanında sapan taşıyo dedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: oBLoOd

Aynen banada bazen kargalar sabahleyin yolda ceviz atıyorlar yani atmıyorlarda gagalarından düşüyor.Bir sabah zaten tam olarak uyanamamıştım yere bir ceviz düşürdü aklım çıktı
    quote:

Orjinalden alıntı: melo_15

benim de hergün kafama ceviz atan bi karg var yakalarsam yapıcamı biliyom

Bende alakasız ama arkadaşın biri gecenin köründe gel top oynayalım dedi.Neyse tamam dedim, tepe gibi bir yer var, ordan tırmanıyoruz..Topa vurdum, top baya bi gitti.O sırada da yere bakarak yürüyorum.Top geri gelince geberiyordum

• Büyük ihtimalle etrafta yuvasından düşnüş yavru bi karga fln vardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: bloodwayne

benim başıma da güvercin çarpmıştı , ama kasıtlı yaptığını sanmıyorum
  • THE BIRDS
  • sivrisinekten sonra en kıl kaptıgım hayvan. yalnız bizden yaşlı oluyolar. hürmet etmeli
  • Slm arkadaşlar.

Kargaları hiç sevmem.

Evde karga vurmak için aldığım pompalı tüfek çok işe yarıyor. Herkeze selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.