Şimdi Ara

Kardeşim girişimci ol zırvalıkları ve sıfırdan zengin olmanın imkansızlığı üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapacağım tespitleri ilk defa ben yapmıyorum evet ama youtube instagram gibi yerlerde sürekli saçma sapan paylaşımlar görüyorum çok çalış,kendi işini kur zengin ol vs şimdi bunların neden boş laflar olduğunu açıklayacağım.

    Bütün sistem sermaye üzerine kurulu ve bunu arttırmaya dayalı,eğer akıllıysan başarılıysan yükselirsin beceriksizsen lafı tamamen yalan,şöyle düşünün babadan 20 daire kalmış biri her birini ayda 15 bine kiraya verse aylık 300 bin lirayı kılını bile kıpırdatmadan kazanıyor ve bu paranın kesilme imkanı yok bu daireler babadan oğula aktarılacak ve her daim bu parayı kazandıracak.

    Şimdi iş kurma kısmına geçelim,iki örnek için de aynı iş olsun:Cafe açmak.İlk senaryoda elinde 1 milyon lıra sermayesi olan biri olsun,bu adam mahalle arasında bi cafe açacak ve batma ihtimali %95,diğer senaryoda ise 100-150 milyon sermayesi olan birini düşünelim İstanbul un göbeğinde starbucks açacak,bu adamın batma ihtimali yok çünkü insanlar o markaya para veriyor,instagramda starbuckstayım postu atmak için bi kahveye 150 lira verecekler.

    Ha hiç mi sıfırdan zengin olan yok diyeceksiniz var ama bunlar başarıyla değil şans ile olmuş insanlar.Mesela nusret bence bir başarı örneği değil,tuzu eliyle değil de dirseğiyle atıyor diye ünlü oldu adam bu mu başarı ya da Youtubeda Tuna Tavus diye bi eleman var ve tek yeteneği yemek yemek.50 tane hamburger yedim 30 tane pizza yedim gibi videolarla milyonlarca izleniyor ve felaket para kazanıyor bu tamamen şans.

    Eğer iyi bi sermayen varsa gerizekalı bile olsan bu parayı batırma imkanın yok çünkü yapacağın yatırımlarda risk oranı para miktariyla orantılı şekilde azalıyor.

    Şöyle bi mesela daha var diyelim ki Dünyada e ticaret diye bir şey yok ben bir dahiyim ve ilk defa böyle bi fikir benim aklıma geldi ama ben yine zengin olamam çünkü sermaye yok.Bu e ticaret sitesini kurmak için dükkan lazım eleman lazım,ilk başlarda ürün maliyetleri,kargo vs çok pahalı olacak,fazla reklam yapman gerekecek ve belki aylarca kar etmeyeceksin.

    Yani kısacası siz ne kadar zeki olursanız olun,Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyun maaşlı köle olmaktan kurtulamayacaksınız.Şirketlerde mühendislik yapacaksınız çok iyi işler yapacaksınız ama günün sonunda sizin adınız bile geçmeyecek tüm başarı ve para şirket sahibinin olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızi Şortlee -- 24 Mart 2024; 16:48:37 >







  • Diyosun

    Rızık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şansı arttırmanın yolu çok denemek.

  • onu bunu boşver içmeye ne zaman gidek

  • Bu hafta bı rakı yapabiliriz müsaitsen,Ramazan gecsin diyordum da sıkıldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

    bence ramazan bitene kadar biradan devam edelim ramazan bitsin rakıya geçelim

  • Bira sarmiyor beni ya ağır bı şey içmem lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

    sen bizi yoldan çıkartacaksın hadi bakalım

  • Yaz bana hafta içi gidelim,her gün icmiyoz zaten haftada 1 2 haftada 1 ideal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bi boşluk yaratabilirsem yazarım gideriz

  • Zengin olmanın tanımı ne senin için, önemli olan bu.

    Aylık 200k geliri olan şahısı çoğu kişi zengin diye niteler ama ben nitelemem. Sıfırdan zengin olan çok fazla insan var, %5 düşük bir oran değil. (Kendi çevremde de sıfırdan zengin olan var, boş bir gözlem değil yani bu.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın şimdi birkaç kişi çıkıp milyonda bir sıfırdan gelip servete sahip olmuş birini atıp örnek verirler. Herhangi bir servetin, aileden sermayen, kalacak tarla, bağ, bahçe milyonlar eden arsa yoksa kendi işini kurup ondan edeceğin karla bir üst seviyeye çıkma ihtimalimiz %1 bile değildir %0.1. Dediğin örnek çok doğru 1milyon sermayeyle kafe açan adamın oranın giderleri, çalışanları derdi arasından kar edip daha zararını kapatması için bile yıllar gerekli o adamın diğer kafelerden uber şekilde farklı bir şey yapıp ilgi çekmesinin, markalasmasinin ihtimali çok düşük çekse bile bunun kalıcı olması çok düşük ama milyarlar sahibi aileden serveti olan adam küçük ilde bir avm açıp markalarla anlaşıyor. Koca şehir adama para kazandırıyor. Deprem zamanı "Çamoluk Otomotiv" gündem olmuştu mesela bayağı hypelanmıştı. Tüm gündem onu konuştu arkadaşlardan oranın tanıdık satışlarının 5-6 kat arttığını söylemişti birkaç ay bile devam etmedi o artış yine eski haline düştü. Mühendislik, doktorluk bunları en baba yerde bile okuyunca millet o servetlilerin seviyesine illa ki çalışıp erisirim diye salakça düşünüyor. En baba doktor bile son çıkan mercedesin sıfır kasasını kredi çekmeden 1 yıl biriktireyim alayım yapamaz. Zaten sıfırdan geliyorsa en baba doktor olması için ne acılar, ne nöbetler geçirecek. 30una dayanıp alanında uzmanlasacak, özele geçecek yürü babam yürü ama yine sıfır modeli çekemeyecek bu adam en baba ayakkabıyı düşünmeden alamayacak, kur hesabı yapacak. Mühendislerin oranı zaten tıptan da daha düşük. En iyi unilerden 4 gpa ile mezun (bunların %99unun anası babası universite tahsilli olur zaten de :D)%0.1 örnekleri çıkarın onların yolu az önceki doktorun ihtimalinden de beter. Kısacası ananız, babanız, akrabanız servetli değilse ve yayıncı, inf değilseniz. Hayatınız boyunca 2.seviyeye çıkamayacaksınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • sermaye olmadan gerisi boş. önemli olan ilk milyon gerisi kolay. sermaye olmadan hiç bişe olmaz.

  • Melek yatırımcı dediğin olaylar için var reyyiiss, gerçek bi girişim yapmak istiyosan tabi dediğin gibi e-ticaret vs. Yoksa cafe filan için demiyorum.

  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    hocam bu girişimcilik ıvır zıvır işleri hakkında bilgi sahibi olmak için ne tavsiye edersin? econdan işletmeden ders mi alsam, bilkent'teki kulüplere mi takılsam, youtube'dan mı baksam? Pazarlama, strateji gibi EA'cı işleri, mutfak kısmından önemli anladığım kadarı ile.

  • Hahahahs adam hala econdan ders mi alsam diyor
    Arakdaşım bu okullarda öğretilen bilgi sana hiçbişey katmayacak
    Bölüme geçince ne demek istediğimi anlayacaksın
    Hangi girişimci okulda aldığı desden ilham alıp gerçekleştirmiş
    Girişimcilik doğuştan gelen bi yetenektir
    İstediğin okulda oku eğeer o yeteneğin yoksa mesela çok iyi bi mühendis olabilirsin ancak ticarette vs başarılı olma ihtimalin düşük
    Diğer adamda doğuştan bu yetenek vardır hiç okula bile gitmeden ekmeğini taştan çıkartır
    Tabi denilen gibi sermaye de önemli burda
    Sermaye olmadan da tamam güzel iş fikirlerin vardır ancak katlayabileceğin para sınırlı olduğu için çok da bi işe yaramaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

    olm öyle değil işte. okulun kattığı vizyon önemli. dünyanın en zengin girişimcilerine bak, hepsi dünyadaki top tier üniversitelerde bulunmuş.


    teknik kısımlarda çok iyi olsak bile en fazla team lead olarak kalırız, diğer skilleri de geliştirmek lazım. hazırlığı kasımdaki ielts ile geçtim zaten. Konu ticaret değil ayrıca startup mevzusu başka bir klasman. Zaten şu anlık çok fazla sermaye gerektiren bir şey yapamam, sizin dezavantajınız o mesela EE işleri çok pahalı ama ben daha çok mobil oyun üzerine bir şeyler yapmak istiyorum. Veya mobil uygulama ilgili şeyler, sosyal medya ile ilgili fikirler var da şu an gerçekleştirebilecek donanımım yok. İlerleyen senelerde olabilir.

  • Ya derslerden ziyade daha önce bu tarz işlerde bulunmuş girişimcilerin hayat hikayelerini dinlemek önemli, film vs (örn : social network) de olur. Çevre çok önemli bir de, çevrende böyle girişimciliğe bürünmek isteyen kişiler varsa onlarla sohbet etmek vs. Bilkent'te girişimcilikle ilgili kulüpler de vardır illaki oralarda da takılabilirsin hem de sosyallik + çevren olur. Youtube'da mesela "the school of hard knocks" diye bir kanal var, zengin insanlara gidip nasıl zengin olduklarını filan vs soruyor, izlemesi de oldukça keyifli. Hani son dediğim tam olarak girişimcilik ile alakalı olmasa bile vizyon katıyor bence. Ders bu işler için en son önemli şey bence hatta hiç önemli değil, sağlam bir fikir + sağlam bir çevre lazım gerisi kendiliğinden gelir.

  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

    kesinlikle, net söylüyorum insanın ne olacağı belki 10 yaşlarından anlaşılıyor. örneğin kuzenim daha 12 yaşında ne bulsa yer, bu adamın para yönetme, girişimcilik yapma şansı sıfır. ben ise tam tersine çocukluktan beri idareci ve para yönetebilen biriydim (fakir bir aileden gelmiyorum yanlış anlaşılmasın, orta düzey) ve 8. sınıfta kendi paramı kazanmaya başladım 11'de ise ekonomik olarak tek başıma özgür olabilecek kapasiteye geldim. bu işler fıtrattan geliyor, sermaye de önemli değil, sıfırdan milyonlar da kazanabilirsiniz milyondan sıfıra da düşebilirsiniz.

    okul ise sadece network sağlar, belki de biraz "zaten olan vizyonunuza" vizyon ve altyapı katar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 24 Mart 2024; 22:29:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.