Yapacağım tespitleri ilk defa ben yapmıyorum evet ama youtube instagram gibi yerlerde sürekli saçma sapan paylaşımlar görüyorum çok çalış,kendi işini kur zengin ol vs şimdi bunların neden boş laflar olduğunu açıklayacağım. Bütün sistem sermaye üzerine kurulu ve bunu arttırmaya dayalı,eğer akıllıysan başarılıysan yükselirsin beceriksizsen lafı tamamen yalan,şöyle düşünün babadan 20 daire kalmış biri her birini ayda 15 bine kiraya verse aylık 300 bin lirayı kılını bile kıpırdatmadan kazanıyor ve bu paranın kesilme imkanı yok bu daireler babadan oğula aktarılacak ve her daim bu parayı kazandıracak. Şimdi iş kurma kısmına geçelim,iki örnek için de aynı iş olsun:Cafe açmak.İlk senaryoda elinde 1 milyon lıra sermayesi olan biri olsun,bu adam mahalle arasında bi cafe açacak ve batma ihtimali %95,diğer senaryoda ise 100-150 milyon sermayesi olan birini düşünelim İstanbul un göbeğinde starbucks açacak,bu adamın batma ihtimali yok çünkü insanlar o markaya para veriyor,instagramda starbuckstayım postu atmak için bi kahveye 150 lira verecekler. Ha hiç mi sıfırdan zengin olan yok diyeceksiniz var ama bunlar başarıyla değil şans ile olmuş insanlar.Mesela nusret bence bir başarı örneği değil,tuzu eliyle değil de dirseğiyle atıyor diye ünlü oldu adam bu mu başarı ya da Youtubeda Tuna Tavus diye bi eleman var ve tek yeteneği yemek yemek.50 tane hamburger yedim 30 tane pizza yedim gibi videolarla milyonlarca izleniyor ve felaket para kazanıyor bu tamamen şans. Eğer iyi bi sermayen varsa gerizekalı bile olsan bu parayı batırma imkanın yok çünkü yapacağın yatırımlarda risk oranı para miktariyla orantılı şekilde azalıyor. Şöyle bi mesela daha var diyelim ki Dünyada e ticaret diye bir şey yok ben bir dahiyim ve ilk defa böyle bi fikir benim aklıma geldi ama ben yine zengin olamam çünkü sermaye yok.Bu e ticaret sitesini kurmak için dükkan lazım eleman lazım,ilk başlarda ürün maliyetleri,kargo vs çok pahalı olacak,fazla reklam yapman gerekecek ve belki aylarca kar etmeyeceksin. Yani kısacası siz ne kadar zeki olursanız olun,Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyun maaşlı köle olmaktan kurtulamayacaksınız.Şirketlerde mühendislik yapacaksınız çok iyi işler yapacaksınız ama günün sonunda sizin adınız bile geçmeyecek tüm başarı ve para şirket sahibinin olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızi Şortlee -- 24 Mart 2024; 16:48:37 > |