Şimdi Ara

Gıda mühendisliği 4.sınıf öğrencisi sorularınızı cevaplayabildiği kadar cevaplıyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tercih döneminde bu bölüm hakkında sorularınızı merak ettiğiniz şeyleri bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.Bölüme severek girdim zevkle okuyorum onu belirteyim :)

• Bölümünüz hakkında bilgi verebilir misiniz, dersleri, çalışabildiğiniz yerler vs.

• Tabbii,bölüm 4 yıllık bunu söylememe gerek yok heralde ;) İlk 2 sene mühendislik ağırlıklı dersler son 2 sene daha çok bölüm ağırlıklı dersler mevcut hatta ezbere bildiğim için şöyle dersleri yazayım dahada açıklayıcı olsun
    1.sınıf
    1.dönem-Mat1,Fizik1,Kimya,Biyoloji,Yabancı dil1,İnkılap1,Edebiyat1,İş sağlığı1,Temel Bilgi teknolojisi(word Excel formüller vb anlatılıyor)

2.dönem-Mat2,Fizik2, Organik kimya,Gıda müh. Giriş,inkılap2,edebiyat2,yabancı dil 2,iş sağlığı2

2.sınıf-analitik kimya,genel mikrobiyoloji,gıda mikrobiyolojisi,teknik resim, diferansiyel denklemler,kütle enerji denklikleri, laboratuvar tekniği,teknik ingilizce,gıda endüstri makineleri,gıda kimyası, istatistiksel yöntemler, termodinamik, akışkanlar mekaniği,beslenme

3.sınjf-gıda müh.temel işlemler,gıda ambalajlama,gıdalarda reaksiyon kinetiği,süt teknolojisi,yağ teknolojisi,gıda kalite kontrol mevzuat,ısı kütle transferi, enstrümantal analiz,gıda lojistiği,gıdalarda duyusal değerlendirme,gıda biyokimyası,gıda katkı maddeleri,organik tarım,gıda biyokimyaası

4.sınıf-süt ürünleri,et,hububat,meyve sebze suyu teknolojisi,tasarım,proses kontrol,geleneksel gıdalar

Gibi dersler var yazarken yoruldum:)
    3.sınıftan sonra dersler daha bir sarmaya başlıyor eğer gıdalara veya endüstriyel gıda üretimine ilgin varsa.
    Derslerin yukarda yazdıklarımdan yaklaşık 10 tane laboratuvar dersi ve orada uygulaması ile birlikte işleniyor.Sonrasında bu deneylerle ilgili raporlar yazıyoruz her hafta.Bunlarında genel notuna etkisi oluyor tabii ki.
    2 adet stajımız var birini 2.sınıf bitince yazın diğerinide 3.sınıf bitince yapma hakkına sahip oluyorsun.Bu stajlar 20 iş gününden oluşuyor ve yapılması zorunlu.Bazı iş yerleri ücret vermezken bazıları asgari ücretin yüzde 30 u kadar ödeme yapabiliyor.Ben iki stajımdada ilk defa ödeme yapılan stajyer ünvanına sahibim:)) yani benim gelmemle stajyerlere ücret verilmeye başlandı.
    Staj yapmakta seni en az okuldaki teorik eğitim kadr geliştiriyor bizzat sahada oluyorsun, mühendislerle başbaşa kalıyorsun sor sorabildiğin kadar :)
    Bazı okullarda 4.sınıfın 2.döneminde intörn mühendislik eğitimi mevcut yani bu bahsettiğim dönem hiç okula gitmeden sadece fabrikada geçiyor.14 haftalık bir saha eğitimi oluyor ve yine karşılığında ücret alıyorsun.Bu mesleki gelişim açısından çok büyük bir nimet.Eğerki bölümü tercih etmeyi düşünüyorsan intörn mühendislik eğitimi veren okulları öncelikli yazmanı öneririm.Bu dediğim olayı herkes yapamıyor bu arada bir sürü şartı var alttan hiç dersin olmucak,en az 2 ortalaman olucak,belirli dersleri en kötü CC ile vereceksin gibi.. Bizim sınıftaki 60 kişiden sadece 10 u şartları sağlayabiliyor öyle diyim.
    Otellerde,catering firmalarında,hammadde gıda üretim,her türlü gıda üretim firmalarında,hastane,KYK,tarım ve orman bakanlığı,askeriye dahil bir çok alanda iş imkanı bulabilirsin.Şuanda yıllık 1500-2000 civarında mezun veren bir bölüm bu da oldukça yüksek bir rakam.Gıda sanayi yatırımlarının yüksek olduğu şehirlerde iş bulman çok daha kolay olacaktır.Kendini diğerlerinden ayıracak şekilde geliştirmen güzel yerlerde staj,intörn yapmanda son derece önemli tabii.

• bu bölümde iş felan yok türkiye çapında toplam her yıl 200 tane iş ilanı açılır bölüm zaten her yıl binlerce mezun veriyoki yurtdışındanda gelenleri var, türkiyede bu bölümden mezun olup ortalama migrosta müdür olursun ondada asgari ücretin bin tl fazlasını alırsın günde 12 saat çalıştırırlar köpek gibi. dersleride kazık gibidir ağır inşaat mühendisliğinde görülen cebir matematiğini felan görürsün gıdayla alakası olmayan ağır dersler görürsün. matematik 2 ve fizik kimya 2 derslerine kafan basıyosa gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 19 Temmuz 2022; 19:33:27 >
  • kabakara61 kullanıcısına yanıt
    Tipik yüksek sıralama hedefleyip sıralaması düşük gelen,tercih listesinde 24.sıraya yazdığı dümenden bir üniversitenin gıda mühendisliği bölümüne istemeyerek giren kişi yorumu.
    Adam gibi bir yere girdiğin zaman kalite güvence müdürü gibi pozisyonlara kadar yükselip 25 k maaş alan mühendisler biliyorum ben.Herşey kişinin kendisiyle ilgili severek okuyan işe giren adam her türlü yükselir iyininde iyisi pozisyonlara gelir LinkedIn üzerinden büyük şirketler tarafından teklif alır.G* t yanığı çeken kişiler aksini iddia etmeye devam etsin.Derslerde mühendislikler arasında en basit dersler ha bu arada matematiğe fiziğe kafası basmayan adamın mühendisilikte ne işi var zaten a.a.
    Hiç bir zaman önü kapanmayacak bir meslek bu sadece ne kadar isteğine ne yapmak istediğine bağlı.
  • 17BuçukBiga kullanıcısına yanıt
    Ege gıda okuyan arkadaşımın modu baya düşük iş bulamayacağını düşünüyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

Oglum sen gidip fan fiction film izlesene açtiğin konulara bakiyorum kafayi yemiş birine benziyorsun

Tyt/ayt forumunda gelmiş her bölümün altına çok biliyormuş gibi g*tunden sallayarak yaziyorsun

Bu arkadaş hukukla ilgili konu vardi onda da cok biliyormuş gibi yazmişti şimdi gelmiş muhendisliklr alakali konuda yaziyor kendisi iş bulamamiş bi universite mezunu galiba yikiklik ve aşağılık kompleksi var bu arkadaşin

• hocam çanakkalede mi okuyosunğz?

• O arkadaş sanırım sadece kordon çiğdem yapan İzmir manitacılığı yapan tayfadan.Gözünü açıp etrafına bakan birinin bu meslekte işsiz kalma ihtimali yok.Şehir değiştirme konusunda çok kapalı kişiler böyle düşünebilir.Şuanda gıda sektöründe ipi sırtlayan şehirler var hani bulunduğu yerde iş bulamaz farklı şehir denesin.Stajlarında da güzel bir izlenim bıraktıysa orda referans olacak mühendisler işe girmesinde ön ayak olacaktır eminim.
  • bugi11 B kullanıcısına yanıt
    Evet
  • 17BuçukBiga kullanıcısına yanıt

bu bolumden mezun olanlarin cogu benim dedigimi yasayacak. senin gibi yuzde 5lik kesimi anlatanlar degisik seylere inanabilir acikogretim okuyup amazonu kuran tanidiginda vardir

200 ha adkskfka
    Aynen kardeşim banada şuradan bi malbora touch.
    Çoğu demeyelim de zorla istemeyerek giren herkes dediğini yaşayabilir.Seven isteyen çabalayan her zaman kazanır sektörde kendini belli eder.

ODTÜ gıda mühendisleri iyi işlere giriyor, diğer üniversiteleri bilmiyorum.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

sen odtünun copculugunden mezun ol iyi yere girersin ulkede var 200 tane universite 190. siradaki uninin gida muhendisliginden mezun olunca ne olacak saniyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 21 Temmuz 2022; 17:59:52 >
  • Tercih haftası uppdullahh
  • Gıda mühendisliği meslek olarak hep ilgimi çekmiştir yazacak arkadaşlar için faydalı konu up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.